- 16 Ocak 2013
- 3.099
- 3.245
-
- Konu Sahibi kubracan91
haklısın öyle tabi eşin bişey diyemedikten sonra sen kendini parçalasan ne olur ay inşallah öyle biri olmaz ezdirmez beni şimdi söylediklerini yerine getirir
biir reste bakar diyosun darısı başımaaa
misafire çağırmayı değil ama başlarda bir yere beraber gitme falan bence yaşadım. evlendiğimde izindeydim. şimdi düşünüyorum da eğer çalışmasaydım beni de sürerdi oraya buraya.
ve evet eş konusunda kesinlikle katılıyorum.
ilk zaman, şöyle bir hafta falan herhalde, o kadar bile olmamıştır, onlara çıkıp yemek yedik. sonra eşim artık gelmeyeceğiz dedi. eşim kendi yapsın, alışsın dedi. kaynanam ozamanların ilk zamanlarında bize yine yemek taşıdı. ben işten gelir, yemek yapmaya koyulurdum. kapıyı çalardı elinde yemekler. yapıyorum derdim, zahmet etmeyin, yapma, direk yapma derdi yani.
bir gün tamam dedim, artık getirmeyin ben yapayım alışayım. artık çok nadir eşimin sevdiği yemek olursa falan getiriyor.
yani önemli olan cidden dur diyebilmek.
yoksa kendileri durmayı bilmiyor.
konu sahibi, sizede mutluluklar dilerim.
herşey gönlünüzce olsun İnşaallah.
Ne demişler başkalarının tecrübesini, başına gelince doğrulama.söyledim ama mantıksızmış zaten bir sorun yaşanmayacakmış kendinden de ailesinden de eminmiş bu yğzden böyle bişeye gerek kalmyacakmış neden sıkıntıya girsinmiş boş yere
Herkese merhaba ,
Başlıktan da anlaşılacağı üzere konu kv ile ilgiliGüzel giden ilişkimizi Allah nasip ederse eylül ayında adımları atarak evliliğe doğru götürmeyi düşünüyoruz , şöyle ki eylül de tanışma ve isteme olacak ondan sonra nişan düğün bir kaç aya yapılacak inşallah yani uzatmıycaz çok fazla ailelerin haberi var şu an, ben 24 sevgilim 28 yaşında
Asıl konuya gelirsekte ben avrupa yakasında sevgilim ise asya yakasında oturuyor mesafe fazla ve evlendiğimizde ailesiyle aynı apartmanda olacağızçünkü evi ve işi orada hatta aynı mahallede ve kendi işi bu yüzden düzenini bozamıyor .
bu siteyi de sürekli takip ediyorum kv konularını çok görüyorum bu yüzden çok korkuyorumnapıcam bilmiyorum sevgilimin anlatmasına göre annesi etliye sütlüye karışmayan kendi halinde biriymiş ama ne kadar bir de bekar genç kız görümce var evde
Çok sorun yaşar mıyım ne yapmalıyım tecrübeli arkadaşlardan fikir istiyorum
Teşekkürler şimdiden
ne güzel demişsiniz adaptan anlamak diyeNişanlınızın annesi anaç, sevecen biriyse, çocuklar da öyle zırt pırt soluğu sizin evde almayacak kadar adaptan haberdarsa, hiçbir sorun yaşamazsınız. Hatta güzel bile olur. Ancak sanırım henüz hiçbirini tanımıyorsunuz. Bence önce bir tanışın, ileride ne olur, değişirler mi diye kestirmek zor ama en azından bir fikriniz olsun onlar hakkında, aynı apartmanda yaşama kararını daha sonraya bırakın.
söyledim ama mantıksızmış zaten bir sorun yaşanmayacakmış kendinden de ailesinden de eminmiş bu yğzden böyle bişeye gerek kalmyacakmış neden sıkıntıya girsinmiş boş yere
anladım öyle tabi amin inşallahhhmisafire çağırmayı değil ama başlarda bir yere beraber gitme falan bence yaşadım. evlendiğimde izindeydim. şimdi düşünüyorum da eğer çalışmasaydım beni de sürerdi oraya buraya.
ve evet eş konusunda kesinlikle katılıyorum.
ilk zaman, şöyle bir hafta falan herhalde, o kadar bile olmamıştır, onlara çıkıp yemek yedik. sonra eşim artık gelmeyeceğiz dedi. eşim kendi yapsın, alışsın dedi. kaynanam ozamanların ilk zamanlarında bize yine yemek taşıdı. ben işten gelir, yemek yapmaya koyulurdum. kapıyı çalardı elinde yemekler. yapıyorum derdim, zahmet etmeyin, yapma, direk yapma derdi yani.
