kayinvalide ve görümcemin evimin düzenine karışması ve ilk kavgamız...

Evli barklı görümce eşinin giysilerini ütülemesi çok saçma , empati yoksunu bence
Kayinvalidenin emekli maaşı yok e mutlaka bizden talepleri olur tabi. Büyük konuşmak gibi olmaz insallah ama isterse bedava baksin isterse üstüne para versin yine de istemiyorum kayinvalideyle birlikte yaşamayı. Cocuguma da ya kendim bakarim Allah saglik verirse ya da bakici tutarim artik. Ola ki arar da konusmaya devam edersek yine bunu söylediği ilk anda yapistircam cevabi cocuga ben bakicam diye.
Görümcem kıskanç degil gibi gelirdi bana hep ama az da olsa kıskanç sanirim. Benim rahat ve iyi kazandıran bi işim var, iyi karakterli bi kocam var, bana da yardim ediyo hep sagolsun. Görümce kocasini pek sevmez, şu an kendisi calismiyor da. Bunun gibi daha bi cok konuda yerimde olmak isterdi gibi. Bu yaptiklarinin sebebi biraz da kiskanclik sanirim.

Kayinvalidenin emekli maaşı yok e mutlaka bizden talepleri olur tabi. Büyük konuşmak gibi olmaz insallah ama isterse bedava baksin isterse üstüne para versin yine de istemiyorum kayinvalideyle birlikte yaşamayı. Cocuguma da ya kendim bakarim Allah saglik verirse ya da bakici tutarim artik. Ola ki arar da konusmaya devam edersek yine bunu söylediği ilk anda yapistircam cevabi cocuga ben bakicam diye.
Görümcem kıskanç degil gibi gelirdi bana hep ama az da olsa kıskanç sanirim. Benim rahat ve iyi kazandıran bi işim var, iyi karakterli bi kocam var, bana da yardim ediyo hep sagolsun. Görümce kocasini pek sevmez, şu an kendisi calismiyor da. Bunun gibi daha bi cok konuda yerimde olmak isterdi gibi. Bu yaptiklarinin sebebi biraz da kiskanclik sanirim.

durum nasil gelisir bebek olursa ne yparsiniz bilmiyorum ama kendimden ornek vereyim bin pisman oldum kvyi bebege bakmasi icin cagirdigima.
mecburen okuluma donmem gerekiyordu 2 aylikken geldi 3 ay bakti. ama diyorumya bin pisman oldum. keske okulu dondursaydim kendim baksaydim.
sizinki gelse bile ins bu kadar kotu olmaz ama yasadiklarim feciydi o kadar diyim.
ben knedimde zaten yeterince stresli bir insanim bide ustune halden anlamz herseye karisip kendi 50 sene onceki hayatini dikte etmeye calisan kv olunca iki kere meastitis oldum, sutum azaldi sonrada kesildi zaten.
ama tekbisey ogrendim ne durumda olursan ol kendinden bebeginden ve hak ediyosa esinden baska hicbirseyey kafani takma. hicbirseye degmez senin huzurunu bozman.

Bebek olunca kayınvalidenizi çağırmayın bakmaya.düzeninizi ve eşinizle iliskinizi bozacaktır.eşiniz size hak veriyor olsa da ,hep sizin alttan almanızı isteyecektir.yaşlı olduğu için onu kollamaya çalışacaktır sizden.böyle böyle aranıza soğuk rüzgarlar girecek.çocuk büyüğüp evinizden ayrılsa bile eşinizle aranızda Kalıcı ,tamiri olmayan hasarlar,yıpranmalar bırakacaktır.evinizin huzuru için ücretsiz izin,kreş ,bakıcı gibi seçenekleri düşünürsünüz

