- 28 Kasım 2010
- 41.575
- 137.623
-
- Konu Sahibi Minigimibeklerken
Kesinlikle katiliyorum,bari kavgayi onden pesin pesin edip hic gitmemek daha guzel geldi bana. Kimsesizler gibi otogara atmislar hamile kadinizaten ne geliyorsa şu saçma adetlerden geliyor insanın başına.
Ama bu tıynetteki koca eşini bayramda illa ailesine götürürdü, çünkü şart
Olan kime oldu peki. Kv ile ara acildi. Koca göturdü otogara birakti bi sürü laf etti.Böyle anlayışsız ve saygısız bir kvyi ziyarete gitmek ne kadar doğru sizce? Niye hep hamile olan bu kızcağız fedakârlık yapsın? Hem suçlu hem de güçlüler kv ve koca. Saygısız ve benciller. Neden biliyor musunuz? Çünkü yüzyıllardır aman kavga çıkmasın, alttan alayım, idare edeyim deme mantığı yüzünden kadınların. Niye ki, ne zorumuz var ki? Sizin kızınız olsa ve ona yapılsa bu haksızca terbiyesizlik aynı tepkiyi mi verirdiniz acaba, merak ettim. İyi ki de idare etmemiş konu sahibi, ne kadar bencil ve saygısız olduklarını, kocasının gözündeki değerini gözleriyle görmüş oldu!
Belki düşünemedi, belki unuttu. Adı kayınvalide ya, yaptıgı herşey art niyetlidir.
Eşinin sana söyledikleri annesinin düşüncesi eminim...Günaydın. 12 haftalık hamileyim. Annemlerden de kayınvalidemlerden de ayrı bir şehirde yaşıyoruz. Arefeden bir gün önce kayınvalideme gittik bayramın ikinci günü de annemlere gidecektik. Kayınvalidem sürekli hergün kızartma yapan sabah 6 da tavuk haşlayan birisi. Konuşurken miden bulanıyor mu demişti bende çok bulanıyor evde yemek bile doğru düzgün yapamıyorum genelde kahvaltılık tarzı yiyoruz sadece öyle bulanmıyor kızartma filan hiç yapamıyorum demiştim. Gerçekten de öyle hepsi doğru. Bunu konuştuktan iki saat sonra kalktı kızartma yapmaya başladı ve mutfağın kapısı filan açık bütün ev koktu midem bulandı. Eşime yalnızken çok kötü midem bulandı keşke biz gidince kızartma yapsaydı dedim. Ertesi gün sabah 6 da ocağa tavuk haşlamaya koydu. O saatte o kadar kötü koktu ki anlatamam. Eşime tavuğu sonra yapsa olur mu dedim çok kötü koktu dedim. Eşim sonra yap midesi bulanıyor dedi altını kapattı ocağın ama o saate kadar felaket koku sardı evi. Sonra dün bayram gezmesi yapıyoruz tabi her yer et kokuyor. Gezip geldik kayınvalidem de hem et ayıklıyor hem pişiriyor. Kötü koktuğu için mutfağa hiç girmeden direk oturma odasına girip kapıyı kapattım koku gelmesin diye. Bir süre sonra odaya eşimle KV geldi. Eşim KV nin yanında kokuyorsa kokuyor tek hamile sen değilsin bütün hamilelere kokuyor ama kimse şikayet etmiyor dedi. Etmediğini nereden biliyorsun beni Anlamıyorsun midem çok bulanıyor dedim. Sonra KV odadan çıktı bu tekrar söylenmeye başladı ben cevap verince de kes sesini diye bağırdı bana. O bağırınca bende bağırdım. Sonra topla valizini seni otogara bırakıcam dedi topladım beni otogara bıraktı gitti. Bende annemlere geldim. Arkadaşlar gerçekten midem o kadar bulanıyor ki kahvaltı ürünleri hariç hiçbir şey yiyemiyorum ve kokuya gelemiyorum. Otogara giderken de sürekli bağırdı. Ben onu anne babasına rezil etmişim o da beni herkese rezil edecekmiş anne babasını üzmüşüm o da benimkilere çok kötülükler yapacakmış. Ben midem bulanıyor diye yalan söylüyormuşum tek hamile ben değilmişim. Benden başka kimse böyle değilmiş. Dilim çok uzamış o dilimi kesmesi gerekiyormuş. Ne yapayım ben şimdi? Şuan annemlerdeyim. O nerede bilmiyorum. Aynı durumda mide bulantısı olayında sizin Eşiniz de böyle mi tepki verirdi ne yapardı erkekler genel olarak böyle mi acaba.
