- 13 Nisan 2008
- 5.863
- 27.316
-
- Konu Sahibi Cucuthecatt
Aksine çok fedakar biriyim ama enayi değilim. Hak edene hak ettiği kadar. Çalışmama izin vermeyen kocam olamaz, ailesi hele hiç olamaz. Çalışamayıp annesinin yanında kalıp temizliği yemeği işleri falan yapmak, bekar gibi odada tek kişilik yatakta yatmak fedakarlık değil ezikliktir. Koca sözü dinlemişsiniz işte, yok öyle olmaz ben de işe gireyim daha çabuk toparlanırız dememişsiniz. Ben 16 yaşından beri çalışıyorum, evlendik diye sahibim mi oldun, sana veya anana babana mı soracağım çalışıp çalışmamayı dememişsiniz. 3 sene kayınvalidenizin uygun gördüğü yerde yatmış, önünüze koyduğunu yiyebilmişsiniz. Hem evlerinde beş kuruş vermeden 3 sene yaşamışsınız hem de uyumayayım diye odanın önünde gürültü yaptı diye şikayet etmişsiniz.Yuh bu kadar nefretin sebebi ne :) 16 yaşından beri çalışan bir kadınım erken yaşta ailemden ayrılıp istanbul gibi bir yerde çalışıp ev geçindirdim ben tek başıma kendi ayaklarımın üzerinde durdum senelerce. Hayatında hiç çalışmamış koca sözü dinleyen kara cahil biri zannettiniz heralde beni:) şimdi ki aklım olsa bunların hiçbirine tamam demeyeceğimi de yazdım ayrıca ben asla bana evini açtı benim düzenime uyacak demedim? Ben onun düzenine uydum. Sanırım bu zamana kadar biraz fedakarlık yapacak kadar sevip sevilmediniz şimdiye kadar.
Ben kayınvalidemin bir odasında tek kişilik yatakta yatmaktansa ailemin evindeki bekar odamda kalırdım. İyi ki durumları çok iyiymiş o yatağı size vermişler. Karun kadar zengin olsalardı çift kişilik bir yatak alırlardı belki. Mecbur kaldık, yanlarına geldik diyorsunuz da bari kaldığınız odaya biraz özenseydi eşiniz. 3-5 ay önemsenmez geçiştirilir ama benim eşim 3 sene salonda kanepede yatsa eşim gözüyle bakmazdım. Adam hiç gocunmamış hiç utanmamış, beni eşime rezil ettiniz dememiş rahat rahat takılmış salonda.Ayrıca evlendirmişler ev kurmuşsunuz masraf yapmışlar derken? Biz her şeyi kendimiz yaptık, zaten kurulu bir düzenimiz vardı kimseden hiçbir şey istemedik. Mecbur kaldık kısmının neresini anlamadınız? Eşim tek çocuk ve ailesinin durumu gayet iyi. Sorun yaşayan bendim ve eşime ailesiyle arası bozulmasın diye bunlardan bahsetmedim haberi bile yok yoksa çeker giderdik bi daha da konuşmazdı ailesiyle. Öyle yapsam daha iyi olurdu herhalde size göre :)
Duymayın zaten aynı evde değilsiniz artık. Konuşsun dursunMerhaba biraz uzun olacak içimi dökmek istedim. Eşimle 6 senedir birlikteyiz 4 senedir evliyiz. Eşimin annesine evlenmeden önce x teyze diye hitap ediyordum. Evlilik muhabbetleri açılınca bana abla dersen abla, teyze dersen teyze, anne dersen de annen gibi davranırım dedi bana çok garip geldi bu. Neyse ailelerden farklı bir şehirde yaşıyorduk corona zamanı işlerimiz bozulduğu için geçici süreyle eşimin ailesinin yanına yerleştik ama bu 3 sene sürdü. Kayınvalidemin beni bir türlü beğenemediğini hissettim sürekli saçıma makyajıma giyimime karışmaya başladı kendisi gibi olmam için beni manipüle etmeye çalıştı artık o kadar üstüme geliyodu ki giyinip evden çıkmak istemiyordum. İş yapış tarzımı beğenmedi habire laf soktu her şeyin en iyisini ben bilirim havasındaydı sürekli. Sabahları bilerek odamın önünde ses yapıyodu uyumama gıcık oluyodu. Bunları yaşamaya başladıktan sonra anne demek içimden gelmedi ben anne demeyince iyice kudurdu eşimle sürekli kavga etmeme sebep oldu gidip ona ağlıyodu ben anne denmeyi hak etmiyor muyum diye. Herkesim yanında özellikle kocamın yanında bana kızım annecim vs diyor ve bu durum beni kötü gösteriyor. Asla ama asla anne demek istemiyorum içimden gelmiyor kesinlikle. Evleri ayırdık bu arada 1 seneyi geçti. Bebeğim oldu kendi evine park yatak aldı? 10 dakika mesafede yaşıyoruz habire "oğluşum" benim evimde ne zaman uyuyacak ah aynı evde olsaydık gece koynuma alırdım ben "çocuğumu" falan diyor bebek daha 2 aylık. Deliriyorum ben mi abartıyorum? Bu kadın beni sevmiyor bence başından beri değil mi? Eşim annesinin tamamen iyi niyetli olduğuna inanıyor.
