• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ne yapmaya çalışıyor

Hic bişeyi yok ayakta geziyor midesi yandıgı icin doktora gitmiş kızarıklık varmış doktorda şurup vermiş herkes fır dönüyo etrafnda eşim bile anne perhizini yapıyonmu diye bi görsen, yemek yapamıyomuş iş yapamıyomış kızı geliyomus ben niye gitmiyomuşum sorun bu o kdar laf saymasnın sebebi

Mide yanmasından dolayı iş yapılamadığını ilk defa duydum.

Eşiniz her halukarda annesini tutacak biri mi?

Eşinin kayınvalideni aramasına gerek yok ki.
Ama eşinin göstermesi gereken tavır annen bu tarz söylemleri eşine yaptığı zaman olmalı.
Durduk yere şimdi "anne sen neden benim eşime böyle dedin" diye kayınvalideni ararsa, sen şikayetçi pozisyonuna düşersin.
Eşin hissettirmeden senin anlattıklarını, annesine gerekli tavrı göstermeli, kendi görüp onaylamıyor gibi.
O zaman kayınvaliden ne senin ne de oğlunun üstüne gelebilir.
Aksi halde "gelin beni sana çekiştiriyor" diyerek daha absürt bir noktaya getirir mevzuyu.
Bu kadarını yapan, onu da ve daha da fazlasını da yapar bence.

Gitsin kendisine hizmetçi tutsun...
Kadın bana lafı saydı sonra sustm yazyagmuru hanım diyor esimde yanımda okuyor gelen mesajları ben napıyım smdi kadını arayıp karsılıgını vereyimmi susarsam kafayı yicem. Çok kötüyüm kendime yediremiyorum

Mide yanmasından dolayı iş yapılmadığını ilk defa duydum.

Eşiniz her halukarda annesini tutacak biri mi?
Bana aksam diyor ben senin yanındayım boşver diye ama annesi bu olayı böyle brakmaz dahada uzatır o zamanda dicek yazyagmurum gelir anne tamam yapar isini yemegini dicek biliyom sus pus oturur karsısında bisi demez ben sucluymuşum gibi

Eşim beni iki güne bir yada üc güne bi götürüyor annemler gelmedi derler küserler diye ben artk öyle gitmektende bktm böyle iş lafındanda bktm iyice esim bilmiyorm ya bu konularda bana yardımcı olablcek biri degil. Küscekleri icin onlara daha meyilli duruyo küsmesnler diye herşeyi bana ykıyo yani onlara bisi diyemiyoz. Ben kendimi savununca bana dilin cok uzamış diyorlar
Bu anneci adamlardan fenalık geldi bana. Beraber yaşasın anasıyla evlenmesin bunlar.. Kendi aile olduğunun farkına varmadıkça işin çok zor..
Bide bunlar evde oturmaktan oluyor. Çalışsan , çalışıyorum bahanen olur.. Ve ne yazıkki saygılı olurlar..

EE tamam görümce yapıyormuş Allah razı olsun. Daha ne istiyor işte.
Kesinlikle zorunlu değilsiniz öyle bir muamele yapılması çok yanlış. Bence kesinlikle yardım etmek zorunda değilsiniz.
Ben öyle bi dedim kvdeye kışın heegün bize gelmek zorndasın benden biyere gderken izin almak zorndasın diye bagırdı bana telefonda bende hayır zorunda falan deglm ben snle evlenmedim dedim bosanma noktasna geldik küs gittim baba evine smdi nolur blmıyorm cnkü bu kadın susmaz sen a desen o ille b diyen bi insan. Çok ilgi istiyo hastaya o söylemeden bem kendm gidio herşeyini yapcakmışım dün niye gitmemişim iyide dün benim gitmem mi gerekti de gitmemişim onu anlayamadım kendi kendine düsünüyor spnrada küsüp laf sayıyo. İnsan utanırya o lafları demeye helede iş güc icin.

Ben öyle bi dedim kvdeye kışın heegün bize gelmek zorndasın benden biyere gderken izin almak zorndasın diye bagırdı bana telefonda bende hayır zorunda falan deglm ben snle evlenmedim dedim bosanma noktasna geldik küs gittim baba evine smdi nolur blmıyorm cnkü bu kadın susmaz sen a desen o ille b diyen bi insan. Çok ilgi istiyo hastaya o söylemeden bem kendm gidio herşeyini yapcakmışım dün niye gitmemişim iyide dün benim gitmem mi gerekti de gitmemişim onu anlayamadım kendi kendine düsünüyor spnrada küsüp laf sayıyo. İnsan utanırya o lafları demeye helede iş güc icin.

