• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KAYINVALIDEM BENI KISKANIYOR MU

Herkes kendince hakli oluyor zaten.ama empati kurmuyor kimse.biri de çıkıp açik acik konuşunca iş ego savaşına dönüyor.Yabancı birine karsi haklıyken tartışıp hakli cikinca, bu insani mutlu ediyor ama kaynanaya kayinbabaya karsi hakli cikinca onun bir mutlulugu da olmuyor ki çünkü arada esiniz.var.olay ona yansıyor.o yipraniyor.o sizi yıpratıyor vs vs.o yuzden hic gerek yok.yuzlerine karsi asla saygisizlik yapmam hep.guler yuz gosteririm ama sevmedigim istemedigim bir sey olursa da esim araciligiyla hallederim.ne ben kötü olurum ne de olaylar büyüyüp ego.catismasina dönüşür. Umarim kendinizi törpüleyebilirsiniz.
Insallah teşekkürker 😉

Merhaba kizlar
Gece gece kafama taktim. esimle 6 aydir evligiz ama 3 yil kadar da sevgililik donemimiz oldu yani annesini kardesini taniyorum. Ozellikle evlendigimizden beri kayinvalidemin bana davranislari cok gozume batmaya basladi. Cicim aylarimizda bile her gun kendi evine cagiriyordu. Oysa brn basbasa durabilmek icin kendi ailemin evine bile gitmiyordum. Vi kac gun gitmesek hemen esimi ariyor neden gelmiyosunuz diyordu. Bu olay bi kac kez yasandi benimde canima tak etti ve kayinvalidemi aradım. Bu durumdsn rahatsiz oldugumu belirttim. En basta soyleseydin, yemek problem olur diye cagiriyordum falan dedi. Tatli dille hallettigimizi sanmistimki o gunden itibaren esim bana artik kaba davranmaya basladi. Nedenini sordugumds ise bana annesine karsi olan tutumumdan dolayi oldugunu soyledi (esim naif bir adamdir bi sorunu oldugunda hemen dile getirmez kalp kirmamak icin, duygulariyla belli edet) ben de esimin ve kayibvalidemin gonlunu almak icin hep beraber kayinvalidrme gittik. Onlara gittigimde kayinvaliden ve görümcem bana cok kotu davrandilar normalde gorumcemle aram cok iyiydi, benden buyuk olsa da esimden kucuktu saygili davranirdi. Sofraya oturduk yaotifi yemekler hakkinda esim icin bu benim oglumun en sevdigi yemektir diye bahsetti hep. Ikidebir benim bunlari, yapip yapmadigin isordu. Esim yapiyor diyince de boyle guzel yapiyor mu diye kiyaslayip durdu. Ben mi abartıyorum bilmiyorum. Ama oglunu benden kiskaniyormus givi dueuyor sizce de oyle mi?
Rahatsız olduğunu kv degil esine söylemeliydin seni kıskandığını düşünmüyorum oğlundan bir anda bu denli kopunca erkek anaları o pozisyona giriyor malesef benm kv zamaninda beni arayıp telefonda ağlardı beni hergun ara ben sana biseymi yaptim gelin bize kalın diye gtmeynce oğlumu benden alamazsina kadar getirdi isi :D sonra psikolojik tedavi gördü iyle düzeldi allah sabır versin sanada

Merhaba kizlar
Gece gece kafama taktim. esimle 6 aydir evligiz ama 3 yil kadar da sevgililik donemimiz oldu yani annesini kardesini taniyorum. Ozellikle evlendigimizden beri kayinvalidemin bana davranislari cok gozume batmaya basladi. Cicim aylarimizda bile her gun kendi evine cagiriyordu. Oysa brn basbasa durabilmek icin kendi ailemin evine bile gitmiyordum. Vi kac gun gitmesek hemen esimi ariyor neden gelmiyosunuz diyordu. Bu olay bi kac kez yasandi benimde canima tak etti ve kayinvalidemi aradım. Bu durumdsn rahatsiz oldugumu belirttim. En basta soyleseydin, yemek problem olur diye cagiriyordum falan dedi. Tatli dille hallettigimizi sanmistimki o gunden itibaren esim bana artik kaba davranmaya basladi. Nedenini sordugumds ise bana annesine karsi olan tutumumdan dolayi oldugunu soyledi (esim naif bir adamdir bi sorunu oldugunda hemen dile getirmez kalp kirmamak icin, duygulariyla belli edet) ben de esimin ve kayibvalidemin gonlunu almak icin hep beraber kayinvalidrme gittik. Onlara gittigimde kayinvaliden ve görümcem bana cok kotu davrandilar normalde gorumcemle aram cok iyiydi, benden buyuk olsa da esimden kucuktu saygili davranirdi. Sofraya oturduk yaotifi yemekler hakkinda esim icin bu benim oglumun en sevdigi yemektir diye bahsetti hep. Ikidebir benim bunlari, yapip yapmadigin isordu. Esim yapiyor diyince de boyle guzel yapiyor mu diye kiyaslayip durdu. Ben mi abartıyorum bilmiyorum. Ama oglunu benden kiskaniyormus givi dueuyor sizce de oyle mi?
Kiskanmak bir yana size gicik olmus

