kayınvalide ve görümcelerle başa çıkmanın yolları

buseli meslektaşımmışsın bende Mali Müşavirim. Bu mesleğe uzun süre ara verirsen herşeyi unutacağını, takip etmenin zor olduğunu biliyorsun değil mi? Ne yap et onları ikna et ve ofis aç kendine haa müşterim yok diyosan başka bir şirkete gir ama mutlaka mesleğini yap. Biz kolay Mali Müşavir olmadık kaç sene staj zorlu yeterlilik sınavları ve yatırdığımız onca ruhsat parası verdiğimiz emekler... Bunlar boşa gitmesin.

Tebessüm arkadaşım yazdıklarını okudum, çok akıcı ve güzel uslubundan dolayı su gibi okudum. Allah her daim yolunu açık etsin.

bende kayınvalidemle yaşıyorum ve bir tanede küçük görümce var lafını sözünü bilmez ama ben öyle zamanlarda usulunce gözlerini korkuttumki bana bişey söylemeye çekinir durumda.yaptığım cadılıksa cadıyım ama beni bu hale kendileri getirdiler terbiyemi insanlığımı bozmayayım dedikçe cin olmadan adam çarpmaya kalktılar baktımki olmuyor hiç altta kalmıyorum valla kafamda rahat içimde.içimde tuttukca ben sinir hastası olucaktım.büyük görümcemde çekinir ama onla daha iyidir aramız o küçüğüne göre daha mülayimdir.kısaca yeri geldimi haddini bilmeyene bildireceksin bu hayattan bunu öğrendim yoksa üzülen bir tek sen oluyorsun..

bence en iyisini yapıyorsun hiçde cadılık değil bazıları hak ediyor neden ezdirecekmişsin kendini sende ana kuzususun

Tesekkur ederim canim yureginden aktigini belli eden guzel dusuncelerin icin, Amin hepimizin yolu acik olsun ve hepimizin herseyi gonlunce olsun insaallah...

tebessüm arkadasım roman gıbı yazmışsın
hıkayenı yuuzmde belıren tebessümle okudum.
sabır sukunluk değil, işitilmeyen feryatmış
sende içten içe feryat etmişsin fakat zafer sonunda senın olmuş.
tebrık edıyorum harikasın...
ibretlık bır hıkaye.
rabbim inşallah kucagına bır bebek verir.herşeyın mukafatı olarak.
olmayan herkese yaa rabbim...

bu giriş ve bu gelişmeden vardığınız sonuç gerçekten düşündürücü.
Allah sabredene mükafatı tabi ki veriyor ama siz neyin mükafatını aldığınızı sanıyorsunuz ki? iftira yemişsiniz, kendi kendinize külkedisi ismini takmış, tek başınıza o evin her işini yapmış, insan yerine konulmamışsınız. yıllarınız heba olmuş, çocuğunuz da olmamış (bu psikolojik halinizin hiç etkisi olmadığını iddia edebilir misiniz?) aldığınız mükafat, boşanan görümce ve kayınbiraderinizin TR'ye dönmeleri, k.validenin onları takip etmesi.

geçmişi deşmiyorum diyorsunuz ama deşseniz iyi olur bence. belki bu saatten sonra da olsa kendinizi kurtarma imkanına kavuşursunuz. yüksek lisansa başlayabilmek, hayatta bir başarı değil sadece hayatın bir yönü. hayatta başarı kendinizi geliştirerek, kendinizden ve değerlerinizden taviz vermeden, gerektiğinde çuvaldızı da kendinize saplayıp ama hiçbir zaman gururunuzu kaybetmeden yaşamak olsa gerek. işinizde o kadar da iyisiniz, yine de çekmişsiniz y. hani çocuk olsa, çocuk için katlanıyorlar ya. o da yok. yazık size ya. mazoşist misiniz? ezik olmayın bu kadar Allah aşkına, bunu da iyi insan olmakla bağdaştırmayın. İyi olmak başka, eziklik bambaşka, sağlıksız bir şey bu.

