• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem, Objektif Bakar Mısınız?

Merhaba hanımlar konu biraz uzun olabilir, sonuna kadar okuyanlardan objektif bir yorum almak istiyorum sadece.

Ben 6 aylık evliyim başka bir şehirden eşimin yaşadığı şehre gelin geldim. Kayınvalidem sürekli beni kızım gibi göreceğini ve kızına nasıl davranıyorsa bana da o şekilde davranacağını söylerdi hep. Evliliğimizin ilk aylarında da dediği gibi oldu. Ama canımı sıkan bir kaç konu oldu.

Kurban bayramında bizi sabah 7'de çağırıp akşam 10'a kadar bekletti sırf kurban kesilecek bize de pay verilecek diye. Halbuki ertesi gün annemlerin yaşadığı şehre bayramlaşmaya gidecektik uykumuzu alamadan gittik. Kayınvalidem "ne kadar kalacaksınız, çok fazla durmayın hemen gelin" dedi :KK43: 1 gece kalıp döndük.

Yine bayramda bütün sofrayı ben kurup ben kaldırdım. Benden 5 yaş büyük görümcem dana gibi yattı yattığı yerden kalkıp sadece salata hazırladı :KK43: Kızım gibi görüyorum seni diyor kayınvalidem ama aynısını ben yapsam laf söylemese bile rahatsız olduğunu belli ederdi. Bana ayrı kızına ayrı tabi ki davranabilir kızı sonuçta ama yalan söylemesin kızım gibi görüyorum diye.

Kızı, kaynım, eşim diğer küçük görümcem toplaşıp yemek yediğimiz zaman sofraya koymaya unuttuğu bir şey olunca "kırçiçekleri hadi koş kepçe al gel" kaynım su bardağı ister "kırçiçekleri koş bardak al gel" der. Bu nasıl kızı gibi görmek? Orada 2 kızı oturuyor onlara neden bir şey demiyor?

Ben farklı bir şehirdenim geçen eşimin amcasına el öpmeye gideceğiz, bohça hazırlamış laf sokarak diyor ki "sizde nasıl bohça olmaz bu gelinin hediyesidir, sizin kültürünüz adetleriniz nasıl ben bilmem ama nasıl bohça olmaz" diyor. Halbuki nişanda da söylemiştik biz de bohça yok diye anneme babama bohça hazırlamış. Biz hazırlamadık rahatsız oldum bu yüzden.

Sürekli onlara gidelim istiyor ama ben 1 haftalığına annemlerin yanına gitsem " ne zaman geleceksin neden gidiyosun çok uzun kalıyorsun ilk 1 sene gidersin sonra yılda 1 kere gidersin" demeye başlıyor.

Belki diş kovuğunu doldurmayacak şeyler ama sürekli benden hizmet beklemesi canımı çok sıkmaya başladı. Baya gözüme batıyor artık bu konu. Bu kadını sevmek istemediğim için mi batıyor bilmiyorum. Bu yüzden objektif yorumlarına ihtiyacım var.
Yok valla diş kovuğunu doldurmayacak şeyler deme, kadın baya baya üzerinizde hükümdarlık kurmaya başlamış; gel kızım git kızım iyi valla. İpleri eline verme sonra zaptedemezsin.

Sürekli onlara gidelim istiyor ama ben 1 haftalığına annemlerin yanına gitsem " ne zaman geleceksin neden gidiyosun çok uzun kalıyorsun ilk 1 sene gidersin sonra yılda 1 kere gidersin" demeye başlıyor
Senin hakkinda karar verme hakkını Nasil kendinde görür bu kadın pesss ! Şok oldum.
Ne demek yılda 1 kez gidersin.

Al bir kv vakasi daha!!!

Kardesim sen kv nin lafiyla neden annende 1 gece kaliyorsun ona ne?

Cok kalmayin dediginde;

Aaaaaa neden cok kalmayacakmisiz anne?
Hayirdir ne mahsuru var annemde kalmamin ben anlamadim?
Deseneeeee!!!!!!!

Korkma cekinme
Sen bir bireysin sana direktif veremez!!!
O da sana

Biz de adet boyledir gelin anasinda fazla kalmaz..falan derse ;
Bizde de adet soyledir ki 1 haftadan az kalirsa kiz babasinin evinde ..laf cikarir millet..diye sallasana hemen!!