Ben zaten çok karşıyım hiçbir kan bağın olmayan birine anne denmesine hele sevilmiyorsa anne demek çok koyuyor insana. Bazı üyeler park yatak almasını normal karşılamış ama bence değil benim de oğlum 2 aylık şu an benimki de oğlum falan diye seviyor ama çok takılmıyorum ama asla kaç yaşında olursa olsun gidip kaynanamın koynunda uyumayacak bence biraz önünü kesin yoksa aşırıya kaçacak gibiMerhaba biraz uzun olacak içimi dökmek istedim. Eşimle 6 senedir birlikteyiz 4 senedir evliyiz. Eşimin annesine evlenmeden önce x teyze diye hitap ediyordum. Evlilik muhabbetleri açılınca bana abla dersen abla, teyze dersen teyze, anne dersen de annen gibi davranırım dedi bana çok garip geldi bu. Neyse ailelerden farklı bir şehirde yaşıyorduk corona zamanı işlerimiz bozulduğu için geçici süreyle eşimin ailesinin yanına yerleştik ama bu 3 sene sürdü. Kayınvalidemin beni bir türlü beğenemediğini hissettim sürekli saçıma makyajıma giyimime karışmaya başladı kendisi gibi olmam için beni manipüle etmeye çalıştı artık o kadar üstüme geliyodu ki giyinip evden çıkmak istemiyordum. İş yapış tarzımı beğenmedi habire laf soktu her şeyin en iyisini ben bilirim havasındaydı sürekli. Sabahları bilerek odamın önünde ses yapıyodu uyumama gıcık oluyodu. Bunları yaşamaya başladıktan sonra anne demek içimden gelmedi ben anne demeyince iyice kudurdu eşimle sürekli kavga etmeme sebep oldu gidip ona ağlıyodu ben anne denmeyi hak etmiyor muyum diye. Herkesim yanında özellikle kocamın yanında bana kızım annecim vs diyor ve bu durum beni kötü gösteriyor. Asla ama asla anne demek istemiyorum içimden gelmiyor kesinlikle. Evleri ayırdık bu arada 1 seneyi geçti. Bebeğim oldu kendi evine park yatak aldı? 10 dakika mesafede yaşıyoruz habire "oğluşum" benim evimde ne zaman uyuyacak ah aynı evde olsaydık gece koynuma alırdım ben "çocuğumu" falan diyor bebek daha 2 aylık. Deliriyorum ben mi abartıyorum? Bu kadın beni sevmiyor bence başından beri değil mi? Eşim annesinin tamamen iyi niyetli olduğuna inanıyor.
nasıl yani 3 yıl hiç seks olmadan öyle mi?Cinsel yaşam mıgüldüm kusura bakmayın ayrı odalarda kaldık 3 sene boyunca eşim salonda koltukta ben odada tek kişilik yatakta yattım. Ben olsam ben de hoşlanmazdım ama bundan sorumlu olan kişiye yansıtırdım bunu. İş buldum 3 kez kabul etmediler biz size bakamıyor muyuz dediler?
