Kayınvalidem bebeğime eşinin adını vermek istiyor

Eşim zaten abarttığımı düşünüyor ya kendisi koymayacağından emin o yüzden umursamıyor ya da annesine cevap vermek istemiyo bilmiyorum
Sizin dogurdugunuz cocuga kocasinin adini veremeyecek diye kirilmasin bir zahmet. Bence bu sizin en onemsiz sorununuz olacak cunku esiniz agzini bile acmadigi icin siz boyle kirilip uzuleceksiniz hala milleti kirmamak icin ugrasacaksiniz

Oğluma eşim istediği ve benimde sevdiğim bir isim olduğu dedesinin adını verdik ama kayınvalidem daha hamile değilken kendi kendine konuşsa inat eder koymazdım sanırım.

Bu konuda kabus görmeniz falan abartı kusura bakmayın. Konusu tekrar açılırsa, ben dede adı koymayı düşünmüyorum bu konuyu açıp durmayın diyeceksiniz. Bundan dolayı köyü olacaksanız da olun.

Saygı bozmakla alakası yok.
Direk söyleyeceksin öyle bi durumda.

Bende artık işin içinden çıkamayıp bunu düşünür oldum hamile değilim daha olunca düşünürüm diyorum çünkü bu şekilde sadece kendimi yıpratıyorum
Kesinlikle unutmuuorlar on sene sonra cocugunuz olsa on sene boyunca hergun cocuk olunca koyacaksin unutma diyip birde herkese cocuk olunca kayinpederinin adini koyacak diye hep hatirlatacak

Belki de kızım olacak ne şimdiden doğmamış çocuğa don biciyorsunuz de geç..
Çizgini simdi cekmezsen ilerde çok uzulursun

Buraya bu konuyla ilgili sorun yaşayan biri konu açmıştı. Nasıl bir gafletteymiş ki kayınvalide ismini kızının bir ismi olarak koymuş sorun olmuş ileride tek ismiyle seslendiklerinde. Yani şimdiden bence tepki koymazsanız hamile kalınca daha da üzer bu kayınvalide sizi. Siz de bir isim bulup ilerde oğlum olursa şu, kızım olursa da şunu koyacağız öyle karar verdik deyin. Eşinizin tavrı ne bu konuda yalnızken ne diyor annesinin bu tutumuna?

Lafı dolandırmadan istemediğinizi söyleyeceksiniz, o kadar. Ben hamileyken kayınpederim vefat etti, Nurlarda yatsın inşallah çok severdim kendisini ama ismi gerçekten çok eski ve uzundu, böyle Mustafa. Kemal falan olsa koyardım yani öyle söyleyeyim.

Kayınvalidem koymak istediğini falan söyledi hep ama kızımın ismini ben, oğlumun ismini de eşim koydu. ben açık ve net söyledim, “sen oğluna kendi istediğin ismi vermişsin, kayınpederininkini koymamışsın bana niye karışıyorsun?” dedim.

Sonradan işte çocuk olunca “aa dedesinin ismini koymadılar mı?” diye soruyorlar dedi. “Çok istiyorlarsa kendileri doğursunlar babamın adını koysunlar” dedim.

Güzellikle çözmek istediğinizi söylemişsiniz ama kayınvalidenizin bu tutumu güzel değil, yani illa ki birinin canı sıkılacak bu konuda. Sıkılan can sizinki olursa ömür boyu istemediğiniz isimle seslenmiş olacaksınız oğlunuza.

Rabbim hayırlı evlat nasip etsin inşallah

Bu durumu elimiz daha kolay halleder sanki. Siz ne deseniz gelin olacaksınız ama o oğlu ne derse desin bozulmaz.

Kvnin eşi vefat mi etti? Bebeğimi ben doğurucam ,9 ay ben karnimda taşıyorum ismi hakkında eşimle karar vermek istiyorum diyebilirsin. Ayy ne kadar musallat oluyorlar her şeye ya. İyiki evli değilim şuan. İlla kendi istedikleri isim koyulsun, egoları okşansın istiyorlar.

Benimki oğlum olacağını öğrenince babanın (kp,) adını koyacaksınız zaten yanına isim bakın dedi güldüm yok öyle birşey sakın oğluna söyleyip kendini mecbur hissettirme biz bu çocuğu çok bekledik isim kadere sirayet eder asla koymayacağım anne dedim ve bu konu kapandı eşime açmadım bile

Eşinizle bu konudan kavga ettiğinize göre o da öyle olmasını istiyor, yoksa o size biz kendi istediğimiz ismi koyarız dese bu kadar kafaya takmazdınız.
Önce eşinizle netleştirin bu durumu. Sonra kvye biz kendimiz düşünürüz vakti gelince dersiniz

Koyulabilir bir isim mi?

Abimin ismini babannem kendi dedesinin ismini koymak istemiş. Annem demiş ki : Ben sizin ölülerinizi neden yaşatmak zorundayım sen koysan da ben bu isimle asla seslenmem demiş:)) Canım babam güzel bir isim koymuş. Keşke benim adımı da babam koysaydi. Dayım koymuş. En azından babam,atam koydu derdim.

Bizde de tanıdık bi kayınvalidemle beni görmüştü hastanede. Bebeğimin adını sordu ve neden eşimin dedesinin adını koymadığımızı sordu. kayınpederi de geçtim onun babasının adının neden koymadık diye hesap soruldu.

Ben hamileyken korkmuştum bi büyüklerin ismi verilir mi diye. Biz erkenden isim düşünmeye başladık. Eşim hiç demedi babamın dedemin adı olsun diye.
Siz hamile kalıp cinsiyeti öğrenince isme karar verirsiniz. İsmi kimseye söylemeden çocuğa adıyla kapı süsü filan yaptırırsınız.

Kafayı yemişler. Biz eşimin adını koyduk, isim konusu böylelikle tartışmaya kapandı

Neden kırmadan? Kv kırmadan nasıl söylerim diye düşünürken eşinizle neden sürekli kavga ediyorsunuz? Eşiniz daha mı değersiz kvden? Siz sesinizi çıkarmazsanız kabul etmiş sayılırsınız. Şimdiden ismine kendiniz karar vereceğinizi ve büyük ismi koymak istemediğinizi net bir şekilde belirtin.

Kafayı yemişler. Biz eşimin adını koyduk, isim konusu böylelikle tartışmaya kapandı
Biz hiçkimseye sormadan adını koyduk. Kayın validem şey dedi. Eğer bize sorsaydınız o dedenin isminin yanına ikinci isim ekleyip koyun diycekmiş. (Örn Ali Can ) gibi.
Ailede zaten dedenin ismini bi toruna koymuşlar adı kullanan yok.
Şu büyüklerin ismini koyma olayı gram zevksizlik ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…