Herkes kendince hakli oluyor zaten.ama empati kurmuyor kimse.biri de çıkıp açik acik konuşunca iş ego savaşına dönüyor.Yabancı birine karsi haklıyken tartışıp hakli cikinca, bu insani mutlu ediyor ama kaynanaya kayinbabaya karsi hakli cikinca onun bir mutlulugu da olmuyor ki çünkü arada esiniz.var.olay ona yansıyor.o yipraniyor.o sizi yıpratıyor vs vs.o yuzden hic gerek yok.yuzlerine karsi asla saygisizlik yapmam hep.guler yuz gosteririm ama sevmedigim istemedigim bir sey olursa da esim araciligiyla hallederim.ne ben kötü olurum ne de olaylar büyüyüp ego.catismasina dönüşür. Umarim kendinizi törpüleyebilirsiniz.
Her erkek söylemiyor ama o ne olacak.Benim eşim ailesiyle hal hatırı ilerisine pek geçmez mesela çünkü konu lüzumsuzlaşır o bu konuşulur ki benim rahatsız olduğum şeyleri kendinin söylemesi olanaksız.

Esinin sana yepki vermesi ve hala o naiftir doye onu savunman🙄 kvdeyi idare edicektin bahanelerle gitmeyecektin zamanla cagirmayi birakir bu ulkede kvdelerin yuzde 80i ayni hep gelin ister. Esin senin yemeklerini onun yaninda ovmesin ben esime derim annenin yaninda benim yemeklerimi ovme diye cunku kadin bozuluyor ne gerek var? Ben biliyorum sonucta neyi sevdigini birak annesini övsün biraz uyanik ol ufak seyler mesele olmasin

Kv. Milleti bağışıklık sistemi gibi, gelinleri vücuda (aileye) giren mikrop, bakteri olarak algılayıp direk savaş açıyorlar.
Önceden çiftlerin; evlilik öncesi eğitime ve sınava tabi tutulup, evliliğe hazır olup olmadıklarına göre evlendirilmelerini düşünürdüm, şimdi buna kv.lerin de dahil edilmeleri gerektiğine karar verdim.
Oğullarının evlenince kendi çekirdek ailesi olduğunu, gelinlerin dışarıdan gelen bir mikrop olmadığını, "oğul", "eş" kavramının ayrımının öğretilmesini ve gerekirse rehabilitasyona alınmalarının gerektiğini düşünüyorum.

Her erkek söylemiyor ama o ne olacak.Benim eşim ailesiyle hal hatırı ilerisine pek geçmez mesela çünkü konu lüzumsuzlaşır o bu konuşulur ki benim rahatsız olduğum şeyleri kendinin söylemesi olanaksız.
Ben öyle biriyle evli olmadığım icin nasıl davranacagınizi söyleyemem.Baslık sahibi yeni evli olduğu icin,ben de ilk evlendigim dönem onun gibi davranip zamanla kendimce bu çözümü bulduğum icin kendi deneyimimden yola cikarak yazdım.Sizin rahatsiz oldugunuz konuyu esiniz telepatik yollarla hissedip dile getiremez elbette.Benim demek istediğim bi konudan rahatsiz olduydaniz bile kendiniz atlayıp söylemeyin.Cunku ne kadar mantikli olsa da,siz onların kendi cocugu olmadığınız icin göze batar.esiniz oturup mantikli sekilde konuşulacak biriyse bas basayken,ben şu konuya orda saygisizlik olmasin diye ses cikarmadim ama şundan şundan dolayi bana mantiksiz geldi vs.gibi açıklarsaniz ve esinize mantikli gelirse sizin fikriniz,ben araya girmek istemiyorum.sen halletsene bu konuyu senin annen baban gibi söyleyebilirsiniz.Esinizi tanimadigim icin en fazla bu kadar fikir verebilirim.

Kayınvalide bizi de çağırıyordu eşim annesine “Böyle hergün bizi çağırırsan burçak yemek yapmayı öğrenmez/öğrenemez, elli yaşında da senin eline mi bakıcaz” dedi. Kadın tamam dedi konu kapandı.

Eşin kendisi halletseydi keşke ailenin kadınlarını birbirine düşürmüş. Abidik gubidik davranmış

Sizi neden kıskansın daha ilk çatışmada oğlu onun tarafını tutmuş tıpış tıpış gitmişsiniz evine. Kıskanacak bi durumu yok sadece gıcık olmuş çünkü çok yanlış davranmışsınız. Gerçekten bu tarz bi erkek annesini arayıp biz yeni evliyiz hep gelmek istemiyorum size demek akıl tutulması resmen. Kocanızın annesi o büyük çoğunlukta olduğu gibi annesini gözetecek doğal olarak ki siz de fırsat vermişsiniz. Alttan alta yapacaksınız ne yapacaksanız böyle göstere göstere yaparsanız kaybedersiniz.

