Kayınvalide ve görümce mesajları

Merhabalar burada yeniyim ve içimi rahatlatmak için geldim. Eşim ile uzun bir beraberliğim oldu 2.5 yıllık evliyiz her neyse çok uzatmadan demem o ki daha önceden daha şüpheleniyordum bir kaç kez adımı mesajlarda gördüm kaynanam elime çok verirdi telefonunu şunu düzelt bunu düzelt diye. Bide ne zaman kızı ile konuşsa sesini dışarı veriyorum tamam haberin olsun sesin dışarda deyip önceden kızını uyarır gibi eşşek değilim yani anlıyorum🙄 telefon bir gün yine elime geçti ve mesajlara bakmak istedim Ve gördüklerim karşısında şok geçirdim(kayınvalidemle bugüne kadar en ufak tartışmamız olmamıştır,çok iyi anlaşırdık sevgiliyken evini kaç kez dip köşe bile temizlemişimdir) hele görümce budalası bide o kızı defalarca affettim hep kavga çıkarırdı herneyse benim için "bi o kadar da dili karnında var" o da ne demekle benim kocam yanmış ne yanmış hele kayınvalidem benim için edepsizliğini eline almış eşim bundan sonra sırtlanıp götürecekmiş😂bu arada maşallah diyelim eşimle yıllardır güzel ilişkim vardır ne alakaysa😵‍💫 içlerinde büyüdüm oysa ki. Bugüne kadar edepsizliğimde olmamıştır onlara karşı. Görümcem anca sen hazırla onlar yesin demiş -ki aile yemeklerinde kaynanam her zaman kendi der ben yapıp kurarım siz yiyin sonra herşeyi toplarsınız der biz eltimle mutfağının davlumbazına kadar siler çıkarız çok şaşırdım😐 bunları onlara söyleyemem ama içten içe gıcık oluyorum görümcem delisi neysede kaynanam... Eşime bahsettim bu konudan ne diyebilirim ki dedi, kendi ablasını biliyor o da sadece annem senin ne edepsizliğini gördü ki falan deyip pek karışmak istemedi. Sizce ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım siz olsanız ne yapardınız?
Direk mesafe koyardım net. Eşimin gidip tartışma yaratmasını beklemem fakat mesafe koymama da karışmamasını isterdim ki kabul etmek zorunda böyle anne görümceler varken mecbur nadiren görüşeceksin. Bizim aile dostumuz vardı kadın eşinin ailesini eve fazla kabul etmezdi özellikle habersiz gelmesi konusunda çok kavga ederlerdi. Herkes annem dahil ne kadar ayıp yaptığı ne kadar yanlış vs. eleştirirdi fakat bende anneme kızdım kayınvalidesinin de ne kadar şeytan biri olduğunu bizzat sen biliyorsun anne diye. Üstüne haber etmemelerine çok kızardı zaten ama kadın istediği gibi yaşardı helal olsun dedim yapması gereken tavrı sergiliyordu zaten bir saygısızlığını da görmedim. Birde öğretmen ikisi de kendi kazancı olduğu için eşi çok ses çıkaramazdı. Bunu yapan benim annem olsa şahsen ben bile tepki gösteririm.