Ekleme: bazı hususlar yanlış anlaşılmış sanırım.ben kimseye yemek yapmasın demiyorum. Tabiki yapacak. Ama az kokan yemekler yapabilirdi. Kızartmanın nasıl koktuğunu hepimiz biliyoruz. Aynı şekilde tavuk haşlamasının da. Ayrıca dikkatinizi çekerim tavuk haşlaması sabah 6 da yapılıyor. Sabah o saatte tavuk haşlanır mı heleki hamile varken.
Ayrıca gezmekten geldiğimizde et ayıklar ve pişirirken kokuyor filan demedim. Sadece odaya gidip kapıyı kapattım eşim buna kızdı.
Eşiniz klasik aile yanında erkeklik yapmaya çalışmış, kimisi de böyle gösteriyor kendini işte. Tabiki siz haklısın hamilelikteki bulantı çok berbat oluyo bende yaşadım en ufak koku bile rahatsız ediyo. Ben hamileyken canım patates kızartması isterdi ama kokusu rahatsız ederdi, eşim mutfağın kapısını kapatırdı bana koku gelmesin diye kızartır getirirdi. Biraz anlayış lazım, insan olmak lazım çocuğunu taşıyan kişiye karşı. Eşinin ve kayınvalidenin bu durumu anlaması lazım ama bazı insanlar sadece görünüşte insan olduğu için halden anlamazlar. Siz canınızı sıkmayın bebeğiniz etkilenmesin, biraz kafa dinleyin ailenizin yanında sonra düşünürsünüz bunları.Günaydın. 12 haftalık hamileyim. Annemlerden de kayınvalidemlerden de ayrı bir şehirde yaşıyoruz. Arefeden bir gün önce kayınvalideme gittik bayramın ikinci günü de annemlere gidecektik. Kayınvalidem sürekli hergün kızartma yapan sabah 6 da tavuk haşlayan birisi. Konuşurken miden bulanıyor mu demişti bende çok bulanıyor evde yemek bile doğru düzgün yapamıyorum genelde kahvaltılık tarzı yiyoruz sadece öyle bulanmıyor kızartma filan hiç yapamıyorum demiştim. Gerçekten de öyle hepsi doğru. Bunu konuştuktan iki saat sonra kalktı kızartma yapmaya başladı ve mutfağın kapısı filan açık bütün ev koktu midem bulandı. Eşime yalnızken çok kötü midem bulandı keşke biz gidince kızartma yapsaydı dedim. Ertesi gün sabah 6 da ocağa tavuk haşlamaya koydu. O saatte o kadar kötü koktu ki anlatamam. Eşime tavuğu sonra yapsa olur mu dedim çok kötü koktu dedim. Eşim sonra yap midesi bulanıyor dedi altını kapattı ocağın ama o saate kadar felaket koku sardı evi. Sonra dün bayram gezmesi yapıyoruz tabi her yer et kokuyor. Gezip geldik kayınvalidem de hem et ayıklıyor hem pişiriyor. Kötü koktuğu için mutfağa hiç girmeden direk oturma odasına girip kapıyı kapattım koku gelmesin diye. Bir süre sonra odaya eşimle KV geldi. Eşim KV nin yanında kokuyorsa kokuyor tek hamile sen değilsin bütün hamilelere kokuyor ama kimse şikayet etmiyor dedi. Etmediğini nereden biliyorsun beni Anlamıyorsun midem çok bulanıyor dedim. Sonra KV odadan çıktı bu tekrar söylenmeye başladı ben cevap verince de kes sesini diye bağırdı bana. O bağırınca bende bağırdım. Sonra topla valizini seni otogara bırakıcam dedi topladım beni otogara bıraktı gitti. Bende annemlere geldim. Arkadaşlar gerçekten midem o kadar bulanıyor ki kahvaltı ürünleri hariç hiçbir şey yiyemiyorum ve kokuya gelemiyorum. Otogara giderken de sürekli bağırdı. Ben onu anne babasına rezil etmişim o da beni herkese rezil edecekmiş anne babasını üzmüşüm o da benimkilere çok kötülükler yapacakmış. Ben midem bulanıyor diye yalan söylüyormuşum tek hamile ben değilmişim. Benden başka kimse böyle değilmiş. Dilim çok uzamış o dilimi kesmesi gerekiyormuş. Ne yapayım ben şimdi? Şuan annemlerdeyim. O nerede bilmiyorum. Aynı durumda mide bulantısı olayında sizin Eşiniz de böyle mi tepki verirdi ne yapardı erkekler genel olarak böyle mi acaba.
