Kayınvalide ile beraber yaşama tecrübesi olan var mı? Yardımm. Rica ediyorum okuyun. Herkesin fikrine ihtiyacım var.

Yani açıkcası evin içine tam anlamıyla girsem diğer gelinden bir şeyler öğreneceğim ama öğrenemiyorum. Şuan sadece sevgilim anlattıklarıyla sınırlıyım. Ama ban diş geçirebilecek bir yapısı olduğunu düşünmüyorum çünkü oğlu geçiremiyor.
Annenin de oğlunun da parası var anne yalnız kalmak istemiyor bende aynı fikirdeyim yaşına yakın bir yardımcı tutmak hem arkadaşlık hem işleri de yapar gönlü de olur yani. Ama bunu kabul etmez illa oğlumda oğlum derse yapacak bir şey kalmaz şerefimle çekilirim aradan. Kendimi biliyorum sinirden ölürüm. Annem yalnızlıktan kafayı yiyecek diyor bana. Cidden kadına da üzülüyorum ama onun evliliği zaten mahvolmuş bir şekilde bir de tutup benimki niye mahvolsun yani. O yüzden dediğiniz gibi kendi ailemle yaşamak bu evlilikten daha mantıklı geliyor. Bazen bende oturup düşünüyorum, kendisinin diğerlerinden ne farkı var diye. Yaşım daha çok genç yani. Bunun 30a kadar yolu var.
Diger gelin akilli bir kadinsa size anlatmaz ben olsam anlatmam anlatmadimda

Eltiyi kotulemenin nedeni nedir biliyor musunuz hani o bak o tu kaka benim gariban anami istemiyor ama sen oylemisin sende anam gibi meleksin sen beraber yasarsin benzer seyleri yasadim elti hep kotu olarak anlatiliyordu aslinda olaylarin tam tersi oldugunu gordum zamanla
Ya şöyle söyleyeyim ben ne dost olurum ne düsman yani bizim alakamız yok çünkü kişiyle sırf eltim diye düşman olmam. Bahsettiğim Kişi sahip olmadığı şeyleri bu aileyle sahip oldu. Ama benim kendi ailemden mevcut zaten bunlar. Bu yüzden bir kıskançlıklar mevzu. O da yengesini cidden sevmiyor ve bana gelip dert yanıyordu başta. Sonra işte benim hakkımda söylediklerini falan söyledi. Birde şöyle söyleyeyim ben kızı kişilik olarak hiç sevmedim yani bana tamamen ters fakat mesela annesi ile bir şey olduğu zaman diyordum hani yengen annene karşı dolu bence bu hareketler normal değil. Yani annen de bir şeyler yapmış olması gerekiyor manasında. O da bilmiyorum ama sanmıyorum falan diyordu. Birde yengesinin annesini istemediğini söylemedi hiç öncesinde abim yapacak çünkü onlar 3 senedir evli olacaklar falan filan dedi.

Çıldırırsınız. Çekilecek çile değil. Bir de normal bir şey gibi 3 gün onlar, 3 gün biz diye anlaşmışsınız. Niye terapiye götürmüyorlar kadını.
Siz erkek arkadaşınızın annesini bir kadın olarak desteklemek isteyebilirsiniz, ama erkek arkadaşınız size kocalık yapacak gibi durmuyor. "Bakarız, ederiz." temalı şeyler ağzından çıkıyorsa çözümü yoktur. Zaten kadınların en ciddi konulardaki sınırlarını bile önemsiz görüyorlar. Ne de olsa kabullenirsiniz diye alttan alıyor. Sırf yatma mevzuları için onun da işine gelmez başta evde olması ama canım cicimler geçince "Kocam değişti." temalı şoklar yaşarsınız.
açıkçası haftada 1 benim için kafi max 2 ama annemin konuşmasıyla biraz daha ılımıştım bu düşünceye. Tabi ona bir şey söylemedim. Kendi içimde olabilir demiştim.
Evet gerçekten üzülüyorum haline, yani kimse yaşasın da istemem ama insan birazda çocuğunu düşünür. Bu fikir sana söyleniyorsa olmaz öyle şey denir. Bende bazen şüpheye düşüyorum kök aile konusunda yani onlara bağlı yaşayacağı konusunda fakat bazen öyle yorgun öyle bıkmış oluyor ki ailesini falan kötülüyor kurtulmak istediğini söylüyor. Tam olarak çözümleyemedim.
Sınırlara saygı olmadığı sürece nasıl yürür ki yani bir evlilik. Bence de öyle olur gibi geliyor yatma mevzuları daha böyle sıradanlaşınca tekrar bu konu gündeme gelir gibi geliyor. Ama bende bunun garantisini almadan evlenmem.

