• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KAYINVALIDE ILE YASANAN DIYALOG

Yani emek yok.ev tadilat oluyo sormuyo bişi lazım mı diye.Yada beni arayıp hatır yardım lazım mı aormuyo ama düğüne gerek yoktu diye negatif yapıyo.Herşey maddiyat da değil ki.Karşı taraf düğünde isteksiz ama maşallah en baştan herkesi çağırıyor.
Sormayabilir,çok da anormal değil. Çünkü nasıl olsa yaptıran var. Kendisine ihtiyaç yok. Yarım ağız soracağına hiç sormasın.

Her şey maddiyat evet. Kimse kusura bakmasın parası olan evlenebilir artık. Davetli olarak da çağırır çok normal çünkü ev sahibi kendisi,erkek tarafı olarak. Düğün erkek tarafınındır,kimi isterse çağırır. Biraz gerçekçi olun bence. Eşiniz ne yapıyor ,siz anasını bırakıp buna konsantrasyon sağlayın.

Sormayabilir,çok da anormal değil. Çünkü nasıl olsa yaptıran var. Kendisine ihtiyaç yok. Yarım ağız soracağına hiç sormasın.

Her şey maddiyat evet. Kimse kusura bakmasın parası olan evlenebilir artık. Davetli olarak da çağırır çok normal çünkü ev sahibi kendisi,erkek tarafı olarak. Düğün erkek tarafınındır,kimi isterse çağırır. Biraz gerçekçi olun bence. Eşiniz ne yapıyor ,siz anasını bırakıp buna konsantrasyon sağlayın.
Eşi konu sahibini yoğunum annemle yap diyip konu sahibini azarlıyormuş.

Evliliğiniz denkliği vs elbet düşünmüşsünüzdür de. Kız tarafının her şeyi sunduğu evliliklerde pek mutlu olmuyor insanlar. Onu belirtmek isterim.

Selamlar herkese çok uzun yazmamaya çalışacağım düğünüm var, nişanlımın 2. Benim ilk evliliğim.Nişanlım tabiki düğün yapmak istemediler, ama babam ve annem isteyince benimde sonradan fikrim düğün olsun yönünde değişti bende istedim ve düğün olacak dendi, ayarlandı.Nişanlımda sağolsun senin de hakkındır anlarım dedi.Bu arada evi babam verdi zaten, tadilat, mutfağı, salonu ve yatak odasını da babam yaptı.Nişanlım da düğünü, beyaz eşya aldı, birde alırsa oturma grubu alacak.Kayınvalide görümcem tatil istediği için mecburen tatile gittiler ( kız biraz buhranlı bir dönem geçirdi tatile ihtiyacı vardı ama ne hikmetse tüm yaz durdu düğüne 1 ay kala gidesi geldi )
Dün tatile gidecekleri için Kv benle buluşmak istedi.Havadan sudan konuşurken konu haliyle hem iş yoğunluğu hem bu düğün telaşından açıldı, bende haliyle biraz gergin ve stresliyim normal olarak bana yine ‘ aslında bir nikah olacak yurtdışında kıyıp, gelinip kurtulunacak tarzında bişi dedi’ bende bu sefer dayanamayıp ‘ o işler öyle olmuyor maalesef, aile faktörü, sonra içte ukte kalması vs oluyor, sizin de kızınız var bilirsiniz ‘ dedim.Orda bir sessizlik oldu tabi.
Yani düğün salonu vs ayarlanmış, herşey zaten özellikle bizim tarafımızca ilerliyor gerçekten hiçbir konuda yardımı olmuyo sadece arada arayıp bişe olursa söyle diyip kapatıyor,Nişanlım demese bazı şeyleri kendinden az yapıyo.Hatta bazen arayıp ben haber veriyorum ona şunlar yapıldı, bunlar oldu diye…Herkes yapmak zorunda değil asla anlarım , istemek zorunda da değil gerçekten de..Başta tanımadığım için bekledim biraz açıkçası ama artık beklemiyorum.Kendi hakkında da karakter olarak aşırı rahatına düşkün, salaş ve zora gelemeyen olarak tanımlıyor zaten.Düğün istememesi, uğraşmak istememesi kendi açısından çok normal ama yani sürekli bunu dile getirilmesi ve o isteksizlik hoşuma gitmiyor, siz ne dersiniz. ? ben artık onu öyle kabul ettim ve tanıdığımı hissettim iyice o görüşmede.Bilmiyorum ben beklentiyi çoğalttım ama şimdi iyice düşürmem gerektiğini anladım bu muhabetle.Kötü geçinmek istemiyorum.Ama valla çok arayasım da yok.
Düğün olmasın diyip, bi ton arkadaş çağırması peki ? Gelinin bile o kadar arkadaşı yok 😊
Öyle işte kızlar.İçimden bir o ilk kopuş koptu kayınvalideye karşı kimbilir neler göreceğim orası ayrı mesele ama size anlatayım dedim nasıl yapsam sonrası İçin davransam bilemedim artık.Böyleli işte…
Ben genel olarak bekar kadının bekar adamla, dul olanın dulla evlenmesi gerektiğine inanalardanım.
Cünkü benimle ilk heyecanları yasamayacak bir adam, ve cok iyi olsa karısı kolay kolay bırakmazdı diye düsünüyorum.
Bu benim nacizane fikrim.
Daha önce heveslerini yasamıs adamın ailesi, aynı seyleri tekrar yapmak istemiyor.
Bu bile motivasyon kacırıcı.
Ama madem evlilik yoluna girmissiniz, takmayacaksın doğrı bildiğiniz yolda devam edeceksiniz.
Kapatın kulağınızı. Kendi kızını dügünsüz evlendirsin