Arkadaşlar 1 hafta öncesinde sizinle paylasmistim görümcem ve kayinvalidemin geleceğini ve bu sebeple esimle olan tartismamizi. Neyseki biz eşimle bu konudaki sorunumuzu çözdük. Kayinvalide ve görümceyle de iyiydik bu güne kadar hatta hicbir problemimiz olmamisti. Kayinvalideler geldiginde onlara gayet iyi davrandim. Ama eşimle küstük tartismamiz sonrasinda. Yani kayinvalide bize gelince küs oldugumuzu da anladi. Ben bu tartismada gurur yapmama ragmen yine de 4-5 gün küs kaldiktan sonra dayanamadim gittim sarildim eşime ve barıştık.
Kayinvalide ve görümce geldikten beri bi rahat durmadilar. Sürekli is yapmaya çamaşır yikamaya orayi burayi temizlemeye calisiyorlar evde. Hani ev pis falan da degil yeni tasindik zaten ve temizletmistik bu yüzden de. Çamaşır desen bizim 3-4 parca kiyafetimiz vardi selede geri kalanlar onlarin. Ben calisiyorum diye 5 buçukta geliyom eve ve geldikten sonra kalan isleri hep birlikte yapiyoduk.
Ben ve eşim çalışıyoruz devlet memuruyuz ikimiz de. Ev islerini de birlikte yapariz genel olarak. Ütü konusunda da herkes kendi kiyafetini giymek istedigi zaman ütüler. Eşimle bu konuda bi problemimiz de olmadi hiç.
Bu gece eşim nöbetçiydi evde yoktu o yüzden. Kayinvalide ve görümceyle balkonda birlikte oturup cay iciyoduk. Görümce yanımızdan ayrildi iceri gecti. Biz de geri gelecek diye bekledik ve gelmeyince kayinvalide ile iceri gittik. Bi baktim esimin dolabinda gördüğü bütün ütüsüz kiyafetleri almis ütülüyo. Sonra kayinvalideye dönerek dedi ki ütüsüz ütüsüz askiya asmış böyle kiyafetleri bari katlayip koysaydi ne farkederdi ki diyo. Ben ordayim 3. bi kisiden bahseder gibi konuşuyo benim icin. Ben bunu duyunca sinirlendim ama hicbi sey demeden öteki odaya geçip oturdum. Kayinvalidem de peşimden geldi. Oturduk birer koltuğa birbirimize laf anlatmaya basladik. Ütü için o diyo kadin işidir diye, ben diyorum farketmez herkes kendi ütüsünü yapabilir bizim düzenimiz bu şekilde bizim bi sıkıntımız yok diye. Sonra görümce geldi ikisi birlikte beni ütünün kadin işi olduguna ve benim yapmam gerektigine ikna etmeye calistilar ama sinirliler tabi. E ben de sinirliyim ve kendi düşüncemi savunmaya devam ettim. Kayinvalide diyo bekarken sehir disinda calistigi icin tek kaliyodu yapiyodu, evlendi rahat etcek sandik yine yapiyo diyo. Dedim anne madem kiyamadin gitseydin yaninda birlikte kalsaydiniz sen yapsaydin o zaman ütüsünü diye. Sonra baktim bi sonuca varamicaz ben sustum artik bisey demedim döndüm tv ye doğru. Görümce de kalkti ütüye devam etmeye gitti. Baktim kayinvalide kendi yataklarini yapmaya calisiyo. Sinirli ama hicbisey demeden gittim getirdim yataklarini yaptim onlarin. Ben yataklari yaparken kayinvalide söylenmeye devam etti. Bu sefer eşimin kapinin arkasina astigi kiyafetleri yikamak icin indirmeye başladı ve bi yandan bunlari da yikama kizim atma makineye falan bunlari da, onu da kendisi yapsin dedi. Hicbisey demedim yataklari yaptiktan sonra ciktim balkona oturdum. Görümce hirsla bütün ütüleri yapti makineye camasir atti falan. Kavga etmeye devam etmeyelim diye de birak yapma iş diye demedim ben de görümceye.
Sıkıldım artik herseye karismalarindan. Biz esimle şu an cocuk istemiyoruz mesela. 1 hafta boyunca günde 7-8 kez çocuk lafi açıyo bana. Sınava hazirlancam istemiyorum dedim yine de sürekli söylüyo. Sen yap çocuğu ben bakarim diyo kayinvalide. Memleket uzak diye gelcek sürekli bizde kalcak yani bu süreçte. Yok anne ben ücretsiz izin alcam kendi cocugumu kendim bakip büyütcem dedim. Yok kizim olur mu öyle şey tek maaşla geçinilir mi ben bakarim merak etme sen diyo.
Çok sinirlerim bozuldu kizlar yaa. Esim de simdi nöbette cani sıkılmasın diye bisey demedim ona da. Bakalim sabah duyunca ne yorum yapacak o??
Kizlar sizden istegim sizin gözünüzle benim bu olayda yanlış yaptığım yanlış tepki verdigim bi yer varsa bana söyler misiniz? Belki olayin icindeyken farkedememisimdir o yuzden söylüyorum. Bir de yarin nasil davranmaliyim sizce?? Esime ve ailesine karşı.
Cep telefonuyla yazdim hatam olduysa kusura bakmayin lütfen.