Evettt aynen böyle derlerdi, sanki ev işi sonradan öğrenilmiyormuş gibi 🤣
Gençlere sürekli kamu spotu geçmek de yarar var, sağlıklı kendi işini yapabilecek kayınvalidelerin evini temizlemeyin, isminizi görseniz bile telefon gibi özel eşyalara göz ucuyla bile bakmayın.
Benim kayınvalide zaten senelerdir uzakta o yüzden kimle ne konuşur bilmem ama 7/24 dipdibe olduğum eşimin bile telefonda kime ne yazdığını bilmem, eskilerin yetiştirme tarzında birçok şeyi eleştirsem de cüzdan, palto, pantolon cebi, kişisel sayılacak şeylerin kurcalanmaması gerektiğini öğretmelerinden memnunum, eşim cebinde tavşan besliyorsa bile bilmiyorum :)))
Ah Mune eski nesilden Kaynanam ablasının gelini kaynanasının evine yardım etmedi diye “gerizekalı senin gibi gelinim olsa boşatırdım” demiş biri. Hala bu bakıştaki kadınlar var çok çirkin çok hata yaptım ama hatalar arasında bu yoktu. Allah nasip ederse memlekete gideceğim kayınvalidem ev pis biriniz silin biriniz süpürün dedi diye aa yok ben gelmiyorum diye takıldım. Sonuç olarak yardımcı abla tutuyor 🤣

Çok üzülüyorum böyle dışı başka içi başka olan kayınvalide görümcelere :KK43: dünyanın en iyisi de olsa mesafeli olmak uzak olmak en iyisi anladığım kadarıyla :KK43: me denir bilemedim sıkma canını artık nasıl davranman gerektiğini anlamışsındır bu insanlara karşı…

Çok üzülüyorum böyle dışı başka içi başka olan kayınvalide görümcelere :KK43: dünyanın en iyisi de olsa mesafeli olmak uzak olmak en iyisi anladığım kadarıyla :KK43: me denir bilemedim sıkma canını artık nasıl davranman gerektiğini anlamışsındır bu insanlara karşı…
Teşekkür ederim iç açıcı yorumunuz için sağolun 🙏🏼🌸

Sadece şuna yorum yapıp gideceğim; kayınvalidem benim annem gibidir, beni çok sever vs bu düşünceleri bırakmalı herkes. Elbette sizi çok seviyordur ama işine gelen yere kadar. Kimse sizi anneniz gibi çıkarsız, saf duygularla sevmeyecek. Hiç beklemezdim falan gerçekten bırakalım bu işleri artık. Herkesten her şeyi bekleyin.

Sadece şuna yorum yapıp gideceğim; kayınvalidem benim annem gibidir, beni çok sever vs bu düşünceleri bırakmalı herkes. Elbette sizi çok seviyordur ama işine gelen yere kadar. Kimse sizi anneniz gibi çıkarsız, saf duygularla sevmeyecek. Hiç beklemezdim falan gerçekten bırakalım bu işleri artık. Herkesten her şeyi bekleyin.
Çok doğru dediniz gerçekten tam da dediğiniz olayı yaşadım malesef anne kız gibiydik her yerde söylerdim kayınvalidem iyidir,beni sever diye fakat öyle bişey yokmuş dediğiniz gibi herkesten her şeyi beklemek gerekiyormuş

Adım geçiyordu ne yapabilirdim yani çoğu insan buna karşı koyamaz bakar.
Ay benim görümceyle kaynana da kocamla mesajlarimizi okuyorlardi , okuduklari yetmiyor gibi herkese de anlatiyorlardi istedigim peynire zeytine kadar , lüks duskunu bana zavalli kocam peynir begendiremiyormuş , kiyamam kaynanama dert ettigi şeye bak 😂
Şifre koyuyor artik akillandi 😂😂😂

Ay benim görümceyle kaynana da kocamla mesajlarimizi okuyorlardi , okuduklari yetmiyor gibi herkese de anlatiyorlardi istedigim peynire zeytine kadar , lüks duskunu bana zavalli kocam peynir begendiremiyormuş , kiyamam kaynanama dert ettigi şeye bak 😂
Şifre koyuyor artik akillandi 😂😂😂
Hahahahahha ay çok güldüm gece gece😅😅😅

Ben olsam durup dururken bi o kadar da dili karnında ne demek yaaa derdim. 😀😀 Nereden çıktı falan dicekler muhtemelen, ay bi arkadaşım kaynanasına kullandı falan derdim.😀😀Ufaktan bi terletirdim kaynanacığı. 😀😀

