• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalide gelsin mi?

eşinizin kendinden haberi var mı? hastalık saklanır mı hiç!! aklı yerinde mi acaba :KK57:
kaynana da "anne sen hiç gelme zaten babama bakarken yoruldun" de eğer ısrar ederse de "kıza hastalığın bulaşmasını istemiyorum gelme" de. kocandan da çekinme hastalık saklayan biri resmen itici :sinirli:

Verem bulaşıcı tabii ki. Aynı evd yaşayan aile bireyleri de sıkı takip ediliyor. Hastanın ilaçları bile sağlık ocağında imza karşılığı iciriliyor. Ben bile çok sinirlendim. Sanırım çok bağırıp cagirirdim öğrendiğimde.

Olabilir hiç bilgim yok ben sadece üst komşumun olduğunu biliyorum. Ama evde kimseye geçmedi diye tereddütte kaldım. Böyle de düşüncesizlik olmamalı yani küçücük bebek yazık ya:(

Anneannem veremdi..Hiçbir evladına bulaşmadı.aylarca hastanede kaldı geldi bizde kaldı ucay hiç bulaşır diye aklımıza bile gelmedi.tedavisini olmuştu ama yinede sürekli oksururdu.bana kalırsa verem çabuk geçmiyor.5 kızı onlarca torunu olmasına rağmen kimseye bulaşmadı.86 yaşında göğüs hastalıkları hastanesinde vefat etti,çokta Ziyaretinde bulunduk yine kimseye geçmedi.Tecrubeme dayanarak çok çabuk geçmediğini söyleyebilirim.belkide bulaşıcı kısmını atlatmisti bizim gorustugumuz ddonem.ama bulaşıcılık döneminde kızlarına bişey olmamış.ama yinede tedbir almak gerekli tabiiki.kirmadan,dökmeden hoşgörü ile karşılıklı anlayış ile bu işin üstesinden gelirsiniz inşaallah.

Hastalık bir sürü insanda inaktif olup bağışıklık sistemleri zayıf olunca ortaya çıkabiliyormuş.

Ayrıca, sizin akrabaların bağışıklık sistemleriyle minicik bebeğinki bir mi?

2 yaşın altındaki bebeklere normalden çok daha kolay bulaşabiliyormuş. Hastalık bulaşan bebeklerde sık olarak başlarda hiç bir belirti görülmüyormuş. Belirtiler sonra çıkıyormuş. Umarım konu sahibinin bebeğine bulaşmamıştır.

Verem tabiki bulaşıcıdır ama çoktan verem aşısı olmadı mı kızınız?

Verem olan biriyle aynı havayı soluyan herkes verem olsa sağlıklı insan kalır mı? Aşı neden var? Ama bir bebek söz konusu ise sakınmak gerek. Aksi bişey demedim. Her yoruma atlayanlardan da pek hoşlanmam. Muhatabım konu sahibi.

Muhtemelen bebeği aşı korumuş zaten. Yoksa bulaşırdı kesin.

"Does BCG vaccine prevent tuberculous meningitis?" isimli bilimsel makaleye göre BCG aşısının akciğer veremine (akciğer tüberkülozuna) karşı koruma oranı %0-%80 arasıymış. Menenjit tüberkülozuna karşı koruma oranı %52-%84 arası.

Anladığım kadarıyla konu sahibinin kayınpederi akciğer veremi olmuş. Bu durumda, istatistiklere bakarsak, bebeğin korunma ihtimali %0-%80 arasında. Başka bir deyişle aşının korumama ihtimali %20-%100 arasında. Bu çok yüksek bir oran. Bulaşınca da belirti vermemiş olması sık rastlanan bir durummuş. İnşallah bulaşmamıştır.

Hala daha gelip bu olasılığı arttırmaya niyetleniyorlar. "Bir de artık ilaç almaya başladı bulaşma evresi geçti" diye kesin bir şey yokmuş. İlaçlar işe yaramayabiliyormuş ve hasta biri haftalardır ilaç aldığı halde bulaşıcı olmaya devam ediyor olabilirmiş.

