kayinvalide ve misafirlarini nasil agirlayabilirim

Bence sizin sunumdan ziyade pasta börek yapma sorununuz var. Sunum işi kolay, bir AVM’ye gidin. Bir sürü tabak çanak satan yer var. Bir kaç servis tabağı, fincan takımı, pasta tabağı alın, yaptıklarınızı masaya onlar gelmeden hazırlayın. Tabakları, çatal bıçakları da masaya koyun. Çayı da gelmeden demleyin. Yeter. Yılların ev kadınlarıyla yarışamazsınız, onlar gibi yapmaya çalışmayın, kendiniz olun. Tabi bir özen, bir hazırlık, bir önemsenme hissetsinler. Ben geçen gün the mia’nın tabaklarını gördüm çok beğendim, kahve fincanında da Osmanlı motifleri moda.

Ya gercekten bu kadar hangi tabagın neye kullanacagını bilmiyormusun 🤷‍♀️ İlk yorumumda masraf yapma diye neysen o ol demiştim ama madem para önemli degil yarın sabah kalkınca direk karaca magazasına git orada gözüne kestirdigin bir satış danısmanına durumunu anlat o sana çeyiz düzer gibi a dan z ye yardımcı olur. Tekstil ürünleride var orada masa örtüsü ihtiyacın varsa onuda alırsın. Bu kadar titiz bir kayınvalidenin ikram konusunda da titiz olacagını düşünüyorum. Şu pogacanın tarifini ver derlerse mesela onu hazır aldım demen seramik tabaktan daha kötü olur derim.
Seramik daha kalın, daha pürüzlü, kolay catlayan, makineye cok dayanıklı degil cünkü cizgi halinde catlaklar olusur daha kalitesiz malzeme. Porselense kırılmazsa ömürlük, pürüzsüz, ince, zarif olanlar. Seramik fiyat olarak daha ucuz olsada evet kalitesiz modelleri falan cezbetmesin.

sassyy,çok sevindim hayırlı olsun canımmm :)))

şu anda Türkiyedesin değil mi? ona göre sana özelden birkaç parça bir şeyler atayım,bayılacağına eminiiim :KK36:
evet kusummm turkiyedeyim. bekliyorum ama once ben bir bilgilendirme atacagim ona uygun tabak bakiyoruz ahajahajhaj

Bisey dicem cok mu gorgusuzce olur ama Googleda cay takimi diye aratirken su dugn pastasi gibi kat kat tabak gorsellerine rast geldim. Bence cok etkiler yani bilmiyorum tam anlamiyla KV etkilemek icin dizayn edilmis gibi geldi ama emin de olamadim. Sunum sunum diye bagiriyor bu 3 katli tabaklar ama biraz zevksiz de olabilir gibi de geldi.

Eki Görüntüle 2866447
Bence onun kayınvalide bundan etkilenecek kadar kolay biri değil.

Öncelikle tebrikler sassy'cim, hayırlı uğurlu olsun :)

Ben de taze gelin sayılırım ama öncesinde biraz misafir ağırlama tecrübem var. Kayınvaliden için bence çok kasma yani kadının önüne ne çıkarsan muhtemelen eleştirecektir. Çok klas tabaklar bardaklar alsan ona bile laf edebilir, bize yaranmaya çalışıyor vs diye. O yüzden evde ne varsa onunla sunum yap bence. Takım olmaları yeterli olur. Kahve fincanı iyi olabilir ama, istersen komşudan eş dosttan ödünç alıver bir günlük ya da AVMye uğrayıp satın al bir bakır cezve ve kahve fincanı takımı olarak. Ben makine kahveden ziyade cezve kahvesini daha çok seviyorum gerçi, makine bulabilirsen makinede yap ama laf ederse bilemem makine kahvesi anlaşılıyor ehehe.

İkram olarak bence evde de uğraşmana gerek yok. Misbaşak'tan su böreği (ben çok seviyorum, ikram ettiğim herkes de bayılıyor hiç hazır gibi değil), yaprak sarma bir de yaş pasta alırsın tamam. Uğraşırım dersen yoğurtlu bir meze yaparsan güzel olur serin serin.

