- 31 Mayıs 2019
- 7.259
- 17.453
-
- Konu Sahibi birbogaburcu
Kimsenin telefonunu karistirmam. Ne düşündüğünü de umursamam. Artı kimsenin evini de dip.kose temzilemem. Kendi evimi zor temizliyorum vallahi.Merhabalar burada yeniyim ve içimi rahatlatmak için geldim. Eşim ile uzun bir beraberliğim oldu 2.5 yıllık evliyiz her neyse çok uzatmadan demem o ki daha önceden daha şüpheleniyordum bir kaç kez adımı mesajlarda gördüm kaynanam elime çok verirdi telefonunu şunu düzelt bunu düzelt diye. Bide ne zaman kızı ile konuşsa sesini dışarı veriyorum tamam haberin olsun sesin dışarda deyip önceden kızını uyarır gibi eşşek değilim yani anlıyorumtelefon bir gün yine elime geçti ve mesajlara bakmak istedim Ve gördüklerim karşısında şok geçirdim(kayınvalidemle bugüne kadar en ufak tartışmamız olmamıştır,çok iyi anlaşırdık sevgiliyken evini kaç kez dip köşe bile temizlemişimdir) hele görümce budalası bide o kızı defalarca affettim hep kavga çıkarırdı herneyse benim için "bi o kadar da dili karnında var" o da ne demekle benim kocam yanmış ne yanmış hele kayınvalidem benim için edepsizliğini eline almış eşim bundan sonra sırtlanıp götürecekmiş bu arada maşallah diyelim eşimle yıllardır güzel ilişkim vardır ne alakaysa içlerinde büyüdüm oysa ki. Bugüne kadar edepsizliğimde olmamıştır onlara karşı. Görümcem anca sen hazırla onlar yesin demiş -ki aile yemeklerinde kaynanam her zaman kendi der ben yapıp kurarım siz yiyin sonra herşeyi toplarsınız der biz eltimle mutfağının davlumbazına kadar siler çıkarız çok şaşırdım bunları onlara söyleyemem ama içten içe gıcık oluyorum görümcem delisi neysede kaynanam... Eşime bahsettim bu konudan ne diyebilirim ki dedi, kendi ablasını biliyor o da sadece annem senin ne edepsizliğini gördü ki falan deyip pek karışmak istemedi. Sizce ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım siz olsanız ne yapardınız?
Sen kadınlar kulübündeki melek gözükenlere bakma ben olsam ben de bakardım. Baktığını da kvye söyleme mesafe koy gitsin madem hiçbir şekilde yaranamıyorsun o zaman yapmaya gerek yok.Adım geçiyordu ne yapabilirdim yani çoğu insan buna karşı koyamaz bakar.
Biri gelse de bizim evi temizlese diye düşünürken sağlıklı eli ayağı tutan insanların evini temizlemek miKimsenin telefonunu karistirmam. Ne düşündüğünü de umursamam. Artı kimsenin evini de dip.kose temzilemem. Kendi evimi zor temizliyorum vallahi.
Bu ne demek oluyor hiçbir şey anlamadımhele kayınvalidem benim için edepsizliğini eline almış eşim bundan sonra sırtlanıp götürecekmiş
Bence zaman geriye akıyor. Teknoloji değil çağımız. Çeyiz çağındayizBiri gelse de bizim evi temizlese diye düşünürken sağlıklı eli ayağı tutan insanların evini temizlemek mi
Hele şu an 40 derece sıcaklıkta çay bardağını ağzıma götürmeye üşenirken
Bir de bizim için derler eskilerin gözü açık değildi diye cin gibiymişiz de farkında değilmişiz, 20-30 yaş grubunun konularını okuyunca anlıyorum bunu.
