kayinvalide ve görümcemin evimin düzenine karışması ve ilk kavgamız...

Ama onları ilgilendirmezki. Neden göstermelik yapacakmişsınız ki? Boşverin bence,onların karısmaya hakkı yok.

Onlar ararsa acarsin. Ama aricaklarini sanmiyorum. Suclarini kabul edecek tipler gibi degil. Ha esinle konusmak icin arayabilirler ve tesadufen tel sen cikarsan konusursun suratlarina kapatamazsin. Tabi genede kendin bilirsin ben fikrimi soyledim
Görümceyi bilmiyorum ama kayinvalide arar tahminim. Suclarini kabul etmez ama arar yine de küslük olmasin diye.
Sürekli bu konuyu düşünüyorum 2 gündür. Icimde kalan eşimin hatri icin söylemeyip sustugum o kadar cok sey var ki. Anladim ki onlar cazgir bi gelin istiyorlar. Kaç kız kabul eder ki evlenirken düğün kredisi cekip bu krediyle bütün düğünü yapip üstüne de takmalari icin kayinvalidelere bilezik almayi. Biz eşim bana taksin diye 5 bilezik almistik. Sonradan kayinvalideler taksin diye 2 tane daha bilezik aldik. Buna ragmen kayinvalide düğün yerine takilari getirirken kendisine 3 bilezik ayirmis eşim taksin diye de 4 bilezigi koymuş. Aldigimiz 2 bilezik yetmemis orda da yüzsüzlük yapip esimin bileziklerinden almis yaa terbiyesiz. Hep aklima geliyo bunlar ve sinir oluyorum. Yahu senin 27 yaslarinda erkek cocugun var kendi evin var ve aylik 1500 civari gelirin var. Cocugunun bi gün evlenmek isteyecegini nasil olur da düşünmeyip az da olsa birikim yapmazsin yahu. Sorumsuz insanlar işte. Benim gibi gelini öpüp baslarina koymalari lazimken yaptiklarina bakin yaa. Iste bu sebeplerle kayinvalideyi hic sevemiyorum görmek bile istemiyorum hatta.

canim bence esini uzme bak polisti galiba diymi kafasi dalgin olmasin bosver insanlik sende kalsin hic uzatma esinle huzurunu kacirma

çok haklısın söylediğin her şeyde.
ikiniz de çalışıyorsunuz sonuçta, herkes kendi ütüsünü yapabilir çok normal, zaten eşin de bu yönde düşünüyor
o yüzden diğerlerinin dediklerini umursama, ayrıca eşin gelince bu konuyu açma bence, boş yere tartışırsınız filan, onların istediği olur.
yani senin evine gelip ne hakla yatak odana girip dolabı açıp gömlek alıp ütülüyor? nasıl bir terbiyesizlik. mahremiyet diye bir şey var ya ayıp valla

Annem bizden gittikten sonra eşim annen aramazsa aramicam onu demisti bana. Annem de esim de inat ettiler birbirini aramadilar. Kandiller oldu eşim annemi aramadi. Eşimin amcası vefat etti annem de eşimi aramadi baş sağlığı için. Bayram oldu eşim yine aramadi. Şu an Allah korusun annemin bi rahatsızlığı olsa eminim ki eşim yine aramaz annemi. Ben de görümcemin yaptigi bu terbiyesizlik sebebiyle oglunun ameliyati icin de görümcemi aramayi düşünmüyorum. Anlasinlar hem biraz yaptiklari hatayi ve benimle kavga etmemeleri gerektigini. Görümcemin oglu büyük zaten 15 yaslarinda. Eşim yeğeniyle konusurken ben de telefonu alip yegeniyle konusurum sadece diyorum. Baska da hicbir hayır göremicekler bundan sonra benden.

Ne inat varmış eşinde ve annende de. Ama dediğin gibi yeğeniyle konuşursan görümcenle konuşmak zorunda kalmazsın. Esas ameliyat olan kişiyle konuşmuş olacaksın çünkü.

Ütüyü kafalarina geçirmemekle yanliş yapmişsin. Senin evinde nasil dolabini kariştirirlar, nasil makinaya çamaşir atarlar yuh diyorum sadece.

