KAYINVALİDEM HAKKINDA, ben mi abartıyorum?

Eşimin ailesiyle ciddi sorun yasamama rağmen iki çocuğumda da ekstra bir sevinç, hazırlık falan olmadı. Bende bunu hiç kafama takmadım. Benim ailem daha çok şey yaptı, annem daha hevesliydi ama o da abartılı bir heves değil. Aynı kayınvalidem doğumlarda ilk hafta bizimle kaldı, başka şehirde yaşıyor. Hediye almadi, hevesli değil diye de gelmesin denedim. Gelipte karışma durumu da olmadı, ona da izin vermedim.
Kayınvalidem bana eski kıyafetleri çıkarıp vermek istese, gerekli tepkiyle geri çevirim. Her şeyi içinize atıp beklentiye devam etmenin ne anlamı var bilmiyorum. Sonra o içinize attıklarınız çok alakasız bir yerde belki sizi haksız duruma getirecek şekilde patlayacak.

Okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz? Biz başka şehirdeyiz. 3 ay raporlu olduğu için memlekete gittik. Ve kalacağımız tek yer ailesi ??
Eşiniz 3 ay raporlu olunca, evinizden de tahliye edilmediniz herhalde.
Hastaneden çıkan insan neden kendi evinde istirahat etmek yerine; 1000 km yol yapar ve aile evinde 3 ay misafir olur ?

Okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz? Biz başka şehirdeyiz. 3 ay raporlu olduğu için memlekete gittik. Ve kalacağımız tek yer ailesi ??
Sizi sevmiyor oğlunu da sevdiğini düşünmüyorum şahsen. Neden sevilmediğiniz yerde kalıp tedavi oldunuz ki.

Bende tedaviyle oğlumu kucuğıma aldım. 4.5 saatlik yola gidip geliyorduk. Sadece 3 gün transferde misafirhanede kalmıştık. Tedavi sürecini kimseyle paylaşmadım.

Bundan sonra mesafe koyun. Bebeğinize odaklanın.

Eşiniz 3 ay raporlu olunca, evinizden de tahliye edilmediniz herhalde.
Hastaneden çıkan insan neden kendi evinde istirahat etmek yerine; 1000 km yol yapar ve aile evinde 3 ay misafir olur ?
Ya sabır ya selamet. Oradan tutmadı buradan vurayım. Ailemizi görmek için gidiyoruz arkadaşlarımız sevdiklerimiz orada. Sadece kayınvalidem yaşamıyor orada hanımefendi ???? İyi misiniz cidden :)

Gelişmemiş bir ildeyiz. Memlektimiz bursa. Her imkan elimizin altında orada. En iyi doktorlar hastaneler.. Yani olduğumuz yerde mümkün değildi.
Mesafemiz zaten var ama fırsatını bulduğu gibi sokuyor. Bir ben beceremiyprum şunu

Ölü taklidi yapardım.

Bizim aileden örnek veriyorum. Bir enistemin annesi onunla manevi anlamda zerre iglilenmez. Ne kendisiyle nede cocucuklariyla. Bunun sebebide enistemin kendini kullandirmamasindan. O bekliyordu ki enistem yanina tasinacak bütün islere kosturacak onu ve aileyi tasiyacak, ama enistem kendi hayatini secti. Annesi dügüne bile gelmedi. Bazi anneler böyle. Sizin kayinvalidenizde muhtemelen beklentiler icindeydi ve esinizden faydalanamiyor. Cocugu yogun bakimdayken öyle rahat birinden ne beklersiniz? Mesafeli olun. Gal hatir sormak icin kayinpederi arayin hep. Kayinvalidenize karsi 0 beklenti, ama net cozgiler olsun. Kirip dökmeden uzaklasin. Görüsünce sadece havadan sudan bahsedin. Özelinizi anlatmayin

Hiç bu şekilde düşünmemiştim biliyormusunuz. Aslında haklısınız. Küçük oğlunu kullandığı için ve hep elinin altında olduğu için o kıymetli.
Ama evlat gerçekten böyle bir şey olabilir mi ya. Korkunç…:

Ya sabır ya selamet. Oradan tutmadı buradan vurayım. Ailemizi görmek için gidiyoruz arkadaşlarımız sevdiklerimiz orada. Sadece kayınvalidem yaşamıyor orada hanımefendi ???? İyi misiniz cidden :)
Bir misafirlik 3 ay sürünce onun adı misafirlik olmuyor. Bir evde 3 ay kalınca da "neden öyle, neden böyle vb" diye şikayet edemezsiniz. Hastalık nedeniyle raporlu ( kalp krizi demiştiniz ) insan önce evinde dinlenir; 1000 km yol yapmaz.

