Kayınvalide evinde kavga

Ha yani öyle erkekler canları sıkılıp istedikleri olmayınca kadını bir paket gibi postalayabilir.

hem karnim doysun hem pastam dursun olayi herzaman olmuyor.
karsiliklidir hersey. adamin beklentileri biraz guler yuz tatli dil idare edilmesiymis, karisinin tavrida bambaskaymis. e karsilik olarak kadinin beklentisi olan seyide adam kadina vermemis. normaldir yani. evlilikte esitlik gereklidir.

Kocası ocagın altını kapatmış kızartma yapma tavuk yapma falan demiş. yani kadının işine engel olunmus her türlü
Kv de bakmış ki oğlu gelinin nazını çekiyor, oğlunu doldurmuşta doldurmuş "tek hamile senin karın değil bütün hamilelere kokuyor ama kimse şikayet etmiyor" diye....

kesinlikle haklısınız. benim eşim ben hamile kaldıktan sonra dükkana hamile biri gelirse mutlaka oturtturuyorum bişeyler ikram ediyorum dışardan geçenlere bile oturun dinlenin demek istiyorum diyordu. bulantısı olmasa bile hamile bir kadına az biraz özen gösterilmeli. bazı insanlar ne kadar katı.
Kesinlikle bizim ülkemizde bir grup(malesef bu grubun üyelerinin çoğunluğu kadın) hamilelerden nefret ediyor. Oğluma hamile iken Almanya’da kaldım bir süre. Allah’ım pasaport kontrolündeki polisten tutun, marketteki kasiyere, yoldaki amcaya, parktaki çocuğa, yoldaki şoföre kadar herkes ama herkes bir prenses misim gibi davrandı. Bu arada fiziksel olarak gayet iyiydim, yürüyor, koşuyor ve mutlu gözüküyorum. Buna rağmen ellerinden gelen tüm saygıyı be sevgiyi gösterdiler bana. Bizde ise otobüste karnı burnunda kadın ayakta fenalık geçirir(bire bir yanımda yaşanmıştır), amma abarttı derler.

Dun butun kurbanimizin etini tek basima ayiklayip pisirip posetledim. Gurbette olunca e bide izin kullanamayinca el mahkum. Hakikaten bazen ben de anlayamiyorum. Bu kadar abartilanin nasil bi hassasiyet oldugunu. Yada henuz yasamadim bilmiyorum. Bu haftaya kadar hic yasamadim yani oyle bulanacak kapilari kapatacak seyleri falan. :bicak:
evet bazılarının böyle rahat geçiyor ben hamileyken bi kaç arkadaşım daha kaldılar onların cok rahat geçti. ben 3 ay mutfak kapısını açtırmadım eşime ayrı ayrı yattım cünkü oda kokuyodu ev kokuyodu sürekli limon kokluyodum. yaşamayan muhtemelen anlamıyor ama ben acaba banyoya yastık mı koyup uyusam diyordum çünkü kusmaktan banyodan cıkamıyordum.

Kesinlikle bizim ülkemizde bir grup(malesef bu grubun üyelerinin çoğunluğu kadın) hamilelerden nefret ediyor. Oğluma hamile iken Almanya’da kaldım bir süre. Allah’ım pasaport kontrolündeki polisten tutun, marketteki kasiyere, yoldaki amcaya, parktaki çocuğa, yoldaki şoföre kadar herkes ama herkes bir prenses misim gibi davrandı. Bu arada fiziksel olarak gayet iyiydim, yürüyor, koşuyor ve mutlu gözüküyorum. Buna rağmen ellerinden gelen tüm saygıyı be sevgiyi gösterdiler bana. Bizde ise otobüste karnı burnunda kadın ayakta fenalık geçirir(bire bir yanımda yaşanmıştır), amma abarttı derler.
benimde öyle 3 ayımdan sonra cok rahat bi hamilelik geçirmeme rağmen tanıdığıö tanımadığım herkes prensesmişim gibi davrandı. bense doğuma bir hafta kala insaatın 6. katına kontrole çıkmıştım tabi eşim iyi bir haşladı beni ama:) cok şükür bizlerin yanında iyi niyetli insanlar varmış şanslıymışız:)

Herkesin hamileliği ağır geçebilir. Herkes nazını kocasına yapsın. Kv evine gelip yemek yapmasın demek falan çok itici hareketler.

