• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ne yapmaya çalışıyor

Görümce yapacak tabii ki, o onun kızı, yapsın bir zahmet!
2 kızı varken sana mı iş buyuruyor?
Hastaysa hasta, e ne yapalım? Kızları ilgilensin bir zahmet.

Bende sinir oluyorum böyle kayınvalidelere.
Havadan nem kapıp yatak döşek yatıp ardından da sanki sen o evin hizmeti için alınmış bir hizmetli gibi iş beklenmesi ifrit ediyor. Başka gelinlerin işi yok tabii, kendi evleri kendi sorumlulukları yok, bir kaynana var, onun etrafında pır dönecek...

Senin yerinde olsam eşimle konuşurdum:
Tamam annendir elimden geleni yapıyorum ama benden bu kadar. Hem yorgunluk, hem misafirlerimin üzerine bile bile benden bu şekilde iğneleyerek iş istenmesi hoşuma gitmiyor. Ben sonuçta senin annene bakmakla yükümlü değilim, birşeyleri yapıyorsam da saygı ve nezaketten yapıyorum. Lütfen sende beni bu konuda destekle, annenin çok şükür ağır bir hastalığı yok, kızları da ona yetiyordur.
Der kestirir atardım.

Fazla zaten dallandırıp budaklandırmaya gerek yok.
Kayınvaliden de "görümcen şunu yaptı bunu etti"diye anlatınca, sende lafını söylersin
"tabii ki kızların koşacak ilk evvel, ben gelinim sonuçta, onlar senin öz kızların, onlar varken bana birşey düşmez" dersin olur biter.

siz niye bu kadar üstünüze alınıyorsunuz ki. fazla hassas olmayın. yapıyosa yapsın size ne canım. tam gün hizmetçi olarak işe girmediniz ya sülaleye. yapabildiğinizi yapın yapamadığınızı duymamazlıktan gelin olsun bitsin. yaptıklarınızı eşinize ballandıra ballandıra anlatın ama. hep yaptığınızı düşünsün. bilinçaltına öyle işlesin.
Üstüme alınmıycamda görümcemde evli o gidiyo gidincede boş durmuyo kndi basına isini yapıyo annesnin, kvde telefon acıyo napıyonuz fln diye hemen o sunu yaptı yemegi o yaptı fln diyodu karın agrısı varmış demekki mesajlarıda attı blmıyorm esimde napar artk.

Aksam kvde birsürü mesaj atmış ne dedigini blmıyor eşimde askım nevar bugun gitseydin bak neler yazmış diyo :KK43:
Sen de eşine diyeceksin, bunda ne var diye birşey yok, bu kadar insan rencide edilmez.
Bana bu şekilde davrandığı için gitmek istemiyorum ve soğuyorum.
Böyle davranmaya devam ederse elimi ayağımı iyice çekmek durumunda kalırım.
Benim ailem sana böyle mi davranıyor? Bu şekilde mi iğneliyor, dersin sende...

Sen de eşine diyeceksin, bunda ne var diye birşey yok, bu kadar insan rencide edilmez.
Bana bu şekilde davrandığı için gitmek istemiyorum ve soğuyorum.
Böyle davranmaya devam ederse elimi ayağımı iyice çekmek durumunda kalırım.
Benim ailem sana böyle mi davranıyor? Bu şekilde mi iğneliyor, dersin sende...
Dedim beni hic bi zaman kendi halime bırakmadı kendm gideyim kendim yapıp götürüyüm diye hep bi igneledi yada arayıp laf saydı, sen hic gelmezmisin sen gelin degilmisin diye hakaret etti dedim hic bişey demiyo esimde suan esimin ne yapması lazım arasınmı kvdeyi bugun?

Az yede uşak tut diyorum böylelerine. Ben kendi evime yapmıyorum temizlik,yemek vs. Hiçkimse beklentiye giremez valla.
Sende yap hasta numarası ,koluna bişey olsun mesela :)

Ohoooo yoldan gelmiş gelmiş temizlik yapacağım kayınvalideme. Yorgunum argınım, temizliğim var çamaşırım var. Kızı yapmış işte daha ne?

Az yede uşak tut diyorum böylelerine. Ben kendi evime yapmıyorum temizlik,yemek vs. Hiçkimse beklentiye giremez valla.
Sende yap hasta numarası ,koluna bişey olsun mesela :)
Kvdem aşırı ilgi bekleyen bi insan normalde iyidir ama böyle kötü huyları var soguyorm bu yüzden başta bana cok eziyet etti gelmiyonuz gitmiyonuz oglumu sogutuyon bwnden diye smdide hastalıgı bahane ediyr yorldm kızlar artk. Kendi hayatıma vakit ayıramaz oldm ben sürekli bunlar bugun gtmedim bana bisi dicekler diyemi düsünüyüm.

