Kayınvalide ile aynı apartman sorunsalı

Bence burda sınırını bilmemek değil çocuk olursa zaten koz çalışıyo ona kv bakıcak kdın realist her gün oraya git gel yapmayız diye düşünmüş gibi geliyo ya kv klasiklerine aykırı mizaçtalar ondan artniyet aramaya meyilliyiz sanki

Çok iyi de olsalar gerek yok zaten yakınlığınız makul derecede. Cocugu bırakabilirsiniz yani. İyiyken kötü olmaya gerek yok. Her zaman beklenti artar giderek.

Şimdi cocuk yok haftada 1 görmek yetiyordur muhtemelen ama bebek olursa sanırim ilk torun olacak,o zaman torunumu özledim diye gelip gitmeleri sıklaşabilir.
Kızım olmadan ayda 1de gitsek sorun olmuyordu,şimdi kendi annem bile 1 hafta gitmesek torunumu özledim diyor ki annem öyle baskıcı bir insan degildir. İş toruna gelince değişiyorlar.
Bunlarıda düşünüp karar verin.
Bunalacak raddeye gelebilirsiniz.
Halası özledi,dedesi özledi,ananesi özledi diye diye darlayabilirler sizi.
Yada çalişıyorsanız iyi niyetlide olsa kızım yemek yapma gelin bizde yiyin muhabbeti olabilir bolca.
Yanlızliktan hoşlanirım,mesafeliyim dediğiniz icin dikkate alın bence bunları. Göz ardı etmeyin.
Sorun olursa taşınmakta bir seçenek ama araniz bozulduktan,siz o insanlardan soğuduktan sonra hiçbirşey eskisi gibi olmaz ki.

Bence nötr kalın. Sonuçta çocuğunuz olduğunda ihtiyacınız olacak. Şimdi istemeyip çocuk olduğunda istemek gibi iki yüzlü davranmanın alemi yok kv de kırılır. Nötr davranmakta fayda var
Bu Arada bebeğin sevgi içinde büyümesi kadar önemli birşey yok. Babaanne aneanne ve dedeler çıldırıyor resmen toruna.

Ayni apartmanda yasayan biri olarak kesinlikle kabul etmeyin derim eşim ve benim elimizde olsa kilometrelerce uzaklarında olmayı tercih ederdik. Nişanlı iken akrabalarının yaninda göstermelik elimi tutan kayinvalidem simdi birşey olsada oğlunun ve benim arkamdan konussak diye bakıyorlar kayınpeder her fırsatta laf sokuyor çekilmez bi hayat bence caydirin onları..

Öyle de kv bu kararı kendi kendine almış böyle kararlar oturulur konuşulur daha ortada çocuk da yok ne bu acele anlamadım ben.

ben olsam aile böyle ise sırf cocugum ıcın ok derdım
ınan her turlu yararı sana
aksam gıder ıkı tabak yemegını alır evınde yersın oh mis
mesafe koyarsan evıne zırt pırt gelmezler, hem anlattgn kadaryla oyle ınsanlar degıller

Yani ben de boyle hissediyorum aslinda ama iste insan vesveseye de kapilmiyor degil

Öyle de kv bu kararı kendi kendine almış böyle kararlar oturulur konuşulur daha ortada çocuk da yok ne bu acele anlamadım ben.
Acikcasi ben ne anneme ne kayinvalideme cocuk olunca bakarsiniz diye emrivaki hic yapmadim. Annem farkli sehirde bi hayati var kayinvalidem burda ama oda sehir disina cocuklarini gormeye gidiyor sene icinde surekli. Ona gitme deme hakkim da yok anneme evini birak gel demeye de. Evler zaten arabayla 15 dk. Allah nasip ederse seneye cocuk dusunuyoruz 1 yasina kadar kendim bakip sonra bakici dusunuyorum. Esimde ayni fikirde. Ben sadece arada bakici yeniyken kontrol etsin isterdim sadece. Yani biz gelip cocugumuza bakin diye bir talepte bulunmadik sormadan direk oyle dusunup plan yapmasina biraz kizdim sanirim. Ve cok iyi olsada ya ayni apartmanda bu mesafeyi koruyamazsak. Hani bi zil calma mesafesinde olmak kendi ailemle de istemem. Ev hali diye bir sey oluyor. Kayinbabam da daha cok var oralara demis sagolsun :)

uzattınız tabi. Senarya yazmişiniz resmen sacma.
Bence siz okuduklarinizi algilayamiyorsunuz. Senaryo falan yazmiyorum. Boyle bir fikir ortaya cikmis sonucta. Nasil davranmam gerekiyor diye soruyorum. Konumdan cikip okumayabilirsiniz mesela. Sizin gibi uslubunu bilmeyen biri yorum yapmasa da olur. Cevaplarinizi dikakte almayacagim bir daha yazmazsaniz sevinirim