Yapmayın arkadaşım kimsenin temizliğini yapmayın. Ağırdır sevmelerim herkes kaldıramaz, mesafe sağlam yüktür her yürek taşıyamaz deyip gidiyorum. 😀😀

Kendi evimi temizleyemiyorum ben daha yaaa. ☹️☹️☹️

Ben olsam durup dururken bi o kadar da dili karnında ne demek yaaa derdim. 😀😀 Nereden çıktı falan dicekler muhtemelen, ay bi arkadaşım kaynanasına kullandı falan derdim.😀😀Ufaktan bi terletirdim kaynanacığı. 😀😀

Yapmayın arkadaşım kimsenin temizliğini yapmayın. Ağırdır sevmelerim herkes kaldıramaz, mesafe sağlam yüktür her yürek taşıyamaz deyip gidiyorum. 😀😀

Kendi evimi temizleyemiyorum ben daha yaaa. ☹️☹️☹️
Hahaahahhahahaha ayyy çok iyi 😂😂😂🤣🤣 onu diyen görümcemde aslında yanında buna benzer bişey kurmam lazım surat ifadesini çok merak ediyorum 😅😅😅😂 bunu yapıcam 🤣

Merhabalar burada yeniyim ve içimi rahatlatmak için geldim. Eşim ile uzun bir beraberliğim oldu 2.5 yıllık evliyiz her neyse çok uzatmadan demem o ki daha önceden daha şüpheleniyordum bir kaç kez adımı mesajlarda gördüm kaynanam elime çok verirdi telefonunu şunu düzelt bunu düzelt diye. Bide ne zaman kızı ile konuşsa sesini dışarı veriyorum tamam haberin olsun sesin dışarda deyip önceden kızını uyarır gibi eşşek değilim yani anlıyorum🙄 telefon bir gün yine elime geçti ve mesajlara bakmak istedim Ve gördüklerim karşısında şok geçirdim(kayınvalidemle bugüne kadar en ufak tartışmamız olmamıştır,çok iyi anlaşırdık sevgiliyken evini kaç kez dip köşe bile temizlemişimdir) hele görümce budalası bide o kızı defalarca affettim hep kavga çıkarırdı herneyse benim için "bi o kadar da dili karnında var" o da ne demekle benim kocam yanmış ne yanmış hele kayınvalidem benim için edepsizliğini eline almış eşim bundan sonra sırtlanıp götürecekmiş😂bu arada maşallah diyelim eşimle yıllardır güzel ilişkim vardır ne alakaysa😵‍💫 içlerinde büyüdüm oysa ki. Bugüne kadar edepsizliğimde olmamıştır onlara karşı. Görümcem anca sen hazırla onlar yesin demiş -ki aile yemeklerinde kaynanam her zaman kendi der ben yapıp kurarım siz yiyin sonra herşeyi toplarsınız der biz eltimle mutfağının davlumbazına kadar siler çıkarız çok şaşırdım😐 bunları onlara söyleyemem ama içten içe gıcık oluyorum görümcem delisi neysede kaynanam... Eşime bahsettim bu konudan ne diyebilirim ki dedi, kendi ablasını biliyor o da sadece annem senin ne edepsizliğini gördü ki falan deyip pek karışmak istemedi. Sizce ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım siz olsanız ne yapardınız?
Ben kimsenin b.kunu pusurugunu temizleyemem, az yesin hizmetci tutsun kendine ama yine ben kimsenin telefonunu da karistirmam, cok ayip.

Oldu elimde telefon varken mesaj gelip gormus olsaydim da sallamazdim tahminim.

Ne kadar ayıp başkasının telefonu karıştırmak ya. Hiç sevmediğim davranışlar.
Aaa nasılsa çok iyiyiz ha onun teli ha benim deyip ağzınızın payını almış gibisiniz.

