dayanamıyorum, boşanmak için az sebep mi bunlar?

of of kolay değil ne boşanmak ne evlenmek :44:

Eşyamın iyisi, perdenin kötüsü hikaye de 20 bin TL lik altını hiç etmişler ve tepki vermemişsin, nereye gitmiş o kadar takı?

Son düzenleme:
Eşinizle birbirinizi seviyor ve aranızda bir sorun yokken neden üçüncü şahıslar için boşanmayı düşünesin ki ?
Mesafe koymak en güzel çözüm.

Ya hepsini okudum biraz zaman da geçmiş gerçi üzerinden de, ben şu takılara taktım kafayı yaa. NAsıl harcarlar,az çok evlenmeden önce tanımışsınızdır,neden verdiniz takılarınızı?

Ben de balayına gittiğimiz için kendim çıkarıp verdim takılarımı. Eltimin de kvdedir. Sonradan araba almak için geri istedik ve aldık da.O an seninki gibi bişe söleseydi çok fena bozulurdum onu da bozardım.TAvır yapardım heralde ki onların bunu düşünmesi lazım. Eşiniz nasıl sustu onu anlamadım,günahını almayayım da biliyordu bence borçlara vereceklerini.

Diğer durumlarınız bizimle aynı hemen hemen,ben de bi de görümceler var:47: Evim uzak,çocuğum var çalışıyorum... 2 haftada bir gideriz yada 3 haftada bir.Eşim daha sık gider karışmam ona da.Bizim durum böyle canım.Senin de Allah yardımcın olsun, çok şükürki eşin karşı tarafta değilde senin tarafında

Arkadaş konuyu açalı baya olmuş ama...

Bu konuyu yaşayan bir tek sen değilsin canım. Kendimi okudum sandım üstüne bir de eksikleri de var dedim. :51:
4 senelik evliyim bu evlilik meselesi yüzüne ilk 2 senede ettiğim kavgaları bir ben bilirim. Amaa hani şu kuyruğu dik tutma meselesi var ya onu hiç bir zaman bırakmadım. Laf olsun diye değil. Hakikaten öyle olduğum için. Erkekler kadınları sindirebileceklerini anladıkları zaman :50: hiç hoş şeyler yapmıyorlar.

Ne demek işte kapı. Bir arkadaş iyi bir şey söylemiş. bu kapı işte bu da sapı diye. Size öyle sert tepki koyanlara siz daha fazla tepki koyun ki, bir daha cesaret edemesin. Diğer arkadaşta bekara karı boşamak kolay gibi bişeyler saçmalamış (kusura bakmasın saçmalamış) ben evliyim 4 senelik hemde o lafı söyleyebilirim. Bekara karı boşamak kolay bence. Hemde benimde böyle bişey olsa ailem hayatta ardımda durmaz. (yani eşimin içkisi kumarı ve dayağı yoksa hayatta destek olmazlar.)

Bak bigün -daha yeni evliyiz, birkaç aylık- yine tartışıyoruz, eşimin ailesi ile ilgili. Eşim bi anda
-ailem daha ne yapacaklar be dedi. Herşeyini yaptılar ne paragözmüşsün sen dedi. :53: :53: :53:

Bu arada bana paragöz diyen eşimin sevgili ailesi birtek salon takımımı aldı. Birde düğün yaptı güya. Hani bende onları düşünüyorum ya en ucuzlarını aldırdım. Kıyamadım güya, tv yi bile almadılar. 14 gr lık bilezik taktılar 3 tane düğünde onu da düğünümün takısını komple benden aldılar. (Ben bir tek şeyi istedim. Çeyrekli künye. Tek istediğim buydu. Set yerine onu taktılar). Hatta benim ailemin taktığı altınlar vardı. Onu bile gayet yüzsüzce aldılar. 4 senedir borçaları bitmedi bi türlü. Niye TEK ÇOCUKLARINA yapacakları düğüne köşeye TEK KURUŞ koymamışlar. NEDEN takıyla herşeyi hallederiz diye. O da bekeldiklari kadar takı da gelmedi açıkta kaldılar. O zamandan beri eşim her sene gider. Fındık toplamaya yaptığı masraf dünya kadar (bize göre öyle geliyor) Hani keşke tek kuruş yardım etmeyelerdi de biz yapaydık. Yine aynı sıkıntıyı çekerdik.

