Kayınvalide ile beraber yaşama tecrübesi olan var mı? Yardımm. Rica ediyorum okuyun. Herkesin fikrine ihtiyacım var.

Evet netleşti tabi, kesinlikle yaşanılmaz. Evlilik 2 sene bile sürmez. Ve ben muhtemelen tekrar evlenmem de. Hiç gerek yok böyle bir şeye.
Bir gün konusu açılınca " eğer annenle birlikte aynı evde yaşayacaksak o evlilik benim için en fazla 2 ay sürer" de, sevgilin zort olsun.

Ben başka konu için o zamanki sevgilime "o zaman bu evlilik en fazla 2 ay sürer" demiştim, şok olmuştu, zort olmuştu.

Müstakbel kayinvalide 55 yaşındamı?
50 yaş civarı tanıdığım Türk kadın gezgin var. Kadın tek başına dünyayı dolaşıyor, erkek anneleride oğlu ve geliniyle yaşama planı yapıyor.
Ayrılın gitsin üzerine düşünülecek bir konu bile değil. İlerle sinir hastası olacağınıza ayrılın 3 4 gün üzülün bitsin gitsin.

Cidden 55 yaşında gencecik kadına 90 yaşında zor yürüyen nine muamelesi yapılması, kadının da buna sesini çıkarmaması cidden çok şaşırtıcı.

İnsanların artık 50 li yaşlarda ilkokula, ortaokula giden çocuğu var, gayet enerjikler.

Benim için öyle ama sanırım onun için ön planda olan ben değilim. Geçen öylesine instagramda bir post gördüm yem bir soru sordum annen mi ben mi çocuğumuz mu diye çocuğumuz dedi neden dedim benden çünkü dedi. Senin için hangisi dedi benim cevabım çocuğum dedim. Bana seni söylememi bekledin trip mi atacaksın falan dedi. Yo dedim doğru haklısın çocuğum daha önemli.
Bizimki yanımda telefonla konuşuyor annesinin hatalarını çoğunlukla söylüyor hatta ben annesinin bir konuda hatasını söylemek istemedim. hepiniz hatalısınız dedim bana dönüp hayır sadece biz değil annem hatalı gerçek düşünceni söyleyebilirsin falan dedi.
İşte kendi ailesinin farkında olan erkek bir başka oluyor gerçekten, başlarda benim babam da öyleydi babannemin lafına çok bakardı sonradan sonradan bıraktı ama bırakacak diye bir şey de yok.
Böyle devam ederse zaten x seviyesine katlanacak gibiyim. Ona da söylüyorum düşüncelerim yiyip bitiriyor beni diye. Eskisi kadar yoğun hissedemiyorum annesine olan bağını gördüğümde. Açıkçası devir öyle kötü ki yanlış tercih yapıp daha kötüsüne giderim diye de korkuyorum.

Yani şöyle söyleyeyim benim gibi birini bulamaz. Ben ona da söylüyorum ha tabi böyle yanlış anlaşılmasın belli bir hayat standartı vereceğin insan gelir bakar evlenir. Fakat istediği tek şey annesinin mutluluğu mu bilinmez. Ona da söyledim belli bir yaşa gelince gerçekleştiremediğinin kendinin yasını tutmaya başlarsın. O zaman annenin mutluluğu bile yeterli olmaz. Yani tabiki ben düşündürmez ama insan bu kadar olayın içinde olunca acaba mı demeden edemiyor.

Ha şunu da söyleyeyim sevgilin “tamam uzak oturalım” desin ve okyanus aşırı bir ülkeye taşının yine mutlu olamayacaksınız. Annecilik böyle bir şey çünkü.

Korkunç gereçkten. Bir ara Çine taşınma mevzumuz vardı. Öyle bir şey olsa ne olur acaba düşünüyorum. Saat farkı vs de var. Görüşmeleri minimuma iner en azından. Biraz onu mu aşılasam diye düşündüm. Bu arada sadece annesinin değil benim de lafıma bakıyor. Yani onun hayatında kesinlikle bir etkim var onu biliyorum.

Hani konu basinda sevgilinizin babasi icin yaptiginiz tanimlar var ya sevgilinizde o iste simdilik sadece aldatma konusunda bir sey soyleyemem ama aileye bagimlilik onlar ne derse o kismi ayni sevgiliniz daha evlenmeden uygulamaya baslamis karar sizde hayatimi mahvetmek istiyorum derseniz devam edin

Bunu biliyor. Ay süresi vermedim ama uzun sürmeyeceğini söyledim. Ben şimdi bile arkadaşları bazen ilişkimize karıştığında sinirleniyorum 3. kişiler dahil olmasın kısa sürer ilişkimiz diye. Gerçek bir anne figürünün dahil olması beni ne kadar sinirlendirir tahmin bile edemez yani.

ama bunu yapacağım açık bir şekilde anlasın diye.

