Kayınvalidem bebeğime eşinin adını vermek istiyor

Biz hiçkimseye sormadan adını koyduk. Kayın validem şey dedi. Eğer bize sorsaydınız o dedenin isminin yanına ikinci isim ekleyip koyun diycekmiş. (Örn Ali Can ) gibi.
Ailede zaten dedenin ismini bi toruna koymuşlar adı kullanan yok.
Şu büyüklerin ismini koyma olayı gram zevksizlik ya.

Bizim isimler de daha yeni evliyken belliydi çünkü konu sahibinin kayınvalidesi gibi benimki de ortada fol yok, yumurta yokken isim konusuna başlamıştı. Kız olursa şu, erkek olursa bu diye eşimle karar verdik. bir kız bir erkek olunca içimizde kalmadan koyduk 😅 Hatta eşim kendi ismini koymaktan vazgeçti bir ara, yok dedim koyacağız. çünkü koymasaydım yeni isim arayışına girecektik bu sefer kayınvalide ortalık karıştıracaktı.

Ben isim güzel olduğu sürece okeyim, öyle yeni nesil isimler de hoşuma gitmiyor ama Abdullah, muzaffer, abdülsamet gibi isimler koymak da istemem yani.

Kızlar yeni evliyim birkaç ay oldu henüz. Hamile değilim ama kayınvalidem daha ortada olmayan çocuğuma kayınbabam ın adını vermek istiyor normalde aşırı sinirli tahammülsüz biriyim ama saygımı bozmamak için lafı olduğunda cevap vermiyorum ama artık aşırı doldum bu konuda sürekli eşimle kavga ediyorum annesine bişey demediği için ne yapmam gerekiyor nasıl ifade etmeliyim istemediğimi kırmadan?
Kırmadan etmeden,anacığım ben 9 ay boyunca bu çocuğu karnımda taşıyacam,doğum sancıları çekecem belkide ölümden dönecem,doğduktan sonra sabahtan akşama ben bakacam,ben emzirecem altını ben değiştirecem,ben yedirecem,okula ben götürüp getirecem,masrafını ben yapacam,hastalanınca başında ben bekleyecem,tüm bu serüvenin neresindesiniz de böyle bir hakkı kendinizde buldunuz,siz kendinize çocuk yapıp isimlerini koydunuz benimkine ne diye el atıyosunuz deyin,bu bence çok yerinde bir cvp olur.

Kayınbabam hayatta ve dünya iyisi birisi ama kayınvalidem her konuda söz geçirmek isteyip bide bunu herkese göstermek isteyen birisi bakın gelin oğlum istediğimi yaptı şeklinde. Olabildiğince taviz vermedim bu huyunu bildiğim için her konuda da yani ama çocuk muhabbeti etmeye başlandıktan sonra fırsatı oldukça eşinin adını koymamız istediğini söylüyor artık psikolojik olarak yıprandım çocuk yapmak benim için kabus haline geldi herşeye alınıp küsen birisi ne yapacağımı şaşırdım
Benden de istediler, ben de göbek isim olarak verdim, açıkcasi takılmadım. Ama tabii ki herkesin kendi fikri önemli.

Valla 9 ay karnımda ben taşıyacağım, her yerim çatlayacak bir sürü kilo alacağım. Sırf bunun için bile kimseyi karıştırmam ben olsam. Olan bana oluyor, kaymağını niye başkası yiyor yav?
Çok istiyorsa kendi doğursun derim ben direkt. Kırarım da çekinmeden, bunu bana direten biri kırılmayı göze alsın.

Ya daha hamile olmadan olamis cocuga don biciyorlar.Eskiden ben de sinir olmustum.Ne munasebet.hatta benim kayinvalidem kendisin ölmüs oglunun veya esinin ismini eltimle bana koymaya kalkisti.Ben icten ice takildim.Ama keske takilmasaydim.Simdi dusunuyorum da benim esim asla zaten babainin ismini koymazdi. Zaten de beni. Ikinci cocugum olmadi.
Bence bu konuda direk kayinperderinizin ismini koymayacaginiui bilsin.Herkes kendi cocugunun ismini koyar.Kayinperinize kendi anasi babsi koymus.Siz de kendi cocugunuza koyacaksiniz.olay bu. Bu sekilde baskilara ayar oluyorum.
Biz kizimizin ismini koydugumuz da kimseye sormamistik. Gittik koyduk.