ütü kadın işiyse evi geçindirmek de erkek işi. neden tek maaşla geçinilmezmiş, oğlu iki iş yapsın. evlenince rahat etcek diye düşündülerse sizde işi bırakın da aileniz rahat ettiğinizi düşünsün. kadın hem çalışsın hem evi full çekip çevirsin. başka.

Arkadaşlar 1 hafta öncesinde sizinle paylasmistim görümcem ve kayinvalidemin geleceğini ve bu sebeple esimle olan tartismamizi. Neyseki biz eşimle bu konudaki sorunumuzu çözdük. Kayinvalide ve görümceyle de iyiydik bu güne kadar hatta hicbir problemimiz olmamisti. Kayinvalideler geldiginde onlara gayet iyi davrandim. Ama eşimle küstük tartismamiz sonrasinda. Yani kayinvalide bize gelince küs oldugumuzu da anladi. Ben bu tartismada gurur yapmama ragmen yine de 4-5 gün küs kaldiktan sonra dayanamadim gittim sarildim eşime ve barıştık.
Kayinvalide ve görümce geldikten beri bi rahat durmadilar. Sürekli is yapmaya çamaşır yikamaya orayi burayi temizlemeye calisiyorlar evde. Hani ev pis falan da degil yeni tasindik zaten ve temizletmistik bu yüzden de. Çamaşır desen bizim 3-4 parca kiyafetimiz vardi selede geri kalanlar onlarin. Ben calisiyorum diye 5 buçukta geliyom eve ve geldikten sonra kalan isleri hep birlikte yapiyoduk.
Ben ve eşim çalışıyoruz devlet memuruyuz ikimiz de. Ev islerini de birlikte yapariz genel olarak. Ütü konusunda da herkes kendi kiyafetini giymek istedigi zaman ütüler. Eşimle bu konuda bi problemimiz de olmadi hiç.
Bu gece eşim nöbetçiydi evde yoktu o yüzden. Kayinvalide ve görümceyle balkonda birlikte oturup cay iciyoduk. Görümce yanımızdan ayrildi iceri gecti. Biz de geri gelecek diye bekledik ve gelmeyince kayinvalide ile iceri gittik. Bi baktim esimin dolabinda gördüğü bütün ütüsüz kiyafetleri almis ütülüyo. Sonra kayinvalideye dönerek dedi ki ütüsüz ütüsüz askiya asmış böyle kiyafetleri bari katlayip koysaydi ne farkederdi ki diyo. Ben ordayim 3. bi kisiden bahseder gibi konuşuyo benim icin. Ben bunu duyunca sinirlendim ama hicbi sey demeden öteki odaya geçip oturdum. Kayinvalidem de peşimden geldi. Oturduk birer koltuğa birbirimize laf anlatmaya basladik. Ütü için o diyo kadin işidir diye, ben diyorum farketmez herkes kendi ütüsünü yapabilir bizim düzenimiz bu şekilde bizim bi sıkıntımız yok diye. Sonra görümce geldi ikisi birlikte beni ütünün kadin işi olduguna ve benim yapmam gerektigine ikna etmeye calistilar ama sinirliler tabi. E ben de sinirliyim ve kendi düşüncemi savunmaya devam ettim. Kayinvalide diyo bekarken sehir disinda calistigi icin tek kaliyodu yapiyodu, evlendi rahat etcek sandik yine yapiyo diyo. Dedim anne madem kiyamadin gitseydin yaninda birlikte kalsaydiniz sen yapsaydin o zaman ütüsünü diye. Sonra baktim bi sonuca varamicaz ben sustum artik bisey demedim döndüm tv ye doğru. Görümce de kalkti ütüye devam etmeye gitti. Baktim kayinvalide kendi yataklarini yapmaya calisiyo. Sinirli ama hicbisey demeden gittim getirdim yataklarini yaptim onlarin. Ben yataklari yaparken kayinvalide söylenmeye devam etti. Bu sefer eşimin kapinin arkasina astigi kiyafetleri yikamak icin indirmeye başladı ve bi yandan bunlari da yikama kizim atma makineye falan bunlari da, onu da kendisi yapsin dedi. Hicbisey demedim yataklari yaptiktan sonra ciktim balkona oturdum. Görümce hirsla bütün ütüleri yapti makineye camasir atti falan. Kavga etmeye devam etmeyelim diye de birak yapma iş diye demedim ben de görümceye.
Sıkıldım artik herseye karismalarindan. Biz esimle şu an cocuk istemiyoruz mesela. 1 hafta boyunca günde 7-8 kez çocuk lafi açıyo bana. Sınava hazirlancam istemiyorum dedim yine de sürekli söylüyo. Sen yap çocuğu ben bakarim diyo kayinvalide. Memleket uzak diye gelcek sürekli bizde kalcak yani bu süreçte. Yok anne ben ücretsiz izin alcam kendi cocugumu kendim bakip büyütcem dedim. Yok kizim olur mu öyle şey tek maaşla geçinilir mi ben bakarim merak etme sen diyo.
Çok sinirlerim bozuldu kizlar yaa. Esim de simdi nöbette cani sıkılmasın diye bisey demedim ona da. Bakalim sabah duyunca ne yorum yapacak o??
Kizlar sizden istegim sizin gözünüzle benim bu olayda yanlış yaptığım yanlış tepki verdigim bi yer varsa bana söyler misiniz? Belki olayin icindeyken farkedememisimdir o yuzden söylüyorum. Bir de yarin nasil davranmaliyim sizce?? Esime ve ailesine karşı.
Az bile tepki vermişsin. O ne ve odaya rahatlıkla girip çıkıyorlar çamaşırları kurcalıyorlar ne hadlerine? Kırmızı çizgini iyi çekememişsin sanırım. Bir hatanın yok aksine çok yumuşak davranmışsın bana göre. Bak gör böyle yumuşak davranıştan daha da tepene çıkacaklar.

