- 23 Ağustos 2016
- 5.861
- 3.700
- 93
- Konu Sahibi herdaimumutlu
-
Verem bulaşıcı tabii ki. Aynı evd yaşayan aile bireyleri de sıkı takip ediliyor. Hastanın ilaçları bile sağlık ocağında imza karşılığı iciriliyor. Ben bile çok sinirlendim. Sanırım çok bağırıp cagirirdim öğrendiğimde.
Anneannem veremdi..Hiçbir evladına bulaşmadı.aylarca hastanede kaldı geldi bizde kaldı ucay hiç bulaşır diye aklımıza bile gelmedi.tedavisini olmuştu ama yinede sürekli oksururdu.bana kalırsa verem çabuk geçmiyor.5 kızı onlarca torunu olmasına rağmen kimseye bulaşmadı.86 yaşında göğüs hastalıkları hastanesinde vefat etti,çokta Ziyaretinde bulunduk yine kimseye geçmedi.Tecrubeme dayanarak çok çabuk geçmediğini söyleyebilirim.belkide bulaşıcı kısmını atlatmisti bizim gorustugumuz ddonem.ama bulaşıcılık döneminde kızlarına bişey olmamış.ama yinede tedbir almak gerekli tabiiki.kirmadan,dökmeden hoşgörü ile karşılıklı anlayış ile bu işin üstesinden gelirsiniz inşaallah.
Verem tabiki bulaşıcıdır ama çoktan verem aşısı olmadı mı kızınız?
Verem olan biriyle aynı havayı soluyan herkes verem olsa sağlıklı insan kalır mı? Aşı neden var? Ama bir bebek söz konusu ise sakınmak gerek. Aksi bişey demedim. Her yoruma atlayanlardan da pek hoşlanmam. Muhatabım konu sahibi.
Muhtemelen bebeği aşı korumuş zaten. Yoksa bulaşırdı kesin.
Yani ben sinirlendim bu kadar dusuncesizlik olur.Hic mi acimiyorlar hic mi sevmiyorlar torunlarini , bulasici oldugunu bile bile sakliyorlar.Esinizde yanlis anlarlar diye bir sey diyememis herhalde . Ben gripliyken bile bebekli eve davet etselerde gitmem .Konuya direkt giriyorum maalesefki eşimin ailesi özellikle de anne babasi çok gerikafali doğumuma 1 hafta kala kv. Hastaydi ve kulagina dogru bogazi sismisti bende esime sordum kabakulak heralde filan dedi e dedim bu kadin doguma gelecek kabakulak bulasici sonra allem kallem ettiler esim annesini dr. Götürdu k.kulak degilmis enfeksiyonmus bulasici degil sorduk dediler bende tamam dedim kv. yeni dogmus bebegimi kucagina aldi durdu ve sonra esim bi gün agzindan kacirdi ki megerse o zaman kv. Kabakulakmis neyse çok sinirlensemde kv. Bisey demedim.Ardindan kizim bi 4-5 aylik oldu k.peder surekli öksürüyor acile filan gidiyolar kv. Aradiginda soruyorum nasil oldu diye yok bisey daha dr. Tani koyamadi filan diye gecistiriyo sonra biz 1 ay boyunca onlara gittik k.peder kizimi defalarca kucagina aldi neyse tekrar bir araya geliyoruz k.peder hasta ama hala nesi var söylemiyolar hep bi geçistirme en son kizdim esime defalarca sen dr. götürdün nesi var sormuyomusun diye o da verem olmuş demesin mi yuhh dedim artik gercekten hastalik saklanir mi utanilacak birsey mi?Bir daha evlerine gitmedim hemen o ay kismet baska sehre tasindik.Hala o kadar kizginim ki ya hastalik evladima bulassaydi hic mi dusunmuyorlar verem ayni havayi solumakla bile bulasiyor neyse aradan 3 ay gecti şimdi kv. yanimiza ziyarete gelmek istiyor ama ya ona da bulastiysa sonucta k.pedere o bakiyor,eşim bu konuda çok duyarsiz bisey olmaz diyor ben mi büyütüyorum lütfen söyleyin
bulaşıcı hastalığı olanları saklayıp yeni doğan bebeyi hasta kişilerin kucaklarına vermiş bu kişiler her ne kadar anne babası olsa da hastalar?sizi o kadar çok kırıldım ki anlatamam
hanım efendi eşiniz kızacak diye saklıyor
eğer rabbim nasip etmezse eşinizin ailesinden hastalık geçmez
