- 25 Ekim 2015
- 19.368
- 99.151
- 598
- 40
- Konu Sahibi MonicaBing
-
ay benimkide beni arar hemde sulalecek kaynana ayri anasi ayri bacisi ayri kizi ayri arar en son bir kac kez aradiklarinda telefonlarini acmadim geride dönmedim kesildi aramalariBenim kayınvalidem de annemi kıskanır.
Annemle aynı şehirdeyiz, kv uzakta.
Anneme gittiğimizi duyuncabiz oradayken hemen oğluşunu arayıp saatlerce konuşur, kapatmaz ve kapattırmaz telefonu.
Birkaç arkadaşımda aynı durumu yaşıyor.
Geneli öyle sanırım, çözümü var mıdır inanın bi fikrim yok..
Taşınma gibi bir durum söz konusu değil, evi kendimiz yaptırdık istediğimiz gibi. Asla istemem taşınmayı öyle söyleyeyim. O anlattığım mevzu sadece iş mevzusu yani vaktimizin çoğu orada geçecek diye kıskandı.Evlenınce kayınvalıdenın kıızı olmuyoruz, annem ister doktora gelir ister dugune gelir benimle yorulmaz da. Kaynanam annemın yorulup yorulmayacagını takamaz onu baglamaz cunku.
Ailemle tatile gideceksem kaynanamında numaracı fesat oldugunu biliyorsam ki biliyorsunuz ben giderdim ailemle, kocam kalırdı annesiyle.
Kadın herseye mudahale etmıs tasınmanız da buna dahil, göz göre göre sinmişsiniz.
Bu durumda ne degısebılır ki, kadın yapacak siz göz yumacaksınız.
Bi kere dur diyin, bakalım bidaha oluyor mu?
Aileme bağımlı değilim. Normal bir ilişkimiz var. Babam duyarsa evimi taşımamı söyleyebilir en son radde de çünkü kaynanam bazen görüştürmek istemiyor. Bunu kim duysa ister. Babam bana düşkündür ama sınırlarımız olduğunu bilir. Nasıl anlatabilirim bilmiyorum.Kaynana ogluna duskun ve sınırını bilmiyor, sen ailene ailen sana bagimli; bunlarin hiçbiri normal durumlar degil.. Babam duyarsa evimi tasimami ister diyorsun, belli ki bunu abes de gormuyorsun ama hic normal değil, bunu bil.. Baban da kayınvaliden de artik estigi gibi karisamaz evinize, karismamali..
Ayrica eşin annesinin farkinda imiş, sukretmelisin.. Annesi en buyuk entrikalari cevirdigi halde hâlen eşini suclayan, ailesinin her turlu pisliğini bi sekilde örten heriflerle dolu ortalik..
Taşınma gibi bir durum neden söz konusu olsun, davranışlarımla anlatmaya çalışıyorum. Direk evimi bırakıp kaçacak değilim. Huzurum yerinde çok şükür. Ayrıca ikimiz de ailelerimize bağımlı değiliz. Eşit derece de olması gerektiği gibi. Bağımlı olsam her gün anneme giderim elimin altında araba var. Ama evimizin düzenine ve birbirimize çok bağlıyız eşimle. Artık bir aile olduğumuzun bilincindeyiz. Öyle söyleyeyim.Kayinvaliden oğluna senin ailen de sana bağımlı bence.
İki taraf da eşit durumda bu konuda.
İki aileden de biraz uzağa taşının.
İnanın doğum falan yapsam olay çıkarır ben kalcsm diye. Şimdiden tırsmaya başladım.Maalesef bizim kültürümüzde var bu. Kadın evlenir yeni ailesi kocasının ailesi olur. Kendi annesine izinle gider. Öncelik kayın ailesindedir.
Benim kayınvalide de aynen böyle. Hatta bir keresinde annem bana gelmişti. Beraber evden çıkıyorduk. Hamileydim o dönem. Sürekli anneme gidiyordum. Anneme "seni bizden daha çok seviyor galiba, hep size gidiyor" demişti :) Komik.
Sonuçta hastaneye annemle gitmeyi tercih ederim. Yani 3-5 yıllık tanıdığım bir kadın annemle kıyaslanamaz bile. Evet eşimin annesi yaşlı bir kadın o kadar. Özel bir ilgi sevgi gösteremem. Yani kendi ailem gibi bir yakınlık duyamam. En normali de bu zaten. hayatını sana adamış ailen ile kıyaslanamaz bile.
Esinle sıkıntın yoksa, iki tarafa da yaklaşımınız adaletli ise sorun yok o zaman.. Idare edilebilir..Taşınma gibi bir durum neden söz konusu olsun, davranışlarımla anlatmaya çalışıyorum. Direk evimi bırakıp kaçacak değilim. Huzurum yerinde çok şükür. Ayrıca ikimiz de ailelerimize bağımlı değiliz. Eşit derece de olması gerektiği gibi. Bağımlı olsam her gün anneme giderim elimin altında araba var. Ama evimizin düzenine ve birbirimize çok bağlıyız eşimle. Artık bir aile olduğumuzun bilincindeyiz. Öyle söyleyeyim.
