• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ile aynı apartman sorunsalı

Resmen ayniyiz :) zaten ne esim ne ben hic cevap vermedik gelin falan diye. Az once esime tekrar kaygilarimi dile getirdim kirmadan. Hak verdi. Konusu acilirsa bende vazgecirmeye calisirim. Bu sekilde iyi gidiyo araniz bozulmasin isterim dedi. Aynen az gorusunce agiz tadiyla neseyle gorusup ayriliyorsun. Ama ayni apartmanda haftada bir gitme olayi olmaz gibime geliyor
Aynen oyle olur birde erkekler aslında daha annecilerdir surekli annesine gitmek istiycek ve senide goturucek daha sonra onlarn butun fikirleri esini etkileyecek buda senin evinde huzursuzluk yaratıcak yani senin evinide onlar yonetmis olacak

yani artıları olduğu kadar eksileri de olur benim kayınvalidemde dünya iyisidir ama ben aynı binada oturmayı istemem şahsen nekadar yakın okadar sorun olarak bakıyorum olaya yani en iyisi bile bı şekilde batar adama öyle düşünüyorum ki öyle oluyor zaten :-D
Acikcasi bende istemiyorum. Ama olaya nasil yaklasmaliyim diye akil aliyorum. Cok deneyimli degilim cunku henuz :) ne onlari ne esimi kirmak hic istemem cunku

Aynen oyle olur birde erkekler aslında daha annecilerdir surekli annesine gitmek istiycek ve senide goturucek daha sonra onlarn butun fikirleri esini etkileyecek buda senin evinde huzursuzluk yaratıcak yani senin evinide onlar yonetmis olacak
Bunlar da ciddi sorunlar tabi ki. Esim oyle surekli gitmek istemez aslinda yada cok ozlerse is donusu ben yokken ugrar gorur ama ayni apartman demek cok cok farkli haklisiniz :)

Uzak olsun
İyi olsun
Düşüncesindeyim
Yakın olup tadım kaçacağına
Böyle iyi bence
Beklenti artıyor yakınken
Hayatta ki herkese karsi bakis acim bu benim de. Abilerim de bu sehirde benim. Oraya bile ayda 2 den fazla gitmiyorum. Yengelerimle bir tatsizlik yasamayim diye. Az olsun öz olsun annem boyle yetistirdi beni :)

Acikcasi bende istemiyorum. Ama olaya nasil yaklasmaliyim diye akil aliyorum. Cok deneyimli degilim cunku henuz :) ne onlari ne esimi kirmak hic istemem cunku

anlıyorum canım .. haklısın kim ister ki zaten hani ara iyi bile olsa insan istemiyor cidden bozulmasından korkutugumuz için belkide bide illaki biseylere karısırlar çok ic içe olunca mesafe candır. :-)

Çocuğunuz olunca herşeyi daha farklı düşüneceksiniz. Aynı apartmanda olmasa bile aynı sitede olmak faydanıza olacaktır bence. Benim kayınvalidem dünyada tek sanırdım ama sizde de varmış çok şanslısınız:) Tek sıkıntı evet çoğu planınıza dahil olabilirler ister istemez. Ama oda büyütülecek birşey değil en azından ben öyle düşünüyorum. Benimde yeni çocuğum oldu her gün bizde nerdeyse ama inanın insanın o kadar ihtiyacı oluyorki yanında birine o yüzden gocunmuyorum hiçbir zaman Allah razı olsun onlardan kıymetini bilin:)

Resmen ayniyiz :) zaten ne esim ne ben hic cevap vermedik gelin falan diye. Az once esime tekrar kaygilarimi dile getirdim kirmadan. Hak verdi. Konusu acilirsa bende vazgecirmeye calisirim. Bu sekilde iyi gidiyo araniz bozulmasin isterim dedi. Aynen az gorusunce agiz tadiyla neseyle gorusup ayriliyorsun. Ama ayni apartmanda haftada bir gitme olayi olmaz gibime geliyor

Neden olmasın ki? :)
Ben 10 gün önce falan kayınvalideme gitmiştim en son. :) O da bana yanlış hatırlamıyorsam kasım ayında gelmişti. :)

Çocuğunuz olunca herşeyi daha farklı düşüneceksiniz. Aynı apartmanda olmasa bile aynı sitede olmak faydanıza olacaktır bence. Benim kayınvalidem dünyada tek sanırdım ama sizde de varmış çok şanslısınız:) Tek sıkıntı evet çoğu planınıza dahil olabilirler ister istemez. Ama oda büyütülecek birşey değil en azından ben öyle düşünüyorum. Benimde yeni çocuğum oldu her gün bizde nerdeyse ama inanın insanın o kadar ihtiyacı oluyorki yanında birine o yüzden gocunmuyorum hiçbir zaman Allah razı olsun onlardan kıymetini bilin:)
Evet anne olmadan anlamak cok zor suan asla dedigim her seyi yavrum icin bayilarak yapacagim belki. Gelmeden gelecege fazla endise duyuyorum en kotu huyum. Annem gelse bile ne kadar kalabilir ki onunda evi var sonucta. Yine yanimda olacaksa kayinvalidem olacak. Seve seve de ilgilenir biliyorum. Ben sadece hayatim icinde surekli birilerinin olmasina dayanamam diye endiseleniyorum. Sizede mutluluklar bebisinizi yerime koklayin :)