bırak gelsin kp unutmayın oda eşinizin babası vebalı gözüyle bakmayın herkese lütfen
benim dayım verem oldu hastanede yattı erkek kardeşi bana bulaşır diye yanına adam gibi gitmedi
ben yatırdım dayımı hastaneye ziyaretine gittim oturduk konuştuk sohbet ettik
allahıma hamd olsun bir şey geçmedi
ve üzerinden 13 sene geçti
benim çocuğum yok seni çok iyi anlamıyor olabilirim
ama tepkilerin sert geldi eşine karşı
yok artık eşin çocuğunuzu sokaktan bulduğunu mu düşünüyor acabaKonuya direkt giriyorum maalesefki eşimin ailesi özellikle de anne babasi çok gerikafali doğumuma 1 hafta kala kv. Hastaydi ve kulagina dogru bogazi sismisti bende esime sordum kabakulak heralde filan dedi e dedim bu kadin doguma gelecek kabakulak bulasici sonra allem kallem ettiler esim annesini dr. Götürdu k.kulak degilmis enfeksiyonmus bulasici degil sorduk dediler bende tamam dedim kv. yeni dogmus bebegimi kucagina aldi durdu ve sonra esim bi gün agzindan kacirdi ki megerse o zaman kv. Kabakulakmis neyse çok sinirlensemde kv. Bisey demedim.Ardindan kizim bi 4-5 aylik oldu k.peder surekli öksürüyor acile filan gidiyolar kv. Aradiginda soruyorum nasil oldu diye yok bisey daha dr. Tani koyamadi filan diye gecistiriyo sonra biz 1 ay boyunca onlara gittik k.peder kizimi defalarca kucagina aldi neyse tekrar bir araya geliyoruz k.peder hasta ama hala nesi var söylemiyolar hep bi geçistirme en son kizdim esime defalarca sen dr. götürdün nesi var sormuyomusun diye o da verem olmuş demesin mi yuhh dedim artik gercekten hastalik saklanir mi utanilacak birsey mi?Bir daha evlerine gitmedim hemen o ay kismet baska sehre tasindik.Hala o kadar kizginim ki ya hastalik evladima bulassaydi hic mi dusunmuyorlar verem ayni havayi solumakla bile bulasiyor neyse aradan 3 ay gecti şimdi kv. yanimiza ziyarete gelmek istiyor ama ya ona da bulastiysa sonucta k.pedere o bakiyor,eşim bu konuda çok duyarsiz bisey olmaz diyor ben mi büyütüyorum lütfen söyleyin
sizi o kadar çok kırıldım ki anlatamam
hanım efendi eşiniz kızacak diye saklıyor
eğer rabbim nasip etmezse eşinizin ailesinden hastalık geçmez
bırak gelsin kp unutmayın oda eşinizin babası vebalı gözüyle bakmayın herkese lütfen
benim dayım verem oldu hastanede yattı erkek kardeşi bana bulaşır diye yanına adam gibi gitmedi
ben yatırdım dayımı hastaneye ziyaretine gittim oturduk konuştuk sohbet ettik
allahıma hamd olsun bir şey geçmedi
ve üzerinden 13 sene geçti
benim çocuğum yok seni çok iyi anlamıyor olabilirim
ama tepkilerin sert geldi eşine karşı
"Does BCG vaccine prevent tuberculous meningitis?" isimli bilimsel makaleye göre BCG aşısının akciğer veremine (akciğer tüberkülozuna) karşı koruma oranı %0-%80 arasıymış. Menenjit tüberkülozuna karşı koruma oranı %52-%84 arası.
Anladığım kadarıyla konu sahibinin kayınpederi akciğer veremi olmuş. Bu durumda, istatistiklere bakarsak, bebeğin korunma ihtimali %0-%80 arasında. Başka bir deyişle aşının korumama ihtimali %20-%100 arasında. Bu çok yüksek bir oran. Bulaşınca da belirti vermemiş olması sık rastlanan bir durummuş. İnşallah bulaşmamıştır.
Hala daha gelip bu olasılığı arttırmaya niyetleniyorlar. "Bir de artık ilaç almaya başladı bulaşma evresi geçti" diye kesin bir şey yokmuş. İlaçlar işe yaramayabiliyormuş ve hasta biri haftalardır ilaç aldığı halde bulaşıcı olmaya devam ediyor olabilirmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?