Kayınvalide yüzünden atılan nişan,kırılan hayaller...

bu sozunu utanmadan eski kv diyor bide dusunebliyormusun, bak yine sinirlerimi getirdi, hem kiriyor hemde kinayeli olarak boyle sozler paylasiyor bana nispeten
evet aynen. neresinden baslasam bilmiyorum inan. hepsini herseylerini gormezden geldim, arkama bi dondum baktimki ne cok seyi gormezden gelip yutmusum. gorunuste hicbisey yok gibi ama icim oyle cok dolduki oyle cok canimi yaktilarki. nefes alirken bile sanki cayir cayir ates dolup cikiyor icimden...

Ah canım benim inan birebir aynı düşüncelerimiz de hislerimiz de. Utanmazlık diz boyu , seninkilerin dediği söz gibi bizimkilerden de bana sosyal medya üzerinden manidar dokundurmalar geliyor.Bense yuh artık diyorum ve gülüyorum zavallılıklarına.Ben de öyle hep alttan aldım , görmezden geldim,konuşup çözmeye çalıştım ama hep onlar haklı görsen.Bir de geçmişte konuşulmuş öyle saçma yerlere ve laflara takılıp kafasına yazıyor ve öyle olmadık bir yerde onu bana koz gibi gösterip suratıma çarpmaya çalışıyor ki şaşar kalırsın.Ha bu arada suç olacak değil gayet iyi niyetle yapılmış ya da kötü niyet güdülmeden söylenmiş önemsiz laflar bunlar.Şu an tepetaklak olduklarını görsem içimdeki yangın sönmez benim de.Dün ateşlendim kafamdan ağzımdan kulaklarımda ateş çıktı vücudum tir tir titredi mide bulantısı falan cabası.Gece ailem yalvardı da gidelim diye acile gidecek gücü bulamadığımdan balkonda cam karşısında uyudum serinletiyor diye.Sabah hastaneye gittim doktor dedi ki sen psikolojik bir olay mı yaşadın bu belirtiler buna benziyor dedi.Evet dedim muayene etti seninki tamamen üzüntüden dedi sakinleştirici iğne yapıp ateş düşürücü ilaç verdi.Ne kadar üzülüp yıprandığımı düşün artık,vücudum bile tepki vermiş.

kurtulmuşsun-tek kelime- verilmiş sadakan varmış hatta Allah'ın sevgili kuluymuşsun.Senin adına çok çok sevindim, belki tazeyken olaylar idrakında sıkıntı yaşayabilirsin fakat vallahi büyük zarardan dönmüşsün.

kurtulmuşsun-tek kelime- verilmiş sadakan varmış hatta Allah'ın sevgili kuluymuşsun.Senin adına çok çok sevindim, belki tazeyken olaylar idrakında sıkıntı yaşayabilirsin fakat vallahi büyük zarardan dönmüşsün.
Çok teşekkür ederim desteğinize ve iyi dileklerinize.Allah tüm iyi kulları için hakkında hayırlısını versin,kötülük edenlerin de yanına bırakmasın inşallah.Zaman zaman akla gelen güzel yaşanmışlıklar can yaksa da mantıkla bakıp sonraki yaşayacağım zararı düşününce iyi yaptım diyorum

kurtulmuşsunuz
evet içiniz acıyacak sonuçta hayalleriniz vardı
ama en fazla 1 yıla düzelecek
ki evlenseydin koskoca bir ö-m-ü-r acı çekecektiniz

başkasını sevemem diye düşünme zamanla alışınca seversin
sürekli düşünme çünkü sürekli düşünmek seni yanlışa yönlendirir

kurtulmuşsunuz
evet içiniz acıyacak sonuçta hayalleriniz vardı
ama en fazla 1 yıla düzelecek
ki evlenseydin koskoca bir ö-m-ü-r acı çekecektiniz

başkasını sevemem diye düşünme zamanla alışınca seversin
sürekli düşünme çünkü sürekli düşünmek seni yanlışa yönlendirir