Iyi insanlar evet esimde herkes arasinda mesafeyi bilen birisi. Bunlar bozulur korkusu benim ki. Illa gelecegiz derlerse olayin artilarina odaklanmak en guzeli tesekkurler :)

benim kardeşim aile apartmanında oturuyor.
neredeyse 5 yıla yaklaştı, hiç kavgalarını gürültülerini duymadık.
telefonlaşmadan birbirlerinin evine girip çıkmazlar, saygılılar gayet.
biz kardeşime gidince de öyle çat diye yanımızda bitmezler, yemeğe gittiysek mesela, sonradan kahveye gelirler gibi.
gayet alan bırakırlar kardeşime.
e bir sıkıntıları olduğunda da yardım ederler.
daha ne olsun.

he tabi bu biraz da hayatı yaşama stiliyle alakalı, ben kendim için düşündüğümde yine de istemem kv ile aynı apartman, ama kendi annemle de istemem yani, eşimin ailesi diye demiyorum. ben biraz izole yaşamayı seviyorum, benim kardeşim de tam tersi aile ilişkilerinin daha fazla olmasını seviyor, belki de o yüzden sorun yaşamıyor.

Evet daha yakin olmak ister bunu biliyorum diger cocuklari gelinleri akrabalar falan cok samimiler yasadiklari yerde. Benden onu bulamiyor farkindayim. Ama bu benim yapim. Kendi kardeslerimi bile zor ozlerim yalnizligi cok seviyorum. Yani evler ayni mahalle sayilirken cocuga bile bakacak olsa saabah ise giderken birakir gecerdik sorun da olmazdi yolumuzun ustu zaten. Ki cocuga bakarmisiniz diye hic demedik ortads cocuk bile yok :) evi cok begeniyor sanirim dediginiz gibide daha yakin olmak istiyor. Evler uzakken mesfae koymak kolay ama ayni apartmanda cok sanmiyorum. Iyi niyetli bile olsa bana bazi seyler batar kendimi biliyorum. Gecimi zor sinirliyim de. Esimde huyumu biliyo o alisti ama o da huyumu bildiginden istemiyo mesela ailesiyle ayni apartmanda.

Anlattigina gore cok iyi insanlar.
Yakin olmanin cocuk acisindan avantaji cok var

Tasinmak isterlerse zaten birsey denmez.
En iyisi simdilik sessiz kalin.

Evet sabah git aksam gel zaten bizim durumlar. Isteselerde zirt pirt gelmeyi evde kimse yok :) eski yasamlarinda benden onceki gelin ogul akrabalar cok ic ice yasamaya alismislar. Yani onlara normal geliyor cok ozel hayat durumlari yok mesela eltimin. Benden belki bekledi ama bulamadi ses etmedi ama Allah var ara bozacak sekilde. Esimide hic doldurmaz. Ama ayni bina olunca iste hayatim bir anda o hale gelmesin benimde :)

Hah bende sizin gibiyim. Cok zorda kalmadikca birinden bir sey bile istemem. Yalniz kalmayi yalniz isimi halletmeyi cok severim. Iyilik olarak bile fazlaca yapilan seyler beni bunaltir sevmem. Abilerim burda ayda 2 kere giderim onlara bile. Yani biz mesafeli kalabildik ama dedigim gibi ozel hayati ihlal ederlerse bunu farkedemeyebilirler. Cunku diger geliniyle olan iliskisi cok ic ice. Gider sehir disinda aylarca kalirlar beraber. Her ozel gunu beraber kutlarlar falan. Hani bu onlara normal geliyor. Ayni apartman olunca bana da bir anda boyle yaparlarsa diye endisem

Anlattigina gore cok iyi insanlar.
Yakin olmanin cocuk acisindan avantaji cok var

Tasinmak isterlerse zaten birsey denmez.
En iyisi simdilik sessiz kalin.
Evet hayir gelmeyin diyemeyiz apartman bizim degil sonucta :) valla ciddi bir sorun olursa ben cikar giderim baska ev bulduk diye. Sonucta ben gelin demedim onlara

yapacak insan 15 dakika mesafedeyken de yapıyor.
o yüzden o kadar kötüyü düşünmeyin bence.

ama işte dediğim gibi ben asla istemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…