Kayınvalide ile beraber yaşama tecrübesi olan var mı? Yardımm. Rica ediyorum okuyun. Herkesin fikrine ihtiyacım var.

Asla asla asla. Altli ustlu kapi ayri yerden acilsa bile buyuk sorunlar oluyor.inanki buyuk sorunlar yasarsin.kesinlikle kabul etme

Annesinin durumu iyiyse o annenin parası normalde bir erkek annemle altlı üstlü oturalım annem tek olamaz diyorsa ki kadının sağlık problemi yok parası var ama oğluyla olacak bu bile sizi soğutmalı ve anlamaliydiniz anneye bağımlı başka birşey demesine gerek yok anliyorum seviyorsunuz olabilir sanıyorsunuz.Evlenince ışık hızıyla soğursunuz zaten.Zaten o sevgili niye evleniyor otursun annesiyle.Yada bu kadar paraya ihtiyacı olan insan var tutsun annesine bı yardimci.Ay oturur kendi annemle yaşarım daha iyi.Bir evlilik içinde bu kadar bedel fazla yani.Ne ki özelliği 9 kanadı mi var sevgilimin der çıkardım bu işten .Siz zaten yapamazsınız o aile ile ben anladım yazdıklarınizdan bence herkes anladı umarım sizde anlayın.Hep ikinci eş gibi hep çocuklu biri gibi hep susan hep sorun çıkaran olmaya hazır değilseniz girmeyin bu işe.Birde oğlunu kıskanan ilgiyi hep kendine isteyen bir kadınsa eyvah.Yolunu yapmış oğlundan söz almış kocasına geçiremedi ği dışı size geçirecek

Evet netleşti tabi, kesinlikle yaşanılmaz. Evlilik 2 sene bile sürmez. Ve ben muhtemelen tekrar evlenmem de. Hiç gerek yok böyle bir şeye.
Verilecek en doğru karar bu işe hiç başlamadan bitirmek olsun.
55 yaşındaymış sağlık sorunu olur en kötü yakından bir eve taşınılır gidilir kontrol edilir.
Sürekli aynı evde olmaz erkek arkadaşınız sizi mecbur bırakıyor burada.

Merhaba, hayatım boyunca hep kayınvalidem tek ise tabi ki bizimle olabilir kafasında bir insanım. Benim annem de boşanmış bir insan onu düşünerekten. Fakat 7 aydır evliyim. Uzaktan davulun sesi hoş gelir derler ya öyle tamamen benimki. Şuan kayınvalidemle birlikte yaşamıyorum ama evlenince anladım ki asla olmazmış. Biz kadınlar evlenince kendi düzenini kurmak istiyoruz benim ki ev yerleştirmeye geldiğinde bile benim modumu aşırı düşürmüştü. Bence bu konuyu geçiştirmek yerine sevgilinizle kesinlikle böyle bir şeye razı olmayacağınızı söyleyin. Bırakın hoşuna gitmiyorsa o ayrılsın derim ben..

Yani açıkcası evin içine tam anlamıyla girsem diğer gelinden bir şeyler öğreneceğim ama öğrenemiyorum. Şuan sadece sevgilim anlattıklarıyla sınırlıyım. Ama ban diş geçirebilecek bir yapısı olduğunu düşünmüyorum çünkü oğlu geçiremiyor.
Annenin de oğlunun da parası var anne yalnız kalmak istemiyor bende aynı fikirdeyim yaşına yakın bir yardımcı tutmak hem arkadaşlık hem işleri de yapar gönlü de olur yani. Ama bunu kabul etmez illa oğlumda oğlum derse yapacak bir şey kalmaz şerefimle çekilirim aradan. Kendimi biliyorum sinirden ölürüm. Annem yalnızlıktan kafayı yiyecek diyor bana. Cidden kadına da üzülüyorum ama onun evliliği zaten mahvolmuş bir şekilde bir de tutup benimki niye mahvolsun yani. O yüzden dediğiniz gibi kendi ailemle yaşamak bu evlilikten daha mantıklı geliyor. Bazen bende oturup düşünüyorum, kendisinin diğerlerinden ne farkı var diye. Yaşım daha çok genç yani. Bunun 30a kadar yolu var.

Merhaba, yaşlılıkta bende bakılması taraftarıyım ama bu söylediğim 65-70 yaşlar yani tutup nasıl ben simdiden eli ayağı tutuyorken alıp aynı evde yaşayayım. Gerçekten bakmam gereken zamandaki tahammül seviyemi düşünmek bile istemiyorum. Kesinlikle haklısınız kendi düzenimizi kurmak istiyoruz. Evlilik zaten bence bunun için yapılan bir şey. Birde şöyle söyleyeyim ben öyle eşyalarıma dokunulmasını vs seven bir insan değilim tatile gittiğimde dahi odamı temizletmem ya da aile evinde annem benim odamı temizlemezler. Kendi odam içinde bile bir düzenim var ve buna saygı duyuluyorken biri yalnız kalacak diye bunu yapamam. Sevgilimle konuştum aslında tam olarak benim düşünceme hakim ama ben onunkini tam anlamış değilim. Önceliği önce abisine verecek muhtemelen bakması için bakmazsa ben bakarım tarzında konuştu. Ama algılamadığı kısım şu annesi bakıma muhtaç değil.