Bu yollardan bir cok kadin geciyor zamanla anliyorsunuz hangi konusma ne amacla yapilmis bugun size tamam der ama konu belli araliklarla gundeme getirebilir bende oyle olmustu ama artik esimde anlamistir diye umut ediyorum cunku bizde artik geline kotu davranmak yok torun ayrimina kadar gitti bende artik diyorum sevdikleri ile yasamasi daha iyi sevmedigi evlat gelin ve torunlarla mutsuz mu olsun diyorum
O aralıklara dikkat etmek gerekiyor. Bana zemin hazırlaması inanın bir şey ifade etmez. Ne kadar seversem seveyim yapamam. Siz En iyisini yapıyorsunuz. Torun ayırması inanın problem değil huzur versinler yeter. Anne baba sevgisi çocuklara yeterli.

Genç kadın daha ya yani cidden sağlıksız bir ilişkinin ipucu bu. Sen bi kabul etmiyorum bunu de bakalm, muhtemelen biter zaten sonra cidden, ki insann da dili varmıyor ama hayırlısu bu gibi. Kabul etmezdim ben de bu arada.
Kesinlikle ilişkileri sağlıksız ben bunu birkaç defa ima ettim. Kabul etmeyeceğimi biliyor ama net bir konuşma yapacağım. Bakalım sonuç ne olacak. Eğer böyle bir konudan o bitirirse zaten böyle bir şey için geri dönüş olmaz.

Haftanın üçer gününü birlikte geçirme fikri bile çok kötü, öyle diyeyim size. Artık birlikte yaşama fikriyle ilgili yorum bile yapmak istemiyorum.

Sevgilinizin de size saygısı yok. Olsa böyle bir vaatte bulunmadan önce size sorardı. Ayrıca siz istemediğinizi belirttiğiniz halde, mutlu olmayacağınız bir şeyi sizden istemeyeceğini söylemek yerine “bakarız” diyor.

Görmek isteyen ve azıcık aklı başında biri için her şey açıkça ortada. Ben vakit kaybetmeyin bu ilişkiye derim.

ya zaten öyle hafta 7 gün 2 gün iznim var 3 gün kaynanamla yani. Bilmiyorum ya gerçekten. Eğer beraber yaşamaktansa bunu tercih ederim. Ben arkadaşlarımla buluştuğumda gitsin annesinin yanına. Ama harici her hafta 3 ben gidemem zaten.
Evet büyük saygısızlık yani bende buna çok kızdım nasıl böyle bir şey konuşabilir yani. Daha bana sormadan.
Bir çok şey görünüyor ama tek görünmeyen tarafı işte sevgi kısmı. Benim zor seçebilmem kısmı.