Evin derli toplu olsun; güleryüzünü eksik etme başka bir şeye gerek yok. Laf ederse de onun ayıbı.

Sassy seni çok daha fazla germek istemem ama abartmıyor musun? Şu erkek ailelerini biraz fazla üstün görmüyor muyuz? Sosyete ise sosyete. Sen öyle olmak zorunda mısın? Ben sunum yapmaktan nefret ederim mesela. Kimse için kendimi yoramam. Kaldı ki sen de eğitim ve aile düzeyi olarak onlardan aşağı değilsin. Nasıl alıştırırsan öyle gider. Sen zaten çalışmıyor musun? E bir zahmet onlar kadar becerikli olama. Bilmem kaç yaşında kadın gibi misafir ağırlayamazsın sen. İki üç bir şey al; tut bir yardımcı; otur muhabbet et. Bir şey derse de lafı söylersin olur biter. 🤷🏼‍♀️

hanimlar herkese merhaba,

benim persembe gunu misafirim gelecek. nisanlimin (hahayt evet nisanlandim) annesi ve yengesi vs.

gelecek kisileri soyle anlatayim herkes sunum perisi, hepsi turk kahvesi bagimlisi, hepsinin evi muze gibi ama basi sevgilimin annesi ceker. o bas komutandir bu konuda. dunyada uretilen her tabagi bardagi almak ister yani. ve her seyin markasina falan dikkat eder fenadir. eger evde herhangi bir sey eksik olursa ve eltisinin yaninda ben onu rezil (??) edersem bana alttan alttan yillarca laf sokabilir. bu konuda zaten vukuatli.

benim evimde herhangi bir pasta tabagi falan yok yani olanlar basarisiz birkac sirtaki denemesine kurban gitti. yenisini almadik. markalarini falan hatirlamiyorum. catal bicak takimi gunluk seyler var. cay bardagi maalesef yok. cay icin demlik de yok maalesef cayci var sadece ama kac kisilik yapiyor falan bilmiyorum. turk kahvesiyle ilgili herhangi bir sey yok. kahvenin kendisi bile yok. hali 1 tane var onu da bir kez serdik sonra topladim kaldirdim nerede bilmiyorum ama bulurum. ve bende herhangi bir sekilde ikram edecek bir seyler hazirlamak icin yetenek de yok.

bu durumda misafir nasil agirlanir? yani bu seyleri topluca mi almam lazim, en iyisi nasil olur? mesela en kalitelisi su markadir, simdi bunlar moda falan diyeceginiz bir sey var mi? bir de ben onlara gunduz gittim once cay verdi annesi bir suru yiyecek bir sey vardi daha sonra kahve yaptirdi yine yaninda bir suru yiyecek vardi. bunun normali bu mu? kac cesit yaptirsam iyi olur sizce? bir de onlar mutfaktan tabak hazirlatip getiriyorlar ama evde yardimcilari var bende oyle bir durum yok her seyi ben yapacagim yani. o durumda da yine ben mi iceriden servis tabagini hazirlayip gelecegim ama ben o kadar pratik biri degilim yani misafirlerin yuzunu 3 dakika falan gorebilirim bu durumda.

sorularim bu sekilde umarim derdimi anlatabilmisimdir. sorabilecegim herhangi bir yakinim yok maalesef. lutfen el birligiyle beni bu savastan da cikaralim. 😅
Anlamadığım şey madem nisanlandiniz bu insanlar evinize nasıl ilk kez geliyorlar?Daha önce ağırlamış olmanız gerekmiyor mu mantıken?Yani kiz isteme,söz nişan kesme durumu olduğuna göre iki tarafta birbirinin ailesini ve maddi durumlarını az çok biliyordur.Ha ilk kez geliyorsalar bile kendimi olduğumdan farklı göstermezdim.Begenen böyle beğensin.Benim tatli dilime guler yüzüme gelsin.Evdeki üç beş çatalin,bıçağın markasına bakıp bahane bulup laf sokacaklarsa kapimdan içeri bile almazdım öyle insanları.Siz de maddi imkanlariniz neyse öyle hazırlanın bence.Herkes zengin olmak zorunda değil.Gucunuz neye yetiyorsa onu çıkarır,ikram edersiniz.Kolay gelsin.

X