Valla simdiden ipleri vermissin
Uzuldum sana
Ya o ipleri hemen eline al ya da baska konular da acarsin buraya

Esine de net konus
Hayatimiza annen mudehale etmesin ben gelemem o islere.diyeceksin kocana da

Aman kirginlik olmasin aman huzurum.kacmasin diye alttan alirsan kocan da kv de tepene biner..

Karar senin

Kızım gibi görüyorum ayağına sizi hizmetçi gibi kullanmak amacı. Yapmayın dediklerini, kalksın kendi kızları yapsın. Ha bi şeyi sizden isteyip diğerini kızlarından istese olur ama bu resmen sizi kullanmak. Mesafe koyun çok yüz vermeyin.

Çok objektif bakıyorum duruma..

1.Kayınvaliden sizin annenizde ne kadar kalacağınızın kararını verebilecek konumda değil...Size çok kalma bir gün dur gel dediğinde sizin "Bunun kararını ancak ben verebilirim. İki gün kalırım,üç gün kalırım... Belki bir saat durur gelirim...Bu beni ilgilendirir.." diyip kesip atacaksınız..

2. Kalabalık bir ortamda iseniz ve size yardım edebilecek insanlar varsa rica edin yardım etsinler..

3. Eğer siz bunları şimdiden dile getirmezseniz bu böyle devam eder... Kendi kişiliğinizi ortaya koyun.

Sonuç olarak kendi göbeğinizi kendiniz keseceksiniz...

Biraz alakasız gelebilir ama şöyle izah edeyim bnm gorumcemin çocuğu olmuyor diye doktor ağır kaldırmasını ani hareket etmesini yasaklamış bende hamileligimin başında düşük riski atlattım o ara kv ye gittim akşam sofrası hazırladık yer sofrası mutfakta kv görümce ben üçümüz varız evde de erkek yok kp den başka oda kaldırmaz kv güya beni kızı gibi görür ama o sofrayı benim tasimami bekledi odaya ...
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu der insan hiç bir kv kızı ile bir tutmaz çünkü biz gelinler el kızıyız maalesef ...
Ama ne oldu ilk defa karşılık verdim ve kendi taşımak zorunda kaldı sofrayı biz kendi göbek bağımızı kendimiz kescez yani !..
Edit: ailene gitme konusunda da eşine söylemen gereken şey benim aileme ne zaman gidecegime ne kadar kalacagima ne sen nede ailen karışabilir çünkü onlar bnm ailem evlendim diye silecek halim yok benim silmemi yada kısıtlı gorusmemi isterseniz sende ailenle öyle görüşmek zorunda kalırsın demek ve işi eşinle çözmek çünkü ailesine bu sınırı çizecek kişi eşin o kadar konuşabilir insallah....

Son düzenleme:
Sivri dilli birisiyim bir kere laf söylersem oturur kalır onu da ben istemiyorum yaşlı başlı kadın. Yüz göz olmadan kırmadan nasıl davranabilirim acaba?
6 ay gibi bir sürede bu ayrıntılar battıysa vakit geçirmeden söyleyin. Yani kırmaya gerek yok tabi ama hemen gel dediğinde ben olsam ne kadar kalcaksam kalırım gelince hesap sorarsada cevabını veririm. Masada birşeyin senden istenmesine takılma ama iş yapılırken görümcelerin oturuyorsa anne arkadaşlar misafirmi diyede laf sokarım ben olsam. Yani ya şimdi konuş yada ömür boyu sus. Nasıl başlarsan öyle devam eder.