bir gün tamam dedim, artık getirmeyin ben yapayım alışayım. artık çok nadir eşimin sevdiği yemek olursa falan getiriyor.
yani önemli olan cidden dur diyebilmek.
yoksa kendileri durmayı bilmiyor.
konu sahibi, sizede mutluluklar dilerim.
herşey gönlünüzce olsun İnşaallah.
yaniii o da abartıAynisi ben de dedim ama anneme adamın yüzüne demedim.saat 5 te kim kalkıp kahvaltı yapar ha çok önemli isim olur sınav yada uzun yol erken kalkilir benim gibi uykuyu seven birisi 5 te ayakta.
hımm aynen verdiğin yüze göre yani , en iyisini yapmışsınız bende böyle yapmalıyımsoyle söyleyeyim canım. 4 katlı kendi müstakil apartmanımızda yasıyoruz en üst katta ben varım benim altımda eltim onun altında kv oturuyor. Ev müstakil kiracı yabancı falan olmadığı için çok rahatız daire kapısının üstünde falan bırakırız anahtarı. Eltime aynı soruyu sormuş olsan sakın kv ile aynı binada yaşama der sana. Çünkü öyle alıştırmışki kv onun evine,çat kapı girer 4 yaşında oğlu var hafta sonu herkes uyurken kv gelir çocuğu alır aşağı indirir. Ya da onları uyandırır hadi kalkın vs gibi eltim ayar olur ama saygıdan bişey demez. Kaynım desen hiç,umrunda,değil adam rahatsız bile olmuyor. Ama aynı kayın valide kapida anahtar olsa bile ben kapiyi acmadan girmez iceri. Evime geldiginde de oyle hic bi yeri kurcalamaz esimin de benim de tavrimiz nettir bu konuda. Yani kisacasi sen en basinda nasil yaklasirsan nasil tavir alirsan oyle gider ay saygidan bisey demiyim falan dersen tepen cikar.
bilmiyorum ki bu sefer zor durumda kalacaklar baştan ne konuştuk olayı olacakBence topu ailene at. Ailen biz ayni binada oturmasini istemeyiz tecrubelere dayanarak desinler.
hayırlısıyla inşallahh
benimde çalışmam önemli oldu bu konuda
ben onda toplasan 2 senede 10 kere yememişimdir yemek
bize yemek çıkartamıyordu ama balkondan yemek hazır diyordu tabii biz sallamadık
şimdi gayet güzel yapıyorum yemeklerimi hatta evlendikten sonra kocam 12 kilo aldı benden iyi bakıyorsun diyor
ne alakası var yahu insanların imkanları belli sonuçta bende tatlı dille çözmek için uğraşıyorumNe demişler başkalarının tecrübesini, başına gelince doğrulama.
Şaşırıyorum bu kızlara yere göğe sığdıramıyorlar erkekleri ve annelerini.
Yok ben mi anormalim bunlar mı bilemiyorum.
inşallah öyle olur yaaa , konuşucaz bakalım hayırlısıylaaaEsinle iletisiminiz iyiyse bi sorun olmaz bence. Benim eşimin isi de ailesi de benim yaşadığım semte uzaklardi ama eşimin isine yakin olmak istedik ailesinin apartmanında evi vardı oraya oturun dediler ama ben de istemedim sonuçta evlenmeden önce ne kadar gorusseniz de insanları yeteri kadar taniyamiyorsunuz biz de ayni semtte farklı bi eve yerleştik, tabi o zamanlar asla oturmam filan diyordum altlı üstlü ama su an o sorsan o kadar da umursamıyorum çünkü kayinvalidem hicbir şeye karışmıyor. Bence esinle oturun düşünün sizin için en sağlıklı kararı her acıdan, ondan sonra karar verin kv ile ayni binada olmak benim de korktuğum kadar kotu bisey degilmis canini sıkma bence.
mutlaka zorlukları var ama bakalım neler olacak işteBu kişiye göre değişir bence mesela benim arkadaşım aynı apartmanda oturuyor çocuğu oldu babaannesi bir gün bile görmese içim rahat etmez çocuğumu sürekli ona göstermek zorundayım diye düşünüyorum diyor
Pasta börek yapsa kaynanasına götürmek zorunda hissediyor misafir gelse çağırmak zorunda hissediyor kaynanası bir yere gidelim derse hayır diyemiyor. Bence dünya iyisi de olsa aynı evde yaşar gibi aynı apartmanda yaşamak zor.
