• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanayla samimiyete zorlanmak...

İyi aksamlar hanimlar daha öncede benzer bir konum vardı. Artık çok bunaldım. Eşimin ailesiyle baştan beri anlaşamıyoruz. Onlar bize biz onlara uymuyoruz, isteme, nişan, kına,düğün ve sonrası hep sorunlu gecti, esimle onların istediği gibi dügün yapmadigimiz icin hicbirseye karismadilar küstüler,irtibati kestiler. Herseyi ailem ve eşimle ben yaptik denebilir. Dügünde ne benimle nede ailemle konusmadilar erkek tarafindan kimse kurus takmadi, bende yemin ettim eşime "Ailen benim en güzel günlerimi mahvettiler herseyden mahrum ettiler Allah da onlari mahrum edecek bazi seylerden dedim, benden kimse samimiyet ve gelinlik beklemesin" dedim eşimde hak verdi destek cikti ama 5. Aydayiz şimdide aramizi düzelmemizi böyle devam edemeyecegini kin güdülecek birsey olmadigini ailesinin üzüldügünü söylüyor. Ama inandıramiyorum kimseyi kaynanam cok ikiyüzlü, yalnizken farkli eşimin yaninda farkli davraniyor. Babam onlara gitmis arada birsey yok biz akrabayiz olmaz böyle diye eve davet etmiş, 6 aydir ne anneme gecmis olsundur, ne telefonla hal hatir sormadir, kardesim nişanlandi ne bir hayirli olsun demediler, geçen gün 6 ay Küslükten sonra ilk kez gittiler kaynanam sizi çok özledim fıstığım diye annemle kardeşime sarilmis defalarca. Ya ben unutaniyorum yapilan haksizliklari isittigim laflari ve mesafeli duruyorum dogal olarak ama onlar düğünden sonra hicbisey olmamıs gibi yüzüme güldüler ve çok mutlu bir aileymişiz gibi olmak istiyorlar "Bakin gelinim ayri ama evimden cikmiyor" diye hava atmak istiyor kaynanam ama icim almiyo nefret ediyorum hepsinin görgüsüzlüklerinden. Bu aralar iyice baski yapiyor eşim ve babam, depresyondayim kafam kötü calisiyor bu aralar... :KK43:

Kaynananin aslen memleketi neresi canim? Cok acaiplermis

İyi aksamlar hanimlar daha öncede benzer bir konum vardı. Artık çok bunaldım. Eşimin ailesiyle baştan beri anlaşamıyoruz. Onlar bize biz onlara uymuyoruz, isteme, nişan, kına,düğün ve sonrası hep sorunlu gecti, esimle onların istediği gibi dügün yapmadigimiz icin hicbirseye karismadilar küstüler,irtibati kestiler. Herseyi ailem ve eşimle ben yaptik denebilir. Dügünde ne benimle nede ailemle konusmadilar erkek tarafindan kimse kurus takmadi, bende yemin ettim eşime "Ailen benim en güzel günlerimi mahvettiler herseyden mahrum ettiler Allah da onlari mahrum edecek bazi seylerden dedim, benden kimse samimiyet ve gelinlik beklemesin" dedim eşimde hak verdi destek cikti ama 5. Aydayiz şimdide aramizi düzelmemizi böyle devam edemeyecegini kin güdülecek birsey olmadigini ailesinin üzüldügünü söylüyor. Ama inandıramiyorum kimseyi kaynanam cok ikiyüzlü, yalnizken farkli eşimin yaninda farkli davraniyor. Babam onlara gitmis arada birsey yok biz akrabayiz olmaz böyle diye eve davet etmiş, 6 aydir ne anneme gecmis olsundur, ne telefonla hal hatir sormadir, kardesim nişanlandi ne bir hayirli olsun demediler, geçen gün 6 ay Küslükten sonra ilk kez gittiler kaynanam sizi çok özledim fıstığım diye annemle kardeşime sarilmis defalarca. Ya ben unutaniyorum yapilan haksizliklari isittigim laflari ve mesafeli duruyorum dogal olarak ama onlar düğünden sonra hicbisey olmamıs gibi yüzüme güldüler ve çok mutlu bir aileymişiz gibi olmak istiyorlar "Bakin gelinim ayri ama evimden cikmiyor" diye hava atmak istiyor kaynanam ama icim almiyo nefret ediyorum hepsinin görgüsüzlüklerinden. Bu aralar iyice baski yapiyor eşim ve babam, depresyondayim kafam kötü calisiyor bu aralar... :KK43:

