- 30 Mayıs 2009
- 7.163
- 8.018
- 723
- Konu Sahibi herdaimumutlu
-
Oldu siz kırıldınız diye dünyaya yeni gelmiş, bağışıklık kazanmamış, hiç bir aşısı olmayan bebeği hasta insanların kucağına versin. Koca yaşınızda kendinizle yeni doğmuş bebeği kıyaslıyorsunuz pes.sizi o kadar çok kırıldım ki anlatamam
hanım efendi eşiniz kızacak diye saklıyor
eğer rabbim nasip etmezse eşinizin ailesinden hastalık geçmez
bırak gelsin kp unutmayın oda eşinizin babası vebalı gözüyle bakmayın herkese lütfen
benim dayım verem oldu hastanede yattı erkek kardeşi bana bulaşır diye yanına adam gibi gitmedi
ben yatırdım dayımı hastaneye ziyaretine gittim oturduk konuştuk sohbet ettik
allahıma hamd olsun bir şey geçmedi
ve üzerinden 13 sene geçti
benim çocuğum yok seni çok iyi anlamıyor olabilirim
ama tepkilerin sert geldi eşine karşı
Hanimlar yazdiklarinizi okudum hepiniz o kadar haklisiniz ki bu insanlar kendi keyifleri için benim biricik yavrumun sagligini hic acimadan tehlikeye atiyorlar.Kv. de o halde çocugumu dogar doğmaz kucagina aldi 2 gün hastanede yanimizda kaldi k.kulak olduğunu bilsem asla gelmesine izin vermezdim o da bunu bildiği için hastaligini sakladi sirf ele gune karsi torunumun dogumuna gidemedim dememek için.En son olan da asla kabul edilebilir birsey degil ben yavruma cok zor kavustum inanin esimin ailesiyle oyle cok gorusmuyorum benim hayat tarzima yasamtima uymuyor dusunceleri o yuzden uzak duruyorum ama kizim olunca illaki gorustuk gelip gidiyorlar bizde gittik ve kv. Benim bu konularda cok hassas ve korumaci oldugumu ve cocugumu uzak tutacagimi bildigi icin kp. Hastaligini sakladi peki bu sevgimi sadece torununu gorebilmek ve rahat rahat evime gelebilmek icin yalan soyluyor normalde yapmasi gereken kizim kp. Verem olmus Allah korusun cocuga filan bulasir biraraya gelmeyelim demesi gerekmez mi?Simdi de evime gelmek istiyor dün gece msj attim ama hala eline gecmedi int. Yok sanirim ama en nihayetinde okuyacak ne cvp yazarsa yazsin umurumda degil aslinda ama yazarsa size buradan haber veririm son durumlari.Hepinize yorumlariniz icin tesekkur ederim
"Does BCG vaccine prevent tuberculous meningitis?" isimli bilimsel makaleye göre BCG aşısının akciğer veremine (akciğer tüberkülozuna) karşı koruma oranı %0-%80 arasıymış. Menenjit tüberkülozuna karşı koruma oranı %52-%84 arası.
Anladığım kadarıyla konu sahibinin kayınpederi akciğer veremi olmuş. Bu durumda, istatistiklere bakarsak, bebeğin korunma ihtimali %0-%80 arasında. Başka bir deyişle aşının korumama ihtimali %20-%100 arasında. Bu çok yüksek bir oran. Bulaşınca da belirti vermemiş olması sık rastlanan bir durummuş. İnşallah bulaşmamıştır.
Hala daha gelip bu olasılığı arttırmaya niyetleniyorlar. "Bir de artık ilaç almaya başladı bulaşma evresi geçti" diye kesin bir şey yokmuş. İlaçlar işe yaramayabiliyormuş ve hasta biri haftalardır ilaç aldığı halde bulaşıcı olmaya devam ediyor olabilirmiş.