1 ay içinde net bir konuşma yapacağım zaten o süreçte kv ve kp durumu da netleşmiş olur. Dediğiniz gibi yakın bir eve bile tamamım ama o kapılarımız farklı olacak. Alt üst mevzusu olmayacak yani. Birde açıkçası mecbur değilim şuan bana farklı kattığı tek şey hayat standartımı bir tık üste taşır ona da huzurum yoksa gerek yok. Ben zaten o bir tıka kendim de ulaşabilirim.

İnanın bende anlamıyorum. 55 genç. Babannem 78 yaşında ve köyde tek başına kalıyor. Kışın sadece 3 ay gelir kalır onda da kar yağmasa gelmeyecek. Bazı insanlar gerçekten tuhaf.
İste tam bunu demek istiyorum. Biyleleride var.
Yasli hasta olsa zaten düsunulur. Ama sapasaglam birilerinin yaninda kalmak bana tuhaf geliyor

Valla o anne yalnızım yalnız uyuyamıyorum seni baktım büyüttüm der gene gelir yaşar sizinle.Bunlar hep işin yolu .Önce tamam annem gelmiyor der düğün olur .Sonra pat annem yalnız napayım hayırsız evlat miyim benim annem Bir Melek olur .Ki annesi ona melek olabilir de size olmaz yani.Ben bu konular bir kere bile konusulduysa en baştan hanimkizimiza bir yoklama cekildiyse kesinlikle o işten vazgeçilmesi taraftarıyım.Cunku ne o erkek ne annesi bu plandan vazgeçmeyecek.Nasil bu kadar kesin konuşuyorum ben hiç aksi şekilde olanı ömrümde görmedim ki ondan galiba.Bi erkek baştan niyeti yoksa kendide kendi amnesi ile oturmak istemiyorsa ayrı ev konusunda çok hevesli oluyor.Amne bağımlısı olan erkek sizin sevgiliniz gibi oluyor.En sonunda bu hikayede kötü anneyi istemeyen vicdansız gelin siz mağdur çilekeş anne o olacak.Siz bu denklemi aşk la çözemezsiniz.Hem eşinden gormedigi gitmedigi gezmedigi herşeyi sizden bekleyecek.Neyse inşallah iyi haberlerinizi verin bizlere.Ben niye böyle yazıp duruyorum biri beni durdursun içime doğdu sanki

Mesela bu düşkünlük ve normal bağlılığı nasıl ayırabilirim. Deneyimliyseniz aydınlatır mısınız
Normal bir insanın kendi ve eşiyle hayatı ön planda olur. Annesine zaten beraber yaşama sözü veren bir adamda bu öncelik yoktur, benim eski eşim iş çıkışı annesine gider rendelenecek sebzeleri rendelerdi kolu ağrımasın diye. Her akşam aynı saatlerde telefonla konuşurlardı. Çoğu zaman yanımda konuşmak istemezdi çünkü onların özel bir ilişkisi ve dünyası vardı. Annesinin olumsuz her şeyini gizlemeye çalışırdı.
Şimdi eşimle yaşantıma bakıyorum her şey o kadar normal ki. Genelde ben derim anneni arasana mutlu olur diye. Önceliği benim, ve çocuğumuz.

Bu adamdan olmaz. Ben yaktım kendimi ilk evliliğimde sen yakma. Gel şimdiki x seviyedeki üzüntüye katlan. Kötü evlilik ve boşanma 1000x seviyesinde çünkü.

Ama ben evlensem de kaçarım işte onu o da biliyor ben onu da anlamıyorum. Sevgisinden emin olmasam amacı evlenmek diyeceğim ama niye benimle evlenmek olsun yaşı daha genç istediği tarzda birini illa bulur.
Kusura bakma ama nah bulur. Kimse savaştan falan kaçıp sığınmadıkça kaynanayla dipdibe yaşayacağı bir hayatı kabul etmez. Neden etsin? Hayal et bakalım kocanla kendini o resimde mutlu görüyor musun? Olmaz olmaz olmaz. Olsaydı benim ilk evliliğim olurdu. Kendimi yırttım olsun diye ama olmadı. Gençliğine yazık etme sıyır kendini bu işten.
Normal bağlı bir erkek söz konusuyken asla “acaba bu bağlılık normal mi?” Diye düşünmezsin, düşündürmez sana.

Ha şunu da söyleyeyim sevgilin “tamam uzak oturalım” desin ve okyanus aşırı bir ülkeye taşının yine mutlu olamayacaksınız. Annecilik böyle bir şey çünkü.

Eğer kocasıyla barışırsa kaynanam gelmez muhtemelen. Ama onun da garantisi yok işte. Belki 2 sene içinde yine bir şeyler olacak ve ayrılacaklar. Kesinlikle melek olmaz cunku bu tarz oğullarına bağlı olan anneler oğullarını gelinlerine karşı dolduruyorlar, sanki kocalarını çalmışlar gibi davranıyorlar. Bana yüzüme bir şey söyleyebileceğini sanmıyorum açıkçası çünkü dilim sivridir ve sevgilimin ailedeki bireylere bu konudan bahsettiğini hani benim yanımda bana nazaran bir şey konuşamazlar fakat işte sevgilimi doldururlar kavga ederiz yoktan yere bizde huzur kalmaz. İşte başında zaten bana yakın yer tutarız, 3 gün beraber gideriz bir kaç saat oturur geliriz demişti. Fikir cazip geldi çalışacağım için yemek hazır olacaktı çünkü. Ama şimdi aynı evde istediğini de yapsa olmaz. Çünkü evde herhangi birinin olması sadece kaynana değil tartışmayı şiddetlendirir. Bunu söylediğimde bana hak verdi. Muhtemel sonum zaten vicdansız gelin ben olmuş olacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…