- 7 Kasım 2017
- 16.723
- 40.924
-
- Konu Sahibi Minigimibeklerken
Nerden biliyosunuz kayınvalidenin doldurdugunu? Eminim kv burda gelinin itici hareketlerini konu açsa geline sallarsınız. :)Kv de bakmış ki oğlu gelinin nazını çekiyor, oğlunu doldurmuşta doldurmuş "tek hamile senin karın değil bütün hamilelere kokuyor ama kimse şikayet etmiyor" diye....
Ben de bekarken bir arkadaşımın hamileliğinde böyle çoook büyük konuşmuştum bulantıyı abartı olarak görmüştüm.
Sonra ne mi oldu, iki hamileliğimde de banyodan çıkamadım 1,5 ay, yemek lafını bile duyunca istifra ettim.
Belki düşünemedi, belki unuttu. Adı kayınvalide ya, yaptıgı herşey art niyetlidir.Yemek sadece kizartmadanmi ibaret oluyor? El insaf ya. 7 kat yabanci gelse insan şaşiriyor ne yemek yapsam diye. 3-4 çeşit yemek yapiliyor.
Kadin hamile, torununu taşiyor. Bir kaç gün peynir yumurta simit yemek çokmu zor? Kiz bide özelikle demiş kizartma kokusu migdesini bulandiriyor diye.
Günaydın. 12 haftalık hamileyim. Annemlerden de kayınvalidemlerden de ayrı bir şehirde yaşıyoruz. Arefeden bir gün önce kayınvalideme gittik bayramın ikinci günü de annemlere gidecektik. Kayınvalidem sürekli hergün kızartma yapan sabah 6 da tavuk haşlayan birisi. Konuşurken miden bulanıyor mu demişti bende çok bulanıyor evde yemek bile doğru düzgün yapamıyorum genelde kahvaltılık tarzı yiyoruz sadece öyle bulanmıyor kızartma filan hiç yapamıyorum demiştim. Gerçekten de öyle hepsi doğru. Bunu konuştuktan iki saat sonra kalktı kızartma yapmaya başladı ve mutfağın kapısı filan açık bütün ev koktu midem bulandı. Eşime yalnızken çok kötü midem bulandı keşke biz gidince kızartma yapsaydı dedim. Ertesi gün sabah 6 da ocağa tavuk haşlamaya koydu. O saatte o kadar kötü koktu ki anlatamam. Eşime tavuğu sonra yapsa olur mu dedim çok kötü koktu dedim. Eşim sonra yap midesi bulanıyor dedi altını kapattı ocağın ama o saate kadar felaket koku sardı evi. Sonra dün bayram gezmesi yapıyoruz tabi her yer et kokuyor. Gezip geldik kayınvalidem de hem et ayıklıyor hem pişiriyor. Kötü koktuğu için mutfağa hiç girmeden direk oturma odasına girip kapıyı kapattım koku gelmesin diye. Bir süre sonra odaya eşimle KV geldi. Eşim KV nin yanında kokuyorsa kokuyor tek hamile sen değilsin bütün hamilelere kokuyor ama kimse şikayet etmiyor dedi. Etmediğini nereden biliyorsun beni Anlamıyorsun midem çok bulanıyor dedim. Sonra KV odadan çıktı bu tekrar söylenmeye başladı ben cevap verince de kes sesini diye bağırdı bana. O bağırınca bende bağırdım. Sonra topla valizini seni otogara bırakıcam dedi topladım beni otogara bıraktı gitti. Bende annemlere geldim. Arkadaşlar gerçekten midem o kadar bulanıyor ki kahvaltı ürünleri hariç hiçbir şey yiyemiyorum ve kokuya gelemiyorum. Otogara giderken de sürekli bağırdı. Ben onu anne babasına rezil etmişim o da beni herkese rezil edecekmiş anne babasını üzmüşüm o da benimkilere çok kötülükler yapacakmış. Ben midem bulanıyor diye yalan söylüyormuşum tek hamile ben değilmişim. Benden başka kimse böyle değilmiş. Dilim çok uzamış o dilimi kesmesi gerekiyormuş. Ne yapayım ben şimdi? Şuan annemlerdeyim. O nerede bilmiyorum. Aynı durumda mide bulantısı olayında sizin Eşiniz de böyle mi tepki verirdi ne yapardı erkekler genel olarak böyle mi acaba.
Ekleme: bazı hususlar yanlış anlaşılmış sanırım.ben kimseye yemek yapmasın demiyorum. Tabiki yapacak. Ama az kokan yemekler yapabilirdi. Kızartmanın nasıl koktuğunu hepimiz biliyoruz. Aynı şekilde tavuk haşlamasının da. Ayrıca dikkatinizi çekerim tavuk haşlaması sabah 6 da yapılıyor. Sabah o saatte tavuk haşlanır mı heleki hamile varken.
Ayrıca gezmekten geldiğimizde et ayıklar ve pişirirken kokuyor filan demedim. Sadece odaya gidip kapıyı kapattım eşim buna kızdı.
