kayinvalide ve misafirlarini nasil agirlayabilirim

Yerinizde ben olsam isterse cumhurbaşkanını ağarlayacak olayım hiiiiiç kasmam. Normalde kullanmadığım birşeyi misafir gelecek diye satın alıp masraf yapmam. Evimdeki en eli yüzü düzgün bardağı çanağı seçer misafirim gelmeden hazır ederim. Çok kalabalık olmayacaksanız çay makinesinde demlenen çay yetecektir ama ben olsam çay götür getirle uğraşmam. İnstant kahve yaparım güzel bir çikolatayla ikram ederim. Sonrasında zevkinize göre kurupasta-kek-börek-sarma-pasta vb. birkaç çeşit hazır alır masaya sehpaya artık neyeyse ortaya koyar herkese servis tabağı koyarım.isteyen istediğini ortadan tabağına alır. Yanında soğuk içecek ikram ederim. Sohbet uzarsa ikramları kaldırır meyve ve kuruyemiş koyarım ortaya.
Altın fincanda dünyanın en güzel kahvesini de ikram etseniz gümüş tabakta kendi açtığınız börek-baklava da sunsanız laf edecek olan eder.
Güleryüzlü candan laubali değil samimi muhabbet açan ev sahibi herşeyden iyidir.

cok tesekkur ederimmm

kahve makinesi alacagim ya ben simdi daha once hic kahve yapmadim turk kahvesini de ilk kez kayinvalideye yapmayi denersem ters teperse cok mahcup olurum kaliteli bir makine alsam yine mi anlasilir acaba? gerci babamin evine geldiklerinde herhalde makinede yaptilar bir sey demedi ama babam vardi orada

bonapple yazmislar aklima gelmemisti oradan iki cesit tatli alacagim, babamin evdekilere biraz yalvaririm eger iki cesit falan tuzlu bir sey onlar yaparsa super ben de magnolia yapabilirim. eger yapamayiz derlerse borek aklimda bulunsun. gerci yemiyorlar da bugun tabaktakileri sadece ben bitirdim hepsi yarim birakti halbuki hepsi cok guzeldi utanmasam kalanini bana ver evde yerim diyecektim

çay bardağına cibinlik geçirin, bayağı konuşulur sunumunuz.
kendi fikriniz mi yoksa yardim aldiniz mi bunu dusunmek icin?

anlamadim yani bu tavirlar nedir soru sorarken birilerine kufur falan mi etmisim ne bu tavirlar? garipsiniz yahu.

Tebrik ederim sassy
Ama konuyu okurken o kadar gerildim ki, umarim o gün hersey istedigin gibi gider.
Tabak çanak hakkında bilgim yok, biraz kaliteli birazda gözume hoş gözükmesi yeterli benim için o yüzden tavsiye veremeyeceğim. Sadece kendin ol, çokta kasma. Tabak kaliteli, sunum mükemmel olsa bile kayınvalide her halükarda laf söz edecek birsey bulacak zaten

hanımefendi stalklamama gerek yok ki. bakınız zaten direkt isminizin altında gözüküyor her şey.

Eki Görüntüle 2866451
İste benim icin neden emek harcıyorsun ben burada sadece nerdeyse giyeceği donu soracak insan modeline dönüsmüs, kahve makinesi kullanımını neredeyse soracak bir aklı tiye alıp geciyorum siz bana takılmayın neden biliyor musunuz gerek yok ben konu sahibine yazıyorum sizde ona yazın bana yazmanız gereksiz

ilk kez gorusmuyoruz. babamin evinde gorustuk. kiz isteme veya nisan olmadi. daha once benim evimde de gorusmustuk ama o zaman boyle bir durum yoktu basit seyler vermistim. maddi olarak kaygim yok sadece insanlar beni nasil agirladilarsa oyle agirlamak istiyorum. olmazsa da olmaz yani. karsidaki kisi sevdigim insanin annesi olunca kapidan almam bacadan sokmam falan diyemiyorum.

