• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KAYINVALIDEM BENI KISKANIYOR MU

Yaralibaykusncy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2020
6
-4
1
32
Merhaba kizlar
Gece gece kafama taktim. esimle 6 aydir evligiz ama 3 yil kadar da sevgililik donemimiz oldu yani annesini kardesini taniyorum. Ozellikle evlendigimizden beri kayinvalidemin bana davranislari cok gozume batmaya basladi. Cicim aylarimizda bile her gun kendi evine cagiriyordu. Oysa brn basbasa durabilmek icin kendi ailemin evine bile gitmiyordum. Vi kac gun gitmesek hemen esimi ariyor neden gelmiyosunuz diyordu. Bu olay bi kac kez yasandi benimde canima tak etti ve kayinvalidemi aradım. Bu durumdsn rahatsiz oldugumu belirttim. En basta soyleseydin, yemek problem olur diye cagiriyordum falan dedi. Tatli dille hallettigimizi sanmistimki o gunden itibaren esim bana artik kaba davranmaya basladi. Nedenini sordugumds ise bana annesine karsi olan tutumumdan dolayi oldugunu soyledi (esim naif bir adamdir bi sorunu oldugunda hemen dile getirmez kalp kirmamak icin, duygulariyla belli edet) ben de esimin ve kayibvalidemin gonlunu almak icin hep beraber kayinvalidrme gittik. Onlara gittigimde kayinvaliden ve görümcem bana cok kotu davrandilar normalde gorumcemle aram cok iyiydi, benden buyuk olsa da esimden kucuktu saygili davranirdi. Sofraya oturduk yaotifi yemekler hakkinda esim icin bu benim oglumun en sevdigi yemektir diye bahsetti hep. Ikidebir benim bunlari, yapip yapmadigin isordu. Esim yapiyor diyince de boyle guzel yapiyor mu diye kiyaslayip durdu. Ben mi abartıyorum bilmiyorum. Ama oglunu benden kiskaniyormus givi dueuyor sizce de oyle mi?

Gonlunu almak ıcın esinle kayınvalıdene gitmeyecektın. Rahatsızlığını dile getirmişsin her normal insan gibi, suc degıl bu ya da saygısızlık degıl. Kocana orda dur bakalım demeliydin ki onunu alabilesın.
Keske dik durusunu surdurseydın.
Kaybetmişsin.

Her dogru her yerde ve her zaman söylenmez arkadaşım.Sen haklısın yaptığı sacma ama biraz politik davranmalıydin.Bu durumun abes oldugunu eşine güzel bir dille anlatıp bu fikri ona empoze edeceksin.O arayip söyleyecek.Sen kendini ortaya atarsan istedigin kadar dünyanin en mantikli cumlelerini kur, sende kusur bulacaksa bulur.eşin ne derse desin onlarin kani canı.Ona kin de tutmazlar, trip de atmazlar. Dürüstlük, dobralik bizim aile islerinde para etmiyor bos ver bundan sonra alttan alttan yap her aklina geleni açıkça söyleme.Amaca ulaşmanın,istediğini yaptirmanin daha kolay ve sana geri dönmeyecek yolları var.

Merhaba kizlar
Gece gece kafama taktim. esimle 6 aydir evligiz ama 3 yil kadar da sevgililik donemimiz oldu yani annesini kardesini taniyorum. Ozellikle evlendigimizden beri kayinvalidemin bana davranislari cok gozume batmaya basladi. Cicim aylarimizda bile her gun kendi evine cagiriyordu. Oysa brn basbasa durabilmek icin kendi ailemin evine bile gitmiyordum. Vi kac gun gitmesek hemen esimi ariyor neden gelmiyosunuz diyordu. Bu olay bi kac kez yasandi benimde canima tak etti ve kayinvalidemi aradım. Bu durumdsn rahatsiz oldugumu belirttim. En basta soyleseydin, yemek problem olur diye cagiriyordum falan dedi. Tatli dille hallettigimizi sanmistimki o gunden itibaren esim bana artik kaba davranmaya basladi. Nedenini sordugumds ise bana annesine karsi olan tutumumdan dolayi oldugunu soyledi (esim naif bir adamdir bi sorunu oldugunda hemen dile getirmez kalp kirmamak icin, duygulariyla belli edet) ben de esimin ve kayibvalidemin gonlunu almak icin hep beraber kayinvalidrme gittik. Onlara gittigimde kayinvaliden ve görümcem bana cok kotu davrandilar normalde gorumcemle aram cok iyiydi, benden buyuk olsa da esimden kucuktu saygili davranirdi. Sofraya oturduk yaotifi yemekler hakkinda esim icin bu benim oglumun en sevdigi yemektir diye bahsetti hep. Ikidebir benim bunlari, yapip yapmadigin isordu. Esim yapiyor diyince de boyle guzel yapiyor mu diye kiyaslayip durdu. Ben mi abartıyorum bilmiyorum. Ama oglunu benden kiskaniyormus givi dueuyor sizce de oyle mi?
Kayinvalideleri pohpohlamak gerek. Belli yastan sonra insanlarin beklentileri bu yonde değişiyor. Gelinler olarak bizler de kayınvalide pohpohlama potansiyeline sahip değiliz. Sizinle biseylerin yarisina giriyorlar bu kez. O yuzden sensin anne sensin deyip kenara geçeceksin ya da stres yapip böyle kendini yiyip bitireceksin. Sende onu yemege davet et. Ben oyle yapiyorum. Bir iki seyi de bilsemde soruyorum hosuna gidiyor napayim yüzü gülsün böyle küçük seylerden mutlu olmasi güzel. Kendini benim gibi yeni gelin olmus biriyle kiyaslamasi da iyi. Eşim bunu görünce ve benim aldirmayisimi hosuna gidiyo.