Yemek sadece kizartmadanmi ibaret oluyor? El insaf ya. 7 kat yabanci gelse insan şaşiriyor ne yemek yapsam diye. 3-4 çeşit yemek yapiliyor.

Kadin hamile, torununu taşiyor. Bir kaç gün peynir yumurta simit yemek çokmu zor? Kiz bide özelikle demiş kizartma kokusu migdesini bulandiriyor diye.

Günaydın. 12 haftalık hamileyim. Annemlerden de kayınvalidemlerden de ayrı bir şehirde yaşıyoruz. Arefeden bir gün önce kayınvalideme gittik bayramın ikinci günü de annemlere gidecektik. Kayınvalidem sürekli hergün kızartma yapan sabah 6 da tavuk haşlayan birisi. Konuşurken miden bulanıyor mu demişti bende çok bulanıyor evde yemek bile doğru düzgün yapamıyorum genelde kahvaltılık tarzı yiyoruz sadece öyle bulanmıyor kızartma filan hiç yapamıyorum demiştim. Gerçekten de öyle hepsi doğru. Bunu konuştuktan iki saat sonra kalktı kızartma yapmaya başladı ve mutfağın kapısı filan açık bütün ev koktu midem bulandı. Eşime yalnızken çok kötü midem bulandı keşke biz gidince kızartma yapsaydı dedim. Ertesi gün sabah 6 da ocağa tavuk haşlamaya koydu. O saatte o kadar kötü koktu ki anlatamam. Eşime tavuğu sonra yapsa olur mu dedim çok kötü koktu dedim. Eşim sonra yap midesi bulanıyor dedi altını kapattı ocağın ama o saate kadar felaket koku sardı evi. Sonra dün bayram gezmesi yapıyoruz tabi her yer et kokuyor. Gezip geldik kayınvalidem de hem et ayıklıyor hem pişiriyor. Kötü koktuğu için mutfağa hiç girmeden direk oturma odasına girip kapıyı kapattım koku gelmesin diye. Bir süre sonra odaya eşimle KV geldi. Eşim KV nin yanında kokuyorsa kokuyor tek hamile sen değilsin bütün hamilelere kokuyor ama kimse şikayet etmiyor dedi. Etmediğini nereden biliyorsun beni Anlamıyorsun midem çok bulanıyor dedim. Sonra KV odadan çıktı bu tekrar söylenmeye başladı ben cevap verince de kes sesini diye bağırdı bana. O bağırınca bende bağırdım. Sonra topla valizini seni otogara bırakıcam dedi topladım beni otogara bıraktı gitti. Bende annemlere geldim. Arkadaşlar gerçekten midem o kadar bulanıyor ki kahvaltı ürünleri hariç hiçbir şey yiyemiyorum ve kokuya gelemiyorum. Otogara giderken de sürekli bağırdı. Ben onu anne babasına rezil etmişim o da beni herkese rezil edecekmiş anne babasını üzmüşüm o da benimkilere çok kötülükler yapacakmış. Ben midem bulanıyor diye yalan söylüyormuşum tek hamile ben değilmişim. Benden başka kimse böyle değilmiş. Dilim çok uzamış o dilimi kesmesi gerekiyormuş. Ne yapayım ben şimdi? Şuan annemlerdeyim. O nerede bilmiyorum. Aynı durumda mide bulantısı olayında sizin Eşiniz de böyle mi tepki verirdi ne yapardı erkekler genel olarak böyle mi acaba.
Ekleme: bazı hususlar yanlış anlaşılmış sanırım.ben kimseye yemek yapmasın demiyorum. Tabiki yapacak. Ama az kokan yemekler yapabilirdi. Kızartmanın nasıl koktuğunu hepimiz biliyoruz. Aynı şekilde tavuk haşlamasının da. Ayrıca dikkatinizi çekerim tavuk haşlaması sabah 6 da yapılıyor. Sabah o saatte tavuk haşlanır mı heleki hamile varken.
Ayrıca gezmekten geldiğimizde et ayıklar ve pişirirken kokuyor filan demedim. Sadece odaya gidip kapıyı kapattım eşim buna kızdı.
Çok düşüncesiz Bir kaynananız varmış. Onun yetiştirtiği bir de evlat. Eşiniz de aynı şekilde hamilelik psikolojisi diye bir şey var yani olabilir. Şart mı tavuk yemezse ölür mü uffff benim bile midem bulandı