Teşekkür ederim.Bunu yaşayan ilk ve tek insan ben değilim bunu biliyorum hatta daha beterlerini yaşayanlar da var ama herkese kendi yaşadığı kötü gelir.Evim,eşyam,gelinliğim,düğün yerim hazırken.1 ayımız kalmışken benim yıkılan hayallerim kafamdaki geleceğim sadece bir insanın egoları ve bencilliği,diğerinin de pısırıklığından bitiyor ya bunu kendime yediremiyorum.Umarım dediğiniz gibi olur.Herşeyin hayırlısı

Hiç kendini üzme olur mu bu yaşadığın üzüntünün kat be kat mutluluğunu yaşarsın umarım.Öyle bir adamdan hayır gelmez anakuzusu belli iyi ki kurtulmussun :olamaz:

üzüldüm ama zararın neresinden dönsen kardır Bi ay sabretsen ömür boyu da sabretmen gerekebilirdi

bence boşanmaktan iyidir. Allah yüzüne bakmış da son anda dönebilmişsin. keşke ben de zamanında aklımı kullanıp nişanı atabilseydim. bir evliliğin yıkılmasına şahit olmaktan çok daha iyidir böylesi. böyle düşün. beterin beteri var yani. Allah hayırlı kısmetler versin sana canım.

Öncelikle çok geçmiş olsun gerçekten ucuz atlatmışsınız.
Ne kadar teselli edilirseniz edilin biliyorum sizin içinizde ki acı, kırgınlık çok başka. Aynılarını yaşamadım ama benzerlerini yaşadım. Daha çok taze olduğu için hiç geçmicek, hep böyle kalıcak bundan sonra ki hayatınız hiç düzelemicekmiş gibi geliyordur size eminim. Ama zararın neresinden dönerseniz kardır.
Ve emin olun kimsenin ahı, kimsede kalmıyor. Kimsenin de yaptığı yanına kalmıyor. Buna bizzat şahit olmuş biri olarak içinize biraz su serpebilirsem ne mutlu bana :) Siz yeter ki inanmaktan, sabretmekten, dik durmaktan vazgeçmeyin. Zaman herşeyin ilacı. Çok daha kötüleri de olabilirdi böyle teselli edin kendinizi hep. Ben şuan perişan hallerini görüyorum hepsinin. Ve şuan çektiğim acıların, sabrettiğim şeylerin hepsinin mükafanı alıyorum en iyi şekilde :) Umarım sizin içinde herşey bundan sonra çok daha güzel olur, Allah çok daha iyileriyle karşılaştırır inşallah.

bence boşanmaktan iyidir. Allah yüzüne bakmış da son anda dönebilmişsin. keşke ben de zamanında aklımı kullanıp nişanı atabilseydim. bir evliliğin yıkılmasına şahit olmaktan çok daha iyidir böylesi. böyle düşün. beterin beteri var yani. Allah hayırlı kısmetler versin sana canım.
Sağolun, hala evli misiniz bilmiyorum ama sizin de Allah yardımcınız olsun

Öncelikle çok geçmiş olsun gerçekten ucuz atlatmışsınız.
Ne kadar teselli edilirseniz edilin biliyorum sizin içinizde ki acı, kırgınlık çok başka. Aynılarını yaşamadım ama benzerlerini yaşadım. Daha çok taze olduğu için hiç geçmicek, hep böyle kalıcak bundan sonra ki hayatınız hiç düzelemicekmiş gibi geliyordur size eminim. Ama zararın neresinden dönerseniz kardır.
Ve emin olun kimsenin ahı, kimsede kalmıyor. Kimsenin de yaptığı yanına kalmıyor. Buna bizzat şahit olmuş biri olarak içinize biraz su serpebilirsem ne mutlu bana :) Siz yeter ki inanmaktan, sabretmekten, dik durmaktan vazgeçmeyin. Zaman herşeyin ilacı. Çok daha kötüleri de olabilirdi böyle teselli edin kendinizi hep. Ben şuan perişan hallerini görüyorum hepsinin. Ve şuan çektiğim acıların, sabrettiğim şeylerin hepsinin mükafanı alıyorum en iyi şekilde :) Umarım sizin içinde herşey bundan sonra çok daha güzel olur, Allah çok daha iyileriyle karşılaştırır inşallah.