Valla şaşırıyorum Aylak, ben eski teknoloji modeliyimBence zaman geriye akıyor. Teknoloji değil çağımız. Çeyiz çağındayiz
Evet hatta şöyle söyleyelim. "Yaptığın banaysa, öğrendiğin kendine".Valla şaşırıyorum Aylak, ben eski teknoloji modeliyimbizim zamanımızda aileler kızları aman büyüklerin evine gidin pişirin taşırın temizleyin, kayınvalide evi temizlenir koş yardıma diye büyütürdü, kız daha parmağına yüzük takılır takılmaz annecim deyip ne derse yapardı, benimle aynı zamanda evlenip kayınvalide evinden çıkamayan çok arkadaşım var, evin duvarlarına kadar sildiriyorlardı da yok artık diyordum çünkü yapmam, yapmadım lakin şimdi yetişen nesil bizim yetiştirdiğimiz çocuklardan oluşuyor, biz kendi ailelerimize göre daha geliştirdik bakış açımızı, kendi evlerinde bile iş yaptırmıyoruz kızlarımıza, buna karşılık kızlar kayınvalide evine koşa koşa iş yapmaya gidiyor.
Biz mi yanlış yapıyoruz, evde sürekli iş mi yaptırsak anlamadım
Evettt aynen böyle derlerdi, sanki ev işi sonradan öğrenilmiyormuş gibiEvet hatta şöyle söyleyelim. "Yaptığın banaysa, öğrendiğin kendine".
Aynı binadayım daha bir gün evini bile süpürmüşlüğüm yok. Orada yemek yersek ayda yılda bir ,sofraya yardım ederim en fazla ki onu da yaptırmak istemez. Hasta olurlarsa çorba yapar gönderirim ne bileyim kokan bir yemek olur bir tabak gönderirim o yani.Biri gelse de bizim evi temizlese diye düşünürken sağlıklı eli ayağı tutan insanların evini temizlemek mi
Hele şu an 40 derece sıcaklıkta çay bardağını ağzıma götürmeye üşenirken
Bir de bizim için derler eskilerin gözü açık değildi diye cin gibiymişiz de farkında değilmişiz, 20-30 yaş grubunun konularını okuyunca anlıyorum bunu.
Annem şöyle derdi o dedikodunu yapıyorsa onun ayıbi ama sen dinlersen dinledim diyemezsin. İçin içini yer. Onun için boşver.Evettt aynen böyle derlerdi, sanki ev işi sonradan öğrenilmiyormuş gibi
Gençlere sürekli kamu spotu geçmek de yarar var, sağlıklı kendi işini yapabilecek kayınvalidelerin evini temizlemeyin, isminizi görseniz bile telefon gibi özel eşyalara göz ucuyla bile bakmayın.
Benim kayınvalide zaten senelerdir uzakta o yüzden kimle ne konuşur bilmem ama 7/24 dipdibe olduğum eşimin bile telefonda kime ne yazdığını bilmem, eskilerin yetiştirme tarzında birçok şeyi eleştirsem de cüzdan, palto, pantolon cebi, kişisel sayılacak şeylerin kurcalanmaması gerektiğini öğretmelerinden memnunum, eşim cebinde tavşan besliyorsa bile bilmiyorum :)))
Aynen öyle, hastalık olur işin içinden çıkamayacağı bir durum olur yardım edilir ama sağlıklı birinin evi sırf kayınvalide diye de bayram temizliği, misafir temizliği, yaz temizliği, derin temizlik derken sürekli sürekli temizlenmez.Aynı binadayım daha bir gün evini bile süpürmüşlüğüm yok. Orada yemek yersek ayda yılda bir ,sofraya yardım ederim en fazla ki onu da yaptırmak istemez. Hasta olurlarsa çorba yapar gönderirim ne bileyim kokan bir yemek olur bir tabak gönderirim o yani.
Aslında böyle işlerini yaparak kendilerini yaşlı hissettiriyorlar büyüklere, erkenden işten güçten ellerini çektiriyorlar. Bu iyilik değil ki hareket etmeleri çok daha iyi ama bizim toplumda 50 yi gördü mü köşeme çekileyim kızım gelinim yapsın işimi zihniyeti var maalesef.