Seni çok iyi anlıyorum. Bende düğün zamanı çok ama çok acı şeyler yaşadım. Düğünümden önce saatlerce göz yaşı döktüm sinir krizi geçirdim, gelinler ailen uçup gidiyorum diye göz yaşı döker biz eşimin ailesinin saçma sapan davranışları yüzünden gözyaşı döktük. Eşime bende demiştim, onlar benden birşey beklemesin, hele gelip kalma düşüncelerini silsinler dedim yaptıkları ayıplardan sonra. Ailesiyle ilgili bir konu açınca, duymak istemediğimi söyledim. O insanlar benim için yoklar. Eşim isterse görüşsün ona karışmıyorum, ama bana bir defa ara gibi birşey söyledi, çok büyük kavga çıkardım. Ailemde aramıyor ailesini. Hatta annem, size yaşattıkları şeyler yüzünden aramak içimden gelmiyor diyor. Düğün videomu izleyemedim bile, salonda çekilen fotolara bakamıyorum. Ailesinden birini görünce sinirlerim bozuluyor. Babam vefat etti, güya annemlere başın sağolsuna geldiler, babası abisi falan bana başınsağolsun bile demedi, sanki ben onların düğününü burunlarından getirdim. Neler var neler... Ama ben şu konuda çok şanslıyım, eşim artık pes etti. Ailesini bana kabullendirme gibi bir çabası pek olmadı zaten ama ailesi telefonla arayıp dolduruşa getirdi çok defa. Eşim geldi kavga çıkardı bende saydım döktüm içimdekileri. Evet hoş değil defalarca kavga ettik ama artık eşim pes etti. Ailenle ister görüş ister buluş beni karıştırma dedim. Benim kendi ailemde "onun ailesi atsa atılmaz elbet görüşeceksin" dediler, onları dinleseydim daha mutsuz olurdum. İçim nasıl rahat edecekse öyle davrandım. Eşime onu sevdiğimi ama ailesiyle ilgili anıları içimden atamadığımı, ve onları bana hatırlattıkça sevgimin zarar gördüğünü ve böyle giderse kopup gideceğimizi anlattım.

Yok yok yanlış düşünüyosunuz .Yaş kaç.Eşiniz için olgun davranan siz olun emin olun pişman olmazsınız.Belli bi yaşta yaşananları sindiremiyo insan ama onlar eşinizin anne babası .Taviz verin demiyorum.Seviyomuş gibi davranın.bi u dönüşü yapın evdeki bir kavganıza bile deymez sizin huzursuzluğunuzun size bi faydası onlarada zararı olmaz .İnsanlar değişir.Akıllı olup o cahil insanları alt edin.Eşinizin yanında onlara iyi davranın ama mesafeli olun.Bidahada eşinize anne babasını sevmediğinizi söylemeyin.Bu çok acı.Bi abla tavsiyesi onlar sizin yakınlarınız istesenizde istemesenizde.Ha gayret huzur kolaylıkla gelicek böyle olmaz.