açıkçası haftada 1 benim için kafi max 2 ama annemin konuşmasıyla biraz daha ılımıştım bu düşünceye. Tabi ona bir şey söylemedim. Kendi içimde olabilir demiştim.
Evet gerçekten üzülüyorum haline, yani kimse yaşasın da istemem ama insan birazda çocuğunu düşünür. Bu fikir sana söyleniyorsa olmaz öyle şey denir. Bende bazen şüpheye düşüyorum kök aile konusunda yani onlara bağlı yaşayacağı konusunda fakat bazen öyle yorgun öyle bıkmış oluyor ki ailesini falan kötülüyor kurtulmak istediğini söylüyor. Tam olarak çözümleyemedim.
Sınırlara saygı olmadığı sürece nasıl yürür ki yani bir evlilik. Bence de öyle olur gibi geliyor yatma mevzuları daha böyle sıradanlaşınca tekrar bu konu gündeme gelir gibi geliyor. Ama bende bunun garantisini almadan evlenmem.
Bunun garantisi yok ki. Bu kadar zamandır kadını bir terapiye götürmemişler. Muhtaç olacak kadar yaşlı da değil. Yazık size, evlilik yaşayamayacaksanız niye evlenesiniz? Konunun tekrar gündeme geleceğinin farkında olmanız iyi, ama şunu da bilmelisiniz ki o zaman "rest çekebilecek kız arkadaş" değil, "istersen git gelin" olacaksınız.
Teyzemi çook severim, ki misafir gelince bana iş de yüklemiyorlar, ama bir ara sürekli geliyordu, utanarak söylüyorum, çok sevdiğim teyzemden bile illallah etmiştim... Evlenirseniz kocanızla rahatça iletişim kurmak bile zor olacak, evde bir kulak daha varken.

Kesinlikle ilişkileri sağlıksız ben bunu birkaç defa ima ettim. Kabul etmeyeceğimi biliyor ama net bir konuşma yapacağım. Bakalım sonuç ne olacak. Eğer böyle bir konudan o bitirirse zaten böyle bir şey için geri dönüş olmaz.

Bence ne şekilde yasarsanız yasın yani ayrı ev olsa bile bosanma garantili bir evliliğe giriyorsun...Sorunlu bi anne, kafa gitmiş kocasından dolayı ve "annem yalnızlıktan kafayı yer" diyen ve şimdiden annesine senin adına aynı evde yasarız diye söz veren bir erkek...Misafir sevmiyorum, bireysellik seviyorum diyen biri için kesinlikle zor günler ve boşanma garantili bir evlilik bence...Hayatınızın ortasına her anda, her olayda mıçar bu kv söyliim...Kocanla özel hayatın, tatilin falan olmaz...

Stres hastalıkların başı evet. Size ne olacak peki siz hasta olmayacak mısınız ? Asla asla asla kabul etmezdim. Kadın asalak olmaktan cıkıp cocuklarına yuk olmayı bırakmalı.

Bazı konularda net olun.Ben asla kabul etmezdim.Herkesin kendine göre özel bi hayatı var.İstediği kadar iyi olsun aynı evde elbet sorunlar olacal.(Bi defa kocanızla rahat rahat hareket edemeyeceksinşz ,canınız yemek ya da temizlik yapmak istemeyecek ama evde 3.bi kişi daha olduğu için buna mecbur kalacaksınız.Evliliğiniz size özel olmalı.) Sevgiliniz annesine bağlı mı bağımlı m? Buna dikkat edin.Üstelik kocasından bunları gören kadınlar genelde evlatlarına çok düşkün olur.Sizi kıskanmlar durumu da yaşanabilir.Sevgilinize aynı evde yaşayınca olabilecek sorunları söyleyin.Bazen erkeklere tek tek anlatmak gerekiyor
Gerçekten öyle tek tek anlatmak gerekiyor. Benimle bu konuyu konuştuktan sonra tek tek olmama sebeplerini açıkladığımda bana hak verdi.
Bende kabul etmem edemem. Karakterime ters en başta. Kesinlikle sorun olur ya ben kesin bir şeylerden nem kaparım. 26 yaşında evleneceğim ve nereden baksanız 80 E kadar annesi yaşasa 50 yaşına kadar kaynanamla yaşayacağım. Gençliğimin baharında. Diken üstünde ve birine bağlı olarak. Hikaye gittikçe korkunçlaşıyor.
Evet öyle bu arada günlük şık sık telefonda konuşurlar, mesajlaşırlar yani ben abisinin bu kadar ilgili olduğunu düşünmüyorum bile. Bu olaylar olduktan sonra evde sadece sevgilim vardı. 1 sene tek yaşadılar yani. Annesine bağlı sadece bağımlı değil.

