- 25 Aralık 2012
- 2.031
- 1.661
- 133
merhaba,
14 aylık evliyim ancak kendimi 14 yıllık gelin gibi hissediyorum... eşim çok iyi bi insan onunla çok sorunum yok öncelikle bunu belirteyim ama ailesi...
ben el bebek gül bebek yetiştirildim ailemde herkes birbirinin hayatına saygı duyar, karışmaz etmez ama eşimin ailesi malesef bunlardan yoksun. iş yaptırırlar, kullanmayı severler, oraya buraya götürürler yok sen gelinsin gel yok şunu yap bunu yap. evlenirken takılan 20 bin liralık altınımı bana hiç sormadan aldılar, beni de bi güzel oyaladılar biz saklıyoruz sen merak etme diye ama 5-6 ay sonra borçlarımızı kapatmak için istediğimizde aa biz harcadık onları kalmadı ki diye kesip attılar. çıldırdım ama sustum ailem bana böyle terbiye vermiş çünkü.
evlenirken herşeyin en en ucuzuna kaçtılar ne evimi döşedim ne bişey hatta bazı yerleri yıkık dökük eve gelin geldim ve burada oturmak zorundayız çünkü öyle istiyolar... ve de şu an sanki eşya düzmek kız tarafının göreviymiş gibi evimdeki eşyayı beğenmiyorlar şaka gibi yani, sürekli gelip bu masa dandik bu perde kötü niye bunu seçtin diyolar, çıldırıyorum... her seferinde benim beğendiğim perde 4 bin tl tutuyodu alınmadı ki diyorum yüzsüzler üstlerine bile almıyolar. kendi akrabalarının yanında yani biz yapacaktık ama gelin bunu seçti demeye getiriyolar...
çocuk istemiyorum zorluyolar sana karar vermek düşmez diyolar sanki anne olacak olan ben değilim gibi...
kayınvalidem anneme sürekli hava atar buyum var şuyum var ama benim ailem terbiyesini bozup bizim de şuyumuz var buyumuz var diyemez, görgü meselesi...
ne adap ne görgü bilirler bi de bizi beğenmezler...
dayanamıyorum... nereye kadar bu insanlarla devam edebilirim bilmiyorum...
sizce bu sebeplerden dolayı boşanma olur mu? eşime anlatıyorum o da ailesinin bu huylarını sevmiyor ama ne yapayım bu insanlar böyle görmemişler diyor...
ya cnm taşın git uzağa çokmuzor eşinide ikna et herşey sende bitiyor unutma.sihirli bir değnek değmicek hayatının değişmesi senin elinde. sen terbiyem den dolayı ses cıkarrmıyorum diyosun niye terbiyesizliğe göz yumuyosun ki. ağzına geleni say bulmuşlar senşn gibi sezsiz sedasız gelini ama eşinde umursamaz galiba eşin yanında olsa bukadar yüklenmezler. ayağını kes gitme ses çıkarma ne halleri varsa görsünler kapa kaını kendi ailene git vallahi sinir hastası olur çıkarsın ayrıca sen onlarla evli değil kocanla evlisin bunuda unutma yuvana sahip çık kocana da yani hayatına sahip çık seni ezeni ezeceksin yok ötesiiii