• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ile anne

O anda başkaları da vardı ve ne desem saygısız diyeceklerdi ve tartışınca seviyesini kaybeden biri o yüzden o benden özür dileyene kadar kapısına gitmeyeceğimi oğluna da kızına da söyledim

Sen başkaları seni saygısız bilmesin diye susmuşsun ama ben böyle bir konuşmaya şahit olsam ve kız annesine yalancı diyen kv adayına cevap vermezse, kızın kv ye kötü görünmemek için annesini bile savunmadığını düşünürüm. Senin henüz evli olmaman seni engellemiş belli. Benim kv anneme yalancı dese, bırak annem hakkında bir daha yanlış konuşmayı, benim adımı söylerken bile destur çekecek hale getiririm onu.

Eğer yaftaladığınız gibi anneme edilen lafı umursamayıp tek derdim nişanlımla ilişkim olsaydı burada böyle bir konu açmış olmazdım. Amacım zaten ona özür diletmek ve bunu yaparken doğru yolu nedir diye sormak için buradaydım. Özür dilese de ben asla unutmam fakat tepkimi göstermezsem ona bunu hep yapma cesareti vermiş olurum. Bunu önlemek ve bundan sonra yerini mesafesini bilmesini sağlamak istiyorum. Bayramda karşılaşmak dışında bir araya gelemedim henüz ve geldiğim ilk fırsatta Ona tepkimi açıkça dile getiricem zaten haberi var çocukları Ona söyledi düşündüğüm herşeyi.

Sen başkaları seni saygısız bilmesin diye susmuşsun ama ben böyle bir konuşmaya şahit olsam ve kız annesine yalancı diyen kv adayına cevap vermezse, kızın kv ye kötü görünmemek için annesini bile savunmadığını düşünürüm. Senin henüz evli olmaman seni engellemiş belli. Benim kv anneme yalancı dese, bırak annem hakkında bir daha yanlış konuşmayı, benim adımı söylerken bile destur çekecek hale getiririm onu.

Ben o anda şok oldum yürüdüm gittim. Bu hakaret benim ve ailemin iyi düşünceleri karşılığında yaşadığım ve hiç beklemediğim çok büyük bir hayal kırıklığiydi. Peki sen onları o dediğin hale nasıl getirirdin lütfen söyler misin gerçekten öğrenmek istiyorum

Benim anneme,babama laf edecek ve yalancı diyecek bende susup kalacağım öylemi.
Nişanlım iyi demeyin,armut dibine düşer.
Dokuz ay taşıyıp,iki yıl siz emzirmediniz onu.
Sırf koca için,annesine babasına laf söyleten bir evlattan hayır gelmez.
Biri size annen böyle diyorsa,bu sen böyle bir kadının kızısın demektir.
Siz bu aileden saygı görüp,değermi verilcek sanıyorsunuz size

Biliyor. Önce onlarla kavga etti sonra duruldu. Zaten ben de benden dolayı ailesiyle kötü olmaması için onu defalarca uyardım fakat aileni benden uzak tut dedim. Annesinin çok hatalı olduğunu fakat bunu asla kabul etmeyeceğini söylüyor. Özür dilemeyi bilmez diyor.
İyi nişanlınız,anneniz için yalancıdır ve benim annem bir melektir yavrum diyor size.
Çok iyimiş gerçekten,evlenince ağıza alınmayacak küfürleri işitirken de bu iyi niyetinizi muhafaza edersiniz umarım.
Çünkü siz herşeye rağmen evenirsiniz bu kişiyle

Nişanlın iyi bir insan olabilir ama annesi kötü. Ve nişanlın onlarla birlikte çalışıyorsa emin ol onlardan çok etkilenecek. Zamanla oda kaynanan gibi olur. İyiymiş üzmek istemiyorum falan deme sonunda sen üzüleceksin

Biz hepimiz diyoruzki

Geçti bolu pazarı... anladınmı
yanlışı baştan yapmışsın. Şu saatten sonra o özür asla gelmez sen kendini oyalar durursun.

Eğer yaftaladığınız gibi anneme edilen lafı umursamayıp tek derdim nişanlımla ilişkim olsaydı burada böyle bir konu açmış olmazdım. Amacım zaten ona özür diletmek ve bunu yaparken doğru yolu nedir diye sormak için buradaydım. Özür dilese de ben asla unutmam fakat tepkimi göstermezsem ona bunu hep yapma cesareti vermiş olurum. Bunu önlemek ve bundan sonra yerini mesafesini bilmesini sağlamak istiyorum. Bayramda karşılaşmak dışında bir araya gelemedim henüz ve geldiğim ilk fırsatta Ona tepkimi açıkça dile getiricem zaten haberi var çocukları Ona söyledi düşündüğüm herşeyi.

Anneniz K.V nizin onun için "yalancı" dediğini biliyor mu?Tepkisi ne oldu?

İlk fırsatta karşınıza alıp konuşmanız gerekir.

"Bir daha annem yada ailem hakkında tek kelime edersen bu iş biter haberin olsun" der özür dilemedikçe de senin yüzüne bakmam dersin gerisi ona kalmış.