Son düzenleme:
Yuh ya valla diyecek bişey bulamadım. KV ve KP kendisi düşünmesi gerekiyordu. El kadar bebek ya bulaşırsa? Yazık valla. Isterlerse konusmasinlar ama gelmesinler Bebeğinizin sağlığından önemli mi?

hastalık utanılacak birşey değildir bu yüzden saklanılmaması gerekir
benimde yalnızca kan ve cinsel yolla bulaşan bir hastalığım var
bunu eşimin ailesi ile paylaştık ve bütün memleketlerine beni reklam ettiler
tanımadığım adamlar bile hastalığımı soruyordu
eşime kardeşlerinin ve annesinin aşı yaptırmasını gerektiğini söyledim
ama eşimin ailesi cahil olduğu için muhtemelen kabul etmediler
öyle olduğu halde ben onlar bizdeyken herşeye daha fazla dikkat ederim insanlara bulaşma riski olmasın diye
sizin eşinizin ailesinden daha çok eşinizde hata var
ortada bir bebeğin sağlığı söz konusu herşeyi geldim geçtim
baba olarak yalana dolana kafa yoracağına keşke buna kafa yorsa
kv müsait olmadığınımızı söyleseniz

Konuya direkt giriyorum maalesefki eşimin ailesi özellikle de anne babasi çok gerikafali doğumuma 1 hafta kala kv. Hastaydi ve kulagina dogru bogazi sismisti bende esime sordum kabakulak heralde filan dedi e dedim bu kadin doguma gelecek kabakulak bulasici sonra allem kallem ettiler esim annesini dr. Götürdu k.kulak degilmis enfeksiyonmus bulasici degil sorduk dediler bende tamam dedim kv. yeni dogmus bebegimi kucagina aldi durdu ve sonra esim bi gün agzindan kacirdi ki megerse o zaman kv. Kabakulakmis neyse çok sinirlensemde kv. Bisey demedim.Ardindan kizim bi 4-5 aylik oldu k.peder surekli öksürüyor acile filan gidiyolar kv. Aradiginda soruyorum nasil oldu diye yok bisey daha dr. Tani koyamadi filan diye gecistiriyo sonra biz 1 ay boyunca onlara gittik k.peder kizimi defalarca kucagina aldi neyse tekrar bir araya geliyoruz k.peder hasta ama hala nesi var söylemiyolar hep bi geçistirme en son kizdim esime defalarca sen dr. götürdün nesi var sormuyomusun diye o da verem olmuş demesin mi yuhh dedim artik gercekten hastalik saklanir mi utanilacak birsey mi?Bir daha evlerine gitmedim hemen o ay kismet baska sehre tasindik.Hala o kadar kizginim ki ya hastalik evladima bulassaydi hic mi dusunmuyorlar verem ayni havayi solumakla bile bulasiyor neyse aradan 3 ay gecti şimdi kv. yanimiza ziyarete gelmek istiyor ama ya ona da bulastiysa sonucta k.pedere o bakiyor,eşim bu konuda çok duyarsiz bisey olmaz diyor ben mi büyütüyorum lütfen söyleyin
Yani ben sinirlendim bu kadar dusuncesizlik olur.Hic mi acimiyorlar hic mi sevmiyorlar torunlarini , bulasici oldugunu bile bile sakliyorlar.Esinizde yanlis anlarlar diye bir sey diyememis herhalde . Ben gripliyken bile bebekli eve davet etselerde gitmem .