ütü kadın işiyse evi geçindirmek de erkek işi. neden tek maaşla geçinilmezmiş, oğlu iki iş yapsın. evlenince rahat etcek diye düşündülerse sizde işi bırakın da aileniz rahat ettiğinizi düşünsün. kadın hem çalışsın hem evi full çekip çevirsin. başka.
2015* konusunu neden hortlattınız ki

Oncelikle yanlis yapmissin. Cok iyisin. Benim odamdaki dolabi acip kiyafetleri cikarcakta bende onun kafasini dolaba sikistirmayacam. Ne demek is yapmamali oglunun ki cansa seninki de can ve ikinizde calisiyosunuz tabi ko yardim edecek sana. Ben ec hanimiyim esime utuyude ogrettim camasiri da bulasigi da. Oyle sey mi olur yaa. Ve cok dogru cocuk yapmayin. Hayallerinizi gerceklestirin. Esinizin aklina girmelerine de izin vermeyin

Tipik görümce kaynana muhabbeti bırak ütülesin yıkasın onlar gidince normale döner herşey
Eşine şikayet edersen bu sefer annemi kardeşimi iki gün çekemedin diyecek
Eğer laf açılırsa annenler sana kıyamadı tüm kıyafetlerini ütüledi hadi iyisin falan de geç şaka yollu

Eşin ailesi ütüsüz kıyafetten utanıyorda evlenen oğullarına bir çöp almamışlar hala bekar eşyalarıyla oturuyorsunuz ondan utanmıyorlar mı?
Nasıl odanıza girip eşinizin kıyafetlerini alıyorlar anlamadım.

Ücretsiz izin almama niye bozuluyorsunuz anne tüm gün yaparım evde işte oğlunuzun ütüsünü deseydiniz ya. Oh ne güzel ya oğluşu hem tek maaşla geçinemezmiş hem de evde iş mi yapacakmış. Hayır fazla geleneksel diyeceğim ama illaki çalış diyebildiğine göre o bile değil

Benim erkek kardeşim 12 yaşından beri kendi ütüsünü kendisi yapar. Hatta onun hobisi, en son model ütü, kolalama spreyleri vs. O kadar da güzel yapar, düğüne vs gidecekken ev ahalisinin kiyafetlerini bile ütülerdi. Evlendi eşinin de kıyafetlerini ütülüyor. Hatta onun ütülediği elbise etek vs leri beğenmeyip baştan ütülediğini bilirim. Eşi bazen eğitim, seminer için şehir dışına çıkar o vakit de yemeğinden, evin temizliğine, çamaşır, bulaşığına kadar yapar. Eşiyle beraberken de yardım eder. Banyonun temizliğini hususi o yapıyor mesela çamaşır suyu kullanır bolca, eşi rahatsızlanmasın kokusundan diye. Beraber yemek yaparlar, temizlik yaparlar. 15 yıllık evliler.