Neden olmasın ki? :)
Ben 10 gün önce falan kayınvalideme gitmiştim en son. :) O da bana yanlış hatırlamıyorsam kasım ayında gelmişti. :)
Haklisiniz aslinda. Durumlar degissede tavir degismezse sorun cikmaz sanirim. Esim de bana mudahale etmez bu konularda. Halledebilirim gibi :) icim rahatladi tesekkurler

Haklisiniz aslinda. Durumlar degissede tavir degismezse sorun cikmaz sanirim. Esim de bana mudahale etmez bu konularda. Halledebilirim gibi :) icim rahatladi tesekkurler

Ben teşekkür ederim. :)
Kurban olduğumunun seviyesi, her ortamda işe yarıyor. :) Uygun mesafeyi ayarladıktan sonra her şey bizim lehimize olabiliyor. :)
İyi geceler. :68:

Ben ayni apartmandayim
K.p kapimdan gecer kapiyi calmaz
biz davet etmeden gelmez
biz canimiz isteyince gideriz gitmeyince neden gelmediniz demezler
Cocuklarimla ilgilenirler
Hatta tasinip gene ayni veya yan yana apt oturmayi dusunuyoruz
Aranizda sorun olacak olsa simdide olurdu
Bence hic karisma gelin bizi istemiyor demesinler

Ben ayni apartmandayim
K.p kapimdan gecer kapiyi calmaz
biz davet etmeden gelmez
biz canimiz isteyince gideriz gitmeyince neden gelmediniz demezler
Cocuklarimla ilgilenirler
Hatta tasinip gene ayni veya yan yana apt oturmayi dusunuyoruz
Aranizda sorun olacak olsa simdide olurdu
Bence hic karisma gelin bizi istemiyor demesinler
Evet durduk yere sorun cikaran olmak hic hos olmaz. Dikkate alacagim tesekkurler :)

Ayni apartmanda oturuyoruz 5.5 senedir hic problem yasamadik cocuguma da cok guzel baktilar calistigim donemde. Yemegimizi falan orda yiyoruz cogu zaman. Illa ki karistiklari durumlar oluyor ama onda da esim izin vermiyor. Es durumu bu tarz konularda cok onemli eger kv kp de iyiyse bir sorun yasamazsiniz

Bir sey uzattigim yok. Ortada bir sey yokken akil almak mantikli degil mi ? Ortada bir sey olduktan sonra aldiginiz aklin bir faydasi olmuyor zira ! Kayinvalidem ayni binaya tasindi hayatim zehir oldu ne yapayim demenin anlami nedir ? O saatten sonra olacak her sey onlarla da arami bozar kocamlada. Ayrica tanimadiginiz kisilere yorum yaparken uslubunuza dikkat edin. Kafaniza gereksiz takiyorsunuz abartiyorsunuz deseniz basimin ustune. Uzattiniz ama ne demek ?
uzattınız tabi. Senarya yazmişiniz resmen sacma.