sizi o kadar çok kırıldım ki anlatamam
hanım efendi eşiniz kızacak diye saklıyor
eğer rabbim nasip etmezse eşinizin ailesinden hastalık geçmez
bırak gelsin kp unutmayın oda eşinizin babası vebalı gözüyle bakmayın herkese lütfen
benim dayım verem oldu hastanede yattı erkek kardeşi bana bulaşır diye yanına adam gibi gitmedi
ben yatırdım dayımı hastaneye ziyaretine gittim oturduk konuştuk sohbet ettik
allahıma hamd olsun bir şey geçmedi
ve üzerinden 13 sene geçti
benim çocuğum yok seni çok iyi anlamıyor olabilirim
ama tepkilerin sert geldi eşine karşı

bırak gelsin kp unutmayın oda eşinizin babası vebalı gözüyle bakmayın herkese lütfen
benim dayım verem oldu hastanede yattı erkek kardeşi bana bulaşır diye yanına adam gibi gitmedi
bulaşıcı hastalığı olanları saklayıp yeni doğan bebeyi hasta kişilerin kucaklarına vermiş bu kişiler her ne kadar anne babası olsa da hastalar?
konu sahibinin nesine kırıldınız ve neden bu kadar ayıpladınız anlamadım? tedbir almak istemesi, bebeğini korumak istemesi ve eşinden yüzde yüz şeffaflık beklemesi çok normal..

Konuya direkt giriyorum maalesefki eşimin ailesi özellikle de anne babasi çok gerikafali doğumuma 1 hafta kala kv. Hastaydi ve kulagina dogru bogazi sismisti bende esime sordum kabakulak heralde filan dedi e dedim bu kadin doguma gelecek kabakulak bulasici sonra allem kallem ettiler esim annesini dr. Götürdu k.kulak degilmis enfeksiyonmus bulasici degil sorduk dediler bende tamam dedim kv. yeni dogmus bebegimi kucagina aldi durdu ve sonra esim bi gün agzindan kacirdi ki megerse o zaman kv. Kabakulakmis neyse çok sinirlensemde kv. Bisey demedim.Ardindan kizim bi 4-5 aylik oldu k.peder surekli öksürüyor acile filan gidiyolar kv. Aradiginda soruyorum nasil oldu diye yok bisey daha dr. Tani koyamadi filan diye gecistiriyo sonra biz 1 ay boyunca onlara gittik k.peder kizimi defalarca kucagina aldi neyse tekrar bir araya geliyoruz k.peder hasta ama hala nesi var söylemiyolar hep bi geçistirme en son kizdim esime defalarca sen dr. götürdün nesi var sormuyomusun diye o da verem olmuş demesin mi yuhh dedim artik gercekten hastalik saklanir mi utanilacak birsey mi?Bir daha evlerine gitmedim hemen o ay kismet baska sehre tasindik.Hala o kadar kizginim ki ya hastalik evladima bulassaydi hic mi dusunmuyorlar verem ayni havayi solumakla bile bulasiyor neyse aradan 3 ay gecti şimdi kv. yanimiza ziyarete gelmek istiyor ama ya ona da bulastiysa sonucta k.pedere o bakiyor,eşim bu konuda çok duyarsiz bisey olmaz diyor ben mi büyütüyorum lütfen söyleyin
yok artık eşin çocuğunuzu sokaktan bulduğunu mu düşünüyor acaba

Eşin çok mu duyarsız? Ya hastalık kaparsa Allah korusun. Pişman olmaktansa önceden önlemini almak daha kolay değil mi?
Ara kv ni sen söyle o zaman..

O bir bebek, yetişkin insan değil. Annenin babanın sorumluluğu önce bebeğine. Yazık ise kp ye değil bebeğe yazık. Hasta insana önlem alınarak yaklasilir ancak bebekler yeni doğanlar yaklastirilmaz. Verem olan biri uzun yıllar tedaviler sonucu yine veremden yaşamını kaybeder. Bir bebek yaşama yeni merhaba dediği bir dönemde niye onun vebaline girilsin. Siz risk almışsınız. Yetişkin birisiniz. Size verem bulaştı mi bulaşmadı mi onu biliyor musunuz?

"Does BCG vaccine prevent tuberculous meningitis?" isimli bilimsel makaleye göre BCG aşısının akciğer veremine (akciğer tüberkülozuna) karşı koruma oranı %0-%80 arasıymış. Menenjit tüberkülozuna karşı koruma oranı %52-%84 arası.