Ne bileyim beni cok etkiledi su an Sanki muteahhit sofraya kat cikmis gibi ben KV olsam cok etkilenirdim.
O katlı şeyler sunumlarda oluyor gerçekten ama çok daha gösterişli olanı koyuyorlar. Ben özelden atmıştım Sassy'e makaron koymak için mini katlı tabaklar bile var Yani her kata bir tane makaron sığıyor falan çok değişik şeyler. Normal bir bardak suyu bile süslüyorlar yemin ederim

Benim içtiğim makinelerin markalarını bilmiyorum ama makine kahvesinde telve tadı çok geliyor bana. :) Babanın yardımcılar yaparsa daha iyi elleri lezzetliyse. Sen bir şey yaparsan artı puan olur tabi de normal bir kayınvalide için. Seninkinden emin olamadım ehehe.

anlamadim yani bu tavirlar nedir soru sorarken birilerine kufur falan mi etmisim ne bu tavirlar? garipsiniz yahu.
ben de anlamadım tepkilerin nedenini gerçekten.

nişanlanmışsın,heyecanlısın. heveslisin.

insan ömründe bazı önemli anlar vardır , ve genelde yalnızca 1 kez yaşanırlar.

özenmek,heyecanlanmak ve kıpır kıpır olmaktan daha doğal ne var ki?

en iyisi olsun diye uğraşıyorsun bu önemli an için, sevdiğin adamın annesini ağırlayacaksın. heyecanlı olmayacaksın da ne olacaksın? :)

Pratik yiyecekler hazırlayın. Patates salatası, Rus salatası ya da kuskus salatası, çevrede ev yapımı yemek yapan bir yer varsa zeytinyağlı sarma alabilirsiniz. Kek (hazır kek karışımları var kendinize güvenmiyorsanız), sigara böreği (marketlerde hazırları da var, kızartıyorsunuz sadece) vs.

Yiyecekleri büyük tabaklarda oturacağınız odaya açık büfe gibi hazırlayabilirsiniz. Böylece hem istemedikleri bir şey olup olmadığını sorarsınız hem de mutfağa git gel yapmazsınız.

Kahvenin yanına küçük çikolatalar, lokum türleri koyabilirsiniz. Ben kuru dut gibi kurutulmuş küçük meyveleri koymayı da seviyorum. :)

Masanızda hem servis tabağı hem de tatlı tabağı bulundurabilirsiniz. Yiyeceklerin yanına o yiyeceğe uygun servis kaşığı, çatalı, maşası koysanız iyi olur. Masada peçete olsun. Aklıma bunlar geldi:)

Kahve tiryakisi insanlarsa her kahveyi beğenmeyebilirler. Taze çeken bir yerden alabilirsiniz.

Mutfağa bir katya saklamak mantıklı değil mi?

kendi fikrim değil zira kırk yıl düşünsem aklıma gelmez.
ama ben bu tarz bişey gördüm sahiden. çay bardaklarına tül geçirmişlerdi.
ve gördüğüm andan beri unutamıyorum cibinliğin küçük versiyonu gibi düşünün.
kurdele bağlamışlar falan bir de üstüne.
gerçekten cibinliğe benziyordu.
fikri beğenmezseniz uygulamazsınız neden sinirlendiniz ki? ciddiye almamak sizin tercihiniz ama ben yapmazdım mesela uğraştırıcı duruyordu.

erdeyse giyeceği donu soracak insan modeline dönüsmüs, kahve makinesi kullanımını neredeyse soracak bir aklı tiye alıp geciyorum
siz hiç böyle heyecanlar yaşamadınız mı? yapmayın Allah aşkına...
fikri beğenmezseniz uygulamazsınız neden sinirlendiniz ki?
bence konuyu manipüle etmeye çalışan başka bir üye yüzünden sizin yorumunuz sanki dalga geçmek için yazmışsınız gibi anlaşıldı, ufak bi yanlış anlaşılma olmuş :))

iyi de siz ne anlatiyorsunuz? ben konuda “dunyadaki en sacma sunumu yapmak istiyorum” demedim ki. soylediginiz seyin mantikli veya normal veya sik karsilasilan bir sey olmadigini siz de biliyorsunuz. o zaman bunu neden soyluyorsunuz?

benim sorum belli. ben daha once boyle ortamlarda bulunmadim, bir anne veya teyze ile buyumedim, bu tarz seyler gormedim ve normali nedir bilmiyorum. onlarinki abartili bunu biliyorum ama gunduz oturmasinda servis ne ile yapiliyor aksam yemek yedigimiz buyuk servis tabaginda mi mesela yoksa farkli bir tabagi mi var bunu dahi bilemedigim icin soruyorum. siz bana cibinlik diyorsunuz. gercekten okudugunuz metinden anladiginiz soru buysa ve gercekten sifir ironi ile vereceginiz tek cevap buysa ne diyebilirim ki.

sirf igneleyici konusmak icin cevap yaziyorsunuz sonra da normal bir sey gibi savunuyorsunuz. inanilmaz kirici.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…