Ben nasıl şaşkın. Gözlerim doldu. Ben nasıl ağlıyorum. Hayatımda böyle ağladığımı bilmem :43::43: :43: Bu bana hakaret.
Koştum ben kaynanamın aldığı şeyleri topluyorum. Perdelere bir asıldım. Çekiyorum al dedim al. Aldığı bi bunlar kanepeleri itiyorum toplucam. Halıya vurdum. Eşim koştu geldi. Ben pedelere asılıyorum o ellerime. Ben halıya vuruyorum o düzeltiyor. Ben kanepeyi itiyorum o yerine koyuyor. Dedim Aldığı bi bunlar çok şey yapmışlar. Kuru yerde otururum bir daha bu lafı ettirmem. Borç harç alırım da kimseye minnet etmem dedim. Tek evlatsın bi ettikleri bu bir de utanmadan onları savunuyorsun. Üstüne bana paragöz diyorsun dedim. Ben o anlamda demedim diye yalvarıyor ama dedim ki paragözün bana ne anlama geldiğini söyle. Varsa başka anlamı şu an özür dilicem senden. İşte yanlış anlaşıldım filan dedi. Dedim ne yanlış anlıcam. Bu yaşıma kadar kimseye minnet etmedim daha anana da etmem dedim. Biz böyle yarım saat uğraştık hiç ağlamam kesilmedi. :43: :43: :43: eşim teskin etmeye çalııyor hala. Dedi gel dışarı çıkalım akşam 9,5 çıktık dışarı gözlerim şiş, içimi çeke çeke :43: :43:

Ama bu palavradan filan değildi. Gerçekten çook üzülmüştüm ve eşim bu kadar uğraşmasa o eşyaların hepsi ertesi gün kargoyla giderdi. Bir daha öyle laf etti mi? Hayır. Başka öyle abes laf ediyor mu? Hayır. Bazen ufaktan çekişmemiz oluyor. Diyorum kapı orda çok istiyorsan ananı git. Hiç şakam yok yani. Eşim bu kadar idare ediyor olmasa beni. Çok samimi söylüyorum çoktaaan boşanmıştıık biz. Ama çok uyumlu sağolsun.

Yani bazı tepkilerini iyi koy canım yoksa olmuyor.

Susma ağızlarının payını fazlasıyla ver ağzını bozmadan .. Öyle yaratıklar insanlıktan anlamadıkları gibi Susan kişinin üstüne bin kat daha fazla gelirler

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Eşin bunlara göz yumup seni ezdirmiş, ne demek altınını harcadık biz demek nasıl bi terbiyesizlik.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım eşinle konuş bence, böyle olmaz.

Durumu anlat, rahatsızlıklarını söyle. Ya bir çözüm bulalım beraber yada bitirelim de.

Günah değil mi sana?

Selen_Ay aynen benim de anlattığın gibi krizlerim oluyo valla bazen çıldırma noktasına geliyorum ben de dediğin gibi en ucuzlarını aldırdım sonra da kayınvalidem her gelişinde beğenmediğini dile getiriyor eşyalarımı niye ucuzuna kaçtın öderdiniz gençtiniz bu koltuk ne bu masa ne diyo ölür müsün öldürür müsün :47: ben de her seferinde benim beğendiklerim alınmadı diyorum geçiştiriyo.......

altınların alınmasından eşimin haberi yoktu çünkü kendi çapımızda masraf yaparken biz işte sıkışırsak altınları bozdurup öderiz diyerek alışveriş yapıyorduk eşim çok pimpiriktir borç konusunda altınlara güvenerek biraz bişeyler yaptı evimizin pencerelerini ve çelik kapısını filan değiştirdi. eşimin ailesi eve pek bişey yaptırmadılar zaten semt olarak da ücra bi yerdeyim. yaptıkları masraf kendi akrabaları kayseriden geldi aylarca misafir ettiler bi kısmını otele yerleştirdiler evleri ufak diye... gelinliğim, işte fotoğrafçı vs. yaptıkları çok masraf yok yani setim bile en ucuz set. bize biz koruyoruz merak etmeyin dediler balayına çıkarken dönüşte eşime sürekli dedim alalım alalım benim ailem emanete hıyanet etmez ne demek istiyosun diye diye 6 ay geçti 6 ayın sonunda puf... tepki veremedim dondum çünkü elim ayağım boşaldı... eşimin kendince yaptığı tüm masraflar eşime kaldı anlayacağınız. bi ton kredi çektik inanlımaz ortada kaldık ama eşime maddi yönden asla destek olmuyorum kendi ailem istesek bi parça olsun destek olur ama asla eşim haketti bunu.