Anladığım kadarıyla konu sahibinin kayınpederi akciğer veremi olmuş. Bu durumda, istatistiklere bakarsak, bebeğin korunma ihtimali %0-%80 arasında. Başka bir deyişle aşının korumama ihtimali %20-%100 arasında. Bu çok yüksek bir oran. Bulaşınca da belirti vermemiş olması sık rastlanan bir durummuş. İnşallah bulaşmamıştır.

Hala daha gelip bu olasılığı arttırmaya niyetleniyorlar. "Bir de artık ilaç almaya başladı bulaşma evresi geçti" diye kesin bir şey yokmuş. İlaçlar işe yaramayabiliyormuş ve hasta biri haftalardır ilaç aldığı halde bulaşıcı olmaya devam ediyor olabilirmiş.

Konu bu çok önemli bir bilgi. Sen verem savaşa gidip ya da telefon edip bilgi al istersen. Bebeğine sana ve eşine test yapsınlar. Verem olup olmadığın aslında akciğer filmi ile anlaşılır. Ancak deri testi de var. Bebeğe belki deri testi size da film olabilir.

Kendi torununu sakinmayan insan otobüse metroya binip misafirliğe de gidiyordur. Ne pis insanlarmış

Hanimlar yazdiklarinizi okudum hepiniz o kadar haklisiniz ki bu insanlar kendi keyifleri için benim biricik yavrumun sagligini hic acimadan tehlikeye atiyorlar.Kv. de o halde çocugumu dogar doğmaz kucagina aldi 2 gün hastanede yanimizda kaldi k.kulak olduğunu bilsem asla gelmesine izin vermezdim o da bunu bildiği için hastaligini sakladi sirf ele gune karsi torunumun dogumuna gidemedim dememek için.En son olan da asla kabul edilebilir birsey degil ben yavruma cok zor kavustum inanin esimin ailesiyle oyle cok gorusmuyorum benim hayat tarzima yasamtima uymuyor dusunceleri o yuzden uzak duruyorum ama kizim olunca illaki gorustuk gelip gidiyorlar bizde gittik ve kv. Benim bu konularda cok hassas ve korumaci oldugumu ve cocugumu uzak tutacagimi bildigi icin kp. Hastaligini sakladi peki bu sevgimi sadece torununu gorebilmek ve rahat rahat evime gelebilmek icin yalan soyluyor normalde yapmasi gereken kizim kp. Verem olmus Allah korusun cocuga filan bulasir biraraya gelmeyelim demesi gerekmez mi?Simdi de evime gelmek istiyor dün gece msj attim ama hala eline gecmedi int. Yok sanirim ama en nihayetinde okuyacak ne cvp yazarsa yazsin umurumda degil aslinda ama yazarsa size buradan haber veririm son durumlari.Hepinize yorumlariniz icin tesekkur ederim

Bu hastanede ben kaldım ben baktım diyen arkadaşlar ben mi yanlış hatırlıyorum babam ben on üç yaşımdayken verem olmuştu ve hastanede yatarken refakatçi yoktu ziyaretine gittiğimzde bile on ve yedi yaşında olan kardeşimi bile içeri almıyolardı ki beni bile bi seferliğine kabuş ettiler babam kendini iyi hissettiğinde hastane bahçesine çıkıyodu ondada öpmek yakın temasta bulunmak yoktu yani değiştide haberimmi yok hatta üç ay kaldı hastanede neredeyse hastanesen çıktığında bile dikkat edin özellikle tabak kaşık gibi havlu gibi eşyaları ayırın demişti ona bilr dikkat etmiştik bide konu sahibinin bebeği ufacık bunu gerçekten bilmediğimden emin olamadığımdan soruyorum bu bebeklere yapılan aşılar o hastalıklara yakalanmasın diye değil yakalanırsalar en hafif şekilde atalatsınlar diye değilmi

Back