Kayınvalide evinde kavga

zaten ne geliyorsa şu saçma adetlerden geliyor insanın başına.
Ama bu tıynetteki koca eşini bayramda illa ailesine götürürdü, çünkü şart
Kesinlikle katiliyorum,bari kavgayi onden pesin pesin edip hic gitmemek daha guzel geldi bana. Kimsesizler gibi otogara atmislar hamile kadini

Konu sahibi de ne yapsın yani, gitmese “bir hamile sen misin, herkes kayınvalidesini ziyaret ediyor” denir, gitse “bir hamile sen misin, niye rahatsız oluyorsun” denir. Denir de denir yani. İnsanlar kusur aramayagörsünler, geçinmek istemeyiversinler yeter ki. Hangimizin annesi rahatsız olduğumuzu bile bile o kokuya maruz bırakır bizi. Ama gelenek görenek eş annesine de “anne” dedirtiyor.

Konu sahibi pişman olmanızı gerektirecek birşey yok, hatalı davranmış olduğunuzu kabul etsek bile sonucu bu olmamalıydı. Siz bu olayda sabırlı olsanız da eşinizin anlayışsızlığı başka bir olayda patlak verirdi. Bence ailenizle durumu paylaşın ve eşinizden ciddi bir pişmanlık görmeden dönmeyin evinize.

Olan kime oldu peki. Kv ile ara acildi. Koca göturdü otogara birakti bi sürü laf etti.
Bence degmez. Kadin o yaşa gelmiş .artik degismez. Kapiyi pencereyi acip biraz sakinlesmesi lazimdi konu sahibinin. Cünku yapacak birsey yok. Evde birsey pişmesin midem bulaniyor olmaz ki. Yada bayram gunu makarna kabak ispanak pismezki.

Evde doğru dürüst yemek pişmiyor.
Kızartma bile yapmıyorum deyince
Kadın oğluna üzülmüş kalkmış yapmış gibi geldi bana.

Belki seni de yer diye düşünmüştür.

Kurbanda etlerle dans etmek
Sabah et akşam et olayı oluyor maalesef.
Bi iki miden bulanacak yapacak bir şey yok

Ben de hamileliğimin başındayım.
Benim de bulantılarım başlıyor yavaş yavaş.
Kokulardan ne iştah kaldı ne birşey.
Ama ne yapalım bu da geçecek diyerek geçiştiriyorum.

Eşinin tavrı tam saçmalık olmuş.
Evde anlayışlı, kahvaltıya bile ses etmeyen adam
Milletin içinde höt zöt olunca
Kendi değerini düşürüyor insanın gözünde.

Belki düşünemedi, belki unuttu. Adı kayınvalide ya, yaptıgı herşey art niyetlidir.

Öyle olsa oğlunu doldurup gelinin üzerine salmazdi. Gelinin gitmesine izin vermezdi.

Siz atiyorum fasulyeye karşi alerjiniz var ve bunu ev sahibu ile paylaşiyorsunuz. Ona rağmen bir gün yeşil fasulye ve diğer gün kuru fasulye yapiyor ev sahibi, ne düsünürdünüz siz? Art niyet aramazmiydiniz?

Sorun burda kv'de olmasi değil. Gelinin öz anneside bunu yapsa yanliş bulurdum.

Her kadının hamilelik dönemi farklıdır arkadaşım pilav yaparken bile ağzımı burnumu kat kat sarıyorum diyodu ki düşününce pilav sonuçta ne kadar basit dimi hamilelik boyunca 10 kg verdi bırak kilo almayı ben ise gece rüyamda bile yemek görüyodum sabah olsada pişirip yesem diye sonuç 22 kg aldım.

Eşin erkek tam olarak seni anlamasını beklemiyorum ama kv hamilelik yaşamış temelli orada yaşamıyorsunuz bir kaç gün idare edebilirmiş hatta oğluna öğüt verse o sinirlenince oğlum normaldir dese olay bu kadar büyümeyecekti.Kurban bayramı ve zor hamilelik bir arada olunca çok daha kötü olmuş keşke direk kendi ailene gidip kısa bir bayramlaşmak için uğrasaydın.Ben kv olsam oğlumu fln aradan çıkarıp kızım böyle böyle olsun derdim işte bunlar hep kv gelin arasında ki iletişim eksikliğinden.Eşinin kabalığına ise hiç bişey diyemiyorum ayıp oğlu ayıp

Eşinin sana söyledikleri annesinin düşüncesi eminim...
Doldurmuş oğlunu üzerine salmış eşinde adam değilmiş hamile eşini otogara bırakmak ne demek ya terbiyesiz....
Ailenize durumu anlatın bence kimin ne olduğunu bilsinler....
Eşini de sakın arayıp sorma burnunu sürt

Eşiniz klasik aile yanında erkeklik yapmaya çalışmış, kimisi de böyle gösteriyor kendini işte. Tabiki siz haklısın hamilelikteki bulantı çok berbat oluyo bende yaşadım en ufak koku bile rahatsız ediyo. Ben hamileyken canım patates kızartması isterdi ama kokusu rahatsız ederdi, eşim mutfağın kapısını kapatırdı bana koku gelmesin diye kızartır getirirdi. Biraz anlayış lazım, insan olmak lazım çocuğunu taşıyan kişiye karşı. Eşinin ve kayınvalidenin bu durumu anlaması lazım ama bazı insanlar sadece görünüşte insan olduğu için halden anlamazlar. Siz canınızı sıkmayın bebeğiniz etkilenmesin, biraz kafa dinleyin ailenizin yanında sonra düşünürsünüz bunları.