evet ilahi adelete bende inanırım. Ve sende tecelli de etmiş. Bence şimdi enkazım deme yaralarını sarma ve keyfine bakma zamanın gelmiş. Rabbim aynı acıalrı bir daha yaşatmasın. Benim içimden de sabret lafzı hep geçiyor ki eski eşi 11 ay dayanabilmiş çok şükür ben 3 yıla geliyorum. Ama öte taraftan bana söyledikleri bazı şeyler kafamı karıştırıyor. Örneğin hamileyken kavga etti umreye gidecekmiş eşim parasını vermemiş bana bağırdı çağırdı düşük tehlikem vardı bir işin ucundan tutayım demedi eve 6 ayda 2 kere temizlikçi geldi eşimi doldurdular niye temzilikçi geliyor diye vss.. doğmamaış çocuğuna beddua ederim dedi, hakaretler etti, iftira etti, eşime şikayet ett ve tehdit etti gitti. Yemeği yukarıda yiyorduk. kapısınıda kilitledi. bense gece 11-12 de karnım burnumda aç eve geliyordum. o saatte ayakta duracak halim olmuyordu aç yatıyordum vss...Eşim yukarı çıkar yerdi aşağı inerkende elinde kek, kısır vs.. gelirdi hamile olmama rağmen 1 lokma vermezdi. Annesinden özür dilemediğim için. Halbuki özür dilenecek hiçbişey dememiş ve yapmamıştım. Neyse böyle 6 ay geçti aç açına..En son bebeğimi kaybettim ve çaktırmadan bana dedikleri "ilahi adalet kayınvalideme yaptığımdan bebeğim ölmüş" işte bu noktada tıkanıyorum. Acaba hakkatten kötümüydümde bebeğim ondan gitti diye. Öte taraftan kayınvalidesini sokağa atanında evladı oluyor. Ben bunu Rabbimin sınavı olarak kanıksamaya çalıştıkça en ufak bişeyde "ee bana yaparsınız insanın başına böyle belalar gelir" diyor. Ama ben ona bir kötülük yapmadım, aç kaldım sesim çıkmadı.

Amin canim,bana ve isteyen herkesede insaallah...
Evet bir daha bu cumleleri tekrar bu sekilde bir araya getirebilirmiyim bende bilmiyorum ama form sahibi arkadasin yazisini okuyunca birden oldu isteee, insan kaderini kendisi belirleyemiyor ...
Sizinde guzel cumleleriniz guzel yureginizden akmis cok belli, Cok Tesekkur ederim, Herseyin en guzelini hakettiginize inaniyorum,Allah sizinde herseyi gonlunuze gore versin...

Arkadaşlarım maalesef dünya kuruduğundan beri var olan bu gelin kaynana durumu gerçekten zor bir durum kuşkusuz bu durumu çok iyi yaşayan, kaynanası ve akrabalarıyla iyi geçinen arkadaşlarımız vardır ama inanın sorunları olanlar daha fazla..ben hep duyuyorum ve görüyorum bizzat sizin kadar ağır olmasada yaşadım allah kimsenin başına dul kaynana ve görümce vermesin helede bide gereksiz bir kayın vermesin... ilahi adalet kesinlikle yerini buluyor ben eminim ama yaşananlar da derin izler bırakıyor insanda aşılması zor mesafeler oluyor arada ben bir kere nefret ettiğim insana ağzıyla kuş tutsa güvenemiyorum sevemiyorum...Sevgili tebessüm hakkaten roman gibi yaşamış roman gibi yazmışsın ve sabrının ekmeğini yiyip haklı gururunu yaşıyorsun ve ilahi adaletin tecellisi ile rabbine şükrediyorsun seni gönülden tebrik ediyorum.Sana gelince buseli çok baştan yanlış bir evlilik yapmışsın demekki sevmişsin kadın bir yuvayı yıkmış seni ellemeyecekmi sandın.Arsız bir aile oldukları da belli ama tavsiyem sende arsız ol kavga çıkarıyorlarsa sen daha beter yükselt sesini ,eşine gelince pasif bir adam Allahın emridir anneye öf bile dememek ama eşide erkeğe allahın emanetidir emanete iyi bakmakta icap eder.tabi 2 yolun var ya sabret kendini garantiye al yüz göz olma, ya da kocan bir mucize olsun seni tutsun çıkarsın aralarından ama iş kocada bitiyor haberin olsun.Rahmetli anneannemin bir sözü var mış bir kadını ev atarsa köy atar,ama kocası atarsa herkes atar...

