Ailen razı değilmiş ama olan olmuş herhangi bi mani yoksa atıverecek halleri yok demi seni.Birde başkalarının lafına bakarlarmı bilmem ama millet onu bunu diyo bişeyler uydur laf yapıyolar bizim için felan de lafları soru değilde sana söylendimi bana ağır geliyo de.altına kaçarak belki gururuna dokunur ne bileyim ..Bir seçenek daha var annenlerle iş birliği yapsan yukarda arkadaşın dediği gibi yapsan ben kendimden geçtikten sonra ne sana faydam olur ne kendime ben gidiyorum diye blörf yapsan ev olmadanda dönmem diye..Bunlar geldi aklıma..
ahhhhh ahhhh eşim ilk eşinden bir kızı varken zaten ayrı ev istiyor diye boşanmış. bir kızına rağmen. anamı bırakmam seni bırakırım demiş. ama bana öyle anlattılar ki kadın çokkk kötüymüş annesine kötülükler yapıyormuş anneside kardeşleride çok iyiymiş. nişanlıyken felan iyiydiler aman el üstünde tutyorlardı bende kandım. Ailemse şim evlenip boşanmış ve bir kzıı var bense hiç evlenmemiştim diye istemiyordu. Babam "kızım yalandır hep gelin suçlu değildir" dedi ama dinlemedim.
sen iyi olmaya devam et eşin anne herkes mi kötü dediyse bişeylerin farkında demektir sen iyi ol arada annene söyle yaptım ama o söle dedi çok kırıldım ya yaşlı kadın allah rızası için bakıyorum gönlümü kırıyor üzülüyorum falan de asla annen böle dır dır etme
Artık tıkandım acil yardım istiyorum tüm arkadaşlardan....
Ne yapacağımı şaşırdım. Kayınvalidemle dubleks evin altını ben üstünü o kullanıyor. üstte birde boşanmış görümcem ve kızı da var. kayınvalidem evlenmeden önce çok iyiydi. "ben ileri görüşlü bir kadınım hiçç bişeyinizi karışmam" diyordu. bende bir kadıncağızdan nolur otururuz dedim. ama kına gecemde görümcemde bizim evlenmemmizi bekliyormuş geldi kondu. Napıyım dedi eşim kardeşimi bir kızıyla kapıya mı atayım. baktım haklı ben hep iyi niyetle düşündüğümden. Ama ondna sonrası kabus oldu bana. düğün gecemde birde ablası çocukalrıyla oturmaya geldi biz böyle 7-8 kişiyiz evde. Hiç bu gece yalnız kalsınlar yok. sonra görümcemin çocuğuna iyi bakmıyormuşum, kayınvalidem hafta sonları hep gezermiş onu 50 yere değilde 45 yere götürüyormuşuz, yemekler beraber yenilecek, sofrayı kuracam kaldıracam elli kere sofradan kaldırıyorlardı, işten geliyordum mecbur yukarıda oturacakmışız, o arada çay servisi vs.. direk yukarı gel baktım herşeye karışıyor, heryere bizimle geliyor, hafta sonunu o programlıyor, bayramları bile o programlıyor benim akrabalarımada bayramda ya 1 saat ayırtıyor yada hiç... sabır diye diye geçti 2 yıl... bu arada hamile kaldım. o zamanda geldi bağırdı çağırdı yalan yere kavga çıkardı tabii kızlarınıda kışkırttı onlarda bir laf sokmalar telefonla tacizler vss. altı aylık bebeğimi kaybettim. kaybedeli 3 ay oldu. insan evlat acısı çekiyor azcık rahat vereyim der dimi yok hakaretlerini, kavgalarını hırsını daha çok biledi. kendi 6 yıl önce kaybettiği kocasındna dolayı acılı kadınmış ona iyi davranılacakmış ama ben acılıydım hiç umursamadı. eşimse arada kaldı. Çünkü sonuçta anne dövecek hali yok. ee bazen bağırıyor ama yok annesi daha çok bağırıyor. zaten bir başladımı taramalı tüfek gibi kouşmaya onu susturanda olamıyor. nerdeyse evleneli 3 yıl olacak ben alttan altıkça iyice azıttı. bense bağırıp çağırmayı kavgayı sevmediğimden uzatmasın diye kısa kesiyorum ama yok bu seferde bak haksızsın konuşmuyorsun diyor. Evimden alıp götürdüklerini hiç söylemiyorum bile ama çöp bile vermemeye bakar. hep almak ister ondan bişey istenmesin. onlar alır güzel şeyleri gizlice yerler bizdeki güzel şeyleride mutlaka paylaşacağız. aslında bizden alması için güzel şey olmasınada gerek yok mumu bile paylaşağım. Hadi paylaşmak dan bişey çıkmaz diyorum bu seferde eşim alırken