Tabiiki dediklerinize aynen katılıyorum..Sadece konu sahibine daha önce kp geldiğinde bulasmismidir diye korkmasın die ttecrubemi yazmak istedim. çok çabuk bulastigina ben inanmıyorum.Hastalık bir sürü insanda inaktif olup bağışıklık sistemleri zayıf olunca ortaya çıkabiliyormuş.
Ayrıca, sizin akrabaların bağışıklık sistemleriyle minicik bebeğinki bir mi?
2 yaşın altındaki bebeklere normalden çok daha kolay bulaşabiliyormuş. Hastalık bulaşan bebeklerde sık olarak başlarda hiç bir belirti görülmüyormuş. Belirtiler sonra çıkıyormuş. Umarım konu sahibinin bebeğine bulaşmamıştır.
Evet verem hava yoluyla bulabiliyor.Benim üst komşumun eşi verem.. aylardır tedavi görüyor ama aile içinde kimseye de bulaşmadı. Bilgim yok ama emin misiniz bulaşıcı olduğundan?çocuğunuzu düşünüyorsunuz tepkiniz normal bence,bende olsam sinirlenirim. Grip olunca bile bebekleri sevmemek gerekiyor diye düşünüyorum..
Benim üst komşumun eşi verem.. aylardır tedavi görüyor ama aile içinde kimseye de bulaşmadı. Bilgim yok ama emin misiniz bulaşıcı olduğundan?çocuğunuzu düşünüyorsunuz tepkiniz normal bence,bende olsam sinirlenirim. Grip olunca bile bebekleri sevmemek gerekiyor diye düşünüyorum..
ne biçim aile yahu
ben olsam eşim dahil herkesi karşıma alırım, yanaştırmam çocuğumu
Allah korusun ya, çok küçük daha
böyle sevgi mi olur?
veremle ilgili bulduğun yazıların büyük puntoyla çıktısını al, eşine ver
hala ikna olmuyorsa da inat et, kavga et vs
bulaşıcı hastalığı olanları saklayıp yeni doğan bebeyi hasta kişilerin kucaklarına vermiş bu kişiler her ne kadar anne babası olsa da hastalar?
konu sahibinin nesine kırıldınız ve neden bu kadar ayıpladınız anlamadım? tedbir almak istemesi, bebeğini korumak istemesi ve eşinden yüzde yüz şeffaflık beklemesi çok normal..
Muhtemelen tüm aile prolaktif antibiyotik tedavisi görüyordur da ondan olmasın sakın hanimefendi?
İnsan ne bencil. El kadar sabiyi hiç düşünmeden ne tehlikelere atmış vicdansızlar. Ben olsam kalbim soğumaz, kabul etmem evime. Ne yapsanız haklısınız konu sahibiherdaimumutlu
ben kv ilgili hiç bir şey yazmadım zaten farkındaysan sadece kp hakkında yazdım
eşinden şeffaflık bekliyorsa kızmayacak tatlı dille anlatmalı adamda arada kalmamak için dememiş zaten
kırıldığım nokta insanlara vebalı gözüyle bakmasıdır (ben hastalık konusunda çok hasassımdır)
haklılık payı elbette var ama insanları vebalı gibi konuşması rahatsız ediyor
uyarabilir tatlı dille işte o zaman kötü olursa hak veririm buna eşide dahil
O zaman yanlış yapıyorlar :)Birşey kullanmıyorlar hanımefendi :) belki de başlangıcıdır..
O zaman yanlış yapıyorlar :)
Tüberküloz hastası ile ayni evde bulunanların hasta olmasa da koruyucu olarak antibiyotik kullanması gerekir. Doktor yazar zaten.
Önemsemeyip kullanmıyorlardır muhtemelen.