Eşimle gider, birkaç saat oturur, eşimle dönerim.
Eşime de laf söyletmem, cok düşünüyorsa kendi anasına kendi yardım etsin.
O kadar lafın üstüne hiç işine falan elini sürmem, yine yemek falan göndermişsiniz siz.

En fazla hayırsız olursunuz.
Ama tabii eşinize de çenesini kapaması gerektiğini anlatabilmelisiniz.

Kayınvalide dengesiz hadi, kusura bakmayın eş de dengesiz.

Şöyle denesek hiç bir sey soylemeseniz ama yapmasanızda ama asla yapmam gelmem gitmem demeyin. Hep bir bahane bulsanız ama asla kontrolu elden bırakmasanız.

Arkadaşlar nolur bi akıl versin kafam yorgun kendm yorgnum bittim bu sorunlardan cok yıprandımm. Kayınvalidem 43 yaşında kızlar ve yasından daha genc gösteriyor, konu şu kvdem iki hafta oluyor biz tatile gittigimizde doktora gitmiş midesinde yanma varmış kızarıklık varmış doktor ilaç felan vermiş ama Şükür öyle bi yatalak hastalıgı eli ayagı tutmama gibi bişey yok şuan cok iyi. Konuyu şuraya getirecem biz tatildenn geldgimiz gün o yorgnlukla oraya indik görümcem gelip yemek yapmış annesi hasta diye bana duyurup durdu ogün, görümcen yemek yaptı dün felan diye bende seslenmedim hic o gün pek durmadan eve geldik ertesi gün sabah esim annesigile bişey icin ugradı, eşime demişki hani yazyagmurunu niye getirmedin demiş oda anne o evde demiş ben burdan ise geçcem demiş o demiyo yemegini flan yapıyım diye sendemi demiyon demiş eşime, eşim beni aradı annem böyle diyor diye bende tatikden döndük valizi flan yerleştircektim sonra oraya gideyim yardım ederm diye düsündüm. Eşim arayıp annem böyle böyle dedi bana snirlendi deyince bende şok oldm kaynanayı aradm dedm böyle böyle sitem etmişsin benim gelmicemi nerden bliyon daha saat 10 dedim madem gelmemi istiyon arayıp bana de kızım gelirmisin flan diye dedim. Ben bişey demedim düzgünce söyledin falan dedi ya uzatmak istemedim smdi hasta muamelesi yapıp herkes beni suclayacaktı. Gittim oturduk baya bi kaçkere dedm anne ne yemek yapayım söylede dedim kendi evim degil bilemiyorm baskasnın evnde ne yapcagmı kalabalıklar geçiştirdi yaparsın flan diye sonra esim geldi yorlmuş gidelim eve yorldm yatcam dedi suratı bozldu kaynanamın bende ben evde yapar yemek gönderrim size dedim geldim bi düdüklü yemek yolladım. Benim anlatmak istedigim şu kızlar bn elimden geleni yapmaya calısıyorum ama kvde diyoki hep gelsn isimi yapsn temizligimi yapsın yemegimi yapsın diyo ben anlıyom hareketlerinden, benimde bi evim var yetisemiyorm kızlar gidince yoruluyorm isi bitmiyo yatamıyorum kaynım var kp geliyor erknden. Şuan kız kardesm vsr iki tane onlar yanımda kalıyo esiminde aynı yaşta kız kardesi var dün bizde kaldı bugun kaynanam aradı götürdü, geri gelsin kalsın diye aradm daha yeni yok oynadılar yeter bana yardm ediyo iş yapıyo dedi bende yarın gelsn dedm yok diyo inatlaştı görğmcen burda kilim halı yıkadı falan filan dedi suclandım sanki bana iş duyuruyo gibi moralim bozldu bende siz blirsiniz dedm kapattm. Ya ne yapnak istiyolar anlayamıyorm benim anlamadıgım zaten önemli bişeyi olsa ben giderm yaparm yapabildigimi ama onlar her fırsaata is duyuruyolar görüncen snu yaptı bunu yaptı ben varınca banada yaptırıyo dha napablirim ben günlük senin evine temizligemi gidiyim, yoruldm artık kızlar bendemi yanls var artk oturup kendmi sorguluyom aceba benmi cok gaddarm diye :KK43::KK43: fursat bulunca lafı kondurmasını bliyo her fırsatta aglatıyo beni hastayım diyo iş bekliyo allahınızı severseniz bişey deyin bana napayım nasıl yürür bu evlilik esimlede aram bozuluyor.
Esin niye ezdiriyo seni herkesin kendi evi var gidip kaynananin islerinide sen yapamazsn ayrica ne takmislar gorumce onu yapti sunu yapti oz kizi birakta yapsin yani