Yapman gereken ilk şey imla kurallarını öğrenmek olsun bence.Öğren ki biz de buraya ne yazdığını anlayabilelimMerhabalar burada yeniyim ve içimi rahatlatmak için geldim. Eşim ile uzun bir beraberliğim oldu 2.5 yıllık evliyiz her neyse çok uzatmadan demem o ki daha önceden daha şüpheleniyordum bir kaç kez adımı mesajlarda gördüm kaynanam elime çok verirdi telefonunu şunu düzelt bunu düzelt diye. Bide ne zaman kızı ile konuşsa sesini dışarı veriyorum tamam haberin olsun sesin dışarda deyip önceden kızını uyarır gibi eşşek değilim yani anlıyorumtelefon bir gün yine elime geçti ve mesajlara bakmak istedim Ve gördüklerim karşısında şok geçirdim(kayınvalidemle bugüne kadar en ufak tartışmamız olmamıştır,çok iyi anlaşırdık sevgiliyken evini kaç kez dip köşe bile temizlemişimdir) hele görümce budalası bide o kızı defalarca affettim hep kavga çıkarırdı herneyse benim için "bi o kadar da dili karnında var" o da ne demekle benim kocam yanmış ne yanmış hele kayınvalidem benim için edepsizliğini eline almış eşim bundan sonra sırtlanıp götürecekmiş bu arada maşallah diyelim eşimle yıllardır güzel ilişkim vardır ne alakaysa içlerinde büyüdüm oysa ki. Bugüne kadar edepsizliğimde olmamıştır onlara karşı. Görümcem anca sen hazırla onlar yesin demiş -ki aile yemeklerinde kaynanam her zaman kendi der ben yapıp kurarım siz yiyin sonra herşeyi toplarsınız der biz eltimle mutfağının davlumbazına kadar siler çıkarız çok şaşırdım bunları onlara söyleyemem ama içten içe gıcık oluyorum görümcem delisi neysede kaynanam... Eşime bahsettim bu konudan ne diyebilirim ki dedi, kendi ablasını biliyor o da sadece annem senin ne edepsizliğini gördü ki falan deyip pek karışmak istemedi. Sizce ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım siz olsanız ne yapardınız?
30 gibisin ama sen MuneAynen öyle, hastalık olur işin içinden çıkamayacağı bir durum olur yardım edilir ama sağlıklı birinin evi sırf kayınvalide diye de bayram temizliği, misafir temizliği, yaz temizliği, derin temizlik derken sürekli sürekli temizlenmez.
50 yaşı gördüm :))) sağlığınız yerindeyse her işinizi kendiniz görüyorsunuz, ah öldüm bittim üstüme toprak atın yaşı değil bu yaşlar, ki bir komşum vardı öldüyse Allah rahmet eylesin yaşıyorsa sağlık versin, kadın 70-75 yaşlarındaydı o zamanlar, 20 yıl öncesinden bahsediyorum. Kendi evini köşe bucak temizler 5 katlı apartmanın merdivenlerini tek başına şartlardı, valla Ceylan gibi sekiyordu
İnsanın karakteriyle alakalı bir şey bu galiba, ben de kimseye iş yaptırmayı istemem içim rahat etmez, nasıl iş buyuruyorlar veya beklentiye giriyorlar anlamıyorum30 gibisin ama sen Mune
Bende 40 a merdiven dayadım, işleyen demir ışıldar derim kendi işimi kendim yapayım Allah kimseye muhtaç etmesin beni diye dua ederim hep. Ben oturayım biri işimi yapsın bana göre değil, oturduğum yerde bile kırk şekil değişen biriyimumarım bende hala sekebiliyor olurum o yaşlarda
Hiç bir kayınvalide gelinini sevmez sadece seviyor gibi yapar :)Evet her zaman, evliyken de çok yardımım dokunmuştur kayınvalidemin de beni sevdiğini sanıyordum ama hiç bir çocuğu adamını bulmamış maalesef....