kayınvalide ve görümcelerle başa çıkmanın yolları

eşin her ne kadar itiraf etmese de annesini en az senin kadar tanıyordur merak etme.
ilk eşinden annesi yüzünden ayrıldıysa hele seni haklı bulacağından eminim.
evinizi ayırmak zorundasınız. annesi kızıyla oturabilir.
ona böyle devam edersek bizim huzurumuz kalmayacak korkuyorum diyebilirsin.

mm belgeni almışsın,eşinle konuş, tavrını koy
ayrı eve çıkmak iste, ana kız otursunlar evlerinde
kaynananın maşallahı var, öyle yaşlı falan değil ,
ayrı eve çıksanız da yanında kızı var size ihtiyacı yok..
fakat aynı zamanda eşine de iyi bir tımar gerekiyor..

böyle ruh hastası insanlar çocuk sahibi olmasın lütfen ya!!!
bir evde kabile gb bir sürü insan yaşayınca ne anlıyorlar bu durumdan bi anlasamm!
offf konu sahibi arkadaşım seninkisi çekilir dert değil inan, sabır taşı olsa çatlardı!
benim böyle bir şeye tahammül etmem mümkün değildi
yazdıklarından anladığım kadarıyla kocanda da pek iş yok acı ama gerçek...
ben sana bunları yaşamaya devam ettirecek elle tutulur bir şey göremedim ortada
çok iyi düşün derim, bu gençlik günlerin bir daha geri gelmeyecek, bu zamanları atlatsan da yüreğindeki acılar hiç dinmeyecek öfken bitmeyecek...
çok iyi düşün arkadaşım

tek çare başka ev bence.

cnm benim sana tavsiyem (çünkü bu tavırların aynısını benim kayınvalidem gösteriyordu) sevgilini annesine katlanıcak kadar sevmiyorsan bırak. yok seviyorum diyorsan tavrını net koy. direk eşinin olmadığı bir anda annesine söyle böyle yapmanızı hoşuma gitmiyor de. Muhtemelen kocası yoktur, muhtemelen oğlunu senden kıskanıyordur. Ve senin hoşuna gitmediği için bunları yapıyordur. Oğlum bana kalsın diye. Hakkında hayırlısını diliyorum ne diyim. Kelin ilacı olsa yarasına sürer.. Umarım herşey yokuna girer.

Cnm genç değilim yaş oldu 32-33. Bu saatten sonra ayrıldım 35 birini tanıyıp sevmem ve evlenmem 40. Oysa bu fünyada en çok istediğim şey bir evlat. Ölen bebeğimin kucağımı o kadar boş hissetiriyor ki. Onun boşluğu dolmadan huzur bulamam sanırım. ..................bu yüzden bu deveyi güdüp adam etmeye niyetlendim bakalım kısmet. Rabbim herkesin yar ve yardımcısı olsun.

ben işin içinden çıkamadım

çok bilinmeyenli denklem gibi dimi.

Bu arada son tartışmamızdan sonra kayınvalidemle konuşmuyorum. Artık eşimde illa konuşun diye ısrar etmiyor. şimdi daha rahatım. Kafam sürekli meşgul değil en azından. Ruhsatımıda aldım denetimle alakalı eğitimlere yazıldım. Nasip olursa denetim işine yönelip onunla alakalı bir büro açmak istiyorum. Şimdilik bu konuda eşim destek veriyor gibi ama mali müşavirliğimede destek vermiş sonra vaz geçmişti. Şimdi de bu konudan vazgeçermi bilmem. Rabbim yardım etsinde açayım inşallah. Ondan sonrada ayrı ev ve çocuk... Umarım bunlarda olurda rahat ederim.

kızlar ben kayınvalidem ile başa çıkamıyorum,illa herşey onun istediği gibi olacak...ne yapmalıyım fikir verin bana...

kesinlikle mesleğinizi elinize alıp ,başınızın çaresıne bakmalısınız...anne de anne gibi değilki sankı canavar...baya katlanmışsınız kutlarım..yerınde olsam napardım bılıyor muusn ??kendı meslegıme dönup ,işimi kurup elimde para gördukten sonra kendı başıma bir eve çıkardım..bu aralıkta çocuk düşünmemeni tavsiye ederim..sonra eşinin durumuna bak ,ayrı evde olmak ıstıyorsa ,seni seviyorsa uzak kalamaz gelır yanına,değilse zaten yolu açık olsun der ,son noktayı koyarsınız...