30 yaşında mısınız? 3 yıl önce 18 yaşında değildiniz herhalde. Sizde o yaşlardaki biri olarak fazla toy davranmışsınız onu bir kabul edin öncelikle. Sınır çizememişsiniz. 27 yaşında kadın eşinin çabasıyla ikna olmamalı mesela kaynana ile yaşamaya. İllaha tecrübeye bile gerek yok insan bunu bilir yani.yahu şimdi ki aklım olsa öyle yapardım tabi. Yeni evlenmişim bir şeyin içine düşmüşüm ne yapacağımı bilemez haldeydim değil 3 yıl 3 gün bile kalmaz çeker giderdim geçti artık
Bence ne kayınvalideniz ne de siz onu sevmek durumunda değilsiniz. Ben kayinvalidemi sevmiyorum eşimin hatrina arar sorarım arayınca konuşurum bu kadar. Onun da beni en başından beri sevmediğine eminim. Ama giyimime kusamima laf edecek olsa tepki koyarım. Sizin en büyük sorununuz aynı evde yaşamak olmuş. Umarım bu durumdan kurtulursunuz.Başta seviyordum onun da beni sevdiğini sanıyordum. O kadar çok şey yaşadık ki şu an sevmiyorum.
Evet kabul ediyorum o zaman kendimi mecbur hissettim bunu yapmaya eşim zor durumdaydı belki de manipüle edildim bilmiyorum. Eşimi yine aynı seviyede seviyorum ama şimdi bana böyle bir şey diretse benim için boşanma sebebi olur.30 yaşında mısınız? 3 yıl önce 18 yaşında değildiniz herhalde. Sizde o yaşlardaki biri olarak fazla toy davranmışsınız onu bir kabul edin öncelikle. Sınır çizememişsiniz. 27 yaşında kadın eşinin çabasıyla ikna olmamalı mesela kaynana ile yaşamaya. İllaha tecrübeye bile gerek yok insan bunu bilir yani.
Evet manipüle ve mecburiyet olmuş. Olan olmuş daha doğrusu. Eşiniz arkanızda duruyor mu? Annesi size nahoş bir tavır sergilediğinde farkında oluyor mu mesela?Evet kabul ediyorum o zaman kendimi mecbur hissettim bunu yapmaya eşim zor durumdaydı belki de manipüle edildim bilmiyorum. Eşimi yine aynı seviyede seviyorum ama şimdi bana böyle bir şey diretse benim için boşanma sebebi olur.
Tamam harikasınız tebrik ediyorum karakteriniz de kocanız da evliliğiniz de benimkinden iyi. Hiç hata da yapmamışsınızdır şimdiye kadar ne diyeyim teşekkürler yorumlar için.Aksine çok fedakar biriyim ama enayi değilim. Hak edene hak ettiği kadar. Çalışmama izin vermeyen kocam olamaz, ailesi hele hiç olamaz. Çalışamayıp annesinin yanında kalıp temizliği yemeği işleri falan yapmak, bekar gibi odada tek kişilik yatakta yatmak fedakarlık değil ezikliktir. Koca sözü dinlemişsiniz işte, yok öyle olmaz ben de işe gireyim daha çabuk toparlanırız dememişsiniz. Ben 16 yaşından beri çalışıyorum, evlendik diye sahibim mi oldun, sana veya anana babana mı soracağım çalışıp çalışmamayı dememişsiniz. 3 sene kayınvalidenizin uygun gördüğü yerde yatmış, önünüze koyduğunu yiyebilmişsiniz. Hem evlerinde beş kuruş vermeden 3 sene yaşamışsınız hem de uyumayayım diye odanın önünde gürültü yaptı diye şikayet etmişsiniz.
Hadi bunlar geçmişte kalmış diyelim ama kayınvalide aynı tas aynı hamam. O çok sevdiğiniz eşiniz annesini dışarıda tutmayı beceremiyor hala. Ne demek 2 aylık bebeği alıp koynuma sokucam, benle uyuyacak falan kendine gel diyor mu annesine? Hayır, bütün anneci ezik kocalar gibi annesinin iyi niyetli olduğunu düşünüyor. Düşünme yetisi olsa evli barklı adamım, yuh bana 3 senedir annemin salonunda kanepesinde yatıp kalkıyorum derdi.