Hayat müşterek o ev iki kişinin. Sizin görümce ve kaynananın kafasındakilerden ilk evliliğimde bende de vardı. Hizmetçi aldılar sanmışlardı beni ailece. Şu an 2. evliliğim. Eşimle herşeyi beraber yaparız. Her konuda yardımcı olur. İnsanın birey olması ile alakalı bu durumlar muhtemelen. Kardeşim ve babamdan gördüğüm evliliği 2. evliligimde yaşıyorum. Babamda yemek vs yardım ederdi. Aileden ne görülürse öyle demeyeceğim, hadi kardeşim babamdan öğrendi, şimdiki eşim de ataerkil bi ailede yetişmiş ama kafa yapısı gelişmiş birisi. Dediğim gibi kimse kimsenin hizmetçisi değil. Evlendik diye kimseye hizmet vs yapmak zorunda değiliz. Sınırlarını bilmeyen insanlara sınırlarını hatırlatmak gerekir. Ama sakince yapın.

Sunan yeni evli olduhinnicon alttan aliyorsun ve sana cok vatmiyor ama ilerdr bosanman icin sebplerin olacak

B
Böyle aileye iyi gelin yaranmak canım. Bende senin gibi basda hep iyi niyetimle yaklaştım her konuşmama dikkat ettim devamlı ziyaretlerde bulunurdum kıymet bilinmedi yavaş yavaş yüz göz olmaya başladıkça . Kendime bı dur dedim. Ben bunlarla ömür boyu geciricem mesafe koymak gerek. Ki ben gelinim bunu bil dedim kendime . Kayınvalidem birgün evime geldi yok tavanı çizme benim kızlarim çizmeler vs orda sesimi cikarmadim eşim müdahale etti. Tamam uyarması güzel birşey ama kızlarını övdüğü için bunun altında art niyet ararım ben. Daha sonra gelişinde perdelerini kaç ayda yikiyorsun ben 2 ayda ayda yıkıyorum sende yıka gelen misafirler evine imrensin ! Orda direk cevabımi verdim benim evime temizlik kontrolüne gelen misafir hiç gelmesin ben millet için yapmıyorum temizliğini dedim . Şuan bir fikirde bulunurken yanlış anlamazsan şöyle olsun kızım diyor. Ancak bu durumda tatlı durumla karşılıyorum diğer türlü tepkimizi hak ediyorlar sen az bile yapmışsın çünkü eşinin ailesi için kötü gelin olursan yaranirsin anlattıklarından bunu cikariyorum

Yaa sormayin ben zamaninda kendi anne babamin benim hayatima karismalarini artik kaldiramadigim icin düğünden 6 ay önce nikahlanip birlikte yasamaya basladim esimle. Hayatima karisilmasindan nefret ederim aslinda. Ha eşim 5-6 yil bekar yasadigi icin benden daha da iyi ütü yapar bi de. Ama görümcem ve kayinvalide eşime o kadar düşkünler ki anlatamam. Kiyamiyolar esimin tisörtünü formasini ütülemesine bile o yüzden kavga ettik zaten ya. Kayinvalide bu yaşta kadin Allah'a şükür eli ayağı tutan kayinpederimin işe giderken kemerini bile bağlarmış yani o kadar. Evin erkekleri ağa, kadinlari hizmetçi gibi. Biz eşimle şakalaşarak birlikte güzel güzel yemegimizi de yapariz yani bi sikinti yok aramizda cok şükür.
Bi de kayinvalide diyo ki memlekete yakin otursaniz akrabalar görse fatihin iş yaptigini rezil oluruz diyo.
Hani öyle sinirliyim ki aslinda eşimin hatrina kendimi baskilamaya calisiyorum.
Eşin konuşsun ailesiyle bence. Seni takmiyorlar belli ki. İlk okumaya başladığımda yardımcı olmaya çalışıyorlar diye düşündüm ama devamında anladım ki art niyetliler ve terbiyesizlik ediyorlar. Eşiniz cozemezse de siz iyice net şekilde tavrinizi koyun. Burası benim evim ve eşimle nasıl istersek öyle davranırız mesajı vermeniz lazım. Eve para getirmekte erkek işi o zaman çalışmayayim ben de. Cahillik diz boyu.