Belki, bebek adama yapılmıyor diye düşünüyorlardır ne dersin?

Böyle adamlari baba yapmak icin kendinizi bu kadar yıpratıyorsunuz ya ben ona yanıyorum. Birak ne hali varsa görsün. Ne ara ne sor. Bir adim geri atma. Hamileyim ben midem bulaniyor. Ne dersem o de. Yaptıgı ağır terbiyesizlik
Çantamısin sen ya ne demek otogara bırakıp gitmek...

Ben evli değilken bile,kendim yaşamadığım halde,kahvaltı hazırlayıp hamile komşu gelinlerini davet ederdik.Evde pişenden götürürdük.Kendilerinin pişirmediğini daha rahat yerlerdi.Ne olacak biraz anlayış gösterilse,yardımcı olunsa.Hamile prenses moduna girenleri hariç tutuyorum tabii...

iki taraf da hatalı bence..
elinizi vicdanınıza koyup düşünün.. gerçekten 1-2 gün idare edemez miydiniz? kapris olmadığından emin misiniz yaptıklarınızın? evde yemek de pişecek mecbur, kurban bayramı et de olacak tabii. çok aşırı anlayışlı insanlar olması lazım evdekilerin.
eşinizin tavırları zaten ayrı olay, kabul edilemez..
bu raddeye getirmeden ılımlı bir yol bulunabilirdi diye düşünüyorum

Hamileyseniz kendinize hamilesiniz. Başkasının evinde bu kadar mızmızlanmak ayıp. Gitmeseymişsiniz daha iyiymiş. Hangi ev sahibi olsa bu kadar mızmızlığa bozulur. İnsanlar size göre yaşayamaz en nihayetinde, yaşamak zorunda da değil. Siz gitmişsiniz o eve sonuçta, kadının abarttığı bir şey de yok. Yemek pişen ev, ne pişse kokar yani. Siz varsınız diye sabah akşam peynir ekmek yiyemezler. Bulantı sorununa çözüm bulmak sizin sorumluluğunuz, çevrenizdekilerin değil. İnsanları baymayın.

Benim kizkardesim bana bile yumusaticiniz kokuyor usstune giydiklerinde cok yaklasma midem bulaniyor diyor. O kokuyu ben hic almazken ona kokuyor demekki. Hamile olunca burun daha iyi koku alıyor. Esinizin sizi hamile halinizle otogara birakmasi affedilemez bir durum. Kaynananiz yemek yaparken nutfak kapisini niye kapatmadi onu merak ettim??? Bizim Turk kadinlari hamile olunca baya bir hassas oluyorlar o da bir gercek. Annem 6 hamilelik gecirmis cok midesi bulanirmis ama sonucta coluk cocuk yemek yiyecek yemekte yaparmis. Sabretseydiniz 1 2 gun...

Son düzenleme:
Herşeyi bir kenara bıraktım eşinizin davranışı çok çirkin, yok dilini kesmek lazım yok seni de rezil edeceğim bilmem ne gerçekten hoş değil. Burda asıl sorun bence eşinizin iyi bir koca ve baba adayı olamaması. Mide bulantınız yüzünden hamile karısını apar topar otogara bırakacak bir adam demek daha ciddi sorunlarda hepten ipleri kesip atar.

Nerden biliyosunuz kayınvalidenin doldurdugunu? Eminim kv burda gelinin itici hareketlerini konu açsa geline sallarsınız. :)

"Görünen köy kılavuz istemez" diye güzel bir atasözü var....

Ayrıca belli bir yaşa gelmiş, o yollardan geçmiş kv' lerin bir tık daha anlayışlı olmasi lazım....

Bence de kadın olduğu için kv halden anlamalı,ama genelde öyle olmuyor,erkeğin bilgisizliği işlerine geliyor.Ben nazlı biri değilimdir,fakat örneğin kışın canım çok kavun istemişti,eşim bulup getirmişti.Eşimin teyzesi öğütlemiş Allah razı olsun"Oğlum hamilelikte böyle böyle olur,kapris sanma"demiş.
Oysa ilk hamileliğimde kayınvalidem her Allahın günü"Ben hamileliklerimde hiç pisboğaz değildim başkaları gibi,naz yapıyorlar hep"diyordu yeni hamileliğimden habersiz gibi

Hemen hemen aynı haftalardayız bende geçtim onlardan . Apartmanda biri yemek yapsa bile ölüyorum mide bulantısından eşimin ten kokusu bile beni mahvediyordu. Evet yapsın yemek ama sabahın körü tavuk haşlamak ne? Ete bişey diyemem çünkü bayram mecbur yapacak sende o ortaöda mıtfakta bulunmayacaksın. Eşin tam bir eşşek k bakma . Hadi o anlamıyor ama kv diyebilirdi ki oğlum hamilelikte normal diye bukadar büyümesine engel olabilirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…