Kayınvalide evinde kavga

Kokuyosa bahçeye çıkın. Kokuyorsa pencereyi açin. Iki gün sabredin.
O kavgaya o aşagilanmaya degermiydi. Malesef herkes çok çok anlayisli degil. Kizartmasini da yapar tavuğunu da haşlar.
Olan da size olur böyle..

Kv de bakmış ki oğlu gelinin nazını çekiyor, oğlunu doldurmuşta doldurmuş "tek hamile senin karın değil bütün hamilelere kokuyor ama kimse şikayet etmiyor" diye....
Nerden biliyosunuz kayınvalidenin doldurdugunu? Eminim kv burda gelinin itici hareketlerini konu açsa geline sallarsınız. :)

Esinizin laflari ve davranislari asla affedilir gibi degil lakin kaynananin yemek konusundaki huyunu bile bile hamile halinizle onun evine gitmeniz de bile bile lades olmus kendiniz edip kendiniz bulmussunuz bence. Hamileligimin ilk zamanlarinda benzer sorunlar yasadim ancak bilerek kimseye gitmedim.

Sizi çok iyi anlıyorum 16. Haftama kadar da ben kustum . Artik boğazımdan kan geliyordu. Eşimin ayağına kapanıp ağladığımı bilirim ben ne zaman iyilesicem diye. Derse elimde Türk kahvesi posetiyle girerdim. Bunu naz olarak kaç gün yapabilirsiniz ki. Deli olmak lazim

Belki düşünemedi, belki unuttu. Adı kayınvalide ya, yaptıgı herşey art niyetlidir.

Yazık çok üzüldüm. Biri rahatsız oluyorsa oluyordur, alırsın eşini bir akrabaya götürürsün, bir parka, bahçeye çıkarırsın. Bunu bu kadar korkunç bir hale getirmeye ne gerek var. Hamilelik hormonların pik yaptığı bir durum değil mi? Bazılarınız evet rahatsız olmuş ama sesini çıkarmamış ya da çıkaramamış diye rahatsız olduğunu kimse söylemesin mi? Ben başım ağrırken sese, ışığa bile dayanamıyorum. Biraz anlayış dünyayı daha güzel bir hale getirirdi. Şimdi ne olacak eşin sana, senin ailene, kv sana diye bu devam edip gidecek. Sonra babanne niye sevilmiyor. Yani bu olay sorunsuz atlatılamaz mıydı? Üzüldüm otogarda ne hissettiğini düşündükçe çok üzüldüm.

Kadının huyu belli iken eşiniz daha hassas olmalıydı .Benim bakış açım bu.

Hamilesiniz ve koku durumu evet maalesef kokular çok etkiliyor bulantiyi kimilerinde.

Eşiniz kısasa kısas yapacakmış bir de hamile kalsın!

Siz oraya hiç gitmeden evde kalmaliydiniz. Hamilelik bu sonuçta.

Eşinize açıkça söyleyin biraz anlayışlı olsun.
Kayinalidenin gönlünü alırsınız ileride.

Onlar niye o ilgisiz eşlerini baba yapmış acaba,tek kadının çocuğumuymuş doğan bebek?
Burada kadın dese bebeğimi aldım tek başına çıktım hastaneden,kimse iyi bak şımarmamışsın demez,eşine kaynar kazanla saldırı düzenler...
Siz de eminim diş çektirseniz mızırdanırsınız,konu hamile,doğum olunca,"ne var ki canım,doğal bir olay"...

Kokuyosa bahçeye çıkın. Kokuyorsa pencereyi açin. Iki gün sabredin.
O kavgaya o aşagilanmaya degermiydi. Malesef herkes çok çok anlayisli degil. Kizartmasini da yapar tavuğunu da haşlar.
Olan da size olur böyle..
Böyle anlayışsız ve saygısız bir kvyi ziyarete gitmek ne kadar doğru sizce? Niye hep hamile olan bu kızcağız fedakârlık yapsın? Hem suçlu hem de güçlüler kv ve koca. Saygısız ve benciller. Neden biliyor musunuz? Çünkü yüzyıllardır aman kavga çıkmasın, alttan alayım, idare edeyim deme mantığı yüzünden kadınların. Niye ki, ne zorumuz var ki? Sizin kızınız olsa ve ona yapılsa bu haksızca terbiyesizlik aynı tepkiyi mi verirdiniz acaba, merak ettim. İyi ki de idare etmemiş konu sahibi, ne kadar bencil ve saygısız olduklarını, kocasının gözündeki değerini gözleriyle görmüş oldu!

zaten ne geliyorsa şu saçma adetlerden geliyor insanın başına.
Ama bu tıynetteki koca eşini bayramda illa ailesine götürürdü, çünkü şart

kimin ne yasadigini bilmiyoruz ama, herkes ayni geçirmez, fizyolojik farklar var yani, ben ilk 3 ayda sürekli kilo vermiştim, yakin arkadasimin 1 kez midesi bulanmamisti.. bi arkadasim ilk 3 ayda 7 kilo verdi kizcagiz...
Aynı kişinin doğumları bile fark ediyor.Benim üçüncü çocuğumda,diğerlerinden farklı olarak tam 5 ay midem bulandı.8 kilo verdim.6 aylıkken öğrendi çevrem,o kadar ki belli olmuyordu görüntümden...

Otogara bırakması falan çok yanlış şeyler yalnı sizi üzmek istemem ama siz de baya kapris yapmışsınız gibi geldi bana, Kurban bayramı maalesef bu yemeklerin pişmesi lazım, midenizin ne kadar bulandığını anlamadıkları için çok duyarlı olmamış olabilirler ama ben kötü niyet sezmedim. Birde şu an çok yakınım iki kişi de hamile ve evet mideleri bulanıyor ama ne bileyim odalara falan kapatmıyorlar kendilerini keşke biraz sabretseydiniz kayınvalideye afra tafra yapmak yerine, eşinizin tavrına zaten bir şey diyemiyorum yaptıkları saçma, ama siz de masum değilsiniz

Çok ayıp etmissiniz bence esininizin dediği gibi tek hamile siz değildiniz bu hamilelik olayını biz türkler fazla abartıyor. Siz yerinizde olsam kusmaktan ölsem bile 2 gün dayanırdım. Odanıza çıkıp camları açıp dinlenebilirsiniz.Esinizi gerçekten ailesine rezil etmişsiniz

Pardon, siz kimsiniz de bana vicdansız diyebiliyosunuz? Kurduğum 2 cümleye dayanarak mı hayırdır? Ki vicdanımın konu sahibine ne gibi faydası olacak. Sizin vicdanınız sabahın 6sında kv evine gidip ocaktan tavuğu falan indirir umarım da işe yarar :) Klavye başında ah yazık canım sana, pis kaka kayınvalide diyince siz vicdanlı oldunuz oyle mi. Kadın unutmuş 2 saat sonra kızartma yapmış olabilir, adı kayınvalide diye tek taraflı dinleyip camur atmaya gerek yok. Kadın konu acsa neler yakınacak belki de.

Kadına soruluyor, miden bulanıyor mu diye. O da evet çok bulanıyor yemek bile yapamıyorum diyor
Üstüne önce kızartma yapılıyor, o geçiyor. Sabahın köründe tavuk pişiriliyor, eş kişisi annesine "midesi bulanıyor" diyor ve ocağı kapatıyor. Kadına bu da yetmiyor, bu sefer et pişirmeye başlıyor. Yani bir insana 2 kez söylenir de anlar değil mi? İnadına yapmış işte besbelli. Siz de kayınvalideyi gözünüz kapalı savunduğunuza göre yaranız var herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…