• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ile aynı apartman sorunsalı

Ben genelde olumsuz bakıyorum aynı yerde yaşamaya ama anlattıklarınızdan sınırlarını bilen görgülü insanlar olduklarını çıkardım belki korktuğunuz gb olmaz.

Aynı apartmanda oturuyorum kayınvalidemle. :) Hayatımın en iyi günlerini yaşıyorum, yaklaşık 2 yıldır evliyim. :) Bir daha seçim şansım olsa yine aynı binada yaşardım. :)

Ya eşinizin aile efradını öyle bir anlatmışsınız ki kıskandım cidden,kıymetini bilin. Eğer çocuğunuza anneniz bakmayacaksa da kayınvalidenize emanet edersiniz.

Aynı bahcede iki farklı evdeyiz,komşu müstakil evler yanı,kayınvalidemle bu şekildeyiz,eşim makul ve dengeyi bilen bi adamdır,kendi evini düzenini bilir,ilk evlendiğimizde kayınvalidem bi bocaladı ama genelde bu yakınlıktan fayda gördüm pek zararını görmedim,ben çalıştım çocuğuma da baktılar,hasta oldum ameliyat oldum hep baktılar,her zaman kötü olacak diye bişe yok

Valla bende yorumları okuyunca tek kaldım gibi hissettim. :KK70:
Ben de kayınvalidemle aynı sokaktayım. Hiç zararını görmedim aksine bana faydası oluyor. Konu sahibinin kayınvalidesi gibidir benimki de :nazar:

Buradaki yorumları okuyup yoktan yere cephe alırsa araları bozulur diye düşünüyorum açıkçası.

siz zaten kayinvalidenizin kayinpederinizin huyunuzu bilirsiniz, ona gore karar verin. simdi yalnizligi seviyorsunuz ama cocuklar falan olunca zaten yalniz kalamayacaksiniz, en azindan onlar yakinda olursa yardimci olurlar. calisiyorsaniz da kayinvalideniz bakabilir belki, ama bazen kvler de zorlanabiliyorlar, yaslilar sonucta, o zaman evde bakici olsa bile o arada gelir kontrol eder, cani sikilinca kendi evine gider vs hem sizin cocugunuza sahip cikar hem de onu cok kisitlamamis olursunuz.

Ben de kayınvalidemle aynı sokaktayım. Hiç zararını görmedim aksine bana faydası oluyor. Konu sahibinin kayınvalidesi gibidir benimki de :nazar:

Buradaki yorumları okuyup yoktan yere cephe alırsa araları bozulur diye düşünüyorum açıkçası.

Aynen, insanlar gerçekten etkilenebiliyor. Olumlu bakmak lazım biraz. :)

