• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalide gelsin mi?

Kusura bakma canim ama kocan tam bir gerizekali.. bu saatte nasil delirdim ya, bu da baba mi yani... ben ilk aylar hasta olan insanlari evime almiyordum ya. Bide agir hastaliklar yani kucaga alip öpmek ne demek ya? Verem bu verem
Ya Allah korusun cocuguda bulasirsa kim verecek hesabi? Sen cocugunu koru bu manyakalardan baska kimse koruyamaz

Biri ağzımı kapatsın.. El kadar bebeği veremliyken kabakulak iken kucaklarında seviyorlar öyle mi? Sevgisi batsın onların. Ver eşinin çantasını eline gitsin anasıyla hasret gidersin. Anası gelmesin. Küçücük bebek aşıları tam değil bağışıklığı yok.

Eşin el kadar bebegin sagligini onemsemiyor...
Cok yuz vermissin esine de ailesine de.
Bu kadar sabirli olmayin, iyi bir sey degil.

Canım biraz mantıklı düşün. Verem öyle kolay bulaşsa bi ailedeki herkes verem olur. Yetişkinler için diyorum.
Ama bir bebek farklı tabi bağışıklık sistemi henüz tamamen gelişmemişken kv nin yaklaşması çok doğru olmayabilir. Sonuçta kp ile aynı ortamdalar. Virüsü taşımasa bile aynı ortamda bulunması dahi yetebilir. Bilemedim yani.

Benim üst komşumun eşi verem.. aylardır tedavi görüyor ama aile içinde kimseye de bulaşmadı. Bilgim yok ama emin misiniz bulaşıcı olduğundan?çocuğunuzu düşünüyorsunuz tepkiniz normal bence,bende olsam sinirlenirim. Grip olunca bile bebekleri sevmemek gerekiyor diye düşünüyorum..
Verem bulaşıcı tabii ki. Aynı evd yaşayan aile bireyleri de sıkı takip ediliyor. Hastanın ilaçları bile sağlık ocağında imza karşılığı iciriliyor. Ben bile çok sinirlendim. Sanırım çok bağırıp cagirirdim öğrendiğimde.

Bizim ülkemizde yaygın degil diye 2 aylıkken yapılıyor verem aşısı. Bazı ülkelerde doğar doğmaz yapılıyor. Bu ne demek? Bulaşabilir. Bence verem savaşa gidip durumu anlatın, bebeğinize yapılacak bir test vs var mı sorun.

Canım biraz mantıklı düşün. Verem öyle kolay bulaşsa bi ailedeki herkes verem olur. Yetişkinler için diyorum.
Ama bir bebek farklı tabi bağışıklık sistemi henüz tamamen gelişmemişken kv nin yaklaşması çok doğru olmayabilir. Sonuçta kp ile aynı ortamdalar. Virüsü taşımasa bile aynı ortamda bulunması dahi yetebilir. Bilemedim yani.
Veremin bulaşma yollarını lütfen okuyun.

Veremin bulaşma yollarını lütfen okuyun.
Verem olan biriyle aynı havayı soluyan herkes verem olsa sağlıklı insan kalır mı? Aşı neden var? Ama bir bebek söz konusu ise sakınmak gerek. Aksi bişey demedim. Her yoruma atlayanlardan da pek hoşlanmam. Muhatabım konu sahibi.

Onlara sorsan kp. Iyilesti hasta filan degil derler ne bulasmasi filan sacmalarlar degil ki dr. Gitmek kontrolden gecmek cok cahiller cook
Verem çok zor ve ölümcül bir hastalık öyle 3 ayda geçeceğini sanmıyorum. Bebek 1. Ayda aşısını oluyor. Siz de gidin verem savaş merkezine bilgi alın gerekirse aşı olun.

Anneannem veremdi..Hiçbir evladına bulaşmadı.aylarca hastanede kaldı geldi bizde kaldı ucay hiç bulaşır diye aklımıza bile gelmedi.tedavisini olmuştu ama yinede sürekli oksururdu.bana kalırsa verem çabuk geçmiyor.5 kızı onlarca torunu olmasına rağmen kimseye bulaşmadı.86 yaşında göğüs hastalıkları hastanesinde vefat etti,çokta Ziyaretinde bulunduk yine kimseye geçmedi.Tecrubeme dayanarak çok çabuk geçmediğini söyleyebilirim.belkide bulaşıcı kısmını atlatmisti bizim gorustugumuz ddonem.ama bulaşıcılık döneminde kızlarına bişey olmamış.ama yinede tedbir almak gerekli tabiiki.kirmadan,dökmeden hoşgörü ile karşılıklı anlayış ile bu işin üstesinden gelirsiniz inşaallah.

Valla sok oldum ne bicim kocaniz var insan hasta annesinin banasinin kucagina bebek verir mi? Onlarda ne bicim sede babanne insan hasta cocugu oper mi. Allaj sabir versin size

Yok artık ya.

Bir arkadaşımın kp si hasta idi, doktor küçük çocukla aynı evde bakılmasın dedi diye, adam kaç ay sonra gördü yenidoğan torununu, o da öyle annesinin kucağında sadece. Çocuk hasta olsa onlar da çok üzülür elbette ama işte olmaz kafası, cahillik. Siz bir doktora danışın eşinizle birlikte.

ayy böyle duyarsız insanları konu anası babası olunca ne var ne olacak diyen herkesi içinde benım kocamıda bir çuvala koyup ağzını baglayıp denize atasım geliyor ,
okurken gerçekten sınırlendım .

Bu kadar cahillige de insan anlam veremiyor. Ya sizde verem olsaydiniz yada bebege bulassaydi? O zaman nasil telafi edeceklerdi? Kayinvalidenizde bi kontrolden gecsin oyle gelsin. Raporuyla gelsin hatta. O kadar yalandan sonra temizim demelerinin bir anlami yok.

Back