Kıskanıyorsa kıskansın sen güleryüzlü ol eşini öne at rahatsızlıklarını o dile getirsin iyi niyetli de konussan çatır çatır kavgada etsen sen GELİNSİN yani potansiyel düşmansın her xaman için hiç bir eş ailesi gelini aileden görmez görmez görmez sen yerini bil yerini bilmeyenler kudursun dursun o anneai sen eşisin naparsanız yapım birbirinizin yerini alamazsınız

Sizin eşinizde iş yok malesef. Özür dilenecek bir şey yapmamışsınız ki. Rahatsız olunan bir durumun belirtilmesi saygısızlık değildir.Eşinizin tribini kabul ederek;bunun için özür dilemeye giderek o surat asmaları da gelecekte size yapılacak her şeyi de haketmiş oluyorsunuz 🤷‍♀️

Kız siz hiç işinizi bilmiyorsunuz kaynanaya bu rahatsızlık dile gitirilir mi getirilcekse de kocan getirsin. Benimkilerden haftada bir cağırıyordu ilk zamanlar gitmiyorduk her cağırdıklarında sonra iyi insanlar olduklarını görünce gitmeye başladım her cağırdıklarında eeee simdi de onların hevesleri bitti galiba iki haftada bir anca cağırıyorlar yemeğe. 🤣🤣Zamanla oturur bu tür şeyler sabır

Kıskanıyorsa kıskansın sen güleryüzlü ol eşini öne at rahatsızlıklarını o dile getirsin iyi niyetli de konussan çatır çatır kavgada etsen sen GELİNSİN yani potansiyel düşmansın her xaman için hiç bir eş ailesi gelini aileden görmez görmez görmez sen yerini bil yerini bilmeyenler kudursun dursun o anneai sen eşisin naparsanız yapım birbirinizin yerini alamazsınız
Esimi konusturtursam kv benimle vocugumun arasini boxuyor demesimdem korktum

3 yıldır tanışıyoruz ama

Siz 3 yildir tanisiyor olabilirsiniz. Ama tahmin edersiniz ki bilmem kac kusur yillik ogullari evden gitmiş. Ben empati yaparak cvp verdim evliligin ilk zamanlari kv icin zor olmali ama sonradan alişiyor insan. Bizide cok cagirirdi. Sonra ben foto atmaya basladm yaptigim yemeklerin. Oglunun ac kalmadigina sahit olunca birakti 😂

Merhaba kizlar
klasik kayınvalide zamanla oturur, bizde ilk evlendiğimizde sabah gidip gece 12 lerde 1 lerde eve geldiğimizi biliyorum, araya kimseyi sokmadan eşinizle halletseydiniz ben direk eşime söyledim sürekli ordayız vakit geçiremiyoruz diye öylelikle kendimize 1 kural koyduk haftada 1 kez benim aileme birkez onun ailesine gidiyoruz geri kalan zamanlar bize kalıyor, şimdi herkes alıştı bu duruma istisnai durumlar hariç kimsede arayıp gelin demez.

Yanlış ata oynamişsin bir kayınvalide direk aranarak kocam ile başbaşa kalmak istiyorum bizi davet etme denmez koca hoş tutulur kocaya anne özel programımız var başka bir gün inşallah dedirtilir kocaya üç gideceksen bir gidilir zafer kazanmış komutan edasıyla o görümce kahve yaptırılır içilir

Eşiniz madem topu sizde bırakana kadar duruma kendisi el atsaymış. Siz rahatsızlığınızı dile getirdiğinizde, annesine biz istedigimiz zaman geliriz annecim bizim de kendimize göre programımız oluyor diyebilirdi. Kendileri iki kelimeyi bir araya getirip problem cozemezler bi de cozene alinirlar. Kendinizi suclu hissetmeyin bence. Kimseye bunun icinde (oglunun yokluguna alismasi icin) belli bir süre tanimak zorunda fln degilsiniz. Kendi oglunu, kizini evlendiren kişi bu tarz durumlari kabul etmek zorunda. Siz her müsamma gosterdiginizde kimse size ayy ne anlayisli gelin bana fırsat tanıyor demeyecek. Daha da abartıp bizde kalin bosverin gitmeyin eve demeye baslayacaklar (misal olarak yani abartacaklar anlamında). Sizin ananinizin babanizin canı yok mu? Madem öyle bi gün kendi ailenizin yanina bi gün onun ailesinin yanına gidin, böyle bu şekilde kendinize ait bir özel gününüz olmasın. Bu anlayışsızlığı yapan da hep oglan anaları oluyor ne hikmetse. Duruşunuzu bozmayın, sizi manüpüle etmelerine de izin vermeyin. 3 kisi bir olmuş size azınlık muamelesi yapıyor, bıraksınlar bu işleri :)

Back
X