bu ailelerin gelini köle gibi kullanma merakını anlamıyorum yaa:temizlik::temizlik::temizlik: sürekli gitsen de işini yapsan da asla memnun olmayacak bir kaynanan var malesef. burada iş biraz kocaya düşüyor. gerekli cevabı annesine vermeli lafı sana kadar getirmemeli.

Arkadaşlar nolur bi akıl versin kafam yorgun kendm yorgnum bittim bu sorunlardan cok yıprandımm. Kayınvalidem 43 yaşında kızlar ve yasından daha genc gösteriyor, konu şu kvdem iki hafta oluyor biz tatile gittigimizde doktora gitmiş midesinde yanma varmış kızarıklık varmış doktor ilaç felan vermiş ama Şükür öyle bi yatalak hastalıgı eli ayagı tutmama gibi bişey yok şuan cok iyi. Konuyu şuraya getirecem biz tatildenn geldgimiz gün o yorgnlukla oraya indik görümcem gelip yemek yapmış annesi hasta diye bana duyurup durdu ogün, görümcen yemek yaptı dün felan diye bende seslenmedim hic o gün pek durmadan eve geldik ertesi gün sabah esim annesigile bişey icin ugradı, eşime demişki hani yazyagmurunu niye getirmedin demiş oda anne o evde demiş ben burdan ise geçcem demiş o demiyo yemegini flan yapıyım diye sendemi demiyon demiş eşime, eşim beni aradı annem böyle diyor diye bende tatikden döndük valizi flan yerleştircektim sonra oraya gideyim yardım ederm diye düsündüm. Eşim arayıp annem böyle böyle dedi bana snirlendi deyince bende şok oldm kaynanayı aradm dedm böyle böyle sitem etmişsin benim gelmicemi nerden bliyon daha saat 10 dedim madem gelmemi istiyon arayıp bana de kızım gelirmisin flan diye dedim. Ben bişey demedim düzgünce söyledin falan dedi ya uzatmak istemedim smdi hasta muamelesi yapıp herkes beni suclayacaktı. Gittim oturduk baya bi kaçkere dedm anne ne yemek yapayım söylede dedim kendi evim degil bilemiyorm baskasnın evnde ne yapcagmı kalabalıklar geçiştirdi yaparsın flan diye sonra esim geldi yorlmuş gidelim eve yorldm yatcam dedi suratı bozldu kaynanamın bende ben evde yapar yemek gönderrim size dedim geldim bi düdüklü yemek yolladım. Benim anlatmak istedigim şu kızlar bn elimden geleni yapmaya calısıyorum ama kvde diyoki hep gelsn isimi yapsn temizligimi yapsın yemegimi yapsın diyo ben anlıyom hareketlerinden, benimde bi evim var yetisemiyorm kızlar gidince yoruluyorm isi bitmiyo yatamıyorum kaynım var kp geliyor erknden. Şuan kız kardesm vsr iki tane onlar yanımda kalıyo esiminde aynı yaşta kız kardesi var dün bizde kaldı bugun kaynanam aradı götürdü, geri gelsin kalsın diye aradm daha yeni yok oynadılar yeter bana yardm ediyo iş yapıyo dedi bende yarın gelsn dedm yok diyo inatlaştı görğmcen burda kilim halı yıkadı falan filan dedi suclandım sanki bana iş duyuruyo gibi moralim bozldu bende siz blirsiniz dedm kapattm. Ya ne yapnak istiyolar anlayamıyorm benim anlamadıgım zaten önemli bişeyi olsa ben giderm yaparm yapabildigimi ama onlar her fırsaata is duyuruyolar görüncen snu yaptı bunu yaptı ben varınca banada yaptırıyo dha napablirim ben günlük senin evine temizligemi gidiyim, yoruldm artık kızlar bendemi yanls var artk oturup kendmi sorguluyom aceba benmi cok gaddarm diye :KK43::KK43: fursat bulunca lafı kondurmasını bliyo her fırsatta aglatıyo beni hastayım diyo iş bekliyo allahınızı severseniz bişey deyin bana napayım nasıl yürür bu evlilik esimlede aram bozuluyor.
mide yanması ne ya
benım annemın ayagı alçıda bır aydır
ne gelinine sitem eder ne de bana
yardım ıcın gttıgımızde çalışıyorsunuz der
yorulmayın sızın kendı sorumluluklarınız var der