Stres hastalıkların başı evet. Size ne olacak peki siz hasta olmayacak mısınız ? Asla asla asla kabul etmezdim. Kadın asalak olmaktan cıkıp cocuklarına yuk olmayı bırakmalı.
Birde şöyle söyleyeyim zaten hastayım. kanser başlangıçı olan bir evredeyim. Benim stres namına hiçbir şey yaşamamam gerekiyor. Bende önceden olabilecekleri görüyorum böyle bir şey yapmam.

Bunun garantisi yok ki. Bu kadar zamandır kadını bir terapiye götürmemişler. Muhtaç olacak kadar yaşlı da değil. Yazık size, evlilik yaşayamayacaksanız niye evlenesiniz? Konunun tekrar gündeme geleceğinin farkında olmanız iyi, ama şunu da bilmelisiniz ki o zaman "rest çekebilecek kız arkadaş" değil, "istersen git gelin" olacaksınız.
Teyzemi çook severim, ki misafir gelince bana iş de yüklemiyorlar, ama bir ara sürekli geliyordu, utanarak söylüyorum, çok sevdiğim teyzemden bile illallah etmiştim... Evlenirseniz kocanızla rahatça iletişim kurmak bile zor olacak, evde bir kulak daha varken.

Evet garanti bir durumu yok. Zaten muhtaç olsa inanın bakarım. Ama bu durumdayken neden diye sorguluyorum. Öyle tabiki neden evleneyim kendi anne babamla otururum. kocamı sadece 2-3 saat yatak odasında görebileceksem gerek yok. Ben böyle de görüyorum. Beraber uyumaya evlenmiyorum ya. Evet ama gidebileceğimi de bilir ya. Kesinlikle öyle. Benimde aynı şekilde olduğum kuzenim var yaşlarımız da yakın eğleniriz güleriz uzun süreli kalınca bana da bir bıkkınlık geliyor. Bu insan kuzenim birde beni kıskanan eşimi çalmışım gibi davranan bir kv düşünemiyorum. Evet kesinlikle öyle. Bende bu noktayı söyledim yani biz normal tartışsak dahi belki annesi duyuyor diye ben daha alıngan olacağım o da daha yüksek olacak vs vs. Yani 3. Kişi her zaman sorun.

Evet ama gidebileceğimi de bilir ya.
Ne yazık ki daha bu küçük yaşımdan anladım ki bu ülkede erkekler, kadınların beyanlarını umursamıyor. Açık giyinen kadınla "Baskılarım." diye evleniyor, çocuk istemeyen kadınla "Bir çeşit ikna ederim, olmadı haberi olmadan korunmayı çıkartırım." (🤬) diye evleniyor, iş sahibi kadınla (parasını da yemeye niyeti yoksa) "İşini bırakır." diye...
Umarım uzatmamışımdır, iyiliğinizi diliyorum. Çok şükür sizin mantığınız yerinde gibi duruyor. Allah yardımcınız olsun.

Merhabalar,

Çevremde kimseye anlatamadığım ve kafamın gerçekten çok karışık olduğu bir dönemdeyim. Bu yüzden tüm yapıcı eleştirilerinize açığım ve görüşlerinizi duymaktan memnun olurum.

Yaklaşık 2 senelik bir ilişkim var. Süre belki kısa gelebilir, ama haftada 3-4 kere görüşüyoruz ve pek çok şey yaşadık. Önce ilişki dinamiklerinden bahsedeyim. Ben kolayca sevebilen biri değilim, baskın bir karakterim, özgürlüğüme düşkünüm, genelde çabuk sinirlenirim ve alınırım. Karşımdaki kişiye gösterdiğim kadar önceliğin bende olmasını isterim. Bu arada o da baskın bir karakter. Genelde yapıcı taraf ilk başlarda hep o olur, ama son tartışmamızda hatalı olduğumdan sonra yapıcı olmaya çalışan taraf ben oldum. Olayın daha rahat anlaşılması için kayınvalidem diyerek anlatacağım aslında sevgiliyiz.