Çok teşekkürler.Yaşayan olarak beni daha iyi anladığınıza inanıyorum.Sizin dediklerinizi duymak bile mutlu etti beni, size yaptıkları yanlarına kalmamış Allah bana da onların o günlerini görmeyi nasip eder inşallah.Güzel dilekleriniz için ve içime su serptiğiniz için teşekkür ederim.Peki siz evlendiniz mi ?

Bende boyle bi evlilikten dondum.
Ilk basta cok uzuldum agladim gecelerce.
Hatta 1 bcuk sene surdu acim.
Ilk sevgilimdi.
Ailelere acilmistik.
Ama bi zaman snra gercekten goruyosunki iyikide olmamis.
Binlerce sukur diyosun.
Basta bende senin gibi kimseyi sevemem saniyodum, ona olan sevgim bitmez saniyodum ne kdrda nefret etsemde.
Ama su an ona olan sevgim bitti, nefret bile bitti hatta. Su an resmen dugunu olsa bi baskasiyla gidip gobek aticak seviyedeyim. Sadece aciyorum su an; zavalli hala kendini hakli goruyor, beyin yoksunu..diye.
Baskasini sevmek konusundada; severim tabikide. Hatta sukrediyorum Allahima bana bu tercubeyi yasattigi icin. Artik ogrendimki uzak durmaliyim ayni karakterdeki erkeklerden.

Bunlar tum tecrube sana inan bana.

Bende boyle bi evlilikten dondum.
Ilk basta cok uzuldum agladim gecelerce.
Hatta 1 bcuk sene surdu acim.
Ilk sevgilimdi.
Ailelere acilmistik.
Ama bi zaman snra gercekten goruyosunki iyikide olmamis.
Binlerce sukur diyosun.
Basta bende senin gibi kimseyi sevemem saniyodum, ona olan sevgim bitmez saniyodum ne kdrda nefret etsemde.
Ama su an ona olan sevgim bitti, nefret bile bitti hatta. Su an resmen dugunu olsa bi baskasiyla gidip gobek aticak seviyedeyim. Sadece aciyorum su an; zavalli hala kendini hakli goruyor, beyin yoksunu..diye.
Baskasini sevmek konusundada; severim tabikide. Hatta sukrediyorum Allahima bana bu tercubeyi yasattigi icin. Artik ogrendimki uzak durmaliyim ayni karakterdeki erkeklerden.

Bunlar tum tecrube sana inan bana.

Allah korumuş sizi de.Daha önce de uzun süreli ilşkilerim oldu ayrılık acısını yaşaya yaşaya olaylara mantık çerçevesinden bakabilmeyi öğrendim.Ama nişandan dönme daha ciddi ve bilmediğim bir boyutta tecrübeydi.Kalp kırıklığı mantığa zaman zaman üstün gelse de 10 kere üzüleceğime 1 kere üzülürüm diyebiliyorum.Başkasını sevmek konusunda da artık hiç kimseye güvenim kalmadığından karşıma iyi birinin çıkabileceği ümidi artık kalmadı içimde her ne kadar doğru olmasa da.Peki siz sizi hakeden aradığınız gibi birini bulabildiniz mi?

Allah korumuş sizi de.Daha önce de uzun süreli ilşkilerim oldu ayrılık acısını yaşaya yaşaya olaylara mantık çerçevesinden bakabilmeyi öğrendim.Ama nişandan dönme daha ciddi ve bilmediğim bir boyutta tecrübeydi.Kalp kırıklığı mantığa zaman zaman üstün gelse de 10 kere üzüleceğime 1 kere üzülürüm diyebiliyorum.Başkasını sevmek konusunda da artık hiç kimseye güvenim kalmadığından karşıma iyi birinin çıkabileceği ümidi artık kalmadı içimde her ne kadar doğru olmasa da.Peki siz sizi hakeden aradığınız gibi birini bulabildiniz mi?