ne sacma iş bu ya
kadın resmen kendıne acındırıyor
gitmeyın sız de
i,şlerim var deyın evı temızlıycem deyın
ne sacma insanlar var sinir oldum

değil evini temizlemek, kvalidemin evinde salata bile yapmışlığım yoktur daha. takıyor mu kafaya bilemem ama hiç de öyle bir hali yok :D aksine kendi hiçbir şeyi elletmez. üstelik senin kvalidenden de hayli büyük. kullandırma kendini hiç.

Bu anneci adamlardan fenalık geldi bana. Beraber yaşasın anasıyla evlenmesin bunlar.. Kendi aile olduğunun farkına varmadıkça işin çok zor..
Bide bunlar evde oturmaktan oluyor. Çalışsan , çalışıyorum bahanen olur.. Ve ne yazıkki saygılı olurlar..
Şöyle denesek hiç bir sey soylemeseniz ama yapmasanızda ama asla yapmam gelmem gitmem demeyin. Hep bir bahane bulsanız ama asla kontrolu elden bırakmasanız.
ben hic bi zaman gelmem gitmem demedim kendi baslarna iş yapmıslar dün benimde gelmemi bklemişler bende diyormki ben nerdn bileyim milletin evinde işini benimde isim vardı dün aksama kdar tmizlik yaptm güya kızı temixligini yapmıs bende yemek yapıp gitseymişim bana kimse bişey demedi nerden bileyim diyorum herşeyi demekmi lazım diyor. Bahane bulsam emin ol yaptm yorgndum adetim agrılı oluyo anne bugun gelemem hastaym dedm gel bizde yatarsın dedi götürdü, tenizlik yapıyom dedim benimkini yapalm sonra yaparsn kalanını dedi yüzsüz yani anlamaz bahaneyi iyice ısrar etsem kavga ckarır arayıp ortalıgı karıstırıyo

ben hic bi zaman gelmem gitmem demedim kendi baslarna iş yapmıslar dün benimde gelmemi bklemişler bende diyormki ben nerdn bileyim milletin evinde işini benimde isim vardı dün aksama kdar tmizlik yaptm güya kızı temixligini yapmıs bende yemek yapıp gitseymişim bana kimse bişey demedi nerden bileyim diyorum herşeyi demekmi lazım diyor. Bahane bulsam emin ol yaptm yorgndum adetim agrılı oluyo anne bugun gelemem hastaym dedm gel bizde yatarsın dedi götürdü, tenizlik yapıyom dedim benimkini yapalm sonra yaparsn kalanını dedi yüzsüz yani anlamaz bahaneyi iyice ısrar etsem kavga ckarır arayıp ortalıgı karıstırıyo
Gerçekten gıcık birisi
Üst düzey gicik

Senin bence evde tüm aile varken yani eşinle aşagı inip yada size çaya çağırıp benim kendi evim kendi düzenim var ben sizlere iş yetiştirmek zorunda değilim hesap vermek Zorunda değilim benim başımda kocam var ev ev içine olmaz benim kendi hayatım var de ister anlayış gösterirsiniz ister göstermezsiniz sizin sorununuz olur ama ben değişmem de ve siz böyle görevmiş gibi yaptırmak isterseniz hiç hayrım dokunmaz de. beklediklerini yapma gittiğinde de yapman gereken çay bulaşık felan onda da istersen . Sonra kayınvalide aeni yalnızken yine kafana kakar ya da telde hep dediğini savun ben işlerinizi yapmak zorunda değilim sizin ev işleriniz beni ilgilendirme de kendi düZenini oturtmaya çalış onların suyuna gitmeye kalkarsan yetmez saçını süpürge etsen yine yetmez yüzsüzler yüzsüz ol anne evine dönsen bile eşin deliyle deli olunmaz der utanır belki madem o kadar saygılı baban konuşsun ben hizmetçi vermedim diye

Kayınvaliden seni kullanmak istiyor.