2 yıla kadar kredi bitcek evi ve eşyaları komple yenileticem hiç acımadan. doğru düzgün evin sıvası bile yok düşünün. aslında çok kin doluyum çoook bir kuruş helal etmiyorum...:47:

Son düzenleme:
merhaba,

14 aylık evliyim ancak kendimi 14 yıllık gelin gibi hissediyorum... eşim çok iyi bi insan onunla çok sorunum yok öncelikle bunu belirteyim ama ailesi...

ben el bebek gül bebek yetiştirildim ailemde herkes birbirinin hayatına saygı duyar, karışmaz etmez ama eşimin ailesi malesef bunlardan yoksun. iş yaptırırlar, kullanmayı severler, oraya buraya götürürler yok sen gelinsin gel yok şunu yap bunu yap. evlenirken takılan 20 bin liralık altınımı bana hiç sormadan aldılar, beni de bi güzel oyaladılar biz saklıyoruz sen merak etme diye ama 5-6 ay sonra borçlarımızı kapatmak için istediğimizde aa biz harcadık onları kalmadı ki diye kesip attılar. çıldırdım ama sustum ailem bana böyle terbiye vermiş çünkü.

evlenirken herşeyin en en ucuzuna kaçtılar ne evimi döşedim ne bişey hatta bazı yerleri yıkık dökük eve gelin geldim ve burada oturmak zorundayız çünkü öyle istiyolar... ve de şu an sanki eşya düzmek kız tarafının göreviymiş gibi evimdeki eşyayı beğenmiyorlar şaka gibi yani, sürekli gelip bu masa dandik bu perde kötü niye bunu seçtin diyolar, çıldırıyorum... her seferinde benim beğendiğim perde 4 bin tl tutuyodu alınmadı ki diyorum yüzsüzler üstlerine bile almıyolar. kendi akrabalarının yanında yani biz yapacaktık ama gelin bunu seçti demeye getiriyolar...

çocuk istemiyorum zorluyolar sana karar vermek düşmez diyolar sanki anne olacak olan ben değilim gibi...

kayınvalidem anneme sürekli hava atar buyum var şuyum var ama benim ailem terbiyesini bozup bizim de şuyumuz var buyumuz var diyemez, görgü meselesi...

ne adap ne görgü bilirler bi de bizi beğenmezler...

dayanamıyorum... nereye kadar bu insanlarla devam edebilirim bilmiyorum...

sizce bu sebeplerden dolayı boşanma olur mu? eşime anlatıyorum o da ailesinin bu huylarını sevmiyor ama ne yapayım bu insanlar böyle görmemişler diyor...

Eger esiniz sizi anlıyor be destekliyorsa kesinlikle boşanmayın. Aranıza mesafe koyun görüşmeleri azaltın. Mümkünse bi ise Yada kursa başlayın ki bisey oluğunda isim var gelemem deyin(maddi sıkıntınız varsa belediye kursları var) kesinlikle emin olmadan cocuk yapmayın anne olmak inanın cok Zor ve sağlam bir psikoloji ister. Eşyalar icin üzülmeyin cok gencsinjz neler beler yaparsınız daha.

merhaba,

14 aylık evliyim ancak kendimi 14 yıllık gelin gibi hissediyorum... eşim çok iyi bi insan onunla çok sorunum yok öncelikle bunu belirteyim ama ailesi...