Ev de benim kendi evim zaten istediğim gibi yaptırdım zamanında asla taşınmam. Böyle Bi ev hiçbir yerde bulamam.
Ay çok tatlı bir kaynana canlandı gözümde; keşke bende böyle iyi niyetli, kızı gibi sahiplenmeye çalışan bir kaynanaya sahip olsaydım çok iyi anlaşırdık. İyi niyetinden, size yakın olmak istediğinden yapıyor bence ya tadını çıkarın. Anne ne yapıyorsa kaynana da yapıyor; iyimiş valla:)Durumu kısaca özetleyecek olursak, kayınvalidemle baya yakın oturuyoruz, annemle de 15 dakikalık mesafedeyim. Kayınvalidem yaşlı bir kadın. Eşim 4 çocuğu yani evin küçük oğlu. Ben ise annemin en büyük çocuğuyum. Yani annem daha genç. Allah biliyor ya, ailem dahi olsa kimseye yük olmak, canını sıkmak, işlerinden alı koymak istemedim bu hayatta. Hastaneye giderken bile tek başıma giderim çünkü kimseyi yormak istemem. Ama tabii ki annem huyumu bildiği için ve aklı kaldığı için bazı gitmem gereken yerlere ya da yapmam gereken şeylere yardım eder.
İdrar yolu enfeksiyonu geçirdim yüksek derece de, doktor acil yapılması gereken tahliller var diye çağırınca anneme konuşurken söyledim. O da sabah baktım evime gelmiş beraber gideriz diye. Tabii ki bir şey demedim. Kayınvalidem annemin geldiğini görünce koşa koşa geldi ve bana 'anneni niye yoruyorsun ben gelirim seninle' dedi. Amacı şu, sen artık bizim kızımızsın, ailene her şeyi söyleme, bir şey bekleme vs vs çok saçma bir düşünce. Yani ailemle kendisinin ailesiyle görüştüğü gibi görüşmemi bekliyor. Kendisi sene de bir görüşür, annesi hayatta olmasına rağmen gidince onun evinde kalmaz bile. Ben tabii ki öyle değilim ailem tüm çocuklarına çok düşkündür. Annem ve babam da. Akılları çıkar bize bir şey olsa her anne baba gibi, çok bağlı büyüdük. Kayınvalidem de kendi çocuklarına öyle ama benim ailem yapınca kendini ezik mi hissediyor, kendinin yapması gerektiğini mi hissediyor bilemedim.
Annem tabii ki doktor mevzusunda çok bozuldu. Benim evladım o aklım kalır gelmesem, sizinle bir alakası yok isterseniz siz de gelebilirsiniz demesine rağmen kaynanam 2 gün daha bu sebeple konuşmaya devam etti. Bende çok sinirlendim. Eşim de anne gelecek tabii ki demesine rağmen susturamadık. Bir görümcem kayınvalide ile aynı evde yaşamasına rağmen hasta olduğu zamanlarda kaynanam dayanamaz gider, bunu yüzüne vurdum sen annesin aklın kalıyor gidiyorsun, annemin gelmesi garip değil gelmemesi garip olurdu dedim ve susturmayı başardım.
Annem ablalarıma ve bana evde kışın giyilebilecek ucuz patiklerden ördürmüş, getirdi verdi tabii kaynanam hemen sordu nereden aldın diye bende söyledim. İki gün sonra gitmiş farklı rengini almış bana getirmiş. Dışarıdan bakılınca evet güzel şeyler ama, aslında kıskançlık gibi geliyor bana. Ailemle geçen sene tatile gidecektik, kayınvalidem bildiğin hasta numarası yaptı gidemedik. Halbuki eşim ve kayınpederim bile dedi hasta değil diye imasını yaptılar defalarca özellikle kayınpederim ama gidemedim yine de vicdan yaptım.
İş yeri değiştirme durumu oldu eşimin, üstelik daha yüksek bir maaşla fakat bu iş yeri anneme çoook yakındı. Tabii ki kaynanam çok korktu ve kendi üstündeki 2 dairenin kirasını bize vermeyi teklif ederek eşimi durdurdu.
Ne yapacağımı şaşırdım. Annem de durumun farkında ama bir şey diyemiyor. Ben çok suskun ama konuşunca da dağ taş delen birisiyim o yüzden orta halim yok. Bu yüzden susuyorum. Bu tür olaylar saymakla bitmez. Anlatsam roman olur. Eşimle beni kıskandığı söylememe zaten gerek görmüyorum. Ne yapabilirim sizce beni ailemden uzaklaştıramayacağını nasıl anlatabilirim? Bu arada babam bana çok bağlı birisi, küçükken hastalık vs geçirdiğim için ayrı bir düşkünlüğü var, kayınvalidemin böyle yaptığını bilse muhtemelen evimi uzağa taşımamı ister. Babam otoriterdir. Eşim de huyunu bilir babamdan çok çekinir. Ama ailesine Bi şey diyemez ortada kalırız. O yüzden yansıtmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?