- 15 Haziran 2016
- 7.701
- 20.397
- 38
-
- Konu Sahibi sassyassyy
Yerinizde ben olsam isterse cumhurbaşkanını ağarlayacak olayım hiiiiiç kasmam. Normalde kullanmadığım birşeyi misafir gelecek diye satın alıp masraf yapmam. Evimdeki en eli yüzü düzgün bardağı çanağı seçer misafirim gelmeden hazır ederim. Çok kalabalık olmayacaksanız çay makinesinde demlenen çay yetecektir ama ben olsam çay götür getirle uğraşmam. İnstant kahve yaparım güzel bir çikolatayla ikram ederim. Sonrasında zevkinize göre kurupasta-kek-börek-sarma-pasta vb. birkaç çeşit hazır alır masaya sehpaya artık neyeyse ortaya koyar herkese servis tabağı koyarım.isteyen istediğini ortadan tabağına alır. Yanında soğuk içecek ikram ederim. Sohbet uzarsa ikramları kaldırır meyve ve kuruyemiş koyarım ortaya.hanimlar herkese merhaba,
benim persembe gunu misafirim gelecek. nisanlimin (hahayt evet nisanlandim) annesi ve yengesi vs.
gelecek kisileri soyle anlatayim herkes sunum perisi, hepsi turk kahvesi bagimlisi, hepsinin evi muze gibi ama basi sevgilimin annesi ceker. o bas komutandir bu konuda. dunyada uretilen her tabagi bardagi almak ister yani. ve her seyin markasina falan dikkat eder fenadir. eger evde herhangi bir sey eksik olursa ve eltisinin yaninda ben onu rezil (??) edersem bana alttan alttan yillarca laf sokabilir. bu konuda zaten vukuatli.
benim evimde herhangi bir pasta tabagi falan yok yani olanlar basarisiz birkac sirtaki denemesine kurban gitti. yenisini almadik. markalarini falan hatirlamiyorum. catal bicak takimi gunluk seyler var. cay bardagi maalesef yok. cay icin demlik de yok maalesef cayci var sadece ama kac kisilik yapiyor falan bilmiyorum. turk kahvesiyle ilgili herhangi bir sey yok. kahvenin kendisi bile yok. hali 1 tane var onu da bir kez serdik sonra topladim kaldirdim nerede bilmiyorum ama bulurum. ve bende herhangi bir sekilde ikram edecek bir seyler hazirlamak icin yetenek de yok.
bu durumda misafir nasil agirlanir? yani bu seyleri topluca mi almam lazim, en iyisi nasil olur? mesela en kalitelisi su markadir, simdi bunlar moda falan diyeceginiz bir sey var mi? bir de ben onlara gunduz gittim once cay verdi annesi bir suru yiyecek bir sey vardi daha sonra kahve yaptirdi yine yaninda bir suru yiyecek vardi. bunun normali bu mu? kac cesit yaptirsam iyi olur sizce? bir de onlar mutfaktan tabak hazirlatip getiriyorlar ama evde yardimcilari var bende oyle bir durum yok her seyi ben yapacagim yani. o durumda da yine ben mi iceriden servis tabagini hazirlayip gelecegim ama ben o kadar pratik biri degilim yani misafirlerin yuzunu 3 dakika falan gorebilirim bu durumda.
sorularim bu sekilde umarim derdimi anlatabilmisimdir. sorabilecegim herhangi bir yakinim yok maalesef. lutfen el birligiyle beni bu savastan da cikaralim.
cok tesekkur ederimmmÖncelikle tebrikler sassy'cim, hayırlı uğurlu olsun :)
Ben de taze gelin sayılırım ama öncesinde biraz misafir ağırlama tecrübem var. Kayınvaliden için bence çok kasma yani kadının önüne ne çıkarsan muhtemelen eleştirecektir. Çok klas tabaklar bardaklar alsan ona bile laf edebilir, bize yaranmaya çalışıyor vs diye. O yüzden evde ne varsa onunla sunum yap bence. Takım olmaları yeterli olur. Kahve fincanı iyi olabilir ama, istersen komşudan eş dosttan ödünç alıver bir günlük ya da AVMye uğrayıp satın al bir bakır cezve ve kahve fincanı takımı olarak. Ben makine kahveden ziyade cezve kahvesini daha çok seviyorum gerçi, makine bulabilirsen makinede yap ama laf ederse bilemem makine kahvesi anlaşılıyor ehehe.
