- 30 Eylül 2014
- 4.277
- 12.428
-
- Konu Sahibi Minigimibeklerken
Ha yani öyle erkekler canları sıkılıp istedikleri olmayınca kadını bir paket gibi postalayabilir.
Kv de bakmış ki oğlu gelinin nazını çekiyor, oğlunu doldurmuşta doldurmuş "tek hamile senin karın değil bütün hamilelere kokuyor ama kimse şikayet etmiyor" diye....Kocası ocagın altını kapatmış kızartma yapma tavuk yapma falan demiş. yani kadının işine engel olunmus her türlü
Kesinlikle bizim ülkemizde bir grup(malesef bu grubun üyelerinin çoğunluğu kadın) hamilelerden nefret ediyor. Oğluma hamile iken Almanya’da kaldım bir süre. Allah’ım pasaport kontrolündeki polisten tutun, marketteki kasiyere, yoldaki amcaya, parktaki çocuğa, yoldaki şoföre kadar herkes ama herkes bir prenses misim gibi davrandı. Bu arada fiziksel olarak gayet iyiydim, yürüyor, koşuyor ve mutlu gözüküyorum. Buna rağmen ellerinden gelen tüm saygıyı be sevgiyi gösterdiler bana. Bizde ise otobüste karnı burnunda kadın ayakta fenalık geçirir(bire bir yanımda yaşanmıştır), amma abarttı derler.kesinlikle haklısınız. benim eşim ben hamile kaldıktan sonra dükkana hamile biri gelirse mutlaka oturtturuyorum bişeyler ikram ediyorum dışardan geçenlere bile oturun dinlenin demek istiyorum diyordu. bulantısı olmasa bile hamile bir kadına az biraz özen gösterilmeli. bazı insanlar ne kadar katı.
evet bazılarının böyle rahat geçiyor ben hamileyken bi kaç arkadaşım daha kaldılar onların cok rahat geçti. ben 3 ay mutfak kapısını açtırmadım eşime ayrı ayrı yattım cünkü oda kokuyodu ev kokuyodu sürekli limon kokluyodum. yaşamayan muhtemelen anlamıyor ama ben acaba banyoya yastık mı koyup uyusam diyordum çünkü kusmaktan banyodan cıkamıyordum.Dun butun kurbanimizin etini tek basima ayiklayip pisirip posetledim. Gurbette olunca e bide izin kullanamayinca el mahkum. Hakikaten bazen ben de anlayamiyorum. Bu kadar abartilanin nasil bi hassasiyet oldugunu. Yada henuz yasamadim bilmiyorum. Bu haftaya kadar hic yasamadim yani oyle bulanacak kapilari kapatacak seyleri falan.
benimde öyle 3 ayımdan sonra cok rahat bi hamilelik geçirmeme rağmen tanıdığıö tanımadığım herkes prensesmişim gibi davrandı. bense doğuma bir hafta kala insaatın 6. katına kontrole çıkmıştım tabi eşim iyi bir haşladı beni ama:) cok şükür bizlerin yanında iyi niyetli insanlar varmış şanslıymışız:)Kesinlikle bizim ülkemizde bir grup(malesef bu grubun üyelerinin çoğunluğu kadın) hamilelerden nefret ediyor. Oğluma hamile iken Almanya’da kaldım bir süre. Allah’ım pasaport kontrolündeki polisten tutun, marketteki kasiyere, yoldaki amcaya, parktaki çocuğa, yoldaki şoföre kadar herkes ama herkes bir prenses misim gibi davrandı. Bu arada fiziksel olarak gayet iyiydim, yürüyor, koşuyor ve mutlu gözüküyorum. Buna rağmen ellerinden gelen tüm saygıyı be sevgiyi gösterdiler bana. Bizde ise otobüste karnı burnunda kadın ayakta fenalık geçirir(bire bir yanımda yaşanmıştır), amma abarttı derler.
Herkesin hamileliği ağır geçebilir. Herkes nazını kocasına yapsın. Kv evine gelip yemek yapmasın demek falan çok itici hareketler.
