Durumu kısaca özetleyecek olursak, kayınvalidemle baya yakın oturuyoruz, annemle de 15 dakikalık mesafedeyim. Kayınvalidem yaşlı bir kadın. Eşim 4 çocuğu yani evin küçük oğlu. Ben ise annemin en büyük çocuğuyum. Yani annem daha genç. Allah biliyor ya, ailem dahi olsa kimseye yük olmak, canını sıkmak, işlerinden alı koymak istemedim bu hayatta. Hastaneye giderken bile tek başıma giderim çünkü kimseyi yormak istemem. Ama tabii ki annem huyumu bildiği için ve aklı kaldığı için bazı gitmem gereken yerlere ya da yapmam gereken şeylere yardım eder.
İdrar yolu enfeksiyonu geçirdim yüksek derece de, doktor acil yapılması gereken tahliller var diye çağırınca anneme konuşurken söyledim. O da sabah baktım evime gelmiş beraber gideriz diye. Tabii ki bir şey demedim. Kayınvalidem annemin geldiğini görünce koşa koşa geldi ve bana 'anneni niye yoruyorsun ben gelirim seninle' dedi. Amacı şu, sen artık bizim kızımızsın, ailene her şeyi söyleme, bir şey bekleme vs vs çok saçma bir düşünce. Yani ailemle kendisinin ailesiyle görüştüğü gibi görüşmemi bekliyor. Kendisi sene de bir görüşür, annesi hayatta olmasına rağmen gidince onun evinde kalmaz bile. Ben tabii ki öyle değilim ailem tüm çocuklarına çok düşkündür. Annem ve babam da. Akılları çıkar bize bir şey olsa her anne baba gibi, çok bağlı büyüdük. Kayınvalidem de kendi çocuklarına öyle ama benim ailem yapınca kendini ezik mi hissediyor, kendinin yapması gerektiğini mi hissediyor bilemedim.
Annem tabii ki doktor mevzusunda çok bozuldu. Benim evladım o aklım kalır gelmesem, sizinle bir alakası yok isterseniz siz de gelebilirsiniz demesine rağmen kaynanam 2 gün daha bu sebeple konuşmaya devam etti. Bende çok sinirlendim. Eşim de anne gelecek tabii ki demesine rağmen susturamadık. Bir görümcem kayınvalide ile aynı evde yaşamasına rağmen hasta olduğu zamanlarda kaynanam dayanamaz gider, bunu yüzüne vurdum sen annesin aklın kalıyor gidiyorsun, annemin gelmesi garip değil gelmemesi garip olurdu dedim ve susturmayı başardım.
Annem ablalarıma ve bana evde kışın giyilebilecek ucuz patiklerden ördürmüş, getirdi verdi tabii kaynanam hemen sordu nereden aldın diye bende söyledim. İki gün sonra gitmiş farklı rengini almış bana getirmiş. Dışarıdan bakılınca evet güzel şeyler ama, aslında kıskançlık gibi geliyor bana. Ailemle geçen sene tatile gidecektik, kayınvalidem bildiğin hasta numarası yaptı gidemedik. Halbuki eşim ve kayınpederim bile dedi hasta değil diye imasını yaptılar defalarca özellikle kayınpederim ama gidemedim yine de vicdan yaptım.
İş yeri değiştirme durumu oldu eşimin, üstelik daha yüksek bir maaşla fakat bu iş yeri anneme çoook yakındı. Tabii ki kaynanam çok korktu ve kendi üstündeki 2 dairenin kirasını bize vermeyi teklif ederek eşimi durdurdu.
Ne yapacağımı şaşırdım. Annem de durumun farkında ama bir şey diyemiyor. Ben çok suskun ama konuşunca da dağ taş delen birisiyim o yüzden orta halim yok. Bu yüzden susuyorum. Bu tür olaylar saymakla bitmez. Anlatsam roman olur. Eşimle beni kıskandığı söylememe zaten gerek görmüyorum. Ne yapabilirim sizce beni ailemden uzaklaştıramayacağını nasıl anlatabilirim? Bu arada babam bana çok bağlı birisi, küçükken hastalık vs geçirdiğim için ayrı bir düşkünlüğü var, kayınvalidemin böyle yaptığını bilse muhtemelen evimi uzağa taşımamı ister. Babam otoriterdir. Eşim de huyunu bilir babamdan çok çekinir. Ama ailesine Bi şey diyemez ortada kalırız. O yüzden yansıtmıyorum.