Başlarda bocalama olur. Keşke eşine yaşamak istediklerini anlatıp evde kalalım, evimizden daha az çıkalım diye belirtseydin, artık benim ailem sensin senin ailen bendim deseydin, annem çağırdı ama ben seninle vakit geçirmek istiyorum gitmeyelim deseydin o da kendi anasına benzer tavır takınabilirdi. Sen değil de o konuşsaydı annesiyle. Aralarına girmişsin de cadı gelin olmuşsun gibi algılamış seni tehdit unsuru görmüş kaynana. Bizim milletin erkek çocuklarının göbeği hiç kesilmez. Anasının dizi dibinde dursun isterler. Oğulların hep ihtiyaç hissederler (benzer durumda kızlar da var)
Zamanla oturur her şey, biraz politik olmak gerekiyor. Seve seve döversen göze batmazsın. Kurbağayı alıştıra alıştıra suyu ısıt kaçmasın :kahve:

Her dogru her yerde ve her zaman söylenmez arkadaşım.Sen haklısın yaptığı sacma ama biraz politik davranmalıydin.Bu durumun abes oldugunu eşine güzel bir dille anlatıp bu fikri ona empoze edeceksin.O arayip söyleyecek.Sen kendini ortaya atarsan istedigin kadar dünyanin en mantikli cumlelerini kur, sende kusur bulacaksa bulur.eşin ne derse desin onlarin kani canı.Ona kin de tutmazlar, trip de atmazlar. Dürüstlük, dobralik bizim aile islerinde para etmiyor bos ver bundan sonra alttan alttan yap her aklina geleni açıkça söyleme.Amaca ulaşmanın,istediğini yaptirmanin daha kolay ve sana geri dönmeyecek yolları var.
Kesinlikle benim yapamadigim yapabilenlere hayran oldugum politik bir çözüm. Eltimde böyle ona da hayranim ama ben ne varsa içimde koymuyorum. Sizler kazananlardansiniz her zaman

Merhaba kizlar
Kayinvalideniz keske oglunu sütten kesmeden evlendirmeseydi 🙄 anlamiyorum evlenince kiymete bindiriyolar ogullarini surekli bir gorme cabasi eslerine dahi atamadiklari tripleri geline atmalar huzur kacirmalar niye evlendiriyolar anlamam desin ogluna kir dizini otur yamacima evlenme diye

Kesinlikle benim yapamadigim yapabilenlere hayran oldugum politik bir çözüm. Eltimde böyle ona da hayranim ama ben ne varsa içimde koymuyorum. Sizler kazananlardansiniz her zaman
Bunu kazanmak ya da kaybetmek gibi görmeyin.Insan doğası gereği zaten mantıklı olan bu.Ben bunu ne zaman farkettim söyleyeyim.Esimin annesi bana biraz kırıcı bir sey söyledi.Gunlerce bunu atlatamadım.Cok zoruma gitti.kendi annem kizdigi zaman bunun on mislini yapıyor ama yarim saat sonra gidip öpüp kokluyorum.E o da kendi cocugu icin ayni düşünüyor.ben söylesem ortami buz gibi yapacak bir lafi cocugundan duyunca en fazla tartisiyorlar ama vedalasirken yine hado yavrum hoscakal deyip sarılıyor.Avrupali sogukkanliliginda insanlar degiliz. İlla dobra olucam önüme geleni kırıp hayati esime de dolayisiyla kendime zehir etmektense."kazanan" gibi görünmeyi tercih ederim
Size de tavsiye ederim huzur istiyorsaniz.

