- 14 Nisan 2010
- 1.485
- 1.930
- 133
- Konu Sahibi limonludoondurma
-
Kızlar merhaba. Ben henüz 7 aylık evliyim. Eşimden de ailesinden de çok şükür memnunum. Kayınvalidemlerle aramızda 15 dklik bir mesafe var. Hafta da bir ziyaretlerine giderim, eşime evi aksatmamak şartıyla isterse kendisinin daha fazla gidebileceğini ama benim için bu kadarinin yeterli oldugunu söyledim o da anlayış gösterdi.Bugun oturmaya gitmistik evleri de hic isinmiyor. Kayinbabam ayni binada orta kat biryere tasinmayi teklif etmis. Kayinvalidem de tasinacaksam ayni binaya neden tasinayim, oglanla gelinin siteden bir daireye tasinalim oralar iyi sicak demis. Hem cocuklari olunca ben bakayim isterler heralde yakinda olursa gidip gelmem kolay olur demis. Kayinbabamda ben bu binadan baska yere tasinmam hele cocuk olsun da daha cok var oralara diye gecistirmis.Bunu bize anlatti esimde bende hic tepki ve cevap vermedik. Ilk duydugumda direk istemedigimi cok kotu olacagini dusundum. Sonra da acaba gercekten iyi olur mu sonucta cocuguma ondan daha iyi kim bakar diye dusundum. Kafam cok cok karisti. Yani zaten tasinacaksa da bizden izin istemiyor biz de hayir tasinmayin diyemeyiz. Ama acaba caydirma politikasi izlesem mi yoksa daha makul dusunup mu karar versem bilemiyorum. Objektif bakis acilarina ihtiyacim var. Esime konuyu actim nasil olur ki aramiz iyiyken kotu olmasin ben kimseyle dip dibe oturmam istemem dedim. Bende tasinsinlar istemem zaten cok dusuk bir ihtimal babam buraya tasimaz dedi. Ben onlara hic bizim siteye tasinin demedim ama illa tasinacagiz derlerse gelmeyin diyemem dedi. Hakli denmez yani. Ben ya tasinirlarsa diye usteleyince de ayni katta bile otursak cat kapi gelmez her dakka beraber olalim demezler zaten. Anlayissiz insanlar degiller sende biliyorsun, zararimiza degil yararimiza olur cocuk acisindan dedi. Eger olasi bir sorun yasarsak da ne onlarla ne senle kotu olacagima ben tasinir giderim dedi. Esimin boyle dusunmesine sevindim. Tasinsinlar ne guzel deyip gecistirmedi ki gercekten istemediginide biliyorum. Cunku ben yapi olarak sinirli ve biraz da huysuzum. Yalnizligi severim cok gorusmem kimseyle. Iyi kotu yonlerini tartmaya calisiyorum. Kayinvalidemi gercekten cok severim. Onunda beni sevdigine inaniyorum. Ben calismazken bile buzluguma surekli bir seyler koyardi. Hala surekli ne sevsem pisirir beni cagirir ya da yollar. Evime zirt pirt gelmez. 7 ayda 2 kere benim davetimle geldi. Ozel bir durum yoksa arayip arayip bizi cagirmaz. Haftada bir biz mutlaka gideriz. Ara daha uzarsa laf sokmaz sadece ozledim sagolun geldiginiz icin der. Evine gidince benden hic is beklemez nadiren bir bardak cay isterse kirk kere tesekkur eder. Ogluyla aramiz iyi olsun ister ve arayi bozacak bir sey yapmaz. Karakter olarak anneme vok benziyor o yuzden bende gercekten seviyorum onu. Cok iyi niyetli Allah korkusu olan biri. Evde gorumcem var zaten o yuzden kimseye cok ihtiyac duymuyor. Gorumcem de dunya iyisi. Kayinbabam zaten yalvarsan gelip gitmez evinde oturmayi cok seven bir adam. Esimde aileyle benim aramda dengeyi iyi kurdu iyi bir koca gercekten. Benden en bastan mesafemi iyi ayarladim oyle kabul ettiler beni. Her sey bu kadar iyiyken ayni site olursa sorun yasarmiyiz korkuyorum. Gercekten cocuguma onlardan iyi kimse bakmaz biliyorum. En azindan 2 3 yasina gelene kadar bakiciya emanet edemem sanirim. Bakici olsa bile arada kontrol ederler en azindan. Sadece bi ihtimal ve nerden baksan 1 seneden oncede tasinamazlar. Ayrica biz de 2 3 seneye en gec ev alip burdan gitmeyi planliyoruz zaten. Yani sizce nasil dusunmeliyim konu bir daha acilirsa ne demeliyim onlara. Bizde orda kalici degilz aidat yuksek falan mi desem yoksa arti yonlerini dusunup hic karismasam mi ?