Ekleme: bazı hususlar yanlış anlaşılmış sanırım.ben kimseye yemek yapmasın demiyorum. Tabiki yapacak. Ama az kokan yemekler yapabilirdi. Kızartmanın nasıl koktuğunu hepimiz biliyoruz. Aynı şekilde tavuk haşlamasının da. Ayrıca dikkatinizi çekerim tavuk haşlaması sabah 6 da yapılıyor. Sabah o saatte tavuk haşlanır mı heleki hamile varken.
Ayrıca gezmekten geldiğimizde et ayıklar ve pişirirken kokuyor filan demedim. Sadece odaya gidip kapıyı kapattım eşim buna kızdı.
Belki, bebek adama yapılmıyor diye düşünüyorlardır ne dersin?Onlar niye o ilgisiz eşlerini baba yapmış acaba,tek kadının çocuğumuymuş doğan bebek?
Burada kadın dese bebeğimi aldım tek başına çıktım hastaneden,kimse iyi bak şımarmamışsın demez,eşine kaynar kazanla saldırı düzenler...
Siz de eminim diş çektirseniz mızırdanırsınız,konu hamile,doğum olunca,"ne var ki canım,doğal bir olay"...
Böyle adamlari baba yapmak icin kendinizi bu kadar yıpratıyorsunuz ya ben ona yanıyorum. Birak ne hali varsa görsün. Ne ara ne sor. Bir adim geri atma. Hamileyim ben midem bulaniyor. Ne dersem o de. Yaptıgı ağır terbiyesizlikGünaydın. 12 haftalık hamileyim. Annemlerden de kayınvalidemlerden de ayrı bir şehirde yaşıyoruz. Arefeden bir gün önce kayınvalideme gittik bayramın ikinci günü de annemlere gidecektik. Kayınvalidem sürekli hergün kızartma yapan sabah 6 da tavuk haşlayan birisi. Konuşurken miden bulanıyor mu demişti bende çok bulanıyor evde yemek bile doğru düzgün yapamıyorum genelde kahvaltılık tarzı yiyoruz sadece öyle bulanmıyor kızartma filan hiç yapamıyorum demiştim. Gerçekten de öyle hepsi doğru. Bunu konuştuktan iki saat sonra kalktı kızartma yapmaya başladı ve mutfağın kapısı filan açık bütün ev koktu midem bulandı. Eşime yalnızken çok kötü midem bulandı keşke biz gidince kızartma yapsaydı dedim. Ertesi gün sabah 6 da ocağa tavuk haşlamaya koydu. O saatte o kadar kötü koktu ki anlatamam. Eşime tavuğu sonra yapsa olur mu dedim çok kötü koktu dedim. Eşim sonra yap midesi bulanıyor dedi altını kapattı ocağın ama o saate kadar felaket koku sardı evi. Sonra dün bayram gezmesi yapıyoruz tabi her yer et kokuyor. Gezip geldik kayınvalidem de hem et ayıklıyor hem pişiriyor. Kötü koktuğu için mutfağa hiç girmeden direk oturma odasına girip kapıyı kapattım koku gelmesin diye. Bir süre sonra odaya eşimle KV geldi. Eşim KV nin yanında kokuyorsa kokuyor tek hamile sen değilsin bütün hamilelere kokuyor ama kimse şikayet etmiyor dedi. Etmediğini nereden biliyorsun beni Anlamıyorsun midem çok bulanıyor dedim. Sonra KV odadan çıktı bu tekrar söylenmeye başladı ben cevap verince de kes sesini diye bağırdı bana. O bağırınca