benimde değildiBenim tercih edeceğim birsey değil
öyle bişey demez çünkü henüz ailesini tanımadan genel konuştum , inşallah iyi olurBence de mantıksız önyargılı davranıyosunuz ortada fol yok yumurta yokken. Yarın öbğr gün bir sorun yaşandığında eşiniz sen zaten istememiştin baştan annemi demesi için koz veriyorsunuz şu an. Her aile sorun çıkaracak diye bir şey yok. 15 yaşıma kadar babaannemle ay nı evde yaşadım. Bir kavga gürültü laf sokma görmedim.
amin inşallah banada öyledenk gelirmerhabalar valla bu durumun avantajları çok eğer benim kayınvalidem gibi biriyse.evde yemek yoksa yemeğe gidebilirsin,çocuğun olduğunda işin çıktığında valideye bırakabilirsin,hasta olsan,hamile olsan çorbanı işini yapar..allah herkese benim kayınvalidem gibi kayınvalide versin,bırak aynı apartmanı aynı evde bile yaşanır benimkiyle... önyargılı olma belki çok iyi insandır...
ya yerlersekorkma kz yemezler senısorunlar yasyan ınsanlar var dıe kaynanalarn hepsı kotu cıkack dıe bse yok ıns melek gbı bı kaynananz vardr
ay inşallah benimkide öyledir de mutlu mutlu yaşar giderizBen 8 yıllık evlyim 1 senedirde annem ve kayınvalidemle aynu apartmandayım hiçbir sorunumuz yok çok şükür.daha öncede 2 yıl aynu evde oturduk(evim oldugu halde)ben memnunum gelmez gitmez anca davet edersem gelir.karişmaz arada kızımı merak eder bi kapıyı çalar sorar.birazda sana bağlı bu kaynana işi.sen nasıl davranırsan karşiliğini alırsın canim.aynı yaştayız ama tecrübe konusuyor;-)(tabii bazılari için geçerli olmayabiliyor bu anlattuklarım)
yorumlarından anlaşıldığı üzere sen kaynananla aynı bınaya gelın gıdeceksınamin inşallahhh
ne alakası var yahu insanların imkanları belli sonuçta bende tatlı dille çözmek için uğraşıyorum
inşallah öyle olur yaaa , konuşucaz bakalım hayırlısıylaaa
mutlaka zorlukları var ama bakalım neler olacak işte
benimde değildi
öyle bişey demez çünkü henüz ailesini tanımadan genel konuştum , inşallah iyi olur
amin inşallah banada öyledenk gelir
ya yerlerseinşallahhh
ay inşallah benimkide öyledir de mutlu mutlu yaşar gideriz
yemezler merk etme .damin inşallahhh
ne alakası var yahu insanların imkanları belli sonuçta bende tatlı dille çözmek için uğraşıyorum
inşallah öyle olur yaaa , konuşucaz bakalım hayırlısıylaaa
mutlaka zorlukları var ama bakalım neler olacak işte
benimde değildi
öyle bişey demez çünkü henüz ailesini tanımadan genel konuştum , inşallah iyi olur
amin inşallah banada öyledenk gelir
ya yerlerseinşallahhh
ay inşallah benimkide öyledir de mutlu mutlu yaşar gideriz
Canim yaa ben yazsam bu kadar olurdu. Bn sadece kv deil kp de sevmiyorum. Ust katlarindayiz. biz yaptirdik bu evi bide. 9. Yilimiz evliligimizde. Esimle bi kac yila ev almayi dusunuyorduk ki sorunlarcikti. Evi de birakip kiraya cikicaz galiba. Ona da raziyim. Huzur olsun yeterki.... bide evlenmeden once ne iyi insanlr derdim. Evlendikbi yil sonra evi yptirdikyorumlarından anlaşıldığı üzere sen kaynananla aynı bınaya gelın gıdeceksın
buraya bu konu hakkında cok konu acan oluyor
sonucta burda kımse bılemez senın kaynanan olacak kadını belkıde gercekten ıyı bır kadın ama burda herkes kendı yasadıklarından yola cıkarak sana tavsıyede bulunuyor
kaynanası ıle ıyı olanlar ıyı olur gıt dıyor
kotu olanlar arkana bakmadan kac dıyor
ben kaynanamı zerre kadar sevmıyorum
benım de sana yorumum sudur : ben de herkesı ıyı bılırdım hatta ılk baslarda severdım kaynanamı ama sonumuz öle olmadı artık onu hıc sevmıyorum ve aynı bınada olmayı dusunemıyorum bız mecburen sureklı gorusuyoruz
ama kadını mesela on gun gormesem oyle bı rahatlıyorum kı benden mutlusu yok
yanı senın kı kumar ıyı de cıkabılır kotu de cıkabılır bu kumarı oynamaya gücün var mı?