Pazar günü şöyle bisey yasadik kayinvalideyle. Gec kalktik saat 4 gibi hep birlikte kahvalti ettik oturuyorduk. Eşim tişörtünü ütüsüz diye giymemiş bir gün öncesinde ve salona birakmis o an. Kayinvalide de bunu görünce pazar günü görümceyle bana diyo oglanin tişörtünü ütüleyin diye. Aslinda bana diyo da işte hani derler ya kizim sana söylüyom gelinim sen anla diye iste tam da o. Ben duymazliktan geldim bisey demedim. Sonra kalktim mutfaga gidiyodum kayinvalide sordu nereye gidiyon kizim diye. Mutfaga gidiyom dedim. Tişörtü gösterip al bunu da götür kizim dedi. Ben de mutfaga gidiyom dememe ragmen tişörtü götür demesine sasirdigim icin nereye götüreyim anne diye sordum. O da eşinin dolabina kizim dedi. Peki dedim götürdüm. Ama bizim kayinvalide aslinda orda da mesaj vermeye çalışmış bana ütüle diye. Sonra gittim aksam yemegi icin biseyler hazirlamaya basladim. Sonra kayinvalide de mutfaga geldi 2-3 saat ugrastik birlikte yemek icin. Aksam eşim gittikten sonra söyledi kayinvalide neden ütülemedin kizim diye. Ben de dedim anne cok şükür eli kolu var kendisi ütüleyebilir biz yemek yaparken ne olacak ki dedim. Ki zaten esim gitmeden kendisi ütüledi giydi de öyle gitti işe. Görümce esime o kadar cok ver ben ütüleyim demesine ragmen ütületmedi esim ona kendisi ütüledi. Neyse kayinvalidenin bu ütü muhabbetinden sonra baska konular girdi araya ve konu kapandi. Ama sanirim görümce ve kayinvalidenin icine yer etmiş bu konu ki tekrar alevlendi böyle.
Bu arada biz eşimle 1,5 yillik evliyiz. Ve aslinda bu yaz tayin bekledigimiz icin ve esimin ailesi düğün masraflarina kendi takilari da dahil olmak üzere katkida bulunmadigi icin düğün icin cektigimiz kredinin üzerine ek kredi cekip borclanmak istemedigim icin esya almadik, kendi bekarliktaki esyalarimizi kullaniyoruz. Dolaplarimiz da bez dolap ve fermuari acik olduğu icin öyle görmüş görümce.
Aslinda söylenecek cok sey var bu yüzsüzlüklerine karşı ama iş daha cok büyümesin diye esim icin sustum.
Kayınvalidesinden "kızım" kelimesini hiç duymamış biri olduğum için kv bana kızım dese yaptığı her şeyi affedermişim gibi geldi bi an..
En azından sizinki size kızım diyor.. benimki bana daha ismimle bile hitap etmedi.

Ne münasebet izinsiz alip utu yapcaklar ... benim de esim bekar yasadi temizlik utu yemek hersey elinden gelir ..hele.utu yapmaya bayılır kendisine hizmet edilmesini sevmez mahcup olur o derece yanı .ben de çalışyorum ama kv hep esimi uyarir yine de o supurse sen sil der o yemeği hazırlasın sen masayi kur der ...
Bize geldiklerinde evimi de temizlerler günlük isim neyse yaparlar gorumcem ile ama camasiri bana birakirlar ben atarim makineye içinden odama serilecek varsa alirim gerisini kv serer toplar katlar yatagin koltuğun uzerine koyar ... dolabimizn bir bolumu ütüsüz kıyafet yeridir esim toplu utu yapmayi sever bu huyunu.bilirler onlar gelince gorumcem utuleri cikar yaparim der yada gunduz arar dolabı acmak icin izin ister ... geldiklerinde 2 3 hafta bendeler ama.kimse basina buyruk degildir ...

X