Bu tip insanlara (kv ve müstakbel görümce) sadece kendine müslüman diyoruz
neden?
oğulcukları evlendikten sonra bari rahat edecekmiş miş
hem gelin çalışacak hem ütü ev işi yapacak oğluş rahat edecek yerinizde olsam asla yüz vermem...
ben ütümüde yemeğimide kusursuz yapardım eşim çalışıyor ben ev hanımıyım evle ilgilenmek görevim çalışsaydım ortak olurdu olması adil olurdu...
şimdi bebeğim var 1 yaşında çok yoruyor eşim sağolsun yardımcı olur hem çalışıyor hafta sonları da yardımcı oluyor..
kv çok bencilmiş o halde sizde faturalara yeterince yardım ediyorum deseydiniz...
evet aldığınız karar doğru
kk ca alkışlıyoruz

Ütüyü kafalarina geçirmemekle yanliş yapmişsin. Senin evinde nasil dolabini kariştirirlar, nasil makinaya çamaşir atarlar yuh diyorum sadece.
Ay sormayin düşündükçe delleniyorum ben de. Bu ne yüzsüzlük utanmazliktir ki benim evimde benimle kavga ediyorlar yahu. Düşünüyorum da ben bi eve misafir gidince kasigin catalin yerini yanlislikla degistirmeye cekinirim. Insallah beni hic aramazlar da daha da yüzlerini görmem. Bir daha açılsın konu görecekler o zaman benden bütün laflari. Kendi evimde saygisizlik etmeyeyim diye söylemediğim herseyi söyleyeceğim. Cirkeflige ceviriyorlarsa asıl cirkef kim görecekler.

4-5 ay önce eşimle arabamizi degistirdik güzel bi araba almistik. Üzerine de eşimin amcasinin vefati sebebiyle memlekete gittik bu arabayla. Sadece ogullarinin kazanciyla alınmış gibi bi tavirlari var ki görmeyin. Bizim alin terimizle aldigimiz arabayla millete hava atiyorlar gerizekalilar. Ki şöyle bi durum da var ki ben eşimin maaşının 2 katı maaş aliyorum. Eşimle asla bu konuda bi sıkıntımız yok. Evimize giren bütün para ikimizindir ayrimimiz yoktur. Ve terbiyesiz kayinvalide ve görümce bunu da bildikleri icin bana hem cocuk olsa da işi birakma biz bakariz diyor hem de ev işi olarak herseyi yapmami bekliyorlar. Ogullari birazcik ev işi yapip rahatindan ödün veriyo olabilir ama bu konuda ödün verirken ben calistigim için de farkli konularda cok rahat bi hayatimiz da var. Istedigimizi alip yiyip icip giyebiliyoruz Allah'ima binlerce şükürler olsun ki.
Daha önceleri telefonda kayinvalideyle konustugumuzda ne yemek yaptin bugün falan diye sorardi hep. Anlatirdim ben de. Bundan sonra sorsun da alsin cevabini. Onlarin yemek sonrasi çaydan önce kahve içme aliskanliklari var ailede. Biz esimle kahveyi cok sevmeyiz. Kayinvalideye biz icmiyoruz yapmiyorum dedigimde aaa olur mu kizim kahve cok faydali yapmalisin icmelisiniz mutlaka, yemekten sonra cayi koy cay daha olmamisken kahveyi yap için o arada diyo. Ta 1000 km ötelerden bizim kahvemize çayımıza karismaya calisiyo. Ha dinledim mi dinlemedim. Gerekirse eşime soruyorum zaten ben istedigin bisey varsa yapayim diye. Ama rutine bindirmedim kahve olayini. Kayinvalide ve görümceye göre illa ki yemekten sonra kahve olacak baska secenek yok.

Ah kızlar sabahın bu saati oldu yasanilanlari düşünüp sinirlenmekten ve benim evimde olduklari icin aklima her geleni söyleyemediğim icin icim icimi yiyor uyuyamiyorum bile. Hırsımı alamadim onlardan. Şu an telefonla bile olsa asla onlarla konusmak istemiyorum. Insallah aramazlar beni. Ararlarsa da cok soguk konusmayi düşünüyorum. Onlara karsi yaptigim onca fedakarliga karşı reva miydi yani bu bana yapilan. Aklıma gelen ve hakli olarak konusabilecegim o kadar cok konu geliyor ki aklıma. Su an karsimda olsalar da icimdeki herseyi onlarin yüzüne haykirsam keşke de rahatlasam şöyle bi :)

Haklisin ama bunu hirsa dokme. Gereken cevabi ver sonra ustunde dusunme. Hayatin zehir olur. Olan sana olur.

bosver allaha havale et hakkeden hadlerini cok fazla asmislar bu kadarda olmaz yani

Utu meselesini fazla abartmissiniz bence. Hanisizin hafta sonunuz varsa esinizde gece nobetiydi vs yogunsa. İnsan kiyamaz yapar yani evlilik birbirinin hayatini kolaylastirinca daha güzel olmaz mi. Boyle memleket meselesi gibi dayatmaniz hoş olmamis bence.