Niye şok oluyorsunuz? Buna izin veren sizsiniz. İnsan kendi yaptığına neden şaşırır ki?
ben cevabı konuştuğum kişiye özel yazdım.Muhabbetin ortasından sırf iğnelemeye yazmaya gerek yok.Beni anlayan insanlarla konuştum zaten konuyu.Boşverin siz teşekkür ederim

2 buçuk yıllık evliyim kayinvalidemler bir yere gidecek olsa eşime sorarım annenler napmis varmışlar mi diye hiç arayıp sormak aklıma gelmez 😂 aramız da iyi bu arada severiz birbirimizi 😅 bence kendinize fazla sorumluluk yüklüyorsunuz. İstediği şeye sitem edebilir, laf carpabilir, ağlayarak günlüğüne de yazabilir 🤣bu sizin moralinizi bozmamali. Gülüp geçmeyi ve umursamamayi öğrenirseniz beklentiniz de düşer hayatınız da kolaylaşır. İçinizden geldiği gibi davranın onlar size alışsın. Sadece, bilinçli olarak mesafeli durdugunuzu eşinizin gözüne sokmayın yeter. Erkekler bilinçli yapılan şeylere kıl oluyor. Politik olun eşinize sorun annesini babasını hem ilgilenmiş gibi görünürsünüz hem de fazla samimi olmamış olursunuz :)

Azalarma yazdığım kısmı alıntılayabilir misiniz ? Ben sadece yetişemediği yerde annemle yap diyor yazdım
IMG_8284.jpeg

Burda bana kızıyor demişsiniz. Kızmak ve azarlamanın farkı yok benim gözümde. Benim kocam bana kızmıyor mesela. Çünkü insan kendileri. Ya da benim ikinci eşimin ilk evliliği ama bana kimse düğün yapmayalım demediler ya da her şey seyrinde ve Rahat ilerledi çünkü karşımdakiler bana değer veriyordu mesela. Siz o değeri görmüyorsunuz, daha adamın niye boşandığını bile ordan Burdan duyarak evlenip hala acabalarla yaşamak istiyorsunuz. Herkesin kendi hayatı tabi. Daha çok kızacak o adam size