Sen doğru olanı yapmışsın ama kv büyük ihtimalle gardını aldı sana karşı. Seni kıskanıyor da olabilir yada oğluna aşırı düşkünse sen yemek yapamazsan oğlu aç kalmasın diye kendi yemek yapıp çağırıyor da olabilir. Hangi nedenle olursa olsun sürekli çağırması gereksizmiş. Şimdi aramışsın bir kere olan olmuş. Eşine bu konuyla ilgili yada annesiyle ilgili kötü bir yorum yapma bundan sonra. Kayınvalidenin gönlünü almak icin gitmen de gereksiz olmuş, mesafeli ol gitme. Şimdi görümceyle ikisi sürekli seni iğneleyip laf sokabilirler çünkü. Kv ne mesafeli dur konuştuğunda da eşinin yanında annesiyle bu tarz konularda ikili konuşmaya girme.

Kendin söyleyip kırmak yerine ya eşine söyletecektin ya da işimiz var diye görüşme sıklığını azaltıp öyle alıştıracaktın. Onun da bir alışma süreci var sonuçta. Haklı demiyorum ama sizinde yaptığınız olmamış

Oha ya inanamiyorum aydinlanma yasadimresmen.

Gerçekten her doğru her yerde soylenmezmis bugün aradığım cümle buymuş resmen🙏

Bunu kazanmak ya da kaybetmek gibi görmeyin.Insan doğası gereği zaten mantıklı olan bu.Ben bunu ne zaman farkettim söyleyeyim.Esimin annesi bana biraz kırıcı bir sey söyledi.Gunlerce bunu atlatamadım.Cok zoruma gitti.kendi annem kizdigi zaman bunun on mislini yapıyor ama yarim saat sonra gidip öpüp kokluyorum.E o da kendi cocugu icin ayni düşünüyor.ben söylesem ortami buz gibi yapacak bir lafi cocugundan duyunca en fazla tartisiyorlar ama vedalasirken yine hado yavrum hoscakal deyip sarılıyor.Avrupali sogukkanliliginda insanlar degiliz. İlla dobra olucam önüme geleni kırıp hayati esime de dolayisiyla kendime zehir etmektense."kazanan" gibi görünmeyi tercih ederim
Size de tavsiye ederim huzur istiyorsaniz.
Size katiliyorum ben su anda yapamıyorum amanpgrenmek için cabaliyorum. Icimde tutamama gibi bir huyum var. Hakliyim söylesem neler olacağını biliyorum ama bir anda kaciveriyor. Tabi öyle sert sekilde degil tatlı bir sekilde ciktigi icin sadece gülümsüyorlar. Ama tutmam lazim bugunun yarinlari da var.

eşinize niye söylemediniz? kadını arayıp ayar vermişsiniz gibi olmuş.
sonra da gönül almak için kalkıp gitmişsiniz. kv ile konuşmanızı çöp etmişsiniz madem dik duramayacaktınız boşuna aramasaydınız.
kv 1 siz 0
ilk maçı kazanmış kadın..

Lütfen yaa gerçekten çok takdir ettim cumlelerinizi.
Size katiliyorum ben su anda yapamıyorum amanpgrenmek için cabaliyorum. Icimde tutamama gibi bir huyum var. Hakliyim söylesem neler olacağını biliyorum ama bir anda kaciveriyor. Tabi öyle sert sekilde degil tatlı bir sekilde ciktigi icin sadece gülümsüyorlar. Ama tutmam lazim bugunun yarinlari da var.
Herkes kendince hakli oluyor zaten.ama empati kurmuyor kimse.biri de çıkıp açik acik konuşunca iş ego savaşına dönüyor.Yabancı birine karsi haklıyken tartışıp hakli cikinca, bu insani mutlu ediyor ama kaynanaya kayinbabaya karsi hakli cikinca onun bir mutlulugu da olmuyor ki çünkü arada esiniz.var.olay ona yansıyor.o yipraniyor.o sizi yıpratıyor vs vs.o yuzden hic gerek yok.yuzlerine karsi asla saygisizlik yapmam hep.guler yuz gosteririm ama sevmedigim istemedigim bir sey olursa da esim araciligiyla hallederim.ne ben kötü olurum ne de olaylar büyüyüp ego.catismasina dönüşür. Umarim kendinizi törpüleyebilirsiniz.

Back
X