Yıllar sonra yıprandığınla kalırsın.

Bu duruma son vermen gerek.

Görümcen madem kayın validesinin değil kendi annesinin evinin işini yapıyor. Sen de git kendi annene ister otur ister iş yap. Gel evine bu gün anneme çok iş yaptım de. Görünceni madem cok begeniyorlar sen de onun gibi ol.

Kayinvalidene de ben de kendi annemin evini temizliyorum dersin.

Oğlu da gitsin hizmetci tutsun annesinin evini temizletsin.

Bu kayınvalideler de hep mi aynı olur. Benimki de görümcem bi taraflarını devirip yatarken benden bişeyler beklediği oldu, bir iki yaptım büyüklük bende kalsın diye. Baktım kızına yalandan kızıyor yardım etsin diye, kızı takmıyor, ben de bıraktım. Hiç bir şey yapmayın, kızı var o yapsın, dediklerine de takmayın. Sizin hiç bir mecburiyetiniz yok, ego tatmim etmek istiyorlar anca. Ne yapsanız yaranamazsınız, yıprandığınızla kalırsınız. Kızı evlense ve kvsi ona öyle davransa kıyameti koparır öyle çirkefler.

Bu kayınvalideler de hep mi aynı olur. Benimki de görümcem bi taraflarını devirip yatarken benden bişeyler beklediği oldu, bir iki yaptım büyüklük bende kalsın diye. Baktım kızına yalandan kızıyor yardım etsin diye, kızı takmıyor, ben de bıraktım. Hiç bir şey yapmayın, kızı var o yapsın, dediklerine de takmayın. Sizin hiç bir mecburiyetiniz yok, ego tatmim etmek istiyorlar anca. Ne yapsanız yaranamazsınız, yıprandığınızla kalırsınız. Kızı evlense ve kvsi ona öyle davransa kıyameti koparır öyle çirkefler.
Kızı zaten evli cankm merak etme kızı kaynanasının burnundan getiriyo anası gibi lafı kadına oturtuyo. Bn yapamıyorum işte kendimi savunmaya calısıyorum dhada diklenen ben oluyorum

Kv hrp oleler gelini köle gbi goruyolar benmde var basımda mesafeni koy derim ben oyle yaptm eşimle aram bozluyo onlar yuzunden ne gerek var mllet ne hali varsa gorsun

Diğer mesajlarini da okudum
Bence mesaj yazip seni cagiriyorsa, esin de bir sey demiyorsa; net ol.
Esine de ki benim adima sozler verme ben kendi evimden sorumluyum her gün annenin pesinde kosamam
Dikbasli.mi dedi, ben buyum dunyaya hizmetcilik yapmaya gelmedim madem annene is yapilcak o zaman yardimci tut maasini da sen ver ben yapmiyorum diyeceksin
Ya da basta dedigim gibi bir git iki is yap ama onun istediğini degil kendi istedigini yap kv ile yalnizken de biraz sert cik ben senin hizmetcin değilim bir daha esimi karistirirsan seni ondan soguturum de
Esine şikayet ederse de ben oyle bir şey demedim, şunu bunu yaptim yoruldum gördüğüm muamele bu mu olacaktı de agla ve kendi evindeki isleri de aksat bak camasir yikayamadim annen birak gel dedi diye kendi isimi birakip gittim ama yine kotu oldum.daha napiyim de agla
Yani kv suclu gosterecek kozlarin olsun
Evinde yemek olmasin, bir gun menemen yap bir gun corba yap ama evindeki isler hep yarim kalsin birkac gun arka arkaya bir iki saatligine git göstermelik ufak isler yap kv he de tamam anne yapıyorum de ya da bir is yap arada tehdit vari konus biraz cazgir gelin ol
Ben henüz evli olmamakla.birlikte, ailemden uzaktayim ve gittigimde anneme kiyamam elimden geleni yaparim ama yetisemedigimde annem bosver der ben de benden bu kadar der gecerim napiyim
Ileride kv is beklerse de misafir gibi gider gelirim çünkü yapinca üstüne yapisiyor ama yapmayinca beklemiyorlar

Back