- 8 Şubat 2024
- 3.163
- 4.336
-
- Konu Sahibi oybenneregidemm
Sizi kimse tanımaz etmez bu kadar insan koro halinde birşey söylüyorsa demekki var bir hikmeti.Allahin sevgili kulusunuz belkide konu açtınız.Ben olsam aman canım kk işte deyip geçmezdim.Kesinlikle
Kafanızda netleştimi azda olsa yazılanlar.Yok zaten duyduğumdan beridir bunu düşünüyorum. Sizin fikirleriniz çok önemli o yüzden herkesten fikir istedim.
Bu şu demek: seninle bir evlenelim, sen bir yere kaçamayacak olunca annem bizim eve taşınacakO zamana kadar bir bakarız dedi.
Asla asla asla. Altli ustlu kapi ayri yerden acilsa bile buyuk sorunlar oluyor.inanki buyuk sorunlar yasarsin.kesinlikle kabul etmeMerhabalar,
Çevremde kimseye anlatamadığım ve kafamın gerçekten çok karışık olduğu bir dönemdeyim. Bu yüzden tüm yapıcı eleştirilerinize açığım ve görüşlerinizi duymaktan memnun olurum.
Yaklaşık 2 senelik bir ilişkim var. Süre belki kısa gelebilir, ama haftada 3-4 kere görüşüyoruz ve pek çok şey yaşadık. Önce ilişki dinamiklerinden bahsedeyim. Ben kolayca sevebilen biri değilim, baskın bir karakterim, özgürlüğüme düşkünüm, genelde çabuk sinirlenirim ve alınırım. Karşımdaki kişiye gösterdiğim kadar önceliğin bende olmasını isterim. Bu arada o da baskın bir karakter. Genelde yapıcı taraf ilk başlarda hep o olur, ama son tartışmamızda hatalı olduğumdan sonra yapıcı olmaya çalışan taraf ben oldum. Olayın daha rahat anlaşılması için kayınvalidem diyerek anlatacağım aslında sevgiliyiz.
Şimdi olaya geçeyim. Biz, 1 sene sonra 2026 yazında evlenmeyi düşünüyoruz. Sevgilim 2 kardeş, bir abisi var. Abisi 1,5 senelik evli ve tuhaf bir kadınla birlikte. Tuhaf dediğimde, kadın sadece para için evlenmiş gibi davranıyor. Yaşına göre hareket etmiyor ve tamamen harcamalar üzerine kurulu bir yaşam tarzı benimsiyor. Abisinin eşi şu an hamile ve 2 aya kadar doğuracak. 3 ay boyunca çocuğa bakabilmek için kayınvalidemin evine gidecekler.
Kayınvalidem, küçük yaşta babasını kaybetmiş, bu yüzden erken evlenmiş. Kendi kaynanasından ve kocasından oldukça çekmiş çünkü kayınpederim, kendi kök ailesine çok düşkün ve onların her dediğini sorgulamadan kabul ediyormuş. Bu yüzden kocadan hayır görmeyince kayınvalidem çocuklarına çok düşkün. Çocuklar da ona çok bağlı, bence aşırı bir düşkünlük var her iki taraftan da.
Kaynanam 40 senedir evli ve 55 yaşında. 20’li yaşlardan beri, kayınpederim zamparalık peşinde. Bunu uzun süredir biliyormuş. 2 yıl önce uzun süreli bir ilişkisi olduğunu öğreniyor. (Kadın, karısı gibi davranan ve tanıdığı birisi) Tabi burada büyük bir kavga kopuyor, ailede işler karışıyor. Neyse ki kayınvalidem, kocasını evden yolluyor ama 1 yıl sonra affedip tekrar eve alıyor. Kayınpederim bu 1 yıl boyunca diğer kadınla görüşmeye devam etmiş ve eve döndükten sonra da görüşmeleri sürdürmüş. Bunu bir şekilde öğreniyorlar ve tekrar kayınpederimi evden yolluyorlar. Bu arada ben gerçekten merhametsiz biri değilim. Kayınvalideme çok üzülüyorum, hiçbir kadının böyle bir şey yaşamasını istemem ve boşanmasını da destekliyordum. Ama sonrasında duyduklarım her şeyi değiştirdi.