El kadar sabibin suratina suratina oksurdugunu düşündükce içim cız etti. Ne kalpsizler var
Siz ne diyorsunuz Allah askina cvp yazmiyim yazmiyim dedim ama hala neyi empoze etmeye calisiyorsunuz?"Hastalik konusunda cok hassasimdir"deyip verdiginiz ornekteki veba kelimesininde bir hastalik adi oldugunun farkindamisiniz?Demek ki hastalik konusunda o kadar da hassas degilmissiniz.Ha veba ha verem ikiside bulasici hastalik birinin digerinden agir geciriliyor olmasi ikisininde hastalik oldugu gercegini degistirmiyor.Esime kizmayip tatli dille anlatacakmisim,sizce iyilikle soylemeyi hic denemeyip direkt kizarak olayi cozmeye calisiyorum degil mi?Bilip bilmeden konusuyorsunuz,adama birakin iyilikle soylemeyi dunyayi basina yiksaniz anlamiyor ailesiyle ayni cahil ve dusuncesiz kafa yapisina sahip.Kv. ve Kp gelince babanne ve dede olmak bunu mu gerektirir?hastaligini saklayip kucucuk bir cocuga bulastirma riskini bile bile ona yanasmak,uzak durmamak?Siz anne misiniz bilmiyorum ama hic bir anne buna musade etmez buna musade etmemek icin anne olmaya da gerek yok aslinda insan olan buna musade edip goz yummaz.Insanlar basit bir soguk alginliginda bile baskalariyla arasina fiziksel mesafe koyuyor heleki kucuk bebeklerin bulundugu ortamlara asla gitmiyor ki biz burada kabakulak ve verem gibi kucuk bir bebekte ciddi hasarlar birakabilecek hastaliklardan bahsediyoruz.Biraz empati yapin empati uzun uzun yazdim ama bilmem anlatabildim mi?ben kv ilgili hiç bir şey yazmadım zaten farkındaysan sadece kp hakkında yazdım
eşinden şeffaflık bekliyorsa kızmayacak tatlı dille anlatmalı adamda arada kalmamak için dememiş zaten
kırıldığım nokta insanlara vebalı gözüyle bakmasıdır (ben hastalık konusunda çok hasassımdır)
haklılık payı elbette var ama insanları vebalı gibi konuşması rahatsız ediyor
uyarabilir tatlı dille işte o zaman kötü olursa hak veririm buna eşide dahil
Siz ne diyorsunuz Allah askina cvp yazmiyim yazmiyim dedim ama hala neyi empoze etmeye calisiyorsunuz?"Hastalik konusunda cok hassasimdir"deyip verdiginiz ornekteki veba kelimesininde bir hastalik adi oldugunun farkindamisiniz?Demek ki hastalik konusunda o kadar da hassas degilmissiniz.Ha veba ha verem ikiside bulasici hastalik birinin digerinden agir geciriliyor olmasi ikisininde hastalik oldugu gercegini degistirmiyor.Esime kizmayip tatli dille anlatacakmisim,sizce iyilikle soylemeyi hic denemeyip direkt kizarak olayi cozmeye calisiyorum degil mi?Bilip bilmeden konusuyorsunuz,adama birakin iyilikle soylemeyi dunyayi basina yiksaniz anlamiyor ailesiyle ayni cahil ve dusuncesiz kafa yapisina sahip.Kv. ve Kp gelince babanne ve dede olmak bunu mu gerektirir?hastaligini saklayip kucucuk bir cocuga bulastirma riskini bile bile ona yanasmak,uzak durmamak?Siz anne misiniz bilmiyorum ama hic bir anne buna musade etmez buna musade etmemek icin anne olmaya da gerek yok aslinda insan olan buna musade edip goz yummaz.Insanlar basit bir soguk alginliginda bile baskalariyla arasina fiziksel mesafe koyuyor heleki kucuk bebeklerin bulundugu ortamlara asla gitmiyor ki biz burada kabakulak ve verem gibi kucuk bir bebekte ciddi hasarlar birakabilecek hastaliklardan bahsediyoruz.Biraz empati yapin empati uzun uzun yazdim ama bilmem anlatabildim mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?