Eşime söyleyip geçimsiz insan olmak istemiyorum çünkü. Eşime göre şuan her şey çok normal. Kendisinin farketmesi lazım ve benim bu kadını kırmadan halletmem lazım.
Çünkü o kendi ailesinde öyle gördüğü için çok normal. Benim ailem sana böyle yapıyor mu? Ben hadi kırılmasın kimse diye hoş tutmaya çalışıyorum ama anlayan yok falan de. Sen hep böyle yaşadığın için sana normal geliyor benim yerime kendini koy bi öyle bak olaya de. Kv annende çok kalma şimdi git sonra senede bir falan derken. Aldım annecim mesajını size böyle gelcez o zaman şimdi arada bir sonra senede bir falan deseydin ne tepki verecekti. Size karıştığı zaman eşine ya canım biz çok mu küçüğüz de annen bizim yapacağımız şeye karışıyor. Aklımız eriyor kararlarımızı veremeyecek kadar küçük görüyorlarsa evlendirmeselermiş madem seni gibi konuş ki annen seni hiçe sayıyor kendi kararlarını veremeyecek kadar cahil mi görüyor gibi anlam ifadesinde olunca eşin kendi tepki koymaya başlar. Hatta bunu kvne de bişeye sizin için plan program yaptığında eşinin yanında uygun şekilde ifade et. Anne koskoca adam evlenmiş kendi kararlarını verebilir. Gerektiği zaman danışır zaten sizlere gibisine de ki çok karıştığını senin hoş karşılamadığını bilsin. Allah kolaylık versin sana kv ne bu yaptıkları normal geliyor ben bilirim bn yaparım tiplerden. Arada inceden inceden söyle.

Yorumunuzu çok beğendim teşekkür ederim :) Keşke benimki de benden hizmet beklemese ama hayaller hayatlar :)
Bilmiyorum De. Ne yap derse bilmiyorum ben onu De :)) hatta elinden iki üç güzel şeyi düşür kır. Belki İstemezler. Başım ağrıyor de yat. Görümceler bile gelinden iş bekler olmuş işe bak. Benim küçük görümce de ben her gittiğimde yayılma moduna girer. Kaynanam hemen uyarır. Her işi yengene mi yıkacaksın diye. Benim kaynanam iyi işte. Yoksa ben de görümce ile didişirdim muhtemelen

Kötü niyetli olmayan fakat bencilce davranan bir kayinvalide ornegi. Anneye gitme mevzusu zamanla sizi iyice daraltacak. Evinize gelen gidene karisacak.aynilarini Ben de yaşadım. Tayin isteyip Yasadigimiz şehrı degistirmek zorunda kaldik.onleminizi alin benden size tavsiye

Hepsinde haklısın. Evliliğin başındasın önlem almalısın.
1. Eşinle konuş. Ailesinin memleketinde olduğunuz için bayramın ilk günü yada son günü ailesiyle bayramlaşıp kalan günleri kendi ailenizin yanında olmanız gerektiğini, eşinizin ailesini zaten sık sık gördüğünüzü bu yüzden kendi ailenize uzakta olmalarından dolayı böyle yapmanızın daha doğrı olacağını söyleyin. Aksi halde bayramlarda eşinizin ailesine bayramlaşıp evinize dönüp kös kös oturacağınızı belirtin.

2. Görümceniz 2 yapıyorsa siz 1 yapın yada eşit.
Görümce yan gelip yatıyor mu? Sizde telefonla uğraşın. Tuvaleye gidin.
Telefonda bir iş uydurun.
Size şunu pişir mi dediler?. Anne sen pişir/görümcemin daha güzel deyip paslayın.
En kötü ihtimalle duymazdan gelin.

3. Önce eşine başka zaman söyle. Ailemi ne zaman ne kadar göreceğim ne kadar ziyaret edeceğime ben karar veririm. Bu eşinin aklında yer etsin. Daha sonra kv niye gittin çok kaldın derse onlar benim ailem ne kadar kalacağıma ne zaman gideceğime ben karar veririm dersiniz. Böylece eşinize bu fikir yabancı gelmez. Duyduğunda garipsemez.

4. Gelenek görenek konularında laf çakmalarına takma. Senin için önemsizmiş ki yapmamışsın.
Açıkça ben böyle bohça falan filan gerekziz buluyorum hoşlanmıyorum de. O dakikadan sonra onların bunu küçümsemesi ya da eksiklik gibi lanse etmesinin bir önemi kalmayacaktır.