Bende aynısını düşünüyorum. Şimdi denetimci olmak için bazı kurslara kayıt oldum. Eşim şimdi denetimci olmamı destekliyor güya ama bir arkadaşın kocasına "ben ona işmiş yaptırmam" demiş. Yani yine benle oynuyor. ama bu sefer ben şu kurslar bitince açıcam ofisi ya onunla ya onsuz.. Çünkü sonsuza kadar bu şekilde çekemem.. Eğer yine köstek olmaya çalışırsada sen yoluna ben yoluma diyeceğim. Tabii ofisi açınca hemen başka bir eve taşınacağım. Gelirse kendi bilir gelmezsede kendi bilir. Artık sabır bardağım taştı.. Geçen gün bir akrabası davet etti bizi tabii yine kayınvalide büyük görümce ve 2 çocuğu, eşimin çocuğu, küçük görümcemin çocuğu gittik. Sülalece gitmezsek olmaz.. Tabii büyük görümcem acayiptir. Şeytan onu görse kaçacak yer arar abartmıyorum. O kadar uyanık ki yapar yaptığını etraftaki kimseler anlamaz. Beni orda dışlamalar, laf sokmalar, zaten önceden şikayet gitmiş adım geçmeden fırça yiyorum. Erkekler maç seyrederken kadınlar başka bir yerde oturuyorlar beni çağırmıyorlar aldım bir sandalye gittim. Ben su içmeye gidince büyük görümcem oğlunu oturturdu sandalyeye eğilip fıs fıs konuşuyorlar. Bende gittim ötede tek başıma oturdum. Böyle birşeylerden nasıl zevk alıyor anlatamam. Yani herkes bizi seviyor demeye çalışıyor seni istemiyorlar.. Teyzesine de demiş bizim gelini niye bu kadar övüyorsun, onu öveme o kadar. Benimle muhabbeti olan herkese düşmanlar. Birisinin benimle 5-10 dk konuştuğunu görsünler (kendi yeğenlerin-akrabalarına) onu hemen düşman belliyorlar. Telefon açıp " gelinle ne konuştunuz, hep telefonlaşıyormusunuz, niye bizi değilde onu arıyorsun, onunla konuşma" tarzı şeyler söylüyorlarmış. "Konuşurum ben onu seviyorum" diyenler oluncada onları akraba toplantılarına getirtmemeye, ve hep eşime onları kötülemeye bakıyorlar ki yarın onlardan eşime benim hakkımda bişey gelirse, eşim onları sevmediğinden dinlemeyecek. İnce hesaplara bakarmısınız. Taa neleri hesaplıyorlar. Bunların arasında kala kala çakallığı öğrendim yaa. Artık yaptıklarının nereye vardırmaya çalıştıklarını anlayabiliyorum. Ama artık ezilmeyeceğim Allah'ımın izniyle. Beni dışladıkları yerlerde onlarla oturmayacağım sanki çok meraklısıyım. Beni seven sever sevmeyende artık kendi bilir.

canım şu an için sana tavsiyem kayınvaliden ve görümcenlerle mümkün olduğunca yalnız kalma...hep eşin de aynı ortamda olsun...eşine de söyle...ben seninle geçinmek istiyorum,o yüzden buradayım ama rica ediyorum beni onlarla yalnız bırakma.senden çok şey istemiyorum de.eşin kabul edicektir sanırım bunu.eşinin yanında da sana kötü davranamazlar...

Kesinlikle ayrı eve çıkın en kısa zamanda.Yazık,günah size,gençliğinize...

Kayınvalidenizin yanında kızı varmış madem,yalnızda kalmayacak,yaşasınlar kendi hallerinde...

Allah yardımcınız olsun.

püff hiçbişey değişmiyor yaaa. Al başa herşeyi. Yine kocam kandilde (kayınvalidemle konuşmuyordum ya tuturdu bugün kandil anneme çıkalım. ee çıktık. Gitti önden elini öptü. Bende mecbur öpmek zorunda kaldım (ki hiçbir kandilde annesinin elini öpmez). Tabii kayınvalide köşee ohh mis gibi. Yine o kadar hakaret ettikten sonra elini de öptürdü. O köşe olmayacakta kim olacak. Sonrada misafir felan gelince hiçbişey yokmuş gibi geliyor konuşuyor kayınvalide. Valla kimse kusura bakmasın benden özür dilemedikçe onu affetmeyeceğim. Doğru düzgün yüzüne bile bakmadım. Sanki şekil olarak elini öptürünce herşey tmm sanıyorlar. Ama hayır benden özür dilemeden hiçbişey eskisi gibi olamaz. Bana "sen yalancı değildin ben iftira attım" demeden yok.. Onuda zaten ölse yapmaz. E keyfi bilir o zaman.

benden küçük bir tavsiye duanızı eksik etmeyin yüzlerine karşı....farkı göreceksiniz konuşamıyacaklar...

Arkadasim probleminiz duzelmedi ise internette bulursun ayetel kursinin ozel formulu diye bir dua uygulamasi var yalniz kesin hakli iseniz yapin. Allahin izni ile probleminiz cozulur insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…