Ohoooo yoldan gelmiş gelmiş temizlik yapacağım kayınvalideme. Yorgunum argınım, temizliğim var çamaşırım var. Kızı yapmış işte daha ne?
Dedim anne bir aydır kendi evimi tmizleyemedim direk annemlere gittim tatilden dönünce tenizlik yaptm ondan gelmedim diyom ne zaman geldnde diyor senden gelcek hayır allahtan gelsn allah muhtaç etmesin sana yazmış :( o kdar tenizligini yaptm camlarını sildim mtfak dolapları yagdan gözükmüyodu bi hafta kollarım sancıdı ama hemen unutmuş elinin tersiyle itiyor hic iyilik görmemiş gibi, gelin aldık gününü görelim diye senden bisi göremedik kayınbaban basıma kalkıyor öyle kızın geliyo görüyoda gelinin gelmiyo diyomuş.

Kimse kusura bakmasin. Annem 65 yasinda misafir olarak bile girtigimde bana kiyamaz is yaltirmamak icin ekinden geleni yapar 45 yasinda gencecik kaynana icin kilimi kipirdatmam. Misafirlige gitmissem oan ne gerekiyorsa ama özellikle gidip is falan yapamam. Gepegenc kadin. Eminim.benden dinctir.
Anne sende 45 yasindasin daha cok gencsin ama sana bakarsak olmüşsünde aglayanin yok gibi davraniyorsun. Gepe gencsin bu yasta islerini baskalarina yaptirmaya kalkarsan ilerde ne yapacaksin derdim.

Kimse kusura bakmasin. Annem 65 yasinda misafir olarak bile girtigimde bana kiyamaz is yaltirmamak icin ekinden geleni yapar 45 yasinda gencecik kaynana icin kilimi kipirdatmam. Misafirlige gitmissem oan ne gerekiyorsa ama özellikle gidip is falan yapamam. Gepegenc kadin. Eminim.benden dinctir.
Anne sende 45 yasindasin daha cok gencsin ama sana bakarsak olmüşsünde aglayanin yok gibi davraniyorsun. Gepe gencsin bu yasta islerini baskalarina yaptirmaya kalkarsan ilerde ne yapacaksin derdim.
Emin ol ben cok demk isterdim bu sözleri ona ama usandım kızlar artk kavgadan bktm bunlara laf anlatamadım ayrılma eşigine geldik esim cok pasif ailesi knusunda babamın evine dönmüstm diyorm smdi geri dönmeseydim diye :( düzelme yok hala aynılar.

Dedim anne bir aydır kendi evimi tmizleyemedim direk annemlere gittim tatilden dönünce tenizlik yaptm ondan gelmedim diyom ne zaman geldnde diyor senden gelcek hayır allahtan gelsn allah muhtaç etmesin sana yazmış :KK43: o kdar tenizligini yaptm camlarını sildim mtfak dolapları yagdan gözükmüyodu bi hafta kollarım sancıdı ama hemen unutmuş elinin tersiyle itiyor hic iyilik görmemiş gibi, gelin aldık gününü görelim diye senden bisi göremedik kayınbaban basıma kalkıyor öyle kızın geliyo görüyoda gelinin gelmiyo diyomuş.
Çüş.... hergun gitmek zorundamisin?
Gelsin kizi yapsın tabi.
Yahu bu kadin 45 yasinda 45... kimse hatirlatmiyormu 45 yasinda daha gepegenc oldugunu?
45 yasindasin ama koca kadinlar neneler gibi davraniyorsun derdim ben. Ben kv ile altli ustlu yasadim. Onalrda yeyip iciyorduk. Bi bulasigi toplayip iniyordum evime. Binde bir temizligine yardim ediyordum.
Oda o an evinde isem. Aşağıda isem cagirmazdi bile gel yardim et vs diye
Bir tek utusunu yaptirirdi.
Yuh be. Boyle insanlarin yuzune tukuresim geliyor

Dedim anne bir aydır kendi evimi tmizleyemedim direk annemlere gittim tatilden dönünce tenizlik yaptm ondan gelmedim diyom ne zaman geldnde diyor senden gelcek hayır allahtan gelsn allah muhtaç etmesin sana yazmış :KK43: o kdar tenizligini yaptm camlarını sildim mtfak dolapları yagdan gözükmüyodu bi hafta kollarım sancıdı ama hemen unutmuş elinin tersiyle itiyor hic iyilik görmemiş gibi, gelin aldık gününü görelim diye senden bisi göremedik kayınbaban basıma kalkıyor öyle kızın geliyo görüyoda gelinin gelmiyo diyomuş.

Yapsanız da kıymet bilmiyor işte. Daha kendinizi üzecek bir durum var mı? Eşinize bu mesajları gösterin, yaptıklarım makbule geçmemiş bak deyin. Bir daha da hiçbir işine yardım etmeyin, sevgili kızı yapsın. Ha yarın birgün size bir eline sağlık der, bir teşekkür etmeyi öğrenir, o zaman belki bir işin ucundan tutarsınız. Hatta en iyisi eşiniz annesine bir temizlikçi tutsun. Kendi evimin işi bitti, bir de sana koşacağım temizliğe. Hey yarabbim ya.