Evet bu söylediğinizi bende düşündüm bu ailede empati yeteneği yok. Örneğin babasına babaannesi ve dedesine bağlı olduğu için kızıyor fakat kendisi de aynı şeyi yapıyor. Kimse kendi ailesinden bağımsız olamamış. Devam edemeyeceğim. Eğer böyle biri arıyorlarsa başka kapıya. Benim ailem de onaylamaz zaten.

Boyle onemli bir konu kac yildir gundemlerinde ama oylesinemi konusmuslar sizce

Şöyle ki şu 2. öğrenme mevzusu daha 1 aylık mevzu bu aralarında olan konuşma da 5 aralıkta falan gerçekleşiyor ama ben biliyorum ki sevgilimin aklında bu fikir zaten öncesinde vardı. Çünkü aramızda bir muhabbet geçmişti beraber yaşamayla alakalı tek katlı bir villa olduğundan böyle bir şeyin mümkün olmayacağından falan bahsetti. Şimdi anlatırken de 2 salonu 2 mutfağı olan 2-3 katlı villa dan bahsediyor. Ben bahçeli bir ev istiyorum bunu biliyor ve bu eve ulaşmak 7 sene demişti. Şimdi kısa süreden buna ulaşacağız diye kabul etme ihtimalimi düşündü muhtemelen ama bende ona çok güzel bir cevap verdim 1+1 olsun yuvam olsun dedim Huzur bulamadığım sarayı ben ne yapayım yani.

Kesinlikle dogru yazmissin.
Ayricada öbur eltiyede arada laf sokuluverdi zaten,kötuymüs para icin evlenmis .
Elti ya zaten hep kötü nedense:)
Eltiyi kotulemenin nedeni nedir biliyor musunuz hani o bak o tu kaka benim gariban anami istemiyor ama sen oylemisin sende anam gibi meleksin sen beraber yasarsin benzer seyleri yasadim elti hep kotu olarak anlatiliyordu aslinda olaylarin tam tersi oldugunu gordum zamanla

Çıldırırsınız. Çekilecek çile değil. Bir de normal bir şey gibi 3 gün onlar, 3 gün biz diye anlaşmışsınız. Niye terapiye götürmüyorlar kadını.
Siz erkek arkadaşınızın annesini bir kadın olarak desteklemek isteyebilirsiniz, ama erkek arkadaşınız size kocalık yapacak gibi durmuyor. "Bakarız, ederiz." temalı şeyler ağzından çıkıyorsa çözümü yoktur. Zaten kadınların en ciddi konulardaki sınırlarını bile önemsiz görüyorlar. Ne de olsa kabullenirsiniz diye alttan alıyor. Sırf yatma mevzuları için onun da işine gelmez başta evde olması ama canım cicimler geçince "Kocam değişti." temalı şoklar yaşarsınız.

Bu yollardan bir cok kadin geciyor zamanla anliyorsunuz hangi konusma ne amacla yapilmis bugun size tamam der ama konu belli araliklarla gundeme getirebilir bende oyle olmustu ama artik esimde anlamistir diye umut ediyorum cunku bizde artik geline kotu davranmak yok torun ayrimina kadar gitti bende artik diyorum sevdikleri ile yasamasi daha iyi sevmedigi evlat gelin ve torunlarla mutsuz mu olsun diyorum

Genç kadın daha ya yani cidden sağlıksız bir ilişkinin ipucu bu. Sen bi kabul etmiyorum bunu de bakalm, muhtemelen biter zaten sonra cidden, ki insann da dili varmıyor ama hayırlısu bu gibi. Kabul etmezdim ben de bu arada.

Benzer bir yorumu yapmisim okumadan once aklin yolu bir

Haftanın üçer gününü birlikte geçirme fikri bile çok kötü, öyle diyeyim size. Artık birlikte yaşama fikriyle ilgili yorum bile yapmak istemiyorum.

Sevgilinizin de size saygısı yok. Olsa böyle bir vaatte bulunmadan önce size sorardı. Ayrıca siz istemediğinizi belirttiğiniz halde, mutlu olmayacağınız bir şeyi sizden istemeyeceğini söylemek yerine “bakarız” diyor.

Görmek isteyen ve azıcık aklı başında biri için her şey açıkça ortada. Ben vakit kaybetmeyin bu ilişkiye derim.

Bazı konularda net olun.Ben asla kabul etmezdim.Herkesin kendine göre özel bi hayatı var.İstediği kadar iyi olsun aynı evde elbet sorunlar olacal.(Bi defa kocanızla rahat rahat hareket edemeyeceksinşz ,canınız yemek ya da temizlik yapmak istemeyecek ama evde 3.bi kişi daha olduğu için buna mecbur kalacaksınız.Evliliğiniz size özel olmalı.) Sevgiliniz annesine bağlı mı bağımlı m? Buna dikkat edin.Üstelik kocasından bunları gören kadınlar genelde evlatlarına çok düşkün olur.Sizi kıskanmlar durumu da yaşanabilir.Sevgilinize aynı evde yaşayınca olabilecek sorunları söyleyin.Bazen erkeklere tek tek anlatmak gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…