bir araba laf ediyor. Ben kendi mesleğimi yapamıyorum onun yerine eşimin işyerinde sekreterlik yapıyorum. ben aslında mali müşavirim ama yaptırmıyorlar. bide işyeri onlarınmışda bana sekreter hanım diye sesleniyorlar. görümcemler ilk okul mezunu olduklarından beni aşağılamak onların egosunu tatmin ediyor. Ayrı bir eve de çıkamıyoruz annesinin tarafı çok baskı yapıyor anneni bırakma diye eşimde bırakmaz zaten. Yani düşünün emekli olunca memelekete yerleşelim diye hayal kuruyoruz eşimle kayınvalidem akrabalarına şikayet edip eşimi arattıyor siz yerleşmeyin annen memlekete gelmek istemiyor diye. ya ben emekli olunca sen yaşayacanmı yada ben o günleri görecekmiyim. anlıycağınız hayal bile kayınvalidenin iznine tabi.Kendimi kapana kısılmış gibi hissediyorum. boğuluyorum sanki. Akli dengem bozulacak diye korkmaya başladım. cebimde 5 kuruş para yok, kredi kartıyla bişeyler almam yasak. Eve et tahtası aldım diye bile laf işitiyorum. Ailemin pek gönlü yoktu evlendirirken o yüzden geri gitmekte istemiyorum. üstelik eşimide seviyorum sırf bunlar yüzünden yuvamıda yıkmak istemiyorum. Ama kayınvalidemin ve görümcemin kocası yok öbür görümcemin kocasıda bir halta yaramıyor benim kocam her işlerine koşuyor. Resmen 3 kişiyle kocamı paylaşıyorum ve tabii görümcelerimin çocuklarınada ebeveynliği biz yapmak zorundaymışız.bide söyledikleri herşeyi inkar ediyorlar kayınvalidem oğluna "yalancı oğlum bu yalancı, kafasından uyduruyor herşeyi" diyor.Ben içinden çıkamadım çıkabilen varsa bana yardımcı olsun lütfen.
"ben ileri görüşlü bir kadınım hiçç bişeyinizi karışmam"
Bir İnsan Kendi Kendini Övmez !!
Bana Birisi Böyle Dese, Kesinlikle İleri Görüşlü Bir İnsan Olduğuna İnanmazdım..
Aksi Halde Geri Kafalı, Sabit Fikirli Olduğunu Düşünürdüm..
Neyse..
Bir Şey Söylediğinde Sen Hiç Cevap Vermiyor musun?:26:
Oda ayrı bir mevzu... veriyorum edepsiz oluyorum, susuyorum bana cevap bile vermeye tenezzül etmiyor diyor, Bağırmasına bağırsam ona bağırdı oluyorum, sessiz cevap versem kalbim kurtlu sinsi iş yapıyo oluyorum. Yani herhalde ben suçluyum. Birde hakaretler edip, beddua edip, kocama şikayet edip iyice bağırıp hırsını alınca "şimdi benden özür dile" demiyormu. Anne olmak pişkin olmak mı acaba? Ben Allah'tan korkuyorum acaba yalnışı ben mi yapıyorum, acaba anne babaya off bile denmemesi gerekirken kırmış olup günaha mı giriyorum diye hepp sustum. Aslında eşimden habersiz çevirdikleri dolapları söylesem fırtına kopucak ama ispiyon edip günaha girmekten çekiniyorum. Yoksa onları birbrine düşürmek te kolay ama işte insanların arasına nifak sokmayın diyor Rabbim yine susuyorum. Öte taraftan bne bunlara susuyorum ama içim susmuyor. sürekli düşünüyorum aklımı başka yerlere vermeye çalışıyorum ama olmuyor. Kafamdan gitmiyor konuştukları çünkü zoruma gitmiş, çünkü onurumu, gururumu, kişiliğimi zedelemişler ve ben bu durumu kendime yediremiyorum. Aslında söyledikleri gibi değilim onları sevip kötülüklerini istemeyen biriyim. Bunca şeye rağmen sevmiyorum onları diyemiyorum. Yine bişey olunca üzlüyorum onlar için. Ama onlar bir başın sağolsun demeyi çok gördüler evladımın cenazesine bile gelmedi küçük görümcem. Evladım doğdu 1 gün yaşadı hayırlı olsun demediler aramadılar, hatta hastane evimizden 1 sokak ötedeyken gelip bir halime bakmadı oo "hep onun evladıyla ilgilendiğim" görümcem. Belkide ben bunların kavgasını çıkarmalıydım sustum içime attım. Ama birde üstüne onlar kavga edip şikayet ettiler eşime. Belkide söylediğiniz gibi susmamam lazım ama o ana elim ayağım titremeye başlıyor ve konuşamıyorum düşünemiyorum bile. Sakinleşince düşünüp iyice sinir oluyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?