Bu arada ne kaynanamın ne sevgilimin her iki tarafın da maddi kaygısı yok. Şu an birlikte tek katlı bir villada yaşıyorlar. Daha önce boşanma konuşulmuştu ve bizim tutacağımız eve yakın bir yerlerden ev alıp, hafta 3 gün biz, hafta 3 gün de abisi ve eşi gider diye konuşmuştuk. Fakat 3 gün önce sevgilim bana şunu söyledi: Annesi 3 sene önce ondan bir garanti istemiş. Boşanırsa arkasında durur musunuz gibi bir şey. Sevgilim de, tabi ki oluruz demiş ama 3 yıl boyunca boşanma gerçekleşmemiş, aksine affetmiş. Geçen gün tekrar konuşurken, annesi bu konuda aynı şeyi tekrarlamış. Yine aynı konuşma geçmiş. Sevgilim de orta yolu bulmuş Yalnızlık ve stres hastalıkların başıdır diyerek (kayınvalidemin herhangi bir sağlık problemi yok) 2-3 katlı bir villaya taşınalım sen de bizimle birlikte altlı üstlü beraber yaşarsın demiş ve kaynanam olabilir demiş. Ben bu durumu duyunca şok oldum, çünkü daha önce böyle bir şey hiç konuşulmamıştı. Ben de, bu şekilde bir yaşamın mümkün olamayacağını, bizim yeni evli olacağımızı, özel hayatımızın kısıtlanacağını söyledim. Sevgilim de fikirlerimi duyunca hak verdi. O zamana kadar bir bakarız dedi. Ama ben hâlâ çekiniyorum. Çünkü kendimi tanıyorum, misafire gitmeyi ve evime misafir almayı pek seven biri değilim. Ve ömrüm boyunca 3. bir kişiyle aynı evde olacağımız düşüncesi beni oldukça tedirgin ediyor. Üstüne üstlük sevgilim annesine çok bağlı ve aralarındaki bağ beni kaygılandırıyor. Çünkü 20’li yaşlardan bu yana, koca figürsüz kadınlar çocuklarını bazen koca figürüne yerleştirebiliyor.
Bu durumda ne yapmalıyım? Evlilik düşünmeden bir ilişki mi yaşamalıyım, yoksa zaman kaybı diyerek ilişkiyi bitirmeli miyim? Daha önce kayınvalideyle yaşamış kişiler, dezavantaj ve avantajları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Fikirlerinize ihtiyacım var.
Kafanızda netleştimi azda olsa yazılanlar.
Verilecek en doğru karar bu işe hiç başlamadan bitirmek olsun.Evet netleşti tabi, kesinlikle yaşanılmaz. Evlilik 2 sene bile sürmez. Ve ben muhtemelen tekrar evlenmem de. Hiç gerek yok böyle bir şeye.
Bu şu demek: seninle bir evlenelim, sen bir yere kaçamayacak olunca annem bizim eve taşınacak
Annesinin durumu iyiyse o annenin parası normalde bir erkek annemle altlı üstlü oturalım annem tek olamaz diyorsa ki kadının sağlık problemi yok parası var ama oğluyla olacak bu bile sizi soğutmalı ve anlamaliydiniz anneye bağımlı başka birşey demesine gerek yok anliyorum seviyorsunuz olabilir sanıyorsunuz.Evlenince ışık hızıyla soğursunuz zaten.Zaten o sevgili niye evleniyor otursun annesiyle.Yada bu kadar paraya ihtiyacı olan insan var tutsun annesine bı yardimci.Ay oturur kendi annemle yaşarım daha iyi.Bir evlilik içinde bu kadar bedel fazla yani.Ne ki özelliği 9 kanadı mi var sevgilimin der çıkardım bu işten .Siz zaten yapamazsınız o aile ile ben anladım yazdıklarınizdan bence herkes anladı umarım sizde anlayın.Hep ikinci eş gibi hep çocuklu biri gibi hep susan hep sorun çıkaran olmaya hazır değilseniz girmeyin bu işe.Birde oğlunu kıskanan ilgiyi hep kendine isteyen bir kadınsa eyvah.Yolunu yapmış oğlundan söz almış kocasına geçiremedi ği dışı size geçirecek
hayatım boyunca hep kayınvalidem tek ise tabi ki bizimle olabilir kafasında bir insanım. Benim annem de boşanmış bir insan onu düşünerekten. Fakat 7 aydır evliyim. Uzaktan davulun sesi hoş gelir derler ya öyle tamamen benimki. Şuan kayınvalidemle birlikte yaşamıyorum ama evlenince anladım ki asla olmazmış. Biz
Verilecek en doğru karar bu işe hiç başlamadan bitirmek olsun.