İkram olarak bence evde de uğraşmana gerek yok. Misbaşak'tan su böreği (ben çok seviyorum, ikram ettiğim herkes de bayılıyor hiç hazır gibi değil), yaprak sarma bir de yaş pasta alırsın tamam. Uğraşırım dersen yoğurtlu bir meze yaparsan güzel olur serin serin.
Evin derli toplu olsun; güleryüzünü eksik etme başka bir şeye gerek yok. Laf ederse de onun ayıbı.
Beni stalklayacak kadar vaktin değersiz mi gercekten? Neyse muza kurdele takıp sunun yapıcam yazma ahnananagerçekten kaostan besleniyorsunuz.
emoji skorunuzdan da belli oluyor zaten. neyse. iyi forumlar.
Çay bardağına cibinlik mi?büyütmeye gerek yok.
çay bardağına cibinlik geçirin, bayağı konuşulur sunumunuz.
stres yapmayın.
Haykırdım ya ahananana cok yasayın sizbüyütmeye gerek yok.
çay bardağına cibinlik geçirin, bayağı konuşulur sunumunuz.
stres yapmayın.
hanımefendi stalklamama gerek yok ki. bakınız zaten direkt isminizin altında gözüküyor her şey.Beni stalklayacak kadar vaktin değersiz mi gercekten? Neyse muza kurdele takıp sunun yapıcam yazma ahnanana
kendi fikriniz mi yoksa yardim aldiniz mi bunu dusunmek icin?çay bardağına cibinlik geçirin, bayağı konuşulur sunumunuz.
İste benim icin neden emek harcıyorsun ben burada sadece nerdeyse giyeceği donu soracak insan modeline dönüsmüs, kahve makinesi kullanımını neredeyse soracak bir aklı tiye alıp geciyorum siz bana takılmayın neden biliyor musunuz gerek yok ben konu sahibine yazıyorum sizde ona yazın bana yazmanız gereksizhanımefendi stalklamama gerek yok ki. bakınız zaten direkt isminizin altında gözüküyor her şey.
Eki Görüntüle 2866451
ilk kez gorusmuyoruz. babamin evinde gorustuk. kiz isteme veya nisan olmadi. daha once benim evimde de gorusmustuk ama o zaman boyle bir durum yoktu basit seyler vermistim. maddi olarak kaygim yok sadece insanlar beni nasil agirladilarsa oyle agirlamak istiyorum. olmazsa da olmaz yani. karsidaki kisi sevdigim insanin annesi olunca kapidan almam bacadan sokmam falan diyemiyorum.Anlamadığım şey madem nisanlandiniz bu insanlar evinize nasıl ilk kez geliyorlar?Daha önce ağırlamış olmanız gerekmiyor mu mantıken?Yani kiz isteme,söz nişan kesme durumu olduğuna göre iki tarafta birbirinin ailesini ve maddi durumlarını az çok biliyordur.Ha ilk kez geliyorsalar bile kendimi olduğumdan farklı göstermezdim.Begenen böyle beğensin.Benim tatli dilime guler yüzüme gelsin.Evdeki üç beş çatalin,bıçağın markasına bakıp bahane bulup laf sokacaklarsa kapimdan içeri bile almazdım öyle insanları.Siz de maddi imkanlariniz neyse öyle hazırlanın bence.Herkes zengin olmak zorunda değil.Gucunuz neye yetiyorsa onu çıkarır,ikram edersiniz.Kolay gelsin.