Şimdi olaya geçeyim. Biz, 1 sene sonra 2026 yazında evlenmeyi düşünüyoruz. Sevgilim 2 kardeş, bir abisi var. Abisi 1,5 senelik evli ve tuhaf bir kadınla birlikte. Tuhaf dediğimde, kadın sadece para için evlenmiş gibi davranıyor. Yaşına göre hareket etmiyor ve tamamen harcamalar üzerine kurulu bir yaşam tarzı benimsiyor. Abisinin eşi şu an hamile ve 2 aya kadar doğuracak. 3 ay boyunca çocuğa bakabilmek için kayınvalidemin evine gidecekler.

Kayınvalidem, küçük yaşta babasını kaybetmiş, bu yüzden erken evlenmiş. Kendi kaynanasından ve kocasından oldukça çekmiş çünkü kayınpederim, kendi kök ailesine çok düşkün ve onların her dediğini sorgulamadan kabul ediyormuş. Bu yüzden kocadan hayır görmeyince kayınvalidem çocuklarına çok düşkün. Çocuklar da ona çok bağlı, bence aşırı bir düşkünlük var her iki taraftan da.

Kaynanam 40 senedir evli ve 55 yaşında. 20’li yaşlardan beri, kayınpederim zamparalık peşinde. Bunu uzun süredir biliyormuş. 2 yıl önce uzun süreli bir ilişkisi olduğunu öğreniyor. (Kadın, karısı gibi davranan ve tanıdığı birisi) Tabi burada büyük bir kavga kopuyor, ailede işler karışıyor. Neyse ki kayınvalidem, kocasını evden yolluyor ama 1 yıl sonra affedip tekrar eve alıyor. Kayınpederim bu 1 yıl boyunca diğer kadınla görüşmeye devam etmiş ve eve döndükten sonra da görüşmeleri sürdürmüş. Bunu bir şekilde öğreniyorlar ve tekrar kayınpederimi evden yolluyorlar. Bu arada ben gerçekten merhametsiz biri değilim. Kayınvalideme çok üzülüyorum, hiçbir kadının böyle bir şey yaşamasını istemem ve boşanmasını da destekliyordum. Ama sonrasında duyduklarım her şeyi değiştirdi.

Bu arada ne kaynanamın ne sevgilimin her iki tarafın da maddi kaygısı yok. Şu an birlikte tek katlı bir villada yaşıyorlar. Daha önce boşanma konuşulmuştu ve bizim tutacağımız eve yakın bir yerlerden ev alıp, hafta 3 gün biz, hafta 3 gün de abisi ve eşi gider diye konuşmuştuk. Fakat 3 gün önce sevgilim bana şunu söyledi: Annesi 3 sene önce ondan bir garanti istemiş. Boşanırsa arkasında durur musunuz gibi bir şey. Sevgilim de, tabi ki oluruz demiş ama 3 yıl boyunca boşanma gerçekleşmemiş, aksine affetmiş. Geçen gün tekrar konuşurken, annesi bu konuda aynı şeyi tekrarlamış. Yine aynı konuşma geçmiş. Sevgilim de orta yolu bulmuş Yalnızlık ve stres hastalıkların başıdır diyerek (kayınvalidemin herhangi bir sağlık problemi yok) 2-3 katlı bir villaya taşınalım sen de bizimle birlikte altlı üstlü beraber yaşarsın demiş ve kaynanam olabilir demiş. Ben bu durumu duyunca şok oldum, çünkü daha önce böyle bir şey hiç konuşulmamıştı. Ben de, bu şekilde bir yaşamın mümkün olamayacağını, bizim yeni evli olacağımızı, özel hayatımızın kısıtlanacağını söyledim. Sevgilim de fikirlerimi duyunca hak verdi. O zamana kadar bir bakarız dedi. Ama ben hâlâ çekiniyorum. Çünkü kendimi tanıyorum, misafire gitmeyi ve evime misafir almayı pek seven biri değilim. Ve ömrüm boyunca 3. bir kişiyle aynı evde olacağımız düşüncesi beni oldukça tedirgin ediyor. Üstüne üstlük sevgilim annesine çok bağlı ve aralarındaki bağ beni kaygılandırıyor. Çünkü 20’li yaşlardan bu yana, koca figürsüz kadınlar çocuklarını bazen koca figürüne yerleştirebiliyor.