Bilmiyorum ya. Zaten esime ailesini sevmedigimi söylemiyorum eskiyi unutamadigimi ve hala annesinin haksiz oldugu halde beni igneledigi icin sık gitmek istemedigimi soyluyorum. Abla zaten seviyormus gibi davransam iş bu raddeye gelmezdi ama beceremiyorum. Mesafeli duruyorum ama kaynanam sağolsun öyle numaracı ki normalde benim yanimda suratsizin teki ama eğer yanimizda kayinpeder ve eşim varsa ciğerine sokuyo sariliyo opuyo bu iki yüzlülük beni çok bunaltti

Kaynananin aslen memleketi neresi canim? Cok acaiplemis

Memleketle alakasi yokko canim ikimizde sivasliyiz.. Tamamen insanlik

hiç bişeyi göstermelik yapmamalı insan içinden nekaar geliyorsa okadar samımı ol eşinde duruma alışır bazı şeyler zorla olmuyor

Seni çok iyi anlıyorum. Bende düğün zamanı çok ama çok acı şeyler yaşadım. Düğünümden önce saatlerce göz yaşı döktüm sinir krizi geçirdim, gelinler ailen uçup gidiyorum diye göz yaşı döker biz eşimin ailesinin saçma sapan davranışları yüzünden gözyaşı döktük. Eşime bende demiştim, onlar benden birşey beklemesin, hele gelip kalma düşüncelerini silsinler dedim yaptıkları ayıplardan sonra. Ailesiyle ilgili bir konu açınca, duymak istemediğimi söyledim. O insanlar benim için yoklar. Eşim isterse görüşsün ona karışmıyorum, ama bana bir defa ara gibi birşey söyledi, çok büyük kavga çıkardım. Ailemde aramıyor ailesini. Hatta annem, size yaşattıkları şeyler yüzünden aramak içimden gelmiyor diyor. Düğün videomu izleyemedim bile, salonda çekilen fotolara bakamıyorum. Ailesinden birini görünce sinirlerim bozuluyor. Babam vefat etti, güya annemlere başın sağolsuna geldiler, babası abisi falan bana başınsağolsun bile demedi, sanki ben onların düğününü burunlarından getirdim. Neler var neler... Ama ben şu konuda çok şanslıyım, eşim artık pes etti. Ailesini bana kabullendirme gibi bir çabası pek olmadı zaten ama ailesi telefonla arayıp dolduruşa getirdi çok defa. Eşim geldi kavga çıkardı bende saydım döktüm içimdekileri. Evet hoş değil defalarca kavga ettik ama artık eşim pes etti. Ailenle ister görüş ister buluş beni karıştırma dedim. Benim kendi ailemde "onun ailesi atsa atılmaz elbet görüşeceksin" dediler, onları dinleseydim daha mutsuz olurdum. İçim nasıl rahat edecekse öyle davrandım. Eşime onu sevdiğimi ama ailesiyle ilgili anıları içimden atamadığımı, ve onları bana hatırlattıkça sevgimin zarar gördüğünü ve böyle giderse kopup gideceğimizi anlattım.

Aynen bende 4 ay nisanlilik boyunca surekli agladim, bende ne videoya ne fotograflara bakamiyorum, çünkü eşimin ailesi resim çekinirken tavir yaptilar ne kardeşleri nede babasi girmedi resime, eşimin surati hep asik hep mutsuz resimlerde, unutmak ve affetmek kolay değil ki.. Akrabalarin 15 sene önceki düğün videolarini izlerken icim aciyo, soranlara kirdim çekememişler diyorum zoruma gidiyo, niye simdi herseyi silip normal hayata devam ediyorlar? Simdi kardesim nisanli ve erkek tarafi aileminde kardesiminde üzerine titriyo nazladikca nazliyo, bunlari gordukce dahada soguyorum onlardan. Ailemde hoslanmiyor onlardan ama yuvam bozulmasin iye baski yapiyor esim ve babam... Pes etsinler artik :KK34:

sana tavsiyem kaynanani ne kadar sevmesende esine bunu hissettirme beraber yasamadikca bi problem olucani zannetmiyorum mecnbur olunca git bi iki konus sohbet falan et ve sevmedigini kaynananada hissetirme yoksa olan sana olur esin senden sogur ve kayanan oglunu doldurur ve sonra yuvan bozulur Allah korusun mutluluklar diliyorum sana

Bence mesafeyi korumaya devam edin
Cunku yaptiklari seyler yenilir yutulur ve de unutulur seyler degil!