Eki Görüntüle 3301405
Burda bana kızıyor demişsiniz. Kızmak ve azarlamanın farkı yok benim gözümde. Benim kocam bana kızmıyor mesela. Çünkü insan kendileri. Ya da benim ikinci eşimin ilk evliliği ama bana kimse düğün yapmayalım demediler ya da her şey seyrinde ve Rahat ilerledi çünkü karşımdakiler bana değer veriyordu mesela. Siz o değeri görmüyorsunuz, daha adamın niye boşandığını bile ordan Burdan duyarak evlenip hala acabalarla yaşamak istiyorsunuz. Herkesin kendi hayatı tabi. Daha çok kızacak o adam size
Tamam ama şimdi napalım yani hadi bırakalım mı herşeyi.biz olayı konuşuyoruz nasıl tutum alalım diyoruz.Nasıl ilerleyelim diyoruz.zaten o yönde yorumlayan cevap verenler var burd.Bu Adam olsun mu olmasın mı seviyesini konuşmuyoruz.Benim de hatam vardır da.sizin kocanız ne güzel size kızmıyormuş işte süper.siz neden ikinciye evlendiniz o zaman hata iki taraflıdır bence her zaman.neyse ben zaten yeterince üzgün ve olayların farkındayım.Değer görmüyorum da demedim.kv nin olayını konuşuyoruz.Yani burda iyice üzmek için konuyu tam anlamadan yazanlara cevap vermek istemiyorum.Boşverin siz yazmayın

2 buçuk yıllık evliyim kayinvalidemler bir yere gidecek olsa eşime sorarım annenler napmis varmışlar mi diye hiç arayıp sormak aklıma gelmez 😂 aramız da iyi bu arada severiz birbirimizi 😅 bence kendinize fazla sorumluluk yüklüyorsunuz. İstediği şeye sitem edebilir, laf carpabilir, ağlayarak günlüğüne de yazabilir 🤣bu sizin moralinizi bozmamali. Gülüp geçmeyi ve umursamamayi öğrenirseniz beklentiniz de düşer hayatınız da kolaylaşır. İçinizden geldiği gibi davranın onlar size alışsın. Sadece, bilinçli olarak mesafeli durdugunuzu eşinizin gözüne sokmayın yeter. Erkekler bilinçli yapılan şeylere kıl oluyor. Politik olun eşinize sorun annesini babasını hem ilgilenmiş gibi görünürsünüz hem de fazla samimi olmamış olursunuz :)
Ay bayıldım vallahi çok haklısınız :) ona sorup ilgileniyor gibi olmak ama kendim direkt iletişime geçmemek süper.Yahu kadın görüşmek istemese ben zaten hiç çağırmıyorum bi yere valla :)

Not : Bu arada bende vardınız mı diye sormadım.:) kendi yazmıs vardık şöyle yaptık böyle yaptık diye bende iyi tatiller yazdım geçtim :)

Not : Bu arada bende vardınız mı diye sormadım.:) kendi yazmıs vardık şöyle yaptık böyle yaptık diye bende iyi tatiller yazdım geçtim :)
İyi yapmışsınız böyle aramanızı bekledikleri zamanlarda (hastalık vs hariç tabii) aramayın ki rutine binmesin. Rutine binen her sey yük olarak dönecek size 😅 evlendikten sonra mesela arayın ama aklınıza esince keyfinize göre. Mesela asla cuma günleri aramayın her cuma beklerler 🤣 bi hafta çarşamba arayın sonra iki üç hafta aramayin. Sonrakinde yeri gelsin iki gün üst üste arayın yani bu aramaların düzenli ve bilinçli görev bilinciyle yapılmadığını düşünsünler ve iyi niyetinize çamur atamasinlar 😅 maksat hem istediğiniz gibi yaşayın hem de ağızlarına laf vermeyin 🥳

İyi yapmışsınız böyle aramanızı bekledikleri zamanlarda (hastalık vs hariç tabii) aramayın ki rutine binmesin. Rutine binen her sey yük olarak dönecek size 😅 evlendikten sonra mesela arayın ama aklınıza esince keyfinize göre. Mesela asla cuma günleri aramayın her cuma beklerler 🤣 bi hafta çarşamba arayın sonra iki üç hafta aramayin. Sonrakinde yeri gelsin iki gün üst üste arayın yani bu aramaların düzenli ve bilinçli görev bilinciyle yapılmadığını düşünsünler ve iyi niyetinize çamur atamasinlar 😅 maksat hem istediğiniz gibi yaşayın hem de ağızlarına laf vermeyin 🥳
Tek tüm olunca konusmadan zarar da gelmez çok yakınlık olmayınca kırılacak üzülecek bişey de olmaz.Miss gibi hayat.Ama işte ben sessiz kalsam o dürtüyor bazen…O da çok sessiz değil.Mesela şimdi gidecekler diye görüştü.yada arada annemi vs arıyor.herkes evine geçince bu sefer de sürekli su lazım bu lazım oğlunu mu arayacak acaba ? Bizimki evin toplu alışverişini falan yapıyordu onları falan istemez herhalde artık umarım ya ne biliyim ?