bende bağırdım. Sonra topla valizini seni otogara bırakıcam dedi topladım beni otogara bıraktı gitti. Bende annemlere geldim. Arkadaşlar gerçekten midem o kadar bulanıyor ki kahvaltı ürünleri hariç hiçbir şey yiyemiyorum ve kokuya gelemiyorum. Otogara giderken de sürekli bağırdı. Ben onu anne babasına rezil etmişim o da beni herkese rezil edecekmiş anne babasını üzmüşüm o da benimkilere çok kötülükler yapacakmış. Ben midem bulanıyor diye yalan söylüyormuşum tek hamile ben değilmişim. Benden başka kimse böyle değilmiş. Dilim çok uzamış o dilimi kesmesi gerekiyormuş. Ne yapayım ben şimdi? Şuan annemlerdeyim. O nerede bilmiyorum. Aynı durumda mide bulantısı olayında sizin Eşiniz de böyle mi tepki verirdi ne yapardı erkekler genel olarak böyle mi acaba.
Ben evli değilken bile,kendim yaşamadığım halde,kahvaltı hazırlayıp hamile komşu gelinlerini davet ederdik.Evde pişenden götürürdük.Kendilerinin pişirmediğini daha rahat yerlerdi.Ne olacak biraz anlayış gösterilse,yardımcı olunsa.Hamile prenses moduna girenleri hariç tutuyorum tabii...kesinlikle haklısınız. benim eşim ben hamile kaldıktan sonra dükkana hamile biri gelirse mutlaka oturtturuyorum bişeyler ikram ediyorum dışardan geçenlere bile oturun dinlenin demek istiyorum diyordu. bulantısı olmasa bile hamile bir kadına az biraz özen gösterilmeli. bazı insanlar ne kadar katı.
Nerden biliyosunuz kayınvalidenin doldurdugunu? Eminim kv burda gelinin itici hareketlerini konu açsa geline sallarsınız. :)
Bence de kadın olduğu için kv halden anlamalı,ama genelde öyle olmuyor,erkeğin bilgisizliği işlerine geliyor.Ben nazlı biri değilimdir,fakat örneğin kışın canım çok kavun istemişti,eşim bulup getirmişti.Eşimin teyzesi öğütlemiş Allah razı olsun"Oğlum hamilelikte böyle böyle olur,kapris sanma"demiş.Her kadının hamilelik dönemi farklıdır arkadaşım pilav yaparken bile ağzımı burnumu kat kat sarıyorum diyodu ki düşününce pilav sonuçta ne kadar basit dimi hamilelik boyunca 10 kg verdi bırak kilo almayı ben ise gece rüyamda bile yemek görüyodum sabah olsada pişirip yesem diyesonuç 22 kg aldım.
Eşin erkek tam olarak seni anlamasını beklemiyorum ama kv hamilelik yaşamış temelli orada yaşamıyorsunuz bir kaç gün idare edebilirmiş hatta oğluna öğüt verse o sinirlenince oğlum normaldir dese olay bu kadar büyümeyecekti.Kurban bayramı ve zor hamilelik bir arada olunca çok daha kötü olmuş keşke direk kendi ailene gidip kısa bir bayramlaşmak için uğrasaydın.Ben kv olsam oğlumu fln aradan çıkarıp kızım böyle böyle olsun derdim işte bunlar hep kv gelin arasında ki iletişim eksikliğinden.Eşinin kabalığına ise hiç bişey diyemiyorum ayıp oğlu ayıp