ya kadın şeytanın biri çıkarsa kocana bu evden gidelim dediğinde 'ki kabul etmıyorlar gırdın mı asla cıkısın yok' kabul etmesse ne yaparsın ?
evıne cat kapı gelse bunu kaldırabılır mısın?
sana bır mısafır geldıgınde kaynananı cagırmasan ayıp olur her mısafırını kaynananla agırlamak ıster mısın ?
kaynanana gelen her mısafıre sen de orada bulunmak zorunda kalmak ıster mısın ?
gıttıgınız yerlere beraber gıtmek ıster mısın ?
bırde bızım buralarda ole adet var genelde bole altlı ustulu karsılıklı falan oturuanlar
yeme içme beraber yapıyorlar sizde de var mı sen buna dayanabılır mısın ?
her gun beraber yıyıp ıcıp yatmadan yatmaya eve gıtmeye yada senın evınde yenılıp de ıcılebılır onlar yatana kadar sızde oturmalarına katlanabılır msın ?
ve bıde kıs geldı mı hatta '' ne de olsa bız hep berebar bır aıleyız tek aıleyız ıkı tarafta da dogal gaz yanmasın'' dıyolar bızım buralarda mesela boyle bıse teklıf etseler kıs gunu hindi gibi hep beraber bı odada yasamaya dayanabılır mısın ?
bunlar bedava evden cok daha kıymetlı seyler
sevıyorsun ayrılmak zor olur bılıyorum ayrıl da demıyorum ama lutfen ıyı dusunun
nısanlılık surecınde ıyı gozlemleyın ve hıcbırseyı gormezden gelmeyın
ben sımdı dusunyorum aslında bazı ufak seylerde kaynanam bana cok sınyaller verdı ama ben o zamankı nısanlandım ya mutluluktan havalarda ucarken anlayamadım
saf olmayın ve herseyı arastırın
kadın yapıskan mı nasıl dusuncelerı nasıl ıyı bakın beraber yasama heveslısı mı ogullarına yapıskan mı ıyı takıp edın
mesela kadın genelde bır ısı oldugunda ogluna mı soyluyor yoksa kocasına mı
hatta kadın kocası ıle nasıl ona da bakın mesela benım kaynanam kocası ıle ıyı degıl ve bu yuzden kendını ogullarına adamıs
onlara yapısmıs bı ıstegı oldugunda bılıyorkı kocası yapmaz hemen ogullarına yapısıyor bırde aglamaklı kedı pozunu takınıp '' benım sızden baska kımım var ogluslarım '' dıyor ıkı de goz yası dokuyor ıste tamam
vel hasıl burada sormakla olmaz sız kendınız bıleceksınız
umarım hakkınızda hayırlısı olur
Abimlerle annemler alt ustlu oturuyolar ve hicanlasamiyolar.Iki tarafta pismanHerkese merhaba ,
Başlıktan da anlaşılacağı üzere konu kv ile ilgiliGüzel giden ilişkimizi Allah nasip ederse eylül ayında adımları atarak evliliğe doğru götürmeyi düşünüyoruz , şöyle ki eylül de tanışma ve isteme olacak ondan sonra nişan düğün bir kaç aya yapılacak inşallah yani uzatmıycaz çok fazla ailelerin haberi var şu an, ben 24 sevgilim 28 yaşında
Asıl konuya gelirsekte ben avrupa yakasında sevgilim ise asya yakasında oturuyor mesafe fazla ve evlendiğimizde ailesiyle aynı apartmanda olacağızçünkü evi ve işi orada hatta aynı mahallede ve kendi işi bu yüzden düzenini bozamıyor .
bu siteyi de sürekli takip ediyorum kv konularını çok görüyorum bu yüzden çok korkuyorumnapıcam bilmiyorum sevgilimin anlatmasına göre annesi etliye sütlüye karışmayan kendi halinde biriymiş ama ne kadar bir de bekar genç kız görümce var evde
Çok sorun yaşar mıyım ne yapmalıyım tecrübeli arkadaşlardan fikir istiyorum
Teşekkürler şimdiden