Tesekkurler :)Zaten düşük ihtimal diyorlar dert etmeyin
Sizin gibi ornekleri duymak cok guzel :)Aynı apartmanda oturuyorum kayınvalidemle. :) Hayatımın en iyi günlerini yaşıyorum, yaklaşık 2 yıldır evliyim. :) Bir daha seçim şansım olsa yine aynı binada yaşardım. :)
Annem baske sehirde o yuzden bende bunu dusunuyorum. Yani yasindan dolayi tamamen onun ustune birakamaya da kiyamiyorum ama en azindan bakiciyi kontrol etse bile iciim rahat eder :) oyuzden bozulur diye korkuyorumya zatenYa eşinizin aile efradını öyle bir anlatmışsınız ki kıskandım cidden,kıymetini bilin. Eğer çocuğunuza anneniz bakmayacaksa da kayınvalidenize emanet edersiniz.
Es dengeyi saglarsa sorunlar cok az oluyor genelde. Bende eesimden bu konuda eminim. Yani tasinmakta israrli olurlarsa da is daha cok ona dusecek sanirim :)Aynı bahcede iki farklı evdeyiz,komşu müstakil evler yanı,kayınvalidemle bu şekildeyiz,eşim makul ve dengeyi bilen bi adamdır,kendi evini düzenini bilir,ilk evlendiğimizde kayınvalidem bi bocaladı ama genelde bu yakınlıktan fayda gördüm pek zararını görmedim,ben çalıştım çocuğuma da baktılar,hasta oldum ameliyat oldum hep baktılar,her zaman kötü olacak diye bişe yok
Cocuk daha olmadan olunca onun iyiligini dusunduruyo insana ah annelik :) yani bende diyorum kendime bazen belki ben yalvaricam daha da yakina gelin biraz cocuk icin yardimci olun diye. Cunku annem sehir disinda akrabam falan da yok burda. Cok iyi olduklari icin ya bozulursa endisesi benim ki inan sadece. Okadar cok duyuyorum ki cunku ayni apartmanda yasayip sonuc facia olanlariBiraz fazla abarttığınızı düşünüyorum.
Yani ben konu sonuna doğru cadı bir kayınvalide imajı bekledim ama tam aksi çıktı.
15 dklık mesafede 7 ayda 2 kere sadece sizin davetinizle gelen bir kadın, aynı apartmanda olsa da rahatsız etmez. Rahatsız etcek biri olsa 15 dk gayet az bir mesafe , ederdi.
Durun bi bakalım, hemen panik yapmayın :)
Bakın eşiniz de ne güzel demiş. Hem inanın çocuklarınız olunca eliniz ayağınız olcaklar. Allah huzurunuzu bozmasın :)
Allah yardimciniz olsun dusuncesiz insanlarla ugrasmak cok zor. Esin ailesi olunca bir seyde diyemiyorsun. Evet bende agzimizin tadi boyle iyi boylede kalsin isterim acikcasi. Yakinlik arttikca beklenti ve kirginliklar artiyorAnam rüya gibi bizim ki aynı binadayken bizden çıkmazdı gündüz ayrı akşam ayrı her gün bezdirmişti geleni gideni ayrı dert valla eşinin ailesi süpermiş ama yine de aynı yerde oturmayın aranızda belli bi mesafe olması çok iyi
Resmen ayniyiz :) zaten ne esim ne ben hic cevap vermedik gelin falan diye. Az once esime tekrar kaygilarimi dile getirdim kirmadan. Hak verdi. Konusu acilirsa bende vazgecirmeye calisirim. Bu sekilde iyi gidiyo araniz bozulmasin isterim dedi. Aynen az gorusunce agiz tadiyla neseyle gorusup ayriliyorsun. Ama ayni apartmanda haftada bir gitme olayi olmaz gibime geliyorBende 7 aylık evliyim bende sitede oturuyorum ve benimde kayınvalidem 15 dk uzaklıkta ve aramızdaki ilişki aynen senin anlattgn gibi cagrmadan gelmez her geldiginde eli kolu dolu gelir evine gittigimde bana hizmet ettirmez o hizmet eder ama bu cok gorusmedigimizden dolayı boyle bende senin gibi biraz huysuz bi insanm bekarken annemle cok kavga ederdim simdi kaynanamla aynı binada otursak mecbur surekli goruscez yani buda demek oluyorki cok samimyet tez ayrlk getirir sen en iyisi hic karsma gelin falan deme hatta caydırabiliyorsan caydır o fikrinden
Cocuk daha olmadan olunca onun iyiligini dusunduruyo insana ah annelik :) yani bende diyorum kendime bazen belki ben yalvaricam daha da yakina gelin biraz cocuk icin yardimci olun diye. Cunku annem sehir disinda akrabam falan da yok burda. Cok iyi olduklari icin ya bozulursa endisesi benim ki inan sadece. Okadar cok duyuyorum ki cunku ayni apartmanda yasayip sonuc facia olanlari
Evet bundan cok korkuyorum. Bize sormadan tasinirlarsa ve en ufak bir sorun yasarsam ben tasinir giderim artik. Yuvamda huzurum kacmasin da tekAsla asla asla derim.
