Kayınvalide evinde kavga

Hiç genç olmamış hiç hamilelik yaşamamış dünyaya kv olarak gelmiş gibi davranıyorlar ondan :KK66: Elbette hepsi değil şeker gibi olanları da var işte onları ellerinden öpmek gerek Hoppa

Koku olayında sende kendine göre haklısın kvde de haklı.
Asıl sorun eşinde.
Hayatım evi koku sarmış artık, sen kahvaltılık yiyorsun da insanlar yemek yemek ister gel senle az dolaşıp temiz hava alalım evden de yemek kokusu azalınca annemle haberleşir öyle döneriz eve zaten nasılsa yarın sizinkilere geçicez idare edelim şimdilik bu şekilde" diyebilirdi seni çanta gibi otogara bırakıp gideceğine.
Duygularıma tercüman oldunuz gerçekten . İşte eş var , eş var ... bence konu sahibinin eşi annesinin yanında erkeklik yapmış aklınca . Hadi adam dengesiz götürdü kızı bıraktı , bu adamın annesi babası da ne kadar vicdansız ki oğlum napıyorsun hamile kadın öyle çanta gibi otogara bırakılır mi dememiş .. yazık vallahi

Kadına soruluyor, miden bulanıyor mu diye. O da evet çok bulanıyor yemek bile yapamıyorum diyor
Üstüne önce kızartma yapılıyor, o geçiyor. Sabahın köründe tavuk pişiriliyor, eş kişisi annesine "midesi bulanıyor" diyor ve ocağı kapatıyor. Kadına bu da yetmiyor, bu sefer et pişirmeye başlıyor. Yani bir insana 2 kez söylenir de anlar değil mi? İnadına yapmış işte besbelli. Siz de kayınvalideyi gözünüz kapalı savunduğunuza göre yaranız var herhalde
Ben 25 yaşında kayınvalide olmadıgıma gore benim bir yaram yok, ama bir gelin olarak sizin yaranız var anlaşılan.:halay:

Bence de kadın olduğu için kv halden anlamalı,ama genelde öyle olmuyor,erkeğin bilgisizliği işlerine geliyor.Ben nazlı biri değilimdir,fakat örneğin kışın canım çok kavun istemişti,eşim bulup getirmişti.Eşimin teyzesi öğütlemiş Allah razı olsun"Oğlum hamilelikte böyle böyle olur,kapris sanma"demiş.
Oysa ilk hamileliğimde kayınvalidem her Allahın günü"Ben hamileliklerimde hiç pisboğaz değildim başkaları gibi,naz yapıyorlar hep"diyordu yeni hamileliğimden habersiz gibi:KK51:

Torunu severken idrak etmiştir inş. Naz yapıyolar eee 9 ay yapsalar ne olcak doğumu devamında uykusuzluğu vs vs zaten anne yeterince yıpranıcak yapsınlar 9 ay yahuu :KK14:

Otogara bırakması falan çok yanlış şeyler yalnı sizi üzmek istemem ama siz de baya kapris yapmışsınız gibi geldi bana, Kurban bayramı maalesef bu yemeklerin pişmesi lazım, midenizin ne kadar bulandığını anlamadıkları için çok duyarlı olmamış olabilirler ama ben kötü niyet sezmedim. Birde şu an çok yakınım iki kişi de hamile ve evet mideleri bulanıyor ama ne bileyim odalara falan kapatmıyorlar kendilerini keşke biraz sabretseydiniz kayınvalideye afra tafra yapmak yerine, eşinizin tavrına zaten bir şey diyemiyorum yaptıkları saçma, ama siz de masum değilsiniz
Kurban bayramında tavuk ve kızartma mı pişmeli :işsiz:

Et konusunda konu sahibi bişi dememiş ki zaten.. sadece oturma odasına gidip kapıyı kapatmış..

Malesef erkekler her konuda hassas davranamiyorlar.biz kadinlarda oyle.size bulastiginda alttan alamamissiniz elinizde olmadan sizde yukselmissiniz.hakliyken haksiz olmussunuz.bulanti surecinde ev degistirmissiniz e haliyle gittiginiz yerdede ortama uymak zorunda kalmissiniz.size sukadarini soyliyim kendi annenizdede olsaniz o kazanlar tencereler kaynayacak.engel olamazsiniz.esinizin sizi yalniz birakmasi cok kirici.ama eger ararsa veya oraya gelmek isterse engel olmayin.keske aile arasindayken sinirlerimize hakim olabilsek.ama malesef bende hep insanlar icinde patlarim sonra pisman olurum keske alttan alsaydim diye uzulen yine biz oluyoruz cunku.bence esinizde cok pisman olmustur icten ice ama yalniz degil suanda etrafindan etkilenmez umatim.sizde hamilesiniz moralinizi yuksek tutun eglenmeye calisin hasret giderin.ana evi kocasiz gidildiginde daha eglencelidir bence :))

Esiniz yeterince tolerans gostermis size. Ilk soylendiginizde bisey dememis, sabah yapilan tavugun altini da kapatmis. Ama et ayiklama olayinda artik suyunu cikartmissin işin. Eve yollamakla iyi yapmiş. Mide bulaniyor evette bu kadari da simariklik, herkes kahvalti mi yicek sen oradasin diye? Az kokan yemek mi dusunup bulacak? Otursaydin bastan evinde.