Kızlar merhaba. Ben henüz 7 aylık evliyim. Eşimden de ailesinden de çok şükür memnunum. Kayınvalidemlerle aramızda 15 dklik bir mesafe var. Hafta da bir ziyaretlerine giderim, eşime evi aksatmamak şartıyla isterse kendisinin daha fazla gidebileceğini ama benim için bu kadarinin yeterli oldugunu söyledim o da anlayış gösterdi.Bugun oturmaya gitmistik evleri de hic isinmiyor. Kayinbabam ayni binada orta kat biryere tasinmayi teklif etmis. Kayinvalidem de tasinacaksam ayni binaya neden tasinayim, oglanla gelinin siteden bir daireye tasinalim oralar iyi sicak demis. Hem cocuklari olunca ben bakayim isterler heralde yakinda olursa gidip gelmem kolay olur demis. Kayinbabamda ben bu binadan baska yere tasinmam hele cocuk olsun da daha cok var oralara diye gecistirmis.Bunu bize anlatti esimde bende hic tepki ve cevap vermedik. Ilk duydugumda direk istemedigimi cok kotu olacagini dusundum. Sonra da acaba gercekten iyi olur mu sonucta cocuguma ondan daha iyi kim bakar diye dusundum. Kafam cok cok karisti. Yani zaten tasinacaksa da bizden izin istemiyor biz de hayir tasinmayin diyemeyiz. Ama acaba caydirma politikasi izlesem mi yoksa daha makul dusunup mu karar versem bilemiyorum. Objektif bakis acilarina ihtiyacim var. Esime konuyu actim nasil olur ki aramiz iyiyken kotu olmasin ben kimseyle dip dibe oturmam istemem dedim. Bende tasinsinlar istemem zaten cok dusuk bir ihtimal babam buraya tasimaz dedi. Ben onlara hic bizim siteye tasinin demedim ama illa tasinacagiz derlerse gelmeyin diyemem dedi. Hakli denmez yani. Ben ya tasinirlarsa diye usteleyince de ayni katta bile otursak cat kapi gelmez her dakka beraber olalim demezler zaten. Anlayissiz insanlar degiller sende biliyorsun, zararimiza degil yararimiza olur cocuk acisindan dedi. Eger olasi bir sorun yasarsak da ne onlarla ne senle kotu olacagima ben tasinir giderim dedi. Esimin boyle dusunmesine sevindim. Tasinsinlar ne guzel deyip gecistirmedi ki gercekten istemediginide biliyorum. Cunku ben yapi olarak sinirli ve biraz da huysuzum. Yalnizligi severim cok gorusmem kimseyle. Iyi kotu yonlerini tartmaya calisiyorum. Kayinvalidemi gercekten cok severim. Onunda beni sevdigine inaniyorum. Ben calismazken bile buzluguma surekli bir seyler koyardi. Hala surekli ne sevsem pisirir beni cagirir ya da yollar. Evime zirt pirt gelmez. 7 ayda 2 kere benim davetimle geldi. Ozel bir durum yoksa arayip arayip bizi cagirmaz. Haftada bir biz mutlaka gideriz. Ara daha uzarsa laf sokmaz sadece ozledim sagolun geldiginiz icin der. Evine gidince benden hic is beklemez nadiren bir bardak cay isterse kirk kere tesekkur eder. Ogluyla aramiz iyi olsun ister ve arayi bozacak bir sey yapmaz. Karakter olarak anneme vok benziyor o yuzden bende gercekten seviyorum onu. Cok iyi niyetli Allah korkusu olan biri. Evde gorumcem var zaten o yuzden kimseye cok ihtiyac duymuyor. Gorumcem de dunya iyisi. Kayinbabam zaten yalvarsan gelip gitmez evinde oturmayi cok seven bir adam. Esimde aileyle benim aramda dengeyi iyi kurdu iyi bir koca gercekten. Benden en bastan mesafemi iyi ayarladim oyle kabul ettiler beni. Her sey bu kadar iyiyken ayni site olursa sorun yasarmiyiz korkuyorum. Gercekten cocuguma onlardan iyi kimse bakmaz biliyorum. En azindan 2 3 yasina gelene kadar bakiciya emanet edemem sanirim. Bakici olsa bile arada kontrol ederler en azindan. Sadece bi ihtimal ve nerden baksan 1 seneden oncede tasinamazlar. Ayrica biz de 2 3 seneye en gec ev alip burdan gitmeyi planliyoruz zaten. Yani sizce nasil dusunmeliyim konu bir daha acilirsa ne demeliyim onlara. Bizde orda kalici degilz aidat yuksek falan mi desem yoksa arti yonlerini dusunup hic karismasam mi ?

Okurken kafama takıldı madem bu kadar sınırını haddini bilen insanlar niye kv sizin sitenize taşınmak istiyor anlamadım? Belki de daha samimi olmak istiyor , siz sınırımı çizdim diyorsunuz ama belki o memnun değil. Canım bak kendi tecrübem şu, ben de dediğin gibi kendimce sınır çizmiştim herkes memnun görünüyordu, meğersem kv-kp habire eşimi doldururmuş bunu yıllar sonra öğrendim şok geçirdim boşanma aşamasına geldim.

Durumu çok iyi tart derim çünkü ülkemizde en uzak duran kv bile sonradan aşırı samimi olma çabasına giriyor sebebini anlamış değilim.

Açıkçası ben kendi öz annemle aynı mahallede oturmaya bile okey değilken kayınvalidemle bilinçli olarak yakın ev baktım 1,5 yıllık evliyim tam sendeki kayınvalide profili bendeki de işi bıraktığımdan beri bildiğin ana-kız olduk hiç çat kapı gelmediler evime acil uğramak zorunda olsa bile aradı mutlaka ki o da iki kere oldu biri acil durumdu birinde de bana sürpriz yapmak için bence taşınmak isterlerse hiç engel koymaya çalışma cidden zararı olucak profilde insanlar değiller gibi görünüyo ben benimkilerden hiç zarar görmedim hatta eşim bişeye kızsa kavga etsek ararım dertleşiriz vay eşşek diye eşime kızar :halay:sen çalışıyosun da hadi samimi olmak istesen bile olamazsın şartlar gereği hiç kafaya takma :KK54:

Back