Ve asıl söylemek istediğim.
Benim kv de bir kızım vardı bir tane daha oldu geyiği yaptı. 1 kere kızım demişliği yoktur. Hatta kalabalıkta gaza gelip gelin= kapımızdaki köpek muamelesi yapmışlığı var çokça. Kayınvalidenin zihniyeti gelin aldık. Hizmetçi aldık. O artık bizim malımız. Ailesinizi görmeyin, el üstünde tutmayın ister. Senin üstünde hakimet kurma gayreti var.
İlk başta kızım muhabbetti falan böyle tatlı geliyor ama yeme bu numaraları.
Benim kayınvalide bunların hepsini yaptı. Önce eşinin seni anlaması lazım. Şikayet etmeden falan filan.
Sen kibarca cevaplarını ver. Anlamazlarsa o zaman eşine iş düşer. O dengeyi kuracak.
Benden sana tavsiye ailenle ilgili sınırlarını belli et. Duracağı yeri bilsin.

Merhaba hanımlar konu biraz uzun olabilir, sonuna kadar okuyanlardan objektif bir yorum almak istiyorum sadece.

Ben 6 aylık evliyim başka bir şehirden eşimin yaşadığı şehre gelin geldim. Kayınvalidem sürekli beni kızım gibi göreceğini ve kızına nasıl davranıyorsa bana da o şekilde davranacağını söylerdi hep. Evliliğimizin ilk aylarında da dediği gibi oldu. Ama canımı sıkan bir kaç konu oldu.

Kurban bayramında bizi sabah 7'de çağırıp akşam 10'a kadar bekletti sırf kurban kesilecek bize de pay verilecek diye. Halbuki ertesi gün annemlerin yaşadığı şehre bayramlaşmaya gidecektik uykumuzu alamadan gittik. Kayınvalidem "ne kadar kalacaksınız, çok fazla durmayın hemen gelin" dedi :KK43: 1 gece kalıp döndük.

Yine bayramda bütün sofrayı ben kurup ben kaldırdım. Benden 5 yaş büyük görümcem dana gibi yattı yattığı yerden kalkıp sadece salata hazırladı :KK43: Kızım gibi görüyorum seni diyor kayınvalidem ama aynısını ben yapsam laf söylemese bile rahatsız olduğunu belli ederdi. Bana ayrı kızına ayrı tabi ki davranabilir kızı sonuçta ama yalan söylemesin kızım gibi görüyorum diye.

Kızı, kaynım, eşim diğer küçük görümcem toplaşıp yemek yediğimiz zaman sofraya koymaya unuttuğu bir şey olunca "kırçiçekleri hadi koş kepçe al gel" kaynım su bardağı ister "kırçiçekleri koş bardak al gel" der. Bu nasıl kızı gibi görmek? Orada 2 kızı oturuyor onlara neden bir şey demiyor?

Ben farklı bir şehirdenim geçen eşimin amcasına el öpmeye gideceğiz, bohça hazırlamış laf sokarak diyor ki "sizde nasıl bohça olmaz bu gelinin hediyesidir, sizin kültürünüz adetleriniz nasıl ben bilmem ama nasıl bohça olmaz" diyor. Halbuki nişanda da söylemiştik biz de bohça yok diye anneme babama bohça hazırlamış. Biz hazırlamadık rahatsız oldum bu yüzden.

Sürekli onlara gidelim istiyor ama ben 1 haftalığına annemlerin yanına gitsem " ne zaman geleceksin neden gidiyosun çok uzun kalıyorsun ilk 1 sene gidersin sonra yılda 1 kere gidersin" demeye başlıyor.

Belki diş kovuğunu doldurmayacak şeyler ama sürekli benden hizmet beklemesi canımı çok sıkmaya başladı. Baya gözüme batıyor artık bu konu. Bu kadını sevmek istemediğim için mi batıyor bilmiyorum. Bu yüzden objektif yorumlarına ihtiyacım var.
Kusura bakma ama herkes yerini bilecek kucuk kaynimsa kalkcak alacak kendi suyunu neden bu kadar karismasina izin veriyorsun kayinvalidenin uzun kaliyor kalma derse sende o esimle bizim bilecegimiz is gezemeye gidiyoruz diyin gorumceniz yatiyorsa tatli dille yardim isteyin herseyi kabul etmek zorunda degilsin kavga cikar demiyorum ama tavrini koy ortaya cek cizgini ver agizlarinin payini bak bakalim oyle kayinvalide herseye muhalefet oluyormu bnde kucuk yasda evledim ve iki sene resmen ezildim.korkardim sesiz kalirdim sonra agzinin payini verince daha bir kiymetli oldum herkes size verdigi degeri kadarini hak ediyor ne eksik ne fazla . gozum acildi sakaya karisik soyluyorum cizgiyide cektim gidecigim yeri bile soylemeyiz eger uzak mesafe degilse biz suraya gidiyoruz deriz oda ne kadar kalacaksiniz diye sorar bu kadar .Asil esinizde is bitiyor esinizle halledin tatli dille onceden ayarlayin son gune birakmayin 5 gun kalacagiz diyin o kadar kalin .Insanlar yerini haddini bilmeli