Bu durumda ne yapmalıyım? Evlilik düşünmeden bir ilişki mi yaşamalıyım, yoksa zaman kaybı diyerek ilişkiyi bitirmeli miyim? Daha önce kayınvalideyle yaşamış kişiler, dezavantaj ve avantajları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Fikirlerinize ihtiyacım var.
Koşarak uzaklaş. Evlenirsen ayrı eve çık mutlaka. 9 ay kayınvalide ve erkek çocuklarıyla yani eski eşimin kardeşleriyle aynı evde yaşamış birisi olarak diyorum. Misafiri, hizmeti, temizliği, köleliği bitmez. Üstüne tüm gözler sende olur rahatça markete bile gidemezsin KV benim eski KV gibi kıskanç ve baskıcı ise yandın. En önemlisi aitlik hissi yok. Rahatça cinsel hayatı yaşayamıyorsun , duş alamıyorsun. Aman diyim bu hatalara düşüp kendinizi yakmayın.

Ne yazık ki daha bu küçük yaşımdan anladım ki bu ülkede erkekler, kadınların beyanlarını umursamıyor. Açık giyinen kadınla "Baskılarım." diye evleniyor, çocuk istemeyen kadınla "Bir çeşit ikna ederim, olmadı haberi olmadan korunmayı çıkartırım." (🤬) diye evleniyor, iş sahibi kadınla (parasını da yemeye niyeti yoksa) "İşini bırakır." diye...
Umarım uzatmamışımdır, iyiliğinizi diliyorum. Çok şükür sizin mantığınız yerinde gibi duruyor. Allah yardımcınız olsun.
Kesinlikle öyle. Saygı ve empati kavramı sadece erkekler için mümkün olan bir şey. Erkeklerin kararları ve uygulayanları. Ben böyle demiş olsam feminist olurum. Her dediğim ikilenmiyor falan olur. Yok tabiki uzatmadınız, konuştukça aslında ufkum açılıyor daha net görebiliyorum her şeyi. O yüzden yazdım aslında buraya. Çok teşekkür ederim. Amin inşallah 🙏🏻

Koşarak uzaklaş. Evlenirsen ayrı eve çık mutlaka. 9 ay kayınvalide ve erkek çocuklarıyla yani eski eşimin kardeşleriyle aynı evde yaşamış birisi olarak diyorum. Misafiri, hizmeti, temizliği, köleliği bitmez. Üstüne tüm gözler sende olur rahatça markete bile gidemezsin KV benim eski KV gibi kıskanç ve baskıcı ise yandın. En önemlisi aitlik hissi yok. Rahatça cinsel hayatı yaşayamıyorsun , duş alamıyorsun. Aman diyim bu hatalara düşüp kendinizi yakmayın.
Bitmez tabiki. Her şeyi ben yapmam muhtemelen annesi zaten hamarat biri ama yine de bekler ve bunun şikayetini yapar. Çoğu zaman dışarıdan söyleyecek olsam zorundalıktan kalkar hazırlarım. Kv baskıcı değil ama kıskanç gizli kıskançlardan. Birde bunun hem sözle hem davranışla garantisini almadan evlenemem. Evet cinsel hayat, normal hayat dahil kısıtlanıyor. Ben sürekli konuştuklarıma dikkat ettiğim bir evde olmak istemiyorum. Diken üstünde yaşam mı olur.

X