- 7 Temmuz 2016
- 908
- 615
- 53
- 35
- Konu Sahibi herdaimumutlu
-
Verem bulaşıcı tabii ki. Aynı evd yaşayan aile bireyleri de sıkı takip ediliyor. Hastanın ilaçları bile sağlık ocağında imza karşılığı iciriliyor. Ben bile çok sinirlendim. Sanırım çok bağırıp cagirirdim öğrendiğimde.Benim üst komşumun eşi verem.. aylardır tedavi görüyor ama aile içinde kimseye de bulaşmadı. Bilgim yok ama emin misiniz bulaşıcı olduğundan?çocuğunuzu düşünüyorsunuz tepkiniz normal bence,bende olsam sinirlenirim. Grip olunca bile bebekleri sevmemek gerekiyor diye düşünüyorum..
Veremin bulaşma yollarını lütfen okuyun.Canım biraz mantıklı düşün. Verem öyle kolay bulaşsa bi ailedeki herkes verem olur. Yetişkinler için diyorum.
Ama bir bebek farklı tabi bağışıklık sistemi henüz tamamen gelişmemişken kv nin yaklaşması çok doğru olmayabilir. Sonuçta kp ile aynı ortamdalar. Virüsü taşımasa bile aynı ortamda bulunması dahi yetebilir. Bilemedim yani.
Verem olan biriyle aynı havayı soluyan herkes verem olsa sağlıklı insan kalır mı? Aşı neden var? Ama bir bebek söz konusu ise sakınmak gerek. Aksi bişey demedim. Her yoruma atlayanlardan da pek hoşlanmam. Muhatabım konu sahibi.Veremin bulaşma yollarını lütfen okuyun.
Emziriyor musun?Çok arastirdim ayni ortamda bulunmak yetiyormuş,bir de kizimin bagisikligi cok dusuk dogdugundan beri defalarca grip oldu hastaliklari havada kapiyor.
+1Kv gelmesin zaten de ben böyle yalan dolan peşindeki kocayı boğardım sanırım...
Kabakulağı enfeksiyon diye yutturmalar, veremi saklamalar...
Sanki kendi çocuğu değil, hiç umursamıyor bulaşır diye.
Verem çok zor ve ölümcül bir hastalık öyle 3 ayda geçeceğini sanmıyorum. Bebek 1. Ayda aşısını oluyor. Siz de gidin verem savaş merkezine bilgi alın gerekirse aşı olun.Onlara sorsan kp. Iyilesti hasta filan degil derler ne bulasmasi filan sacmalarlar degil ki dr. Gitmek kontrolden gecmek cok cahiller cook
Verem tabiki bulaşıcıdır ama çoktan verem aşısı olmadı mı kızınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?