Sindirella gibi herşey balkabağına dönebilir böyle devam edin.
Aslinda aramiz da yakin arabayla 15 dk bile yok. Yani bu mesafe yeterli geliyor bana ve esim bazen bensiz is cikisinda da ugrar cok ozleyecegi bir durumda olmuyor. Yani bu durumda ekstradan ayni siteye tasinmak gereksiz ve urkutucu geliyor :)Ben de kayınvalidemle aynı sokaktayım. Hiç zararını görmedim aksine bana faydası oluyor. Konu sahibinin kayınvalidesi gibidir benimki de
Buradaki yorumları okuyup yoktan yere cephe alırsa araları bozulur diye düşünüyorum açıkçası.
Kesinlikle katiliyorum asla tamamen cocugu basina atamam. Arada sehir disina diger cocuklarina da gidiyor gitme diye nasil derim. Yasi da var biraz. Bakiciyi kontrol etse bile bana yeter dediginiz gibi. Evet ben yeni evliyim surekli evde romantizm durumlari falan hep boyle gidecek saniyorum sanirim, ama cocuk dogunca her sey degisecek :) bir arkadasim dogum yapti, ya annene ya kayinvalidene cocuga yardim ederim diye kagit imzalamadan dogurma tek basima mahvoldum diyor aklima o geldi :)siz zaten kayinvalidenizin kayinpederinizin huyunuzu bilirsiniz, ona gore karar verin. simdi yalnizligi seviyorsunuz ama cocuklar falan olunca zaten yalniz kalamayacaksiniz, en azindan onlar yakinda olursa yardimci olurlar. calisiyorsaniz da kayinvalideniz bakabilir belki, ama bazen kvler de zorlanabiliyorlar, yaslilar sonucta, o zaman evde bakici olsa bile o arada gelir kontrol eder, cani sikilinca kendi evine gider vs hem sizin cocugunuza sahip cikar hem de onu cok kisitlamamis olursunuz.
Tam olarak durumum bu :) cok tesekkur ederim sizde cok mutlu olunYok yok haklısınız zaten. İnsan iyi giden şeyler olduğunda “bozulur” endişesi hep taşıyor.
Dilerim her şey gönlünce olsun o yüzden :)
Evet direk kafada yer edip benimki de bana boyle yapmadan gununu gostereyim algisi olabiliyor :)
Aynen, insanlar gerçekten etkilenebiliyor. Olumlu bakmak lazım biraz. :)
Tam olarak durumum bu :) cok tesekkur ederim sizde cok mutlu olun
Bir sey uzattigim yok. Ortada bir sey yokken akil almak mantikli degil mi ? Ortada bir sey olduktan sonra aldiginiz aklin bir faydasi olmuyor zira ! Kayinvalidem ayni binaya tasindi hayatim zehir oldu ne yapayim demenin anlami nedir ? O saatten sonra olacak her sey onlarla da arami bozar kocamlada. Ayrica tanimadiginiz kisilere yorum yaparken uslubunuza dikkat edin. Kafaniza gereksiz takiyorsunuz abartiyorsunuz deseniz basimin ustune. Uzattiniz ama ne demek ?ama uzatınız daha ortada birşey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?