Emin ol ben cok demk isterdim bu sözleri ona ama usandım kızlar artk kavgadan bktm bunlara laf anlatamadım ayrılma eşigine geldik esim cok pasif ailesi knusunda babamın evine dönmüstm diyorm smdi geri dönmeseydim diye :KK43: düzelme yok hala aynılar.
Ama sustukca tepene biniyorlar. Ne anliyorlar ya insan kullanmaktan?
Neden hep bir insan kullanma derdindeler. Gelin almislar ki gununu sursunler diye. Oldu canim anne babalarimizda zaten bizleri kocalarimiza ve aikesine hizmet edelim hizmetci olalim diye gonderiyor.

Eşinizin kafası da muazzam çalışıyor, ne demek gitseydin?
Bana edilen hakareti görmüyor musun demediniz mi?

Bu kadının nesi var yemek bile yapamayacak kadar?

Dedim beni hic bi zaman kendi halime bırakmadı kendm gideyim kendim yapıp götürüyüm diye hep bi igneledi yada arayıp laf saydı, sen hic gelmezmisin sen gelin degilmisin diye hakaret etti dedim hic bişey demiyo esimde suan esimin ne yapması lazım arasınmı kvdeyi bugun?
Eşinin kayınvalideni aramasına gerek yok ki.
Ama eşinin göstermesi gereken tavır annen bu tarz söylemleri eşine yaptığı zaman olmalı.
Durduk yere şimdi "anne sen neden benim eşime böyle dedin" diye kayınvalideni ararsa, sen şikayetçi pozisyonuna düşersin.
Eşin hissettirmeden senin anlattıklarını, annesine gerekli tavrı göstermeli, kendi görüp onaylamıyor gibi.
O zaman kayınvaliden ne senin ne de oğlunun üstüne gelebilir.
Aksi halde "gelin beni sana çekiştiriyor" diyerek daha absürt bir noktaya getirir mevzuyu.
Bu kadarını yapan, onu da ve daha da fazlasını da yapar bence.

Gitsin kendisine hizmetçi tutsun...

Kvdem aşırı ilgi bekleyen bi insan normalde iyidir ama böyle kötü huyları var soguyorm bu yüzden başta bana cok eziyet etti gelmiyonuz gitmiyonuz oglumu sogutuyon bwnden diye smdide hastalıgı bahane ediyr yorldm kızlar artk. Kendi hayatıma vakit ayıramaz oldm ben sürekli bunlar bugun gtmedim bana bisi dicekler diyemi düsünüyüm.
Eli ayağı tutan genç kadının iş beklemesi saçma. Kızı yapıyor işte daha ne ? Gerektiğinde elbette yardımcı olursun. Kimse kimsenin hizmetçisi değil. Çok nazlıysa prenses uşak tutacak kendine..
Herkesin evi ayrı düzeni ayrı. Hergün gidip gelmek zorunda değiliz. 15 dk mesafede oturuyor eşimin ailesi 2 haftada bi akşam uğruyoruz. Her dakika uğraşamam kimseyle. Haftasonum bana özel onlara ayıramam özel bişey olmadığı sürece. Haftaiçi bi akşam gidiyoru işte. Nasıl alıştırdığınla alakalı ve eşinin duruşuyla.

Eşinizin kafası da muazzam çalışıyor, ne demek gitseydin?
Bana edilen hakareti görmüyor musun demediniz mi?

Bu kadının nesi var yemek bile yapamayacak kadar?
Hic bişeyi yok ayakta geziyor midesi yandıgı icin doktora gitmiş kızarıklık varmış doktorda şurup vermiş herkes fır dönüyo etrafnda eşim bile anne perhizini yapıyonmu diye bi görsen, yemek yapamıyomuş iş yapamıyomış kızı geliyomus ben niye gitmiyomuşum sorun bu o kdar laf saymasnın sebebi

Eli ayağı tutan genç kadının iş beklemesi saçma. Kızı yapıyor işte daha ne ? Gerektiğinde elbette yardımcı olursun. Kimse kimsenin hizmetçisi değil. Çok nazlıysa prenses uşak tutacak kendine..
Herkesin evi ayrı düzeni ayrı. Hergün gidip gelmek zorunda değiliz. 15 dk mesafede oturuyor eşimin ailesi 2 haftada bi akşam uğruyoruz. Her dakika uğraşamam kimseyle. Haftasonum bana özel onlara ayıramam özel bişey olmadığı sürece. Haftaiçi bi akşam gidiyoru işte. Nasıl alıştırdığınla alakalı ve eşinin duruşuyla.
Eşim beni iki güne bir yada üc güne bi götürüyor annemler gelmedi derler küserler diye ben artk öyle gitmektende bktm böyle iş lafındanda bktm iyice esim bilmiyorm ya bu konularda bana yardımcı olablcek biri degil. Küscekleri icin onlara daha meyilli duruyo küsmesnler diye herşeyi bana ykıyo yani onlara bisi diyemiyoz. Ben kendimi savununca bana dilin cok uzamış diyorlar

EE tamam görümce yapıyormuş Allah razı olsun. Daha ne istiyor işte.
Kesinlikle zorunlu değilsiniz öyle bir muamele yapılması çok yanlış. Bence kesinlikle yardım etmek zorunda değilsiniz.

Back