Son dedgine katiliyorum; guvenebilicegim birini bulabilicegimden supeliyim. Su an 2 bcuk sene oldu ayrilali( saymiyorm asla gunleri, yigenimin dogdugundan 3 gun snra ayrilmistik).
Simdilik evliligi dusunmedigim icin arayista degilim, okuyorum simdilik.
Ama bende dedigin gibi tereddutteyim oyle bi kisi olup olmdgindan.

Son dedgine katiliyorum; guvenebilicegim birini bulabilicegimden supeliyim. Su an 2 bcuk sene oldu ayrilali( saymiyorm asla gunleri, yigenimin dogdugundan 3 gun snra ayrilmistik).
Simdilik evliligi dusunmedigim icin arayista degilim, okuyorum simdilik.
Ama bende dedigin gibi tereddutteyim oyle bi kisi olup olmdgindan.

Benim de bir süre arayışta olacağımı sanmıyorum ağzım yeterince yandı.Kaderde varsa doğru kişi beni bulsun :)

Çok teşekkürler.Yaşayan olarak beni daha iyi anladığınıza inanıyorum.Sizin dediklerinizi duymak bile mutlu etti beni, size yaptıkları yanlarına kalmamış Allah bana da onların o günlerini görmeyi nasip eder inşallah.Güzel dilekleriniz için ve içime su serptiğiniz için teşekkür ederim.Peki siz evlendiniz mi ?
Evliliğe, mutluluğa adım adım diyelim :) Darısı hatta daha da güzelleri size olsun inşallah. Biraz olsun rahatlatabildiysem ne mutlu bana.

Merhaba yeni üyeyim daha doğrusu eskiden üyeliğim vardı fakat adını şifresini falan unuttum o yüzden yeni üyelik açtım.Siteyi hep takip ediyorum.Yeni üye diye önyargıyla karşılamazsanız sevinirim :)

İki gün önce karşılıklı severek ve içim parçalanarak nişanı atmak zorunda kaldım.Asla yaşayacağımı sanmadım bir olaydı bu benim için ama olaylar dayanma raddesini çoktan geçmişti.Düğünümüze 1 ay vardı.Sorun sizleri şaşırtmayacak şekilde kayınvalide kaynaklı tabii ki. Herşeyimize karışan,adetti oydu buydu adı altında millete gösteriş yapabilmek için bir sürü şeyler çıkararak sürekli istekleri bitmeyen,müthiş ego sahibi,herşeyi bildiğini sanan,dünya kendi etrafında dönüyor zanneden,arkadan iş çevirip mutsuz hayatındakileri yalan dolanlarla gizleyip rol yapan,suratınıza gülmeyen,tek çocuğum diyip çok düşkün havalarında gezip çocuğuyla ilgilenmeyip mutluluğunu zerre kadar düşünmeyen bir anne modeli.Hiç bir talebim olmadı takıydı tokaydı adetti oydu buydu adına.Sadece sevdiğimle mutlu olalım istedim.Sevgi ya da yakınlık görmediğim halde gittim sırnaştım,ki hiç sevmem yapaylığı,yakınlık olsun istedim herkes iyi olsun istedim hep.Diyceksiniz ki istenmeyen gelin miydin? Hayır aksine kendileri olsun yakın çevresi olsun gören duyan bilen herkes beni çok sevdi,sorun annenin kendinden başka kimseyi sevmemesi.

Beni de ailemi de kimselere sormadan insanlar methetmişler kendiliğinden,çok iyi insanlardır diye.Kimseye kötülüğü dokunmuş insanlar değiliz.Onu damat değil oğulları gibi sevdiler neler neler yaptılar onun için,yeri geldi kırıldılar ama tek kötü söz yada tavır yapmadılar.Oysa ben kendi annemin yanında bile iyi saçma sapan sebeplerden dolayı küçük hesaplar peşinde koşularak bunu bunu niye yapmadın diye ağır şekilde eleştirildim.Annem insanlığından karışmadı hanımlığını bozmadı.Benim annemin de bir gelini var ama başının üstünde gezdiriyor anne kızdan ayıramaz gören.Ben ne kadar sussam neler yapsam yaranamadım hep kendi isteklerini yaşatmak istedi.Herşeyimizi bizim adımıza yapmaya karıştı.Benim ailemle yaşadığım evin düzenine bile karışmaya kalktı o kadar diyim size.Sanki oğluyla ben değil de o evleniyordu.

