Kayınvalide ve görümce mesajları

Kimsenin telefonunu karistirmam. Ne düşündüğünü de umursamam. Artı kimsenin evini de dip.kose temzilemem. Kendi evimi zor temizliyorum vallahi.

Kimsenin telefonunu karistirmam. Ne düşündüğünü de umursamam. Artı kimsenin evini de dip.kose temzilemem. Kendi evimi zor temizliyorum vallahi.
Biri gelse de bizim evi temizlese diye düşünürken sağlıklı eli ayağı tutan insanların evini temizlemek mi
Hele şu an 40 derece sıcaklıkta çay bardağını ağzıma götürmeye üşenirken

Bir de bizim için derler eskilerin gözü açık değildi diye cin gibiymişiz de farkında değilmişiz, 20-30 yaş grubunun konularını okuyunca anlıyorum bunu.

Ya ben oku dese bile okumam o mesajları mesela. Çok saygılı görgülü olmakla alakası yok bunun, yani o işin ayrı boyutu. Kötü bi sey duyarim, gorurum, keyfim kaçar, ne gereği var? Ne geçti mesela şimdi eline? Bundan sonra güvenemezsin, için de ısınmaz, ha gözün açılmış oldu diyelim bari, ona gore davranir mesafeni korursun bundan sonra.

Bence zaman geriye akıyor. Teknoloji değil çağımız. Çeyiz çağındayiz

Istedigini soyleyen istemedigini isitir mevzusuna benzemis bu. Size yapilsa asla onaylamayacaginiz biseyi yapip asla gormek istemeyeceginiz seyler gormussunuz. Biz kv ile samimiyizdir tlini de surekli verir su yapilacak bu yapilacak diye. Ama msjlarini karistirmak istemem. Gordugum.ne beni mutlu eder ki ben gelinim o kv. 10 yillik gelinim bi kez evini temizlemisligim yok. Gittigimde yemek hazir degilse yemek hazirligina yardim ederim sofra kurar kaldiririm bulasik belki cay. Hastalik ustalik yoksa herkes.kendi isini kendi yapabilir. Eltim de sizin gibi kendini paspas ediyo. Bu yalakliklarin hic puani yok bende malesef. Basta koymaniz gereken mesafeyi smdi koyun yapacak bisey yok

Bence zaman geriye akıyor. Teknoloji değil çağımız. Çeyiz çağındayiz
Valla şaşırıyorum Aylak, ben eski teknoloji modeliyim bizim zamanımızda aileler kızları aman büyüklerin evine gidin pişirin taşırın temizleyin, kayınvalide evi temizlenir koş yardıma diye büyütürdü, kız daha parmağına yüzük takılır takılmaz annecim deyip ne derse yapardı, benimle aynı zamanda evlenip kayınvalide evinden çıkamayan çok arkadaşım var, evin duvarlarına kadar sildiriyorlardı da yok artık diyordum çünkü yapmam, yapmadım lakin şimdi yetişen nesil bizim yetiştirdiğimiz çocuklardan oluşuyor, biz kendi ailelerimize göre daha geliştirdik bakış açımızı, kendi evlerinde bile iş yaptırmıyoruz kızlarımıza, buna karşılık kızlar kayınvalide evine koşa koşa iş yapmaya gidiyor.

Biz mi yanlış yapıyoruz, evde sürekli iş mi yaptırsak anlamadım

Evet hatta şöyle söyleyelim. "Yaptığın banaysa, öğrendiğin kendine".

Evet hatta şöyle söyleyelim. "Yaptığın banaysa, öğrendiğin kendine".
Evettt aynen böyle derlerdi, sanki ev işi sonradan öğrenilmiyormuş gibi
Gençlere sürekli kamu spotu geçmek de yarar var, sağlıklı kendi işini yapabilecek kayınvalidelerin evini temizlemeyin, isminizi görseniz bile telefon gibi özel eşyalara göz ucuyla bile bakmayın.
Benim kayınvalide zaten senelerdir uzakta o yüzden kimle ne konuşur bilmem ama 7/24 dipdibe olduğum eşimin bile telefonda kime ne yazdığını bilmem, eskilerin yetiştirme tarzında birçok şeyi eleştirsem de cüzdan, palto, pantolon cebi, kişisel sayılacak şeylerin kurcalanmaması gerektiğini öğretmelerinden memnunum, eşim cebinde tavşan besliyorsa bile bilmiyorum :)))

Daha sevgiliyken kv evi temizlemek cici görünmekten başka bir şey için değildir. Telefonu karıştırmanız, mesajları okumanız hiç hoş değil. Aranız bu kadar iyiyken hakkınızda bunları niye düşünüyorlar o da çok tuhaf.