Herkese iyi günler iyi bayramlar dilerim. Yine başım sıkışınca size geldim. Bir ay sonra evleniyorum Allah izin verirse. Birkaç gün önce kayınvalide bir konuda yanlış anlaşılmanın verdiği bir belirsizliğe kapılarak 'demek ki senin annen yalancı' diye bir cümle kurdu bana. Annem mi yalancı diye sordum Evet diye kafasını salladı.Sonra zaten gittim bir daha konuşmadık. Olayın annemle hiç alakası yoktu fakat zaten her fırsatta annemi eleştirmek Ona keyif veriyordu Bunu gözlemlemiştim. Bayramda aramayı düşünmüyordum açıkçası anneme ettiği lafı kaldıramamıştım fakat bayramda nişanlımın dedesinin evinde karşılaştık ve soğuk bir şekilde bayramını kutladım başka muhabbete girmedim. Nişanlım karakter olarak çok düzgün bir insan fakat ailesiyle çalışıyor ve maddi olarak onlardan ayrı bir geliri yok bu da ailesine her işimize müdahale etme hakkı tanıyor maalesef. Düğünüme bir ay kaldı ben hâlâ anneme nasıl öyle laf ettirdim diye vicdan azabı çekiyorum fakat sırf bu sebepten hiç günahı yokken sevgilimden uzaklaşmak istemiyorum. Onlar iyi mutlu olsun fakat ailesi benden uzak olsun istiyorum. Lütfen bana yol gösterin nişanlımı üzmeden onlardan uzak durmamın yolu nedir? Şimdi unutur gidersem ilerde yine annem hakkında öyle konuşma cesareti bulur diye korkuyorum ve buna izin vermek istemiyorum.
isterse 4*4 lük muhteşem bir adamla evleecek ol daha evlilik bağları kurulmadan annene hakaret eden bir aile ile akrabalık kurmak benim için büyük bir hata.

O anda başkaları da vardı ve ne desem saygısız diyeceklerdi ve tartışınca seviyesini kaybeden biri o yüzden o benden özür dileyene kadar kapısına gitmeyeceğimi oğluna da kızına da söyledim
AA aaa ,ne derse desin . Tepkisinden çekinip annene neden iftira attiriyosun? Baştan tavrını koy ,istemeyen almasın paşa oğluna ..

anneler ve nisanlinizla beraber yuzlesmenizi oneririm. eger kayyum valide adayi annenize iftira atiyorsa, o ve nisanliniz sizin aptal olmadiginizi ve gerektigi yerde dik durabileceginizi gormus olur.
eger anneniz gercekten yalanci ise, bir daha boyundan buyuk islere girmemesi gerektigini ogrenir.
yalniz elbette ki boyle bir yuzlesme sizin cok saglam durmanizi gerektirir, insanlar her zaman her gercege hazir olamayabiliyorlar.
evliliginize, iliskinize anneleri karistirmayin. kendi imkanlarinizla yuva kurun, kimseye de dahil olma hakki vermeyin. S Soguksever

Biliyor. Önce onlarla kavga etti sonra duruldu. Zaten ben de benden dolayı ailesiyle kötü olmaması için onu defalarca uyardım fakat aileni benden uzak tut dedim. Annesinin çok hatalı olduğunu fakat bunu asla kabul etmeyeceğini söylüyor. Özür dilemeyi bilmez diyor.

Soğuksever, 6 yıllık evliliğimi böyle bir anne, ailesiyle birlikte çalışan bir eş için iki çocuğuma rağmen bitirdim.
Nişanlın ailesini hiçbir zaman senden uzak tutmayacak, hatta evliliğinizin takribi 3. yılından sonra bu tarz olaylar yaşandığında sana hak bile vermeyecek.Özür dilemeyi bilmez diyor ya; bu iğrenç bahanenin arkasına saklanıyor ya; yarın bi gün saçma sapan kurduğu cümleler içinde annem patavatsızdır bilmiyor musun? sen onu ciddiye alma vs. diyecek.
Kayınvaliden sana ısrarla laf sokmaya, ailene hakaret etmeye devam edecek ama sen hep susmak zorunda kalacaksın.
Çünkü eşin bi noktadan sonra yanında olmayacak.
Her geçen gün yalnzlaşacaksın, ailesine maddi olarak bağımlı olduğu için onlara hiçbir zaman rest çekemeyecek, işin garibi sen de ister istemez rest çekemeyeceksin çünkü yarın bi gün eşine başka bi işe gir çalış yeter ki ailenden ekonomik olarak ayrışalım dediğinde, ben el işinde çalışamam diyecek eşin.

Bana öyle dedi,
Umarım ben yanılıyorumdur.
Yine de bu yorum bi köşede dursun, belki lazım olur.

Ben o anda şok oldum yürüdüm gittim. Bu hakaret benim ve ailemin iyi düşünceleri karşılığında yaşadığım ve hiç beklemediğim çok büyük bir hayal kırıklığiydi. Peki sen onları o dediğin hale nasıl getirirdin lütfen söyler misin gerçekten öğrenmek istiyorum

Anneme laf söyleyebilmek için önce onun seviyesine yükselmek sonra da işin aslını bilmek gerekir. Gerekirse ağır da konuşurum, kendinize bakın diye. İsterlerse düşman olsunlar hiç önemli değil. Bir erkek için anneme hakaret ettirecek değilim.

Back