ben el bebek gül bebek yetiştirildim ailemde herkes birbirinin hayatına saygı duyar, karışmaz etmez ama eşimin ailesi malesef bunlardan yoksun. iş yaptırırlar, kullanmayı severler, oraya buraya götürürler yok sen gelinsin gel yok şunu yap bunu yap. evlenirken takılan 20 bin liralık altınımı bana hiç sormadan aldılar, beni de bi güzel oyaladılar biz saklıyoruz sen merak etme diye ama 5-6 ay sonra borçlarımızı kapatmak için istediğimizde aa biz harcadık onları kalmadı ki diye kesip attılar. çıldırdım ama sustum ailem bana böyle terbiye vermiş çünkü.

evlenirken herşeyin en en ucuzuna kaçtılar ne evimi döşedim ne bişey hatta bazı yerleri yıkık dökük eve gelin geldim ve burada oturmak zorundayız çünkü öyle istiyolar... ve de şu an sanki eşya düzmek kız tarafının göreviymiş gibi evimdeki eşyayı beğenmiyorlar şaka gibi yani, sürekli gelip bu masa dandik bu perde kötü niye bunu seçtin diyolar, çıldırıyorum... her seferinde benim beğendiğim perde 4 bin tl tutuyodu alınmadı ki diyorum yüzsüzler üstlerine bile almıyolar. kendi akrabalarının yanında yani biz yapacaktık ama gelin bunu seçti demeye getiriyolar...

çocuk istemiyorum zorluyolar sana karar vermek düşmez diyolar sanki anne olacak olan ben değilim gibi...

kayınvalidem anneme sürekli hava atar buyum var şuyum var ama benim ailem terbiyesini bozup bizim de şuyumuz var buyumuz var diyemez, görgü meselesi...

ne adap ne görgü bilirler bi de bizi beğenmezler...

dayanamıyorum... nereye kadar bu insanlarla devam edebilirim bilmiyorum...

sizce bu sebeplerden dolayı boşanma olur mu? eşime anlatıyorum o da ailesinin bu huylarını sevmiyor ama ne yapayım bu insanlar böyle görmemişler diyor...
Eşinle aran iyiyse yuvanı bozma gibi bir düşünceye bürünmek bence kötü olmuş 😒 maalesef evlenirken sadece eşlerimiz ile evlenmiyoruz onların aileleri ilede evlenmiş oluyoruz biraz şans işi bana kalırsa evlilik hakkında hayırlısı olsun :126:

Eger esiniz sizi anlıyor be destekliyorsa kesinlikle boşanmayın. Aranıza mesafe koyun görüşmeleri azaltın. Mümkünse bi ise Yada kursa başlayın ki bisey oluğunda isim var gelemem deyin(maddi sıkıntınız varsa belediye kursları var) kesinlikle emin olmadan cocuk yapmayın anne olmak inanın cok Zor ve sağlam bir psikoloji ister. Eşyalar icin üzülmeyin cok gencsinjz neler beler yaparsınız daha.

teşekkürler... evet çocuk zaten kendim de istemiyorum ve iş arıyorum ben de dediğiniz gibi... sağolun...

Eşinle aran iyiyse yuvanı bozma gibi bir düşünceye bürünmek bence kötü olmuş 😒 maalesef evlenirken sadece eşlerimiz ile evlenmiyoruz onların aileleri ilede evlenmiş oluyoruz biraz şans işi bana kalırsa evlilik hakkında hayırlısı olsun :126:

aynen teşekkür ederim cevabınız için bazen sinir oluyorum bazen idare ediyorum dediğin gibi şans...

Valla sekerim, ask kolay bulunmuyor, yuva kolay kruulmuyor, sacma sapan insanlar icin yuvani yikma derim. Arani bu insanlarla ufak ufak ac.