Yorumunuz icin tesekkur ederim degerli arkadasim ama, sunu bilinki insan kaderini ve yasayacaklarini kendisi belirleyemiyor ve bir cok defada elinde olmuyor cok sey...
konunun cok uzun oldugunu en sonunda farkettim ve daha fazla uzatmak istemedim, su an esimin benim yanimda olmasi herseyi uzun zaman sonrada olsa tamamen ikna olarak gormus ve kabul etmis olmasi benim icin onemli ve ben esimi seviyorum, evliligimi devam ettirmek istiyorum, arti akliniza gelebilecek her konuda cok daha olgun cok daha donanimliyim, ve yasim henuz 32...
Yasadiklarimdan ogrendigim cok sey var, tabiki benim basarim onlarin burdan uzaklasmasi degil, bir daha basa donecek olsam bu sekilde mi davranirdim tamamen bu sekilde degil tabiki?

Gecmisi desmemi soyluyorsunuz bunun ne yarari olur soylermisiniz, zaman gecmis, herkes herseyin farkinda , herkesin bana yaklasimi konusmasi hareketi degismis, belli hatta ust bir konuma gelmisim, gecmisi bu saatte desmek ne kazandirir soylermisiniz huzursuzluktan baska...
Tesekkur ederim..

arkadaşlar geçmiş çok acı oluyor bazen ama önemli olan içindeki olduğun şuanki durum,zaten stratejide anlıktır etkiye tepkiyi hemen verdin verdin tavrını hemen koydun koydun yoksa sonradan dövünmenin faydası yok...bazen benimde acaba neden bazı konularda sessiz kaldım cevap vermedim dediğim oluyor kızıyorum kendime üzüntüm boğazımda düğümleniyor...sonra ya sabır ya allah diyorum ve kesinlikle sabrımın meyvesini tatlı tatlı yiyorum...

Onun yıktığını nerden bilecektim ki başka bahaneler söylediler. Sonradan evlenince bazı akrabalar çıtlattı. Evet arsızlar ama ben onlar için bile olsa karakter değiştirmemek için direniyorum. 32 yaşındayım şimdiye kadar aynadakine göre renk değiştirmedim. Şimdiyse onlar arsız diye arsız olmak zoruma gider. Hem insan bunca yıldan sonra arsızlığıda pek öğrenemiyor. Evet haklısın eş Allah'ın emanetidir. Ama anne öyle bri anne ki kocam anne bağırmadan konuş dedikçe o daha çok bağırıyor. O noktada ya dövecen ya kovacan ee ikiside olmayacağına göre. Rahmetlinin sözü güzelmiş ve çok doğru. İyi dileklerin için teşekkür ederim. Umarım bu durumda olan herkes feraha kavuşur.

Yalnız tebessüm üslubun çok hoşuma gitti. Doğru bulmadığını kibarca açıklayabilmek özel bir meziyettir. Ve bu sende var. Bende şimdi diyorum ki istemediğim şeyleri açıkça söyleyeyim kırmadan, kızmadan, bağırmadan. Bunu istemiyorum diyim. Ama işte karşıdakilerde anlayış yok ki. Neden istemiyorsun, sebebi ne öğrenene kadar peşimi bırakmıyor. Konuşmayıncada hee demekki sen beni istemiyon, yok kızımı istemiyon, yok torunumu istemiyon. En sonunda kızacam da evet diyecem istemiyorum. Sizi bana parayla mı verdiler ya diyecem. Ama hakkatten 2,5 yıldır herşeyde aynı mevzu sen o zaman bizi istemiyona çıkıyor bütün sonuçlar. Neyse uzatmayayım şimdi yapmaya çalışacağım bakalım istemediğimi sakince söyleyeceğim umarım herşey daha iyi olur çünkü diğer arkadaşların dediği gibi baştan o kadar taviz vermişim ki şimdi kapütülasyonları kaldırmak isyana sebep veriyor ama daha fazla sömürülmek istemiyorum. Bakalım bu hafta sonu deneyeceğim. Ör: Yukarıda kırılan tabağını benim tabaklarımdan alarak ikame etme lütfen diyeceğim.