55 yaşındaymış sağlık sorunu olur en kötü yakından bir eve taşınılır gidilir kontrol edilir.
Sürekli aynı evde olmaz erkek arkadaşınız sizi mecbur bırakıyor burada.
İste tam bunu demek istiyorum. Biyleleride var.İnanın bende anlamıyorum. 55 genç. Babannem 78 yaşında ve köyde tek başına kalıyor. Kışın sadece 3 ay gelir kalır onda da kar yağmasa gelmeyecek. Bazı insanlar gerçekten tuhaf.
Normal bir insanın kendi ve eşiyle hayatı ön planda olur. Annesine zaten beraber yaşama sözü veren bir adamda bu öncelik yoktur, benim eski eşim iş çıkışı annesine gider rendelenecek sebzeleri rendelerdi kolu ağrımasın diye. Her akşam aynı saatlerde telefonla konuşurlardı. Çoğu zaman yanımda konuşmak istemezdi çünkü onların özel bir ilişkisi ve dünyası vardı. Annesinin olumsuz her şeyini gizlemeye çalışırdı.Mesela bu düşkünlük ve normal bağlılığı nasıl ayırabilirim. Deneyimliyseniz aydınlatır mısınız
Kesinlikle bana da tuhaf geliyor yalnız değilsiniz.İste tam bunu demek istiyorum. Biyleleride var.
Yasli hasta olsa zaten düsunulur. Ama sapasaglam birilerinin yaninda kalmak bana tuhaf geliyor
Kusura bakma ama nah bulur. Kimse savaştan falan kaçıp sığınmadıkça kaynanayla dipdibe yaşayacağı bir hayatı kabul etmez. Neden etsin? Hayal et bakalım kocanla kendini o resimde mutlu görüyor musun? Olmaz olmaz olmaz. Olsaydı benim ilk evliliğim olurdu. Kendimi yırttım olsun diye ama olmadı. Gençliğine yazık etme sıyır kendini bu işten.Ama ben evlensem de kaçarım işte onu o da biliyor ben onu da anlamıyorum. Sevgisinden emin olmasam amacı evlenmek diyeceğim ama niye benimle evlenmek olsun yaşı daha genç istediği tarzda birini illa bulur.
Valla o anne yalnızım yalnız uyuyamıyorum seni baktım büyüttüm der gene gelir yaşar sizinle.Bunlar hep işin yolu .Önce tamam annem gelmiyor der düğün olur .Sonra pat annem yalnız napayım hayırsız evlat miyim benim annem Bir Melek olur .Ki annesi ona melek olabilir de size olmaz yani.Ben bu konular bir kere bile konusulduysa en baştan hanimkizimiza bir yoklama cekildiyse kesinlikle o işten vazgeçilmesi taraftarıyım.Cunku ne o erkek ne annesi bu plandan vazgeçmeyecek.Nasil bu kadar kesin konuşuyorum ben hiç aksi şekilde olanı ömrümde görmedim ki ondan galiba.Bi erkek baştan niyeti yoksa kendide kendi amnesi ile oturmak istemiyorsa ayrı ev konusunda çok hevesli oluyor.Amne bağımlısı olan erkek sizin sevgiliniz gibi oluyor.En sonunda bu hikayede kötü anneyi istemeyen vicdansız gelin siz mağdur çilekeş anne o olacak.Siz bu denklemi aşk la çözemezsiniz.Hem eşinden gormedigi gitmedigi gezmedigi herşeyi sizden bekleyecek.Neyse inşallah iyi haberlerinizi verin bizlere.Ben niye böyle yazıp duruyorum biri beni durdursun içime doğdu sanki