Iyi de arkadaşım kayinvalide ve görümcemin buna karışmaya ve bana ütüyü sen yapmalisin seklinde dayatma yapip ben kabullenmeyince de benimle kavga etmeye hicbir hakkı yok ki. Eşim bana hiç ütümü yap dememistir. Evin diger islerini de eşimden cok ben yaparim. Ama esim de yardimci olur bana sagolsun. Eşimle benim bu konuda bir sıkıntımız yok. Ama kayinvalide tutturmus illaki kadin yapacak ütüyü diye. Sanki beni ogullarina hizmet edeyim diye almislar o mantiktalar. Kayinvalide ben cocuk olunca ücretsiz izin alcam dedigimde bana hem tek maasla gecinilmez çalış işini birakma diyo hem de evin işi kadinindir sen yapacaksin hepsini diyo. Ben onlarin enayisiyim zaten ya.
Nefret ederim hayatima karisilmasindan. Esimden baska kimse bana karisamaz. Kayinvalide de sürekli bunu yapmaya calistigi icin onun bu hareketinden de nefret ediyorum. Hadlerini bilmeleri lazim biraz.

sanirim kv kafasi hep boyle calisiyor. ogullari hicbir is yapmasin gelinler yorgun argin isten gelsin bide ustune yemek bulasik camasir cay kahve ne varsa hizmette kusur etmesin. nasil bir egodur anlamis degilim.
bizimkide geldiginde sinir olmustu kac kere kavga cikardi. bizde simle ikimizde calisiyoruz, kesin kurallarimiz olmasada belli bir is bolumumuz vardir. kahvaltiyi esim hazirlar yemegi ben yaparim mesela. camasiri o yikarsa utuyu ben yaparim. o supurur ben silerim falan.
kv buna sinir oldu tabi esim sabah kalkip kahvalti hazirliyor ben oturup yiyorum, cayim bitince dolduruyor. ustelik bide yeni dogmus bebek vardi bizde buna ragmen oglunun hazirladigi kahvalti doldurdugu bir cay gozune batti, ici icini yedi bitirdi. kac kere kvagalar cikarmalar, huzurumuzu kacirmalar neler neler.
caresi nedir bilmiyorum ama olabildigince az muhatap olup kazasiz belasiz atlatmaya calismak lazim. zira kvler asla vah kizim sende yorgunsun oglum kalksin yemek yapsin bugun aslaaa demez, diyemez icine oturur.

Kayınvalide diyor ya sen çocuk yap ben bakarım tabi bunla birlikte artık sizden maddi yardımda bekler

maddi durumu nasıl?

Ay sormayın yaa. Hele bi de eşim kahvaltiyi hazirlicak çay koycak bana demedigini birakmazdi o zaman herhalde. Diyorum herkes yapiyo artik diye, Görümce yok diyo kimse yapmıyo sana öyle geliyo herkes eşim şu işi bu işi yapti der ama aslinda yapmaz diyo. Çok sinir oluyorum düşündükçe hala. Aklimdan sürekli söylediklerine karsilik laflar gelip gelip duruyo. Görümcem ve kaynanamin nasil insanlar oldugunu görmüş oldum böylece. Aramam sormam bi daha kimseyi, eski samimiyetimi unutsunlar. Ya inanin tövbe haşa evin erkeklerine tapar derecede düşkünler. Onlarin o vıcık vıcık sevgisinden dolayı eşimden uzak duruyodum ben yaa onlar bizdeyken.
Herseyden öte aklım almıyor hani bu nasil utanmazliktir ki benim evimde benimle kavga edebiliyosun.

Kayınvalide diyor ya sen çocuk yap ben bakarım tabi bunla birlikte artık sizden maddi yardımda bekler

maddi durumu nasıl?
Kayinvalidenin emekli maaşı yok e mutlaka bizden talepleri olur tabi. Büyük konuşmak gibi olmaz insallah ama isterse bedava baksin isterse üstüne para versin yine de istemiyorum kayinvalideyle birlikte yaşamayı. Cocuguma da ya kendim bakarim Allah saglik verirse ya da bakici tutarim artik. Ola ki arar da konusmaya devam edersek yine bunu söylediği ilk anda yapistircam cevabi cocuga ben bakicam diye.
Görümcem kıskanç degil gibi gelirdi bana hep ama az da olsa kıskanç sanirim. Benim rahat ve iyi kazandıran bi işim var, iyi karakterli bi kocam var, bana da yardim ediyo hep sagolsun. Görümce kocasini pek sevmez, şu an kendisi calismiyor da. Bunun gibi daha bi cok konuda yerimde olmak isterdi gibi. Bu yaptiklarinin sebebi biraz da kiskanclik sanirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…