Aynen bende 4 ay nisanlilik boyunca surekli agladim, bende ne videoya ne fotograflara bakamiyorum, çünkü eşimin ailesi resim çekinirken tavir yaptilar ne kardeşleri nede babasi girmedi resime, eşimin surati hep asik hep mutsuz resimlerde, unutmak ve affetmek kolay değil ki.. Akrabalarin 15 sene önceki düğün videolarini izlerken icim aciyo, soranlara kirdim çekememişler diyorum zoruma gidiyo, niye simdi herseyi silip normal hayata devam ediyorlar? Simdi kardesim nisanli ve erkek tarafi aileminde kardesiminde üzerine titriyo nazladikca nazliyo, bunlari gordukce dahada soguyorum onlardan. Ailemde hoslanmiyor onlardan ama yuvam bozulmasin iye baski yapiyor esim ve babam... Pes etsinler artik :KK34:

Yuvam bozulmasın diye biraz kocam korksun valla. Onun ailesi yaptı etti, bence o benim suyuma gitsin gönlümü hoş tutmaya baksın. Öyle bir noktaya getirdiler ki beni varya... Ne güzel resimlere girmemişler, benim eşimin ailesi öyle yüzsüz ki hele ablası, düğüne resmen zorla geldi, dışladım bende. Eşimin yanına geldiğinde eşimi aldım çektim onun yanından, herkes biliyordu onun yaptıklarını, rezil oldu herkese. Ama önce eşimin yanında resmen ezikleri oynadım, yaptılar ettiler bozuldum ama ses çıkarmadım sonra patladım. Eşine ve kendine zaman var, eşine, kimsenin kimseyle zorla görüşmeyeceğini aşıla, gerekirse kız kardeşinin nişanlısını örnek ver, onlar iyi davrandıda ben mi kötü davranıyorum de. Ve onlar pes edene kadar sen pes etme.

benden tavsiye ne kadar az görüşürsen o kdar iyi bende 3 yıl görüşmedik kızım olunca bi tebrik etmediler ilk torunları hadi dedim bayramda gittiğimiz yerde karşılaştık barıştım bin pişmanım yine iki yüzlü tavırlar oğlunu tel. arayıp ay çok özlüyoruz torunu ıvır zıvır laf edip banada ben bakamam bakıcı bulmana yardım ederim diyen aramıyzda 1 sokak olan kaynanam eşimi kızımızı çok sevdiğine ikna etmiş ama bakıcıya bırak ben bakamam diyor bana benimde düğünümü zehir ettiler hep allttan aldım senin gibi bende psikolojik baskıdan iyice sinirlerin bozuldu 8 sene bitti evliliğimde en huzurlu zmanım onalrla konuşmadığım 3 yıl şimdi artık temkinliyim tabi az öz görüşüyorum eşimin görüşmesine karışmayıp yüz göz olmuyorum telefonlaşmıyorum eğer evliliğimizi yürüteceksen bir şekilde eşimizin hatrına onları idare yoklunu bulmak zorundayız ama bu kesinlikle yüz göz olmak değil ne kadar az görüşüp eşinle onlar hakkında az konuşup yorum yapmazsan o kadar iyi.

yerinde olsam ben de ikiyüzlü davranırdım eşimle iyi olmak adına. eşimin yanında canım cicim yapıp yalnız kaldım mı mesafeli dururdum. işe yarar mı bilemiyorum tabi.

içinden gelmiyorsa sıcak davranamazsın zaten
içinden geldigi gibi ol
ben mesala kv gittigim zaman
bi kenara otururum soru soran olursa cevap veririm
yoksa kv laf atmam napıyosun demem
çogunlukla hiç konuşmadan evime dönerim
ama benim yanımda da falan şöyle gelini şöyle derse
cevap olarak onun kv de şöyle iyi der geçerim yada ters ters bakarım suratına

Back