Kızlar merhaba. Ben henüz 7 aylık evliyim. Eşimden de ailesinden de çok şükür memnunum. Kayınvalidemlerle aramızda 15 dklik bir mesafe var. Hafta da bir ziyaretlerine giderim, eşime evi aksatmamak şartıyla isterse kendisinin daha fazla gidebileceğini ama benim için bu kadarinin yeterli oldugunu söyledim o da anlayış gösterdi.Bugun oturmaya gitmistik evleri de hic isinmiyor. Kayinbabam ayni binada orta kat biryere tasinmayi teklif etmis. Kayinvalidem de tasinacaksam ayni binaya neden tasinayim, oglanla gelinin siteden bir daireye tasinalim oralar iyi sicak demis. Hem cocuklari olunca ben bakayim isterler heralde yakinda olursa gidip gelmem kolay olur demis. Kayinbabamda ben bu binadan baska yere tasinmam hele cocuk olsun da daha cok var oralara diye gecistirmis.Bunu bize anlatti esimde bende hic tepki ve cevap vermedik. Ilk duydugumda direk istemedigimi cok kotu olacagini dusundum. Sonra da acaba gercekten iyi olur mu sonucta cocuguma ondan daha iyi kim bakar diye dusundum. Kafam cok cok karisti. Yani zaten tasinacaksa da bizden izin istemiyor biz de hayir tasinmayin diyemeyiz. Ama acaba caydirma politikasi izlesem mi yoksa daha makul dusunup mu karar versem bilemiyorum. Objektif bakis acilarina ihtiyacim var. Esime konuyu actim nasil olur ki aramiz iyiyken kotu olmasin ben kimseyle dip dibe oturmam istemem dedim. Bende tasinsinlar istemem zaten cok dusuk bir ihtimal babam buraya tasimaz dedi. Ben onlara hic bizim siteye tasinin demedim ama illa tasinacagiz derlerse gelmeyin diyemem dedi. Hakli denmez yani. Ben ya tasinirlarsa diye usteleyince de ayni katta bile otursak cat kapi gelmez her dakka beraber olalim demezler zaten. Anlayissiz insanlar degiller sende biliyorsun, zararimiza degil yararimiza olur cocuk acisindan dedi. Eger olasi bir sorun yasarsak da ne onlarla ne senle kotu olacagima ben tasinir giderim dedi. Esimin boyle dusunmesine sevindim. Tasinsinlar ne guzel deyip gecistirmedi ki gercekten istemediginide biliyorum. Cunku ben yapi olarak sinirli ve biraz da huysuzum. Yalnizligi severim cok gorusmem kimseyle. Iyi kotu yonlerini tartmaya calisiyorum. Kayinvalidemi gercekten cok severim. Onunda beni sevdigine inaniyorum. Ben calismazken bile buzluguma surekli bir seyler koyardi. Hala surekli ne sevsem pisirir beni cagirir ya da yollar. Evime zirt pirt gelmez. 7 ayda 2 kere benim davetimle geldi. Ozel bir durum yoksa arayip arayip bizi cagirmaz. Haftada bir biz mutlaka gideriz. Ara daha uzarsa laf sokmaz sadece ozledim sagolun geldiginiz icin der. Evine gidince benden hic is beklemez nadiren bir bardak cay isterse kirk kere tesekkur eder. Ogluyla aramiz iyi olsun ister ve arayi bozacak bir sey yapmaz. Karakter olarak anneme vok benziyor o yuzden bende gercekten seviyorum onu. Cok iyi niyetli Allah korkusu olan biri. Evde gorumcem var zaten o yuzden kimseye cok ihtiyac duymuyor. Gorumcem de dunya iyisi. Kayinbabam zaten yalvarsan gelip gitmez evinde oturmayi cok seven bir adam. Esimde aileyle benim aramda dengeyi iyi kurdu iyi bir koca gercekten. Benden en bastan mesafemi iyi ayarladim oyle kabul ettiler beni. Her sey bu kadar iyiyken ayni site olursa sorun yasarmiyiz korkuyorum. Gercekten cocuguma onlardan iyi kimse bakmaz biliyorum. En azindan 2 3 yasina gelene kadar bakiciya emanet edemem sanirim. Bakici olsa bile arada kontrol ederler en azindan. Sadece bi ihtimal ve nerden baksan 1 seneden oncede tasinamazlar. Ayrica biz de 2 3 seneye en gec ev alip burdan gitmeyi planliyoruz zaten. Yani sizce nasil dusunmeliyim konu bir daha acilirsa ne demeliyim onlara. Bizde orda kalici degilz aidat yuksek falan mi desem yoksa arti yonlerini dusunup hic karismasam mi ?
ama uzatınız daha ortada birşey yok

yani artıları olduğu kadar eksileri de olur benim kayınvalidemde dünya iyisidir ama ben aynı binada oturmayı istemem şahsen nekadar yakın okadar sorun olarak bakıyorum olaya yani en iyisi bile bı şekilde batar adama öyle düşünüyorum ki öyle oluyor zaten :-D

Back