Buraya bu konuyla ilgili sorun yaşayan biri konu açmıştı. Nasıl bir gafletteymiş ki kayınvalide ismini kızının bir ismi olarak koymuş sorun olmuş ileride tek ismiyle seslendiklerinde. Yani şimdiden bence tepki koymazsanız hamile kalınca daha da üzer bu kayınvalide sizi. Siz de bir isim bulup ilerde oğlum olursa şu, kızım olursa da şunu koyacağız öyle karar verdik deyin. Eşinizin tavrı ne bu konuda yalnızken ne diyor annesinin bu tutumuna?
İstemediğimi belirttim kavga dahi ettik birçok kez aslında kavgalar da eşim bana zıt gittiği için değil annesine diyemediklerimi ona dediğim için kavga etmiş oluyorum eşim hep bana destek aslında başbaşayken. Annemi dinlemem korkma yapmam etmem diye rahatlatıyor ama istediğim beni yatıştırması değil annesini susturması o da onu yapmıyor

Kendi fikrinizi söylemeniz birini kırmak değildir, fikrinizi söylemekten geri durmayın. Daha konu ilk gectiginde "yok ya ben sevmiyorum öyle birilerinin adını çocuğa koymayı daha farklı bı isim dusunuruz eşimle zamani geldiğinde" diyebilirsiniz direkt. Üslubu bozmadikca herkes kendi fikrini beyan etmeli. Kimsenin sizin yerine konuşmasını beklemenize gerek yok

Kızlar yeni evliyim birkaç ay oldu henüz. Hamile değilim ama kayınvalidem daha ortada olmayan çocuğuma kayınbabam ın adını vermek istiyor normalde aşırı sinirli tahammülsüz biriyim ama saygımı bozmamak için lafı olduğunda cevap vermiyorum ama artık aşırı doldum bu konuda sürekli eşimle kavga ediyorum annesine bişey demediği için ne yapmam gerekiyor nasıl ifade etmeliyim istemediğimi kırmadan?
Kırarak daha ilk aylardan susarsan sana nasıl davranması gerektiğini nelere susabileceğini öğretirsin illaki bağırıp çağırma ama boz kadını böyle bir şeyin olmayacağını bilsin

C
Can sıkıcı bir konu illa olacaksa 2 isim bari koyun
Can sıkıcı dediğiniz gibi ama bende inadım istemediğim şeyi yapmak istemiyorum açıkçası eşim ciddiyetimi anlasın diye ona bile eğer koymak gibi Bi hataya düşersen boşanırım dedim doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama anlasın istiyorum

Haklısınız bende böyle düşünmeye başladım neden ben üzülüp kırılıp sindirmek zorunda kalayım ki diye biraz da karşı taraf düşünüp yapsın bunu
Kırarak daha ilk aylardan susarsan sana nasıl davranması gerektiğini nelere susabileceğini öğretirsin illaki bağırıp çağırma ama boz kadını böyle bir şeyin olmayacağını bilsin

İstemediğimi belirttim kavga dahi ettik birçok kez aslında kavgalar da eşim bana zıt gittiği için değil annesine diyemediklerimi ona dediğim için kavga etmiş oluyorum eşim hep bana destek aslında başbaşayken. Annemi dinlemem korkma yapmam etmem diye rahatlatıyor ama istediğim beni yatıştırması değil annesini susturması o da onu yapmıyor

Kendiniz söyleyeceksiniz

Kendi fikrinizi söylemeniz birini kırmak değildir, fikrinizi söylemekten geri durmayın. Daha konu ilk gectiginde "yok ya ben sevmiyorum öyle birilerinin adını çocuğa koymayı daha farklı bı isim dusunuruz eşimle zamani geldiğinde" diyebilirsiniz direkt. Üslubu bozmadikca herkes kendi fikrini beyan etmeli. Kimsenin sizin yerine konuşmasını beklemenize gerek yok
Evet bende hep sinirli net sözlü biriyim aslında ama iş aile ve yakınlara gelince bunu yapamıyorum ayıp edecekmişim gibi hissediyorum

Benm gıbı sulalenızın adını ben mi yasatcam soyadınızı verdık yetrr dıyıp nufus cuzdnı cıkana kadar koydugum isimleri bılmedıler hıc. Nezmn kımlık cıktı ogrendıler. Tutturana en ıyı cevap

Yani haklısınız tabii ki ilk cevap vermesi gereken sizden önce eşiniz, sonuçta onun ailesi ama madem cevabını vermiyor siz verin cevabını. Kayınvalide patavatsızlığı yüzünden kendi keyfinizi kaçırmayın. Zamanla o da konuşur susar, sizin çocuğunuzun ismine karışmaması gerektiğini öğrenir.

Evet bende hep sinirli net sözlü biriyim aslında ama iş aile ve yakınlara gelince bunu yapamıyorum ayıp edecekmişim gibi hissediyorum
Sinirsiz ve net olsanız daha rahat ifade edersiniz kendinizi 😅 bebek sizin bebeğiniz ismine eşinizle ikiniz karar verirsiniz. Önce bunun rahatlığı olacak içinizde sinir yerine, sonra da sakin sakin gerekeni gereken yerde söyleyeceksiniz :)

Kimseyle iyi geçinmek zorunda değilsin böyle olursan karakterinden ödün verirsin. Buna beraber karar veririz eşimle de bitir konuşmayı. Pasif durma eş ailesine karşı yoksa ezerler.

Siz istemiyorsanız kayınvalideniz istediği kadar isim seçsin sorun etmeyin he de geç. Hala kafalarına göre isim seçen aileler var bi bırakın insanları anlamı güzel şık bir isim bulsunlar. Biz karar vericez diyip kestirip atadabilirsiniz bu ona saygısızlık olmaz nerede duracağını bilmesi gerektiğini öğretir.

X