Aynı binadayım daha bir gün evini bile süpürmüşlüğüm yok. Orada yemek yersek ayda yılda bir ,sofraya yardım ederim en fazla ki onu da yaptırmak istemez. Hasta olurlarsa çorba yapar gönderirim ne bileyim kokan bir yemek olur bir tabak gönderirim o yani.
Aslında böyle işlerini yaparak kendilerini yaşlı hissettiriyorlar büyüklere, erkenden işten güçten ellerini çektiriyorlar. Bu iyilik değil ki hareket etmeleri çok daha iyi ama bizim toplumda 50 yi gördü mü köşeme çekileyim kızım gelinim yapsın işimi zihniyeti var maalesef.

Annem şöyle derdi o dedikodunu yapıyorsa onun ayıbi ama sen dinlersen dinledim diyemezsin. İçin içini yer. Onun için boşver.

Tabi cebe el sokulmaz bereketi kaçardı

Bende memnunum. En azından kendi ailemden. Çok rahat yetişmişiz. Ve kendimizi kimseye beğendirmeye çalışmam hala.
Bende kayınvalidemin evini temizlemiyorum. Annemin evini de temizlemiyorum. Allah korusun hastalık gibi bir durumda da yardımcı alırım diye düşünüyorum. Çünkü ben beceremem cidden.

Aynen öyle, hastalık olur işin içinden çıkamayacağı bir durum olur yardım edilir ama sağlıklı birinin evi sırf kayınvalide diye de bayram temizliği, misafir temizliği, yaz temizliği, derin temizlik derken sürekli sürekli temizlenmez.

50 yaşı gördüm :))) sağlığınız yerindeyse her işinizi kendiniz görüyorsunuz, ah öldüm bittim üstüme toprak atın yaşı değil bu yaşlar, ki bir komşum vardı öldüyse Allah rahmet eylesin yaşıyorsa sağlık versin, kadın 70-75 yaşlarındaydı o zamanlar, 20 yıl öncesinden bahsediyorum. Kendi evini köşe bucak temizler 5 katlı apartmanın merdivenlerini tek başına şartlardı, valla Ceylan gibi sekiyordu

Yapman gereken ilk şey imla kurallarını öğrenmek olsun bence.Öğren ki biz de buraya ne yazdığını anlayabilelim

30 gibisin ama sen Mune
Bende 40 a merdiven dayadım, işleyen demir ışıldar derim kendi işimi kendim yapayım Allah kimseye muhtaç etmesin beni diye dua ederim hep. Ben oturayım biri işimi yapsın bana göre değil, oturduğum yerde bile kırk şekil değişen biriyim umarım bende hala sekebiliyor olurum o yaşlarda

İnsanın karakteriyle alakalı bir şey bu galiba, ben de kimseye iş yaptırmayı istemem içim rahat etmez, nasıl iş buyuruyorlar veya beklentiye giriyorlar anlamıyorum
Aminnn, valla benim de duam bu Nego, birileri işimi yapar ben bir bardak suyu isteyecek hale düşersem üzüntüden kahrolurum

Kayinvalideye şirin gözükür tıpkı onun sana göründüğü gibi o görümceyi çıldırtirdım oni çatlamak için kv yi kullanırdım kayinvalideye iyi davranır görümceyi kendi anasına dişlattirirdim maşa varken neden elimi yakayım örnek vereyim bir kazak başladım tabi bitmedi kv ye dedim sen yaparsın örermisin tabi ördü giyip ona hediye alıp sosyal medyaya annem ördü sıcacık diye koydum görümce üç ay eve üğramadi benimle uğraşmayacaklar bayramda eve gelince annemin yanına ben oturayım akşama kadar özlüyorum anasi gibi yok insanın deyip gözünün içine baktım eridiiiii eşim de vardı dedim aldım ananızı bir kahkaha attım sos oldu benim kaynanin dili boğazına kaçtı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…