Hamileliğimde bir gün içinde sadece çeyrek yeşil elma yiyerek ise gittiğim oldu.Dik duramıyordum halsizlikten.Doktorumun bulanti icin verdigi ilaclar kemoterapi sonrasi kullanilan ilaclardi."Dayanabildigin kadar dayan icmemeye calis sonucta bu bir ilac,araştırmalar sınırlı " dedigi icin kullanmadim.Tum iş arkadaşlarım bana karşı hassas davrandı,müdürüm araçla gitmem gereken bir görevi arayarak iptal bile ettirdi benim için.Esim yerse dışardan yedi yoksa o da yemedi.Benim hicbirsey yiyemedigim,çıkarmaktan bogazimdan kan geldigi,ayakta durmaya halim yokken kalkıp işime gittigim günlerime inanmayan çıksa "Allah benim yaşadığımı sana da yasatsin " derim.

Esiniz yeterince tolerans gostermis size. Ilk soylendiginizde bisey dememis, sabah yapilan tavugun altini da kapatmis. Ama et ayiklama olayinda artik suyunu cikartmissin işin. Eve yollamakla iyi yapmiş. Mide bulaniyor evette bu kadari da simariklik, herkes kahvalti mi yicek sen oradasin diye? Az kokan yemek mi dusunup bulacak? Otursaydin bastan evinde.
Insan sevdigi biri icin 2 gun kahvaltı yemez mi? Kadina sormuslar ustelik miden bulaniyor mu diye. Azicik fedakar olmaktan kimseye zarar gelmez. Ayrica inat gibi tam 3 kez agir kokulu yemek pisirilmis. Baska yemek yapilamiyor muydu kokmayan?

Ne derseniz deyin arkadaslar.
Bayram gunu
Bayram olmasa bile
Evde hamile var diye 2 gun millet ekmek arasi peynir mi yicek?
Illa ki pisecek birsey

Tavuk et pismese bile yine bulanacak o mide
Ama ev halki napsin?

Bu kadar ....ileri derecede..... bulanti sorunu olan gitmesin kimsenin evine yatiya.

Arasi bulunabilirdi ilk mesajimda yazdim
Odaya kapanirsin camlari acarsin millet ne pisirirse pisirsin ister yer ister yemezsin.

Not; hamilelikte bulanti olayini bilirim ben de yasadim

Koca hatali ama o da bastan idare etmis
Tavugun altini kapamis sonra yap demis annesine

Ama sonu gelmemis sikayetlerin.

Otogara seni o sekilde birakmasinin affi yok o da ayri

Insan sevdigi biri icin 2 gun kahvaltı yemez mi? Kadina sormuslar ustelik miden bulaniyor mu diye. Azicik fedakar olmaktan kimseye zarar gelmez. Ayrica inat gibi tam 3 kez agir kokulu yemek pisirilmis. Baska yemek yapilamiyor muydu kokmayan?

Evde zaten hep kahvalti turu seyler yiyorlarmis. Adam kahvalti yemeyi sikinti yapmiyor zaten belli ki.
Ama misafirlikte surekli onun nazini cekemez annesi, babasi kahvalti yiyerek, et ayiklamayarak...
Inat icin yapildigini sanmiyorum. Kv sabahlari bile kizartmalar yapar yazmis konu sahibi yani eskiden de boyleymis kadin. Rutin yemegini yapiyor.

Kv.den bir güzel doldurmuş,bu belli.Ama eşinde az değil.Hazırlan otogara bırakıcam demek ne demek.Üstelik hamile halinle.Yaptığı çok ayıp.

Evde zaten hep kahvalti turu yemekler yiyorlarmis. Adam bunu sikinti yapmiyor zaten belli ki.
Ama misafirlikte surekli onun nazini cekemez annesi, babasi kahvalti yiyerek, et ayiklamayarak...
Inat icin yapildigini sanmiyorum. Kv sabahlari bile kizartmalar yapar yazmis konu sahibi yani eskiden de boyleymis kadin. Rutin yemegini yapiyor.
Rutin yemeğini yapmasın ölür mü? Torunu o karnındaki. Sormuş bir de "miden bulanıyor mu" diye. Bunu sorup üstüne ağır yemekler pişiren birinde iyi niyet göremiyorum. Benim misafirim olsa midem bulanıyor dese asla pişirmem. Et illa pişecekse mutfak kapısı kapatılır cam açılır havalandırılır hani. Ama kızartma çok mu elzem?

Rutin yemeğini yapmasın ölür mü? Torunu o karnındaki. Sormuş bir de "miden bulanıyor mu" diye. Bunu sorup üstüne ağır yemekler pişiren birinde iyi niyet göremiyorum. Benim misafirim olsa midem bulanıyor dese asla pişirmem. Et illa pişecekse mutfak kapısı kapatılır cam açılır havalandırılır hani. Ama kızartma çok mu elzem?

Ben ölürüm. Birinin midesi bulaniyor diye herkes 2 gun ekmek arasi yiyemez. Kokmayan ne var? Bir corba yapsan o bile kokar illa ki. Torununa bisey olmaz gelin mide bulantisi yasiyor diye.

Torunu severken idrak etmiştir inş. Naz yapıyolar eee 9 ay yapsalar ne olcak doğumu devamında uykusuzluğu vs vs zaten anne yeterince yıpranıcak yapsınlar 9 ay yahuu :KK14:
Onu zaten hiçbir nazı bırak, ben önüne sabah akşam sofra kurup kaldırırken demişti,tedbir amaçlı sanırım:)
Zaten o kadar çekiniyordum ki o zaman,değil ona,eşime bile diyemiyordum,kendimi tanıyamıyordum çünki,kapris yapıyor olmalıyım diyerek kendimi tutuyordum herşeyde...

Yok canım ben bekarım. Ama merhametim var allahtan. Evime gelen misafire işkence yapmiyorum.
Size gelen kayınvalide melekte olsa yaranamaz bu ön yargı fazla :duduk: O laf banaysa, evime gelen misafiri ne kadar iyi ağırladığımı beni tanıyanlar bilir klavye basında 2 cümleyle karakter analizi yapanlar değil :)

X