Neyse çok uzattım, bugüne dek yaşanan olaylar çok fazla tek tek anlatmıyorum size.ben artık içimde kalan herşeyi döktüm ağzıma geleni yazdım ve o hala mesajları annesine okutuyormuş meğer.Hala birbirimizi seviyoruz artık bittik ölüyoruz diye mesajlaşırken bazı olaylar gelişti ve ben onun annesine laf ediyorum diye sırf annesinin ağzıyla anneme misilleme yaparak hiç yutamayacağım iki ağır laf söyledi ki, tamam dedim artık bende bittin.İşte o dakikada sevginin yerini ihanete uğramışlık aldı.Çok yanacak çok ağlayacak biliyorum ama yaşadıkları müstehak.Mutsuz huzursuz bir aile hayatı var hiç mutlu olmamışlar hep tribünlere oynuyorlar.Bizim yanımızdayken gözleri gülerdi ben bu aileyle çok mutluyum derdi.Anne sözünden çıkıp biraz tavrını koymak yerine hep onun eteklerinin arkasına sığındı.Hep sorguluyordum hep korkuyordum bu kadınla ömür geçmez benim burnumdan getirir diye ama hep çok sevdiğimizden alttan alıyordum.Ama ben kız halimle ondan daha adam gibi yürekliyken o bunu yapıyorsa değmezmiş dedim.1 ay sabredemedin dedi bana,sanki evlenince birşey değişecekmiş gibi.Dün gidip eşyalarımı aldım aldıkları hediyelere kadar herşeyi bıraktım o eve.

Şimdi sadece bana ve aileme maddi manevi yaşattıkları bu acıları Allah'ım onlara da yaşatsın diye dua ediyorum.Allah çok büyük bir genç kızın vebalini aldın bunlar sende de kalmasın diyorum.Mutluyum çünkü bir hatadan döndüm.Ama bir o kadar içimde yangın var yaşadığım haksızlıklar,verdiğim değer,yıkılan hayallerim ve geleceğim,bir de ara sıra akla gelen yaşanmış iyi anların verdiği sızı..Artık başka birini sevmek,evlenmek yada tüm bu tantanaları yaşayacak gücüm yok diye düşünüyorum.Bilmiyorum belki henüz acım,kalp kırıklığım çok yeni diyedir.

Sadece içimi dökmek istedim ama benzer şeyler yaşamış ve zamanla edenin yanına kar kalmadığına şahit olmuş arkadaşlar da yorumlarını paylaşırlarsa sevinirim.Uzun oldu yazı affedin ama içimi dökmek iyi geldi.
Bence içinden intikam duygusubu ar. Yani çektiğini gormek ıstıyorum dıyorsun ya, boşver. Sen mutlu olamazdın ve cok akıllıymışsın ki zor bi karar verip dogru olanı yapmışsın. O zaten o anayla mutlu bı yuva kuramaz. Annesıne gelince, eden buluyor. Belki 10 yıl 20 yıl sonra , ama buluyor.... Çoğu baslarına gelen belaların yaptıklarından oldugunu kabul etmezler ama. Yani başına bi iş gelse, ayy ben bu kızı uzdum de o yuzden boyle oldu demelerını hiç umma. Bu da umrunda olmasın. Mis gibi guzel bı yuva kurArsın, sonra da bol bol şukredersın bunlardan kurtuldugun ıcun. Ben de cok uzulerek ayrılmıstım nısanlımdan ama şuan evliliğimde problemlerım olmasına ragmen hergun sukredıyorum eşimle evlendıgım için. Senin yapacagın kin nefret duygularından kurtulup gerekırse acıma duygusuna gecmek

Back