Sevgili Buseli,

Ben esimi sevdigim icin katlandim canim ve benim hikyemdeki en buyuk basarim esimi ve evliligimi tamamen kazanmaktir bana gore, gerisi hikaye..
Oyle bir seyki canim evlilikte kadin tarafi ister istemez ya esinin ailesine benziyor zamanla kapiyor bazi seyleri yada kendinden ve dogrularindan odun vermeyip mucadele ediyor bir isik goruyorsa esinden ve cok cok cok seviyorsa sayet onu...

Ben sana benim gibi sadece sabret demiyorum canim herkes kendi yasadigini biliyor ,ben bunu hissettigim icin boyle davrandim, icimdeki ses demistim, simdi olsa belki daha farkli davranabilecegim noktalarda olurdu,senin esinin aileside gercekten cok katlanilabilecek birileri degiller gibi gorunuyor , ama sen akli basinda egitimli bir insansin,onlar gibi olamazsin, olmamalisinda, benim sana son yazacagim sey sudur ki: esini seviyorsan , devam edebilirim diyorsan onunla yumusak bir sekilde konus,ailesini sikayet etmemeye calis,ona degil bize yaz mesela sikayetlerini :) ve sende kendi isini yapmaya ikna et onu , belki bir baska muhasebeci ile calisarakta baslayabilirsin , onu kirmadan , sakince ikna etmeye calis derim , olmadi birakmak , bosanmak en kolayi zaten, en son cozumun olsun..
Her sey gonlunce olsun..

kardeşim sen tam jurasic parka düşmüşsün:)anlatıklarına göre

eşini seviyormuşsun o da seni..o zaman kendine stratejler oluşturacaksın bunun için illa

kavga gürültüye ve onlar gibi riaya,yalana başvurmana grek yok...sadece kendin için neyin

en iyisi olduğuna eşini ikna et..tatlı dille,güleryüzle kimseyi hedef göstermeden...

senin için en makul yol o evden taşınmak ve uzaklaşmak..eşin ailesiyle görüşsün ama sen

biraz onları görme..sinirlerini yıpratma..böyle olmazda başka yolla olur ama mutlaka bir çöüzümü

vardır..kendine güven,aldırma onlara,sakinliğini koru..amaçları seni

kızdırmak zaten buna izin verme..ağırlığından birşeyler kaybetmeden de kararlılıkla,özgüvenle

herşeyin üstesinden gelirsin..Allah sabrını da gücünüde verir..bırakma kendini

canım yaşadıklarn zor ama çözümsüz değil.

öncelikle güçlü olacaksın. ve tabiki politik olacaksın.

eşine sahip çık. hiçbirşey için onu kırma. ve sıkı bir ilişki kurun. eşine sırtını dayarsan onlar kendilerini zaten mahvetmişler. eşinde belki çizgiyi çeker.

bence annesi ve kızı birlikte yaşayabilir. artık annesi yalnız değil.

ama sen onları çok seviyormuşun gibi davran.pozitif ol.milletin kaynanaları çok tutarsızmış Allahtan sizin iyi birisiniz tarzında konuş.

onun hatalarını başkalarında varmış gibi söyle.

onların çocuklarına daha iyi davran. çünkü eğer çocuklarla aranda sıkı bir bağ olursa görümcen bunu da kıskanıp uzak tutacaktır.

emin ol böyle yaptığında 10 güna kadar iplerin yeri değişecektir.
onlar yıpratmaya çalıştıkça sen kendini yenile daha çok parla :))

hep ayni tablo

kaynana, gorumce, elti

kimseyi kendinizden degerli gormeyin

hic kimseyle yuz goz olmayin hep mesafe olsun

siz onlarla bas etmenin yollarini ariyorsunuz bu forumda ki bu insanlar sizi mutsuz ettigi halde !!!

