Kayınvalidem bebeğime eşinin adını vermek istiyor

Annesine ailesi hakkında laf söylemeyi beceremeyen adamla çocuk yapma. Tavsiyem bu
 
Yok artık, onun dediği ismi koymayınca rahatsızlanacak mı? Iyi yolunu bulmuş.. Bi daha derse kayınpederimi çok seviyorum ama benim aklımda başka bi isim var diyip konuyu kapatın bence..
 
Çocuğuma isim koyarken kimseden fikir almayı düşünmüyorum, de ve geç. Ne doluyorsun boşu boşuna. Ayrıca ortada bebek yok, o gün gelsin düşünürüz, desen ne olur ki
 
Son düzenleme:
H

Hayatta bu arada ona cevap vermeyi unuttum
Bence siz bir çocuk daha yapıp ona babamın ismini verebilirsiniz, bi düşünün bence bunu, de o zaman. Ben adam yaşamıyor sanmıştım buna verecek cevap basit yaaa. Susma, ne susacaksın. Hangi devirde kaldı dedelerin ninelerin isim koyması. Ne sanıyorsa kendini
 
Son düzenleme:
Anne ya da baba kendi ismini çocuğuna nasıl bir düşünceyle koyuyor merak ediyorum
 
Benim kayınvalide de kız olursa kendi ismini verilmezsini çok istiyordu ya da Kendisinin vereceği bir isim istiyordu zaten 5 tane çocuk doğmuş hepsine istediği ismi vermiş hala gözü torunlarına verilecek isimlerde ama oğlum oldu kayınpederim kesin bir dille benim ismimi vermeyeceksin dedi zaten koymayacaktık ismi çok kötü . Biz de eşimle öztürkçe bir isim verdik ikinci ismi de var aileden birinin ama kullanmıyoruz zaten eşimle bir anlaşma yaptık bundan sonra çocuğumuz olursa tek isim koyacağız kız olursa ismi belli erkek olursa da ismi belli o yüzden Kayınvalidem istediği kadar suratını ekşitsin
 
Aslında bırakın Sağda solda söylesin 'kocamın ismini koyacaklar' diye. Koymadığınızda herkesin karşısında komik duruma düşecek olması çok daha eğlenceli olur sonuçta nüfus müdürlüğüne gidecek olan sizsiniz
 


Ara ara gülerek böyle cevabını vermeniz lazım. Yoksa işin işinden çıkamazsınız. Sonra bir bakarsınız kimlikte kayınpederin adı var. Usul usul gayet güler yüzle isim hakkı anne ve babanındır, vakti gelince biz düşünürüz diyin geçin. Veyahut ay ben x ismini çok severim çocuğuma bunu koyacağım diyin gülün. Siz karşılık vermedikçe o bastıracaktır. Bazı insanlar böyle ne yazık ki. Onlarla susarak baş edemezsiniz.
 
Herkesin ömrü bir kere.Her ismin bir kaderi var bir ağırlığı buna çok inanırım.Kimse kimseyi yaşatmaz adını verdiğimiz her çocuk o adı olmayacak yerlerde de mahfedebilir bunu hep unutuyoruz.Her ruh yeni bir yaşamdır eskiyi sürdürmez yada hatırlatma görevi yoktur .Ne yapacaksınız bilemem ben bu adeti hiç doğru Birinin gölgesinde kalmak gibi kimsenin adını taşımak istemem herkes kendi adıyla bir kere olan kendi hayatını yaşamalı keşke bu kanunen de yasaklanip bitse diyesim geldi .Böyle dede anane banane adı konup bundan mutlu yetişkin tanımadım .
 
Sen yap anne koy kocanın adını diyebilirsin mesela
 
İnşallah bir gün olur sağlıklı hayırlı evlat ama kv saçmalamış eşin de susmasın biblo değilsiniz sizin cocuğunuz niye başkası isim versin özellikle atalardan gelen isimlere karşıyım enerjilerini taşıdıklarını düşünüyorum he he diyin geçin doğum gerçekleşince kimseye sormadan git isime imza at oldu bitti hiç acımazdım yapardım :)
 
Sen sustukça kabul ettiğini düşünür. Çocuğumuzun ismine eşimle ben karar veririz diyeceksin bu kadar basit. Saygısızlık değil bu. Eşinde ağzını açıp bişey diyemiyorsa annesiyle aynı fikirdedir seni geçiştiriyor. Şimdiden bunun için kavga ediyorsanız, zamanı geldiğinde kavgaların boyutu dahada artar. Bi bakmışsın eşin çocuğun kimliğini sana sormadan kvnin istediği isimle çıkarmış. Çünkü bu tarz çok konular açıldı burada.
 
Anne siz zamanında kendi çocuğunuza istediğiniz ismi vermişsiniz bırakın bizde kendi çocuğumuza en güzel ismi koyalım henüz ortada bebek yokken isim düşünmek ve bunu beyan etmek saçma deyin. Siz cevap vermediğiniz sürece hep söylecek ve eşinizde alışacak ayrıca kaynananız bu konunun sizin hoşunuza gitmediğinin farkındaki sürekli bu konuyu açarak sizi tahrik ediyor. Eşinizle kavga etmek yerine sen cevap vermezsen ben vericem ve bu annen ile aramızda bir buz dağı yaratıcak bir saha birbirimize ısınmıcaz ya sen söylersin hayat devam eder yada ben söylerim annenle eskisi gibi olamayız karar senin deyin.
 
Yani sırf bu yüzden çocuk yapmak istemeyen insanlar var cidden .. ama isim güzelse eşinin hattrina 2 isim koyup kendi istediğiniz ismi söyleyebilirsiniz boşanmak için çok fazla degilmi
 
Allahımmm şaka gibiler bırak takma hiç kimseyi he de geç bir daha derse sende dönüp önce hayırlısı ve sağlıkla bir evlat nasip etsin anne de belki de kız olacak ne malum benim de bir oğlum var eşim en başından herkese dedi ben yok babamın ismi dedemin ismi koymam bu ne böyle başka isim mi yok dedi (kendi ismi dedesinin) sonra kayınvalidem dönüp ailede babanin ismi mi var sanki dedi koydurtmaya meyilliydi bende dönüp koyacak olsam benim babam vefat etti kendi babamin ismini koymak isterim kendi doğurduğum çocuğa dedim ve konu böylece kapandı tabi eşinin desteği önemli ama en başta rabbim zamanı gelince sağlıklı bir evlat nasip etsin
 
Niye saygısızlık olsun benim aklımda kız ve erkek için başka bir isim var şimdilik bana kalsın diyin oldu bitti
 
2 hamileligimde ağır geçti. Oğlum olunca k.v eşime, babanın adını koy 2 tarla verir dedi . Eşim eziyetini X çekti isim koyma hakkı ona ait ben bile karışmam sende karışma dedi. 2 çocuğumada isimlerini ben koydum. Elbette k.p . K.v ismini koymadım ne münasebet . Onlar anne babada benimkiler değilmi?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…