Minimum beklenti maximum mutluluk.. beklentinizi azaltın hele kv den ben şeyi anlamadım 15. Haftada bebeğin cinsiyeti bile yeni yeni belli olmuştur ya da henüz olmamıştır Hangi arada Alışveriş yaptınız odasına kadar aldınız

Sizin cidden okuduğunuzu anlama probleminiz var :) son kez tane tane yazıyorum. Çünkü siz aklınızca sadece laf sokmaya çalışıyorsunuz. Kalp krizi geçirdi ertesi gün dönmedik hanımefendi, zaten ailelerimiz de bizim yanımıza gelmşti. Yani tamda istediğiniz gibi bir süre evimizdeydik. Ama 3 ay burada yanlız kalmak yerine ailelerimiz dönerken onlarla döndük. Bu iznin bir kısmını benim ailemde bir kısmını kayınvalidemde geçirdik. Belli ki siz burun buruna yaşıyorsunuz o yüzden empati kuramadınız. Ama gurbette çalışanlar anlayacaktır. Eşimin 1 ay izni oluyor yıllık. Ve zaten her gittiğimzde uzun kalıyoruz. Kalmamızdan rahatsız olan benim evimede gelip kalmasın öyleyse. :) rica edicem daha fazla yorum yazmayın. Her saçmalığınıza sabırla cevap verdim. Ama daha fazla dayanamayabilirim. Kaynanamın hıncını sizden alacağım

Sizin ve benim icin degil, ama baskalari icin öyle. Enistemin de kücük kardesi var. Onun basi yaptigi seyler yüzünden belaya girdi. Mahkemelik felan oldu, ama ondan kiymetlisi yok. Bazen annesinin onu nispeten öyle daha cok koruyup kolladigini düsünüyorum. Enistem duruma hep üzülüyordu ve el uzatiyordu yinede. Ama bakti ki cocuklari da ayni muameleyi görüyor iletisimi tamamen kopardi. Anneside zaten birsey istemek istemese hic aramaz. Kaldi öyle

Mesafeli dur ve görüşme , bir de yaz tatillerinde uzun kalma , eşine de açıkça belirt görüşmek istemediğini...

İşte böyle bir ailede büyümeyince gerçekten insanın aklı almıyor. İllaki çevremizde duyuyoruz görüyoruz ama başına gelince afallıyor insan. Yani benim burnum aksa annem telefonda ağlıyor

Eşin üzülebilir sıkıntı etmen hata , o senin mutsuz olduğunu gördüğünde üzülüyor mu acaba ...
Tabiki Üzülüyor eş konusunda asla polyannacılık oynamam. Çok anneci biri değil, ha çokta denge kurmakta başarılı değil. Sessiz birisi. Ama ne olursa olsun ailesi. Yani orada annesi yok sadece. Babamız pırlanta gibi, ve rahatsız. Ona hiç kıyamıyoruz. Son zamanlarda iyice çöktü. Ne kadar vaktimiz var düşüncesi bile korkutuyor. Kayınvalidemde babam olmasa yüzüne bakmayacağımızın farkında ama şu an çok güzel kullanıyor bu durumu.

Konunuzu ve derdinizi düzgün bir şekilde ifade edemeyen sizsiniz. Konu açılış mesajınızı yeniden okuyun isterseniz.

Eşeğin değil sahibinin hattı var hesabı yapacaksın sen de. O nasılsa sen de öyle davran bitti gitti. Hiç takma. Sana özel bir şey değil bazıları kendi evladıyla bile bağ kuramayacak kadar soğuk ve mesafeli oluyor. Hele bir bebişin olsun sana herkesi her şeyi unutturur :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…