Kusura bakmayın ama babanızın maddi manevi bu kadar verici olmasına başından bir evlilik geçirmiş yani görmüş geçirmiş birinin razı olması bana tuhaf geldi.
Nişanlınızın rahatsız olması lazım bence ev kp den, tadilat kp den, eşyalar kp den ve gayet rahat bunları kabul edebiliyor.
Umarım ilk evliliği sorumsuzluğu yüzünden bitmemiştir.

Tek tüm olunca konusmadan zarar da gelmez çok yakınlık olmayınca kırılacak üzülecek bişey de olmaz.Miss gibi hayat.Ama işte ben sessiz kalsam o dürtüyor bazen…O da çok sessiz değil.Mesela şimdi gidecekler diye görüştü.yada arada annemi vs arıyor.herkes evine geçince bu sefer de sürekli su lazım bu lazım oğlunu mu arayacak acaba ? Bizimki evin toplu alışverişini falan yapıyordu onları falan istemez herhalde artık umarım ya ne biliyim ?
Valla başta kayınvalidem beni de çok arardı sözde ben aramaya alisayim diye ama alismadigimi görünce onlar kabullendi mecbur 😂 eşim annesi babası kardeşiyle heer gün görüşür yarım saat falan bazen bir saati de bulur 😂 ben de annemle her gün görüşürüm herkesin kendi anası işte 😁 size bulasmadigi sürece ses etmeyin, hem biz arada birbirimizin ailesine arkadan laf atarız görüşmüş de oluruz 😂 biz farklı sehirdeyiz 1-1.5 saat mesafemiz var ayda 1-2 anca görüşürüz o sürede de alışveriş yapılacaksa esim de yapar kardeşi de yapar kendileri de. Keza benim aileme gitse onlara da yapar ya da ben yaparım. Aman aman büyük şeyler beklenmedikce market hesaplamalarına hiç kafayı yormuyorum benden kisip ailesine yagdirmadigi sürece pek sorun yok hepsini hesaplayıp kafama takarsam çabuk yaslanirim 😂

Şimdi yoldalar tatile gidiyorlar akşam vardınız mı nasıl geçti diye sorayım mı mesela ? İçimden gelmiyor ama negatiflik sürerse diye de istemiyorum tamamen nişanlım İçin açıkçası , belki sadece bir mesaj atarım ama inanın içimden soğuma geldi.Ne yazsam mesela ?
Canım negatiflik olmaması için iki tarafın da çaba göstermesi lazım. Tek taraflı çaba gösterirsen, daha çok üzerine gelirler ve sen bir yerde dayanamaz ve patlarsın böylece daha büyük negatiflik olur. Arayıp sorma derim. Şımartma, soğuk dur. Ne demek düğün istemiyoruz. Senin kaçıncı evliliğin olursa olsun, sen istiyorsan o düğün olmalı. Benim de ikinci evliliğim. Ben düğün tarzı olayları sevmediğim için istemedim ama kayınvalidem ve kayınbabam düğün yapalım hiç olmazsa evin önünde bir davul zurna çalınsın dedi. Onları kıramadım. Ama sonra korona girdi araya ve benim istediğim gibi sade oldu. Ama ben başkasının düğününe de gitmem, kalabalığı sevmiyorum, yapım bu. Herkes bir olamaz, kimisi de düğünü, kalabalığı sever. Senin canın ne istiyorsa onu yapacaklar. Düğün istemek lüks değildir. Tabi Çırağan sarayında falan istemiyorsan.

Süreçmiş sanırım.Geçimsizlik.tabi maddi olaylarda var bence.Soğuma akabinde kapanış şeklinde olmuş sanırım
Mutlu olacağınızı hiç sanmıyorum. Bir kadın kolay kolay boşanmaz. Bence düğün olmadan önce iyice araştırın. Sonra aglayacaginiza şimdi ağlayın gerekirse. Zaten nisanlinizin annesinden belli kişilikleri.

Back