Onlar niye o ilgisiz eşlerini baba yapmış acaba,tek kadının çocuğumuymuş doğan bebek?Bir arkdşım isveç te yaşadı, kadınlar doğuma bisikletiyla geliyor, doğum yapnca, bisikletin arkasına ana kucağını koyuyor çıkıyor demişti. Bu derece normal bir olay, bizim ülkede hamileler kendilerinide çevresindekileride bayıyor.
Evimde oturur milleti darlamam, sozlerimi de hatırlarım hic sıkıntı değil :)Ah siz büyük konuşanlar umarım birgün bu sözünüzü hatırlayacak şeyler yasamazsınız.
Böyle anlayışsız ve saygısız bir kvyi ziyarete gitmek ne kadar doğru sizce? Niye hep hamile olan bu kızcağız fedakârlık yapsın? Hem suçlu hem de güçlüler kv ve koca. Saygısız ve benciller. Neden biliyor musunuz? Çünkü yüzyıllardır aman kavga çıkmasın, alttan alayım, idare edeyim deme mantığı yüzünden kadınların. Niye ki, ne zorumuz var ki? Sizin kızınız olsa ve ona yapılsa bu haksızca terbiyesizlik aynı tepkiyi mi verirdiniz acaba, merak ettim. İyi ki de idare etmemiş konu sahibi, ne kadar bencil ve saygısız olduklarını, kocasının gözündeki değerini gözleriyle görmüş oldu!Kokuyosa bahçeye çıkın. Kokuyorsa pencereyi açin. Iki gün sabredin.
O kavgaya o aşagilanmaya degermiydi. Malesef herkes çok çok anlayisli degil. Kizartmasini da yapar tavuğunu da haşlar.
Olan da size olur böyle..
Esinizin laflari ve davranislari asla affedilir gibi degil lakin kaynananin yemek konusundaki huyunu bile bile hamile halinizle onun evine gitmeniz de bile bile lades olmus kendiniz edip kendiniz bulmussunuz bence. Hamileligimin ilk zamanlarinda benzer sorunlar yasadim ancak bilerek kimseye gitmedim.
Aynı kişinin doğumları bile fark ediyor.Benim üçüncü çocuğumda,diğerlerinden farklı olarak tam 5 ay midem bulandı.8 kilo verdim.6 aylıkken öğrendi çevrem,o kadar ki belli olmuyordu görüntümden...kimin ne yasadigini bilmiyoruz ama, herkes ayni geçirmez, fizyolojik farklar var yani, ben ilk 3 ayda sürekli kilo vermiştim, yakin arkadasimin 1 kez midesi bulanmamisti.. bi arkadasim ilk 3 ayda 7 kilo verdi kizcagiz...
Pardon, siz kimsiniz de bana vicdansız diyebiliyosunuz? Kurduğum 2 cümleye dayanarak mı hayırdır? Ki vicdanımın konu sahibine ne gibi faydası olacak. Sizin vicdanınız sabahın 6sında kv evine gidip ocaktan tavuğu falan indirir umarım da işe yarar :) Klavye başında ah yazık canım sana, pis kaka kayınvalide diyince siz vicdanlı oldunuz oyle mi. Kadın unutmuş 2 saat sonra kızartma yapmış olabilir, adı kayınvalide diye tek taraflı dinleyip camur atmaya gerek yok. Kadın konu acsa neler yakınacak belki de.Ya siz nasıl vicdansız birisiniz. Kadına kayınvalidesi sormuş, bakın SORMUŞ diyorum. Özellikle "miden bulanıyor mu" demiş!! Kadın da "evet, kahvaltılıktan başka bir şey yiyemiyorum kızartma falan yapamıyorum" demiş. Kadın 2 saat sonra kalkıp kızartma yapmış evi kokutmuş. Burada art niyet yok mu sizce? İnat değil mi bu?
Sabahın 6'sında tavuk pişirilse benim de midem bulanır ve hamile değilim. Orası onun evi istediğini yapar diye bir şey yok! O bebek onun torunu.
Şimdi bir daha düşünün saygısızlık yapmış mı yapmamış mı.
Düzgün okumuyorsunuz bile konuları, komik.
Kadına soruluyor, miden bulanıyor mu diye. O da evet çok bulanıyor yemek bile yapamıyorum diyorPardon, siz kimsiniz de bana vicdansız diyebiliyosunuz? Kurduğum 2 cümleye dayanarak mı hayırdır? Ki vicdanımın konu sahibine ne gibi faydası olacak. Sizin vicdanınız sabahın 6sında kv evine gidip ocaktan tavuğu falan indirir umarım da işe yarar :) Klavye başında ah yazık canım sana, pis kaka kayınvalide diyince siz vicdanlı oldunuz oyle mi. Kadın unutmuş 2 saat sonra kızartma yapmış olabilir, adı kayınvalide diye tek taraflı dinleyip camur atmaya gerek yok. Kadın konu acsa neler yakınacak belki de.
Aynen öyle bayram evi benim annem bayram boyunca kavurma yapar hamile olsam yapma desem bule kızım gelen giden oluyor yapar benceEvimde oturur milleti darlamam, sozlerimi de hatırlarım hic sıkıntı değil :)