Kayinvalide gelsin mi?

Kv kabakulak, kp verem nasıl bir ortamda yaşıyorlar böyle antika diyebileceğimiz kadar eski hastalıklara yakalanıyorlar. Özel bir çabaları mı var acaba? Allah kimseyi hastalıkla sınamasın da sanki hayatlarında bir şeyleri yanlış yapıyorlar gibi.

Oldu siz kırıldınız diye dünyaya yeni gelmiş, bağışıklık kazanmamış, hiç bir aşısı olmayan bebeği hasta insanların kucağına versin. Koca yaşınızda kendinizle yeni doğmuş bebeği kıyaslıyorsunuz pes.

nefret ediyorum bir şey olmazci insanlardan çocuğum dogdugundan beri 10 kere hasta olduysa 9 u iç 'den geçmiştir evinin doğalgazını yakmaz sürekli griptir ben sakininca küser çocuğu benden kaciriyorsun der en son çocuk havele tarzı bir şey geçirdi bana kziyorsun çocuğu kaciriyorsun diyosun gördün mu olani dedim her zamanki gibi ağlayıp beni şikayet etti sonra da çocuğuna bakmayacagim dedi hiç umrumda değil yine olsa yine yaparım cocugumdan kiymetli degil kimse cocugun verem olması daha mı önemli onların hatrindan kibarca söyle ne düşünürlerse düşünsünler bir de bazı insanlar hasta olmasa bile taşıyıcı olur dikkat et

Bence normal SMS olarak da atın. Kalkıp gelmese bari.

Bilgilendirme için çok teşekkürler. Umarım daha yeni doğmuş bir bebeğin gelişmemiş bağışıklık sistemiyle bir yetişkinin bağışıklık sistemini bir tutup "Kaynım da verem olduydu hiçbirimize bişiycik olmadı" diyenler için de açıklayıcı olmuştur.

Tabiiki dediklerinize aynen katılıyorum..Sadece konu sahibine daha önce kp geldiğinde bulasmismidir diye korkmasın die ttecrubemi yazmak istedim. çok çabuk bulastigina ben inanmıyorum.

Dünyada 1.7 milyar latent (inaktif) verem hastası varmış. Vücutları virüsten kurtulamıyor ama virüsü uyutuyormuş. Virüs yıllarca bu şekilde uyku halinde kalabiliyormuş. Bu haldeyken bulaşıcı değilmiş. Ama yıllar sonra genekde 5 yıl içinde (bağışıklık sistemi zayıfladığımda vs) uyanıp hasta yapabiliyormuş. O zaman bulaşıcı oluyormuş işte.

Neyse ki inaktiften aktife dönme oranı %5-10 arasındaymış. Ve test yaptırıp teşhis konulursa aktif olmadan tedavisi varmış.

Son düzenleme:
Allah o kayınpederinizle kayınvalidenizin cezasını versin İnşallah. O büyükbaş eşinizin yanında doktora bir bir söyleyin bunları. Sinirden soğuk ter bastı valla. İhmal etmeyin götürün doktora çocuğunuzu. Yazık günah.

Eltim aylık bebek iken amcası verem olmuş. Aynı evde yaşadıkları ve amcası yeğenini kendinden korumadığı için eltimde verem olup aylarca hastanede yatmak zorunda kalmış, ayrıca annesini bile yanına yaklaştırmamışlar. Eltim şu anda 30 una merdiven dayadı ama hala sıkıntı yaşıyor. Özellikle kış aylarında çok rahatsız oluyorum, öksürük krizine giriyorum diyor.

Kim ne derse desin siz çocuğunuzu koruyun. Torunlarını çok seviyorlarsa uzak dursunlar.

Yeğenim doğduğunda annemin dudağında uçuk çıkmıştı, çocuğa zarar verir diye kucağına bile almadı günlerce.

Evet verem hava yoluyla bulabiliyor.

Muhtemelen tüm aile prolaktif antibiyotik tedavisi görüyordur da ondan olmasın sakın hanimefendi?