Son düzenleme:
Canim , Sen Kocanla iyi ol , ona sevkat , ilgi goster , ailesinden kimse icin onunla kavga etme ,
Kocanin yaninda degil ama yanlizken , ver cevaplarini ezik olma ,
onlarin sana yaptiklarini sen onlara yap ,
Ozguvenin olsun kendine
ne demek , bi tahta aldin diye kizmalari ,
evine girmelerine cikmalarina , fazla muhattap olmassan ,
mesafeli olursan engel olabilirsin ,,
tavrini koy hemen yani , ez , ezilme ,..

benim içim şişti amaan nerdeyse üç kaynana var başında. bence sen işini yap fıstık gibi meslek valla mali müşavirlik izn vermezse vermesin nereye kadar çekebilirsin ki bu aileyi geleceğini düşün.üstelik bir de seni aşağılıyolar pehhh

Bana yön gösteren ve farklı bir bakış açısıyla bakmamı sağlayan değerli yorumlaırnız için çok teşekkür ederim. Tebessümcüm seni çok iyi anlıyorum. neden son söyleyeceğim demişsin. Burda sohbet etmek güzel bence stres atıyoruz. bence buralarda olsan iyi olur umarım iyi haberlerimide duyarsın.

cnm o taktiği denedim ama maalesef tutmadı. Çünkü kendinin kususrsuz olduğuna o kadar inanıyor ki "eee beni başında taşıman gerekir senin bu kadar iyi kaynana bulmuşsun" diyor.
Çocuk meselesinde de maalesef ben ilgilenince "aa bak çocukta seni seviyor sen bakıver ona" diyorlar. Yani kurnazlıklarıyla baş etmek zor. Hadi hayırlısı.

ahhhh yeni bir tartışma daha. yine yeni..

Eşimle aynı işyerindeyiz o ofiste toplantıdayken bende ayrı bir odaya geçtim. Benim telde orda kalmış. O arada kayınvalidem aramış beni. Eşimde haliyle meşgule atmış. Sonra toplantıdakilerle çıkıp gittiler. Benim haberim yok. Akşam geldi dediki annem aramıştı unuttum söylemeyi bir ara istersen. Bende aradım dedimki "böyle böyle toplantıda kapatmış eşim banada şimdi aklına geldi söyledi". Ama yok o bilemiş kendini. "Ama ben çok bozuldum, kafama kapatıyorsun telefonu bir dahada dönmüyorsun" dedim "anne söyledimya haberim yotu ee sen bir kez daha arasaydın ya" oooo parladı bir "ne arayacağımda terbiyesizlik bu vs... " eşim ordan duyuyor oda ordan anlatmaya çalışıyor ya ben unuttum diye ama yok susmuyor. En sonunda eşim ver telefonu dedi verdim " ne diyon anne dedi, oyun mu oynuyoruz burda söylüyoruz dimi toplantı vardı" yokk susamıyor kadın. onada bağırınca kapatamazsınız telefonu diye. Eşimde kapatırım al bak yine kapatıyorum dedi kapattı. Dedim " ne istiyor benden neden kavga çıkarmaya çalışıyor herşeyden" hiçbişey demedi eşim. Sonra baktık eşimin telefonundan yine arıyor. Açtı eşime yine bir saydırdı terbiyesiz vss.... Eşim de "anne işim var kapatıyorum dedi" kapattı.
Akşam yemeklerini yukarıda yiyorduk ama ikimizde başımıza geleceği bildiğimizden yukarı çıkmak istemedik. Eşim "akşamları meyve yiyen çabuk zayıflıyormuş bizde meyve yiyelim" dedi olur dedim. Çıkmadık akşam yukarı çünkü daha çok bağırmaktan başka bişey olmayacaktı. Şimdi o kendini daha çok biliyordur. Veee tüm bu olanların suçlusuda benimdir. Bakalım ilk karşılaşmamızda bana saydıracak. Ama burda bir arkadaş demişti ki asla yalnız kalmmaya bakın hep eşinizle gidin eşinizle dönün bende yalnız kalmıyacağım eşimle gidip eşimle döneceğim. Değerli fikirleirnizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…