Kendinizi kıyaslamışsınız ama benim kocam için ben ne dersem o. Ne istersem yaparım ne istemezsem yapmam, nereye istersem giderim alırım yerim içerim. Bizde izin söz konusu olamaz. Söyleme, haber verme, bilgilendirme olur. Anası babası hele hiç karışamaz. Evliliğimin başında karışma haddini göstermişlerdi ama o günden beri destursuz konuşamazlar bile benimle. Eşimi gerekirse tepemde gezdiririm çünkü bana karşı çok saygılı düşünceli ve anlayışlıdır. Olmasaydı ne sever ne de saygı duyup yanımda yöremde tutardım.
Aklı başında bir büyük böyle konuşmaz. Bizim de büyüklerimiz var. Kv miz var. Böyle saçma sapan cümlelere ya da tavırlara gerek duymuyorlar.Merhaba biraz uzun olacak içimi dökmek istedim. Eşimle 6 senedir birlikteyiz 4 senedir evliyiz. Eşimin annesine evlenmeden önce x teyze diye hitap ediyordum. Evlilik muhabbetleri açılınca bana abla dersen abla, teyze dersen teyze, anne dersen de annen gibi davranırım dedi bana çok garip geldi bu. Neyse ailelerden farklı bir şehirde yaşıyorduk corona zamanı işlerimiz bozulduğu için geçici süreyle eşimin ailesinin yanına yerleştik ama bu 3 sene sürdü. Kayınvalidemin beni bir türlü beğenemediğini hissettim sürekli saçıma makyajıma giyimime karışmaya başladı kendisi gibi olmam için beni manipüle etmeye çalıştı artık o kadar üstüme geliyodu ki giyinip evden çıkmak istemiyordum. İş yapış tarzımı beğenmedi habire laf soktu her şeyin en iyisini ben bilirim havasındaydı sürekli. Sabahları bilerek odamın önünde ses yapıyodu uyumama gıcık oluyodu. Bunları yaşamaya başladıktan sonra anne demek içimden gelmedi ben anne demeyince iyice kudurdu eşimle sürekli kavga etmeme sebep oldu gidip ona ağlıyodu ben anne denmeyi hak etmiyor muyum diye. Herkesim yanında özellikle kocamın yanında bana kızım annecim vs diyor ve bu durum beni kötü gösteriyor. Asla ama asla anne demek istemiyorum içimden gelmiyor kesinlikle. Evleri ayırdık bu arada 1 seneyi geçti. Bebeğim oldu kendi evine park yatak aldı? 10 dakika mesafede yaşıyoruz habire "oğluşum" benim evimde ne zaman uyuyacak ah aynı evde olsaydık gece koynuma alırdım ben "çocuğumu" falan diyor bebek daha 2 aylık. Deliriyorum ben mi abartıyorum? Bu kadın beni sevmiyor bence başından beri değil mi? Eşim annesinin tamamen iyi niyetli olduğuna inanıyor.
Şahit olduğu olayların hepsinde benim arkamda durdu sağolsun hakkını yiyemem ezdirmez kimseye.Evet manipüle ve mecburiyet olmuş. Olan olmuş daha doğrusu. Eşiniz arkanızda duruyor mu? Annesi size nahoş bir tavır sergilediğinde farkında oluyor mu mesela?
Hata yapmayan insan yoktur, ben de hatalar yaptım ama 30 yaşındaki biri de 18 yaşında kızın düşeceği durumlara düşmemeli. Herkes kocasını sevsin hatta çok sevsin ama kendini de sevsin. 16 yaşından beri çalışma hayatında olan biri az çok insan sarrafı olmuştur. Kim neyi niye söylüyor yapıyor farketmesi lazım. Evliyken bekar gibi takılmak neyin nesi? Eşim üzülmesin, eşimin ailesiyle arası bozulmasın, huzursuzluk çıkmasın... Hep siz verici olmuşsunuz. O zaman da annesinin iyi niyetli olduğunu düşünmüş şimdi de aynı şeyi söylüyor. Böyle adamlar yumuşak karşılıktan anlamıyor dik durmak lazım. Bu çocuğun annesinin onayı izni haberi olmadan kimse 1 metre öteye bile götüremez dedirtin eşinize mesela. Koynumda yatırıcam demeye cesaret bile edememesi, oğlunun hemen susturması lazım.Tamam harikasınız tebrik ediyorum karakteriniz de kocanız da evliliğiniz de benimkinden iyi. Hiç hata da yapmamışsınızdır şimdiye kadar ne diyeyim teşekkürler yorumlar için.