Eviniz kira mı bazı yerlerde erkek tarafı evi alır kız tarafı da içini döşüyor çünkü. Evlenmeden önce kimin ne alacağını konuşmadınız mı? Adetlerinizi falan aileler konuşmadılar mı? Kusura bakmayın ama 4000 tl lik perde çok olmuş. O perdeleri gösterecek mobilyada çok ucuz olmasa gerek. İnsan bi kere evleniyor eşyalarımı gönlüme göre seçmek isterdim derseniz saygım sonsuz. Ama ailesi yapmıyorsa eşinizle sizin gücünüz yettiği yere kadar alsaydınız yada üstünü tamamlama imkanınız varsa üstünü siz verseydiniz de istediğiniz olsaydı. Çoğu aile altınları istiyor vermem deseydiniz , bankaya koyabilirdiniz ,kasada saklaya bilirdiniz. Altınlar için sizin bir şey konuşmanıza gerek yok eşiniz onların altınları bozdurabileceğini bilmiyor muymuş bunca senelik ailesini tanıyamamış mı? Sizi çocuk için zorluyorlar da ne demek eşinizle aranızda bu konuda anlaşmazlık yoksa henüz düşünmüyoruz deyin gitsin. Siz sınırınızı çizmezseniz emin olun bunlar daha başlangıç olur. Eşiniz yanınızdaysa yüz göz olmayın bazı şeyleri eşinizin üstüne atın o desin bakamayız düşünmüyoruz karışmayın diye. Siz kötü olmayın eşinizin söyledikleri onlara kötü gelmez ama siz bir şey söylersiniz iş uzar.

Eviniz kira mı bazı yerlerde erkek tarafı evi alır kız tarafı da içini döşüyor çünkü. Evlenmeden önce kimin ne alacağını konuşmadınız mı? Adetlerinizi falan aileler konuşmadılar mı? Kusura bakmayın ama 4000 tl lik perde çok olmuş. O perdeleri gösterecek mobilyada çok ucuz olmasa gerek. İnsan bi kere evleniyor eşyalarımı gönlüme göre seçmek isterdim derseniz saygım sonsuz. Ama ailesi yapmıyorsa eşinizle sizin gücünüz yettiği yere kadar alsaydınız yada üstünü tamamlama imkanınız varsa üstünü siz verseydiniz de istediğiniz olsaydı. Çoğu aile altınları istiyor vermem deseydiniz , bankaya koyabilirdiniz ,kasada saklaya bilirdiniz. Altınlar için sizin bir şey konuşmanıza gerek yok eşiniz onların altınları bozdurabileceğini bilmiyor muymuş bunca senelik ailesini tanıyamamış mı? Sizi çocuk için zorluyorlar da ne demek eşinizle aranızda bu konuda anlaşmazlık yoksa henüz düşünmüyoruz deyin gitsin. Siz sınırınızı çizmezseniz emin olun bunlar daha başlangıç olur. Eşiniz yanınızdaysa yüz göz olmayın bazı şeyleri eşinizin üstüne atın o desin bakamayız düşünmüyoruz karışmayın diye. Siz kötü olmayın eşinizin söyledikleri onlara kötü gelmez ama siz bir şey söylersiniz iş uzar.

yok kendi evimiz ama öyle bi adet yok. bizde kız tarafı sadece yatak odasını alıyor ve diğer klasik kız çeyizini getiriyor. erkek tarafı evi döşemek zorunda... evet zaten ben alamamış olmalarına değil hem alamayıp hem kendi aldıklarımıza çamur atmamalarına ve beğenmemelerine kızıyorum. madem yapamadın o zaman bu niye ucuz perde diyemezsin bence... zaten ev tadilatı olsun eşyalarımız olsun herşeyi eşim yaptı gücü kadar onu da ailesi bi de üstüne beğenmiyor ben buna kızıyorum... eşim biraz çocuk ruhlu malesef ailesine kondurmadı öyle bişeyi. biz balayındayken koruma amaçlı alındı ve habersizce çatır çatır yemişler tepkim buna canım...

evet çocuk olayını yüzlerine belirttim, eşime de aşılıyorum huylarının böyle olduğunu bilsin diye...

Hepimiz el bebek gul bebek buyuduk. Bunu surekli belirtmenin anlami yok. Hayatta karsilastigimiz sorunlardan kacalim mi yani? "Ben nazli buyudum hayatta hicbir sorunum olmasin." Yok boyle bir dunya. Hepimizin sorunlari var. Eger esini seviyorsan bas etmeyi ustesinden gelmeyi ogreneceksin.

Önemli olan sizin esinizle anlasmaniz gerisi halledilir.Siz birlik olduktan sonra o altinlar gibi ne altinlar alinir.Lütfen bu hanimefendi tavrinizi koruyup ileriye bakin.

çok teşekkürler cevaplar için... yaşamda herşeyi görmek var tabi ki...

Back