İnsan ne bencil. El kadar sabiyi hiç düşünmeden ne tehlikelere atmış vicdansızlar. Ben olsam kalbim soğumaz, kabul etmem evime. Ne yapsanız haklısınız konu sahibi herdaimumutlu

Evet katılıyorum bebeğin sağlığı herşeyden önemli . Hasta olunca onlar çekiyor sanki birde verem gibi hastalık vücuda yerleşirse bıkıp usanmadan söyleyin hastayken gelmesinler . Hatta doktora beraber gidin doktor onlara açıklasın kafaları almıyorsa.

ben kv ilgili hiç bir şey yazmadım zaten farkındaysan sadece kp hakkında yazdım
eşinden şeffaflık bekliyorsa kızmayacak tatlı dille anlatmalı adamda arada kalmamak için dememiş zaten
kırıldığım nokta insanlara vebalı gözüyle bakmasıdır (ben hastalık konusunda çok hasassımdır)
haklılık payı elbette var ama insanları vebalı gibi konuşması rahatsız ediyor
uyarabilir tatlı dille işte o zaman kötü olursa hak veririm buna eşide dahil

Birşey kullanmıyorlar hanımefendi :) belki de başlangıcıdır..

kadın önce normal sormuş zaten, yalan söyleyip kandırmışlar
sonra kp için de sürekli sormuş, yine yalan söyleyip çocuğu adamın yanına götürmüşler, 10 gün öpüp koklamış adam
bu konu sahibi böyle tepki vermesin de ne yapsın?
help alttan al hep alttan al, kocanı kırma! olur mu? kocası ayakta uyutuyor konu sahibini, bile bile bebeği riske atıyor
bir de Allah nasip etmezse hastalık kapmaz yazmışsınız
Allah her şeye kadirdir evet de bize de beyin vermiş değil mi?
sen önce eşeği sağlam kazığa bağlayacaksın, sonra gerisini Allah'a bırakacaksın
e o zaman ben yatayım tren rayına tren gelirken, Allah istemezse ölmem diyeyeyim, olur mu?

Birşey kullanmıyorlar hanımefendi :) belki de başlangıcıdır..
O zaman yanlış yapıyorlar :)
Tüberküloz hastası ile ayni evde bulunanların hasta olmasa da koruyucu olarak antibiyotik kullanması gerekir. Doktor yazar zaten.
Önemsemeyip kullanmıyorlardır muhtemelen.

El kadar sabibin suratina suratina oksurdugunu düşündükce içim cız etti. Ne kalpsizler var

Evet ya çok düşüncesizler yazık küçücük bebek
İnsan ufacık birşey bile olsa gidip gelmemek lazım ölen bebekler var bu sebeplerden dolayı. Gripken sevildi diye.

Olabilir önemsemiyorlar demek ki...

Siz ne diyorsunuz Allah askina cvp yazmiyim yazmiyim dedim ama hala neyi empoze etmeye calisiyorsunuz?"Hastalik konusunda cok hassasimdir"deyip verdiginiz ornekteki veba kelimesininde bir hastalik adi oldugunun farkindamisiniz?Demek ki hastalik konusunda o kadar da hassas degilmissiniz.Ha veba ha verem ikiside bulasici hastalik birinin digerinden agir geciriliyor olmasi ikisininde hastalik oldugu gercegini degistirmiyor.Esime kizmayip tatli dille anlatacakmisim,sizce iyilikle soylemeyi hic denemeyip direkt kizarak olayi cozmeye calisiyorum degil mi?Bilip bilmeden konusuyorsunuz,adama birakin iyilikle soylemeyi dunyayi basina yiksaniz anlamiyor ailesiyle ayni cahil ve dusuncesiz kafa yapisina sahip.Kv. ve Kp gelince babanne ve dede olmak bunu mu gerektirir?hastaligini saklayip kucucuk bir cocuga bulastirma riskini bile bile ona yanasmak,uzak durmamak?Siz anne misiniz bilmiyorum ama hic bir anne buna musade etmez buna musade etmemek icin anne olmaya da gerek yok aslinda insan olan buna musade edip goz yummaz.Insanlar basit bir soguk alginliginda bile baskalariyla arasina fiziksel mesafe koyuyor heleki kucuk bebeklerin bulundugu ortamlara asla gitmiyor ki biz burada kabakulak ve verem gibi kucuk bir bebekte ciddi hasarlar birakabilecek hastaliklardan bahsediyoruz.Biraz empati yapin empati uzun uzun yazdim ama bilmem anlatabildim mi?

ben hiç bir zaman anne olamayacağim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…