O katlı şeyler sunumlarda oluyor gerçekten ama çok daha gösterişli olanı koyuyorlar. Ben özelden atmıştım Sassy'e makaron koymak için mini katlı tabaklar bile varNe bileyim beni cok etkiledi su anSanki muteahhit sofraya kat cikmis gibi ben KV olsam cok etkilenirdim.
cok tesekkur ederimmm
kahve makinesi alacagim ya ben simdi daha once hic kahve yapmadim turk kahvesini de ilk kez kayinvalideye yapmayi denersem ters teperse cok mahcup olurumkaliteli bir makine alsam yine mi anlasilir acaba? gerci babamin evine geldiklerinde herhalde makinede yaptilar bir sey demedi ama babam vardi orada
bonapple yazmislar aklima gelmemisti oradan iki cesit tatli alacagim, babamin evdekilere biraz yalvaririm eger iki cesit falan tuzlu bir sey onlar yaparsa super ben de magnolia yapabilirim. eger yapamayiz derlerse borek aklimda bulunsun. gerci yemiyorlar da bugun tabaktakileri sadece ben bitirdim hepsi yarim birakti halbuki hepsi cok guzeldi utanmasam kalanini bana ver evde yerim diyecektim
ben de anlamadım tepkilerin nedenini gerçekten.kendi fikriniz mi yoksa yardim aldiniz mi bunu dusunmek icin?
anlamadim yani bu tavirlar nedir soru sorarken birilerine kufur falan mi etmisim ne bu tavirlar? garipsiniz yahu.
Mutfağa bir katya saklamak mantıklı değil mi?Benim içtiğim makinelerin markalarını bilmiyorum ama makine kahvesinde telve tadı çok geliyor bana. :) Babanın yardımcılar yaparsa daha iyi elleri lezzetliyse. Sen bir şey yaparsan artı puan olur tabi de normal bir kayınvalide için. Seninkinden emin olamadım ehehe.
evet, ben gördüm öyle bişey.Çay bardağına cibinlik mi?
Mutfağa bir katya saklamak mantıklı değil mi?
kendi fikrim değil zira kırk yıl düşünsem aklıma gelmez.kendi fikriniz mi yoksa yardim aldiniz mi bunu dusunmek icin?
anlamadim yani bu tavirlar nedir soru sorarken birilerine kufur falan mi etmisim ne bu tavirlar? garipsiniz yahu.
siz hiç böyle heyecanlar yaşamadınız mı? yapmayın Allah aşkına...erdeyse giyeceği donu soracak insan modeline dönüsmüs, kahve makinesi kullanımını neredeyse soracak bir aklı tiye alıp geciyorum
bence konuyu manipüle etmeye çalışan başka bir üye yüzünden sizin yorumunuz sanki dalga geçmek için yazmışsınız gibi anlaşıldı, ufak bi yanlış anlaşılma olmuş :))fikri beğenmezseniz uygulamazsınız neden sinirlendiniz ki?
iyi de siz ne anlatiyorsunuz? ben konuda “dunyadaki en sacma sunumu yapmak istiyorum” demedim ki. soylediginiz seyin mantikli veya normal veya sik karsilasilan bir sey olmadigini siz de biliyorsunuz. o zaman bunu neden soyluyorsunuz?kendi fikrim değil zira kırk yıl düşünsem aklıma gelmez.
ama ben bu tarz bişey gördüm sahiden. çay bardaklarına tül geçirmişlerdi.
ve gördüğüm andan beri unutamıyorum cibinliğin küçük versiyonu gibi düşünün.
kurdele bağlamışlar falan bir de üstüne.
gerçekten cibinliğe benziyordu.
fikri beğenmezseniz uygulamazsınız neden sinirlendiniz ki? ciddiye almamak sizin tercihiniz ama ben yapmazdım mesela uğraştırıcı duruyordu.