Kadın yürek yemiş herhalde. Birinin hakkında olumsuz şeyler yazışıp telefonu da o kişinin eline veriyor. İnsan nolur noolmaz diye siler yani.
Ben böyle bir mesaj görsem çok çok bozulurum ve her ikisine de mesafe koyarım kesinlikle.

En çok dedikodu yapan, arkadan olmadık şeyler söyleyen kvdeler özellikle eşinin ve kpderin yanında " sen benim kızımsın. İnan hiç ayırmıyorum. Gelmediğinde özlüyorum." Diyip güya sevimli ve anaç takılanlardır.
Kızıyorsun ama sen de gidip kv nin evini temizleme yani. Msjları da okuman yanlış. Mesafe koy yavaş yavaş sorarsa hep işim var hastayım vs. De.

En çok dedikodu yapan, arkadan olmadık şeyler söyleyen kvdeler özellikle eşinin ve kpderin yanında " sen benim kızımsın. İnan hiç ayırmıyorum. Gelmediğinde özlüyorum." Diyip güya sevimli ve anaç takılanlardır.
Kızıyorsun ama sen de gidip kv nin evini temizleme yani. Msjları da okuman yanlış. Mesafe koy yavaş yavaş sorarsa hep işim var hastayım vs. De.
Ay yemin ederim benim kayınvalidemi anlattın özellikle hep eşimin yanında yapıyordu bunu. Bide son zamanlarda da oğluma yapıyordu eşimin yanında Yanlış anlaşılmasın,babaannesi yani tabiki zaten seviyor ediyor da ama eşim geldiği zaman çok fazla abartıyordu😂😅😅

Ay yemin ederim benim kayınvalidemi anlattın özellikle hep eşimin yanında yapıyordu bunu. Bide son zamanlarda da oğluma yapıyordu eşimin yanında Yanlış anlaşılmasın,babaannesi yani tabiki zaten seviyor ediyor da ama eşim geldiği zaman çok fazla abartıyordu😂😅😅
Benimki de aynısı 🤣 gören der ne kadar şanslı gelin. Halbuki dişini geçiremiyor ondan tüm gösterişi. Arkamdan da bir atar tutar. Benim ailemin seveni çok her biri geliyor bana bir şekilde ama şark kurnazının haberi yoktu ilk zamanlar. 🤣
Öyle davranmalarının bir diğer nedeni de bakın ben aslında ne kadar iyiyim yaranamıyorum demek. Siz de onun gibi olun. Kendi silahıyla vurulunca ve mesafe koyulunca had bilirler.

Benimki de aynısı 🤣 gören der ne kadar şanslı gelin. Halbuki dişini geçiremiyor ondan tüm gösterişi. Arkamdan da bir atar tutar. Benim ailemin seveni çok her biri geliyor bana bir şekilde ama şark kurnazının haberi yoktu ilk zamanlar. 🤣
Öyle davranmalarının bir diğer nedeni de bakın ben aslında ne kadar iyiyim yaranamıyorum demek. Siz de onun gibi olun. Kendi silahıyla vurulunca ve mesafe koyulunca had bilirler.
Şu saatten sonra kaynanalara güvenim kalmadı daha doğrusu bir arkadaş demişti herkes herşeyi yapabilir çok güzel bi cümleydi👍😅 son cümlelerinizle de tadı tuzu oldu🙏🏼🌸😄 amaan en iyisi bile kaynana işte......🙃🙃🙃 yine biri demişti kayınvalideler gelinlerini sevmez,sever gibi yapar bu cümlede çok doğruydu ama bende bir erkek annesiyim bende bi kayınvalide olacağım belki benimde gelinimde tasvip etmeyeceğim şeyler olucak büyük konuşmaktan çok korkarım. Ama en azından yüzüne ah canım gelinim,sen gelinim değil kızımsın deyip de arkasından edepsiz demem herhalde😐🙄 en azından kimseyi salak yerine koymam😏

X