Öncelikle benim kayınvalide kişiside anneme giderken aman senen dolsun ne hemen gidiyorsun yeni evlisin gibi laflar söylediğinde ..
Eşimle biz konuşuyoruz bu durumu eşimde uygun görüyor anne neden öyle bir adetmi var ayıpmı olur niye öyle dedin diye o konuyu açtıkca o konuyu önüne sürüp durdum ..
En sonunda adet yokta ıh mıh edince ..
Kimseden izin alacak değilim diye lafı yapıştırdım ..
Sofra konusuna bişey diyemiceğim ..
Bu konuya en son yorum yapacak kişi benimdir sanırım ..
Eşimede söyliyordum ..
Anneme gittiğimde yemek mi yiyorum dayakmı bilmiyorum diye ..
Sofrayı kurucam sofranın altı örümcek onu sill Allah sil ..
Dolaptan bişey alıcam dolapta salça lekesi reçel lekesi sill dolabı sill Allah sil.
Yemek yapıcam ..
Ocak kir içinde çifle çifle ..
Tencereyi makinadan aldığı gibi koymuş tek tek yıka .
Makinadan temiz kirli bakmadan alıyor .
Bütün yemek yiyeceğimiz şeyleri yıka yıka .
Yemek yemeye gidiyoruz yemeği zaten ben yapıyorum ..
Tahtada bişey kesicem tahtada hep eski kestiği şeylerin parçaları var sıcak suyla tahtayı yıka fayanslara yemek sıçramış onu yıka ..
Bide sofraya oturduğumuzda kapışsınlar aç kal ..
Aç gel eve bide evde yemek ye ..
Eziyet anlıcağınız ..

Size ailenizle ne sıklıkta görüşeceğinizi söyleyemez. O zaman size de yılda 1 gelelim deyin. Kepazelik. Ay bana noluyosa ashabım bozuldu.

Her şeye koşmayıverin. Çok yoruldum x sen getirir misin deyin.

Eşiniz anlayışlı bi adamsa annesiyle konuşup ağırlığını koysun. Yani oğluna istediğini der, yapar ama siz gelinisiniz haddini bilecek.

Vala hiç de abartmıyorsunuz kendinizi kandırmayın size neden ailene yılda bi kez gidebilirsin diyebiliyor neden lafınızı söylemeyip kendinizi ezdiriyorsunuz yada görümcenize sende yardım et demiyorsunuz

Allah askina hangi kaynana gelinini kizi gibi sever .....
Kendinizi cok ezdiriyorsunuz ,kaynanalarin geneli oyledirrr kendisine surekli gidilsin hizmeti yapilsin ama sen ailene gidecek olsan o agzi kapanmaz :KK11:
Bi degisik versiyonuda bende vardi malesef
Ama hiccc umrumda olmadi.
Simdi siZ kaynananiz istedi diye neden 1 gece kalip dondunuz ki...
SiZ boyle oldukca daha coook yuklenir o size.

Vallah ayni benim durumum kaynanam agzi acilinca kizim gibisin der ama 6 yas buyuk evde gorumcem var 8 aydir evliyim 1 kere yemek yaptigini bulasik yikadigini sofra kurup topladigini gormedim hatta bundan haric her gece 11 12 gibi bana gelirdi biz yatana kadar artik canima tak dedi evde cingenlik cikardim esimde acik ve net soyledi karim hizmetciniz degil ve 10 dan sonra kimse bize gelmesin. Tabi islerime gelmedi su an 24 saat arkamdan konusuyolar migde hastaligina yakalandim onlar yuzunden ama allaha haval ediyorum esimle iyi olmaya bakacam altli üstlu oturuyoruz ama artik 2 3 günde bir gorusmeye karar verim. Iyilik yapan yaramiyomus birazda kotuluk yapalim

Back