Çok düşüncesiz Bir kaynananız varmış. Onun yetiştirtiği bir de evlat. Eşiniz de aynı şekilde hamilelik psikolojisi diye bir şey var yani olabilir. Şart mı tavuk yemezse ölür mü uffff benim bile midem bulandıGünaydın. 12 haftalık hamileyim. Annemlerden de kayınvalidemlerden de ayrı bir şehirde yaşıyoruz. Arefeden bir gün önce kayınvalideme gittik bayramın ikinci günü de annemlere gidecektik. Kayınvalidem sürekli hergün kızartma yapan sabah 6 da tavuk haşlayan birisi. Konuşurken miden bulanıyor mu demişti bende çok bulanıyor evde yemek bile doğru düzgün yapamıyorum genelde kahvaltılık tarzı yiyoruz sadece öyle bulanmıyor kızartma filan hiç yapamıyorum demiştim. Gerçekten de öyle hepsi doğru. Bunu konuştuktan iki saat sonra kalktı kızartma yapmaya başladı ve mutfağın kapısı filan açık bütün ev koktu midem bulandı. Eşime yalnızken çok kötü midem bulandı keşke biz gidince kızartma yapsaydı dedim. Ertesi gün sabah 6 da ocağa tavuk haşlamaya koydu. O saatte o kadar kötü koktu ki anlatamam. Eşime tavuğu sonra yapsa olur mu dedim çok kötü koktu dedim. Eşim sonra yap midesi bulanıyor dedi altını kapattı ocağın ama o saate kadar felaket koku sardı evi. Sonra dün bayram gezmesi yapıyoruz tabi her yer et kokuyor. Gezip geldik kayınvalidem de hem et ayıklıyor hem pişiriyor. Kötü koktuğu için mutfağa hiç girmeden direk oturma odasına girip kapıyı kapattım koku gelmesin diye. Bir süre sonra odaya eşimle KV geldi. Eşim KV nin yanında kokuyorsa kokuyor tek hamile sen değilsin bütün hamilelere kokuyor ama kimse şikayet etmiyor dedi. Etmediğini nereden biliyorsun beni Anlamıyorsun midem çok bulanıyor dedim. Sonra KV odadan çıktı bu tekrar söylenmeye başladı ben cevap verince de kes sesini diye bağırdı bana. O bağırınca bende bağırdım. Sonra topla valizini seni otogara bırakıcam dedi topladım beni otogara bıraktı gitti. Bende annemlere geldim. Arkadaşlar gerçekten midem o kadar bulanıyor ki kahvaltı ürünleri hariç hiçbir şey yiyemiyorum ve kokuya gelemiyorum. Otogara giderken de sürekli bağırdı. Ben onu anne babasına rezil etmişim o da beni herkese rezil edecekmiş anne babasını üzmüşüm o da benimkilere çok kötülükler yapacakmış. Ben midem bulanıyor diye yalan söylüyormuşum tek hamile ben değilmişim. Benden başka kimse böyle değilmiş. Dilim çok uzamış o dilimi kesmesi gerekiyormuş. Ne yapayım ben şimdi? Şuan annemlerdeyim. O nerede bilmiyorum. Aynı durumda mide bulantısı olayında sizin Eşiniz de böyle mi tepki verirdi ne yapardı erkekler genel olarak böyle mi acaba.
Ekleme: bazı hususlar yanlış anlaşılmış sanırım.ben kimseye yemek yapmasın demiyorum. Tabiki yapacak. Ama az kokan yemekler yapabilirdi. Kızartmanın nasıl koktuğunu hepimiz biliyoruz. Aynı şekilde tavuk haşlamasının da. Ayrıca dikkatinizi çekerim tavuk haşlaması sabah 6 da yapılıyor. Sabah o saatte tavuk haşlanır mı heleki hamile varken.
Ayrıca gezmekten geldiğimizde et ayıklar ve pişirirken kokuyor filan demedim. Sadece odaya gidip kapıyı kapattım eşim buna kızdı.
Aaaa olmadı şimdi bu. Etleri mutfakta bırakıp oturma odasında burnunuzu kapatarak oturmanız gerekiyordu. Hamilesiniz siz, kendinize gelin prenses.
Ben de bekarken bir arkadaşımın hamileliğinde böyle çoook büyük konuşmuştum bulantıyı abartı olarak görmüştüm.Ah siz büyük konuşanlar umarım birgün bu sözünüzü hatırlayacak şeyler yasamazsınız.
evet bazılarının böyle rahat geçiyor ben hamileyken bi kaç arkadaşım daha kaldılar onların cok rahat geçti. ben 3 ay mutfak kapısını açtırmadım eşime ayrı ayrı yattım cünkü oda kokuyodu ev kokuyodu sürekli limon kokluyodum. yaşamayan muhtemelen anlamıyor ama ben acaba banyoya yastık mı koyup uyusam diyordum çünkü kusmaktan banyodan cıkamıyordum.
Ya siz nasıl vicdansız birisiniz. Kadına kayınvalidesi sormuş, bakın SORMUŞ diyorum. Özellikle "miden bulanıyor mu" demiş!! Kadın da "evet, kahvaltılıktan başka bir şey yiyemiyorum kızartma falan yapamıyorum" demiş. Kadın 2 saat sonra kalkıp kızartma yapmış evi kokutmuş. Burada art niyet yok mu sizce? İnat değil mi bu?Kocasını ben zaten savunmuyorum, eşi hamile olsa da olmasa da kızıp tek basına otogara bırakmak falan zaten cok yanlıs. kv nin konu sahibine saygısızlık yaptıgını da dusunmuyorum. Kadın iyi niyetinden patates kızartması yapmak istemis kahvaltılık yiyebiliyor diye. Belki de kayınvalidesi tutturmamıstır illa bize gelin diye, bilemeyiz.