Tavuk haslama kokusu normal insani bile rahatsiz eden bir koku. Ayrica sabahin 6 sinda neden tavuk hasliyor? kahvaltida tavuk mu yicek millet?

Hamileyi birak ben bile öğürüyorum haslama tavuk kokusuna.

Et olayina birsey diyemem bayram, illaki et olacak her yer...

Kocanin tavri cok yanlis... Kayinvalide "kes sesini" diyemez! Anasina bak oglunu al! ikisi de ayni.

Alternatifler vardi, mesela evden cikip gezmek, otele gitmek gibi. Zaten bayramda var. Yani tabi ki yemek hazirlanacak. Amaaa: birbirinize bağırmaniz cok yanlış olmus. Hem sizin hem kv tarafindan. Esinize gelince: Size davranma sekli ve tehditler kabul edilir gibi degil. Hazir ailenizin yanina gelmişsiniz durumu anlatın ve bir süre ailenizin yaninda kalip evliliği gözden gecirin. Adam sizi su anda sindirmeye çalışıyor. Yüz vermeyin

Ah siz büyük konuşanlar umarım birgün bu sözünüzü hatırlayacak şeyler yasamazsınız.
Ben de bekarken bir arkadaşımın hamileliğinde böyle çoook büyük konuşmuştum bulantıyı abartı olarak görmüştüm.

Sonra ne mi oldu, iki hamileliğimde de banyodan çıkamadım 1,5 ay, yemek lafını bile duyunca istifra ettim.

evet bazılarının böyle rahat geçiyor ben hamileyken bi kaç arkadaşım daha kaldılar onların cok rahat geçti. ben 3 ay mutfak kapısını açtırmadım eşime ayrı ayrı yattım cünkü oda kokuyodu ev kokuyodu sürekli limon kokluyodum. yaşamayan muhtemelen anlamıyor ama ben acaba banyoya yastık mı koyup uyusam diyordum çünkü kusmaktan banyodan cıkamıyordum.

Dedim ya ben yasamadim bilemiyorum demek ki zor gecirenler gercekten var

Hamileyken (tüm hamileliğim boyunca ve kırkım çıkana kadar) her kokudan iğrendim. Ekmek, kahve, pasta, yemek, et, balık, süt ürünleri, sebze, meyve vb. aklınıza ne gelirse. Hatta ilk 4 ay yiyemediğim için kilo bile verdim.

Midem bu kadar bulanırken kimse kusura bakmasın ama kimseyi ziyarete gidemem, gittiğimde de yemek vb. kokularını çekemem. Bana bunları çektirmeye çalışan kocanın ve kvnin de alnını karışlarım, net! Ben ortak çocuğumuzu karnımda taşıyıp tüm vücut dengemi bozayım, paşam da anasıyla bir olup beni ezsin, aşağılasın. Yemezler! Nazım niyazım yoktur hiçbir zaman ama o hamilelik ve doğum süreçleri benim vücudumu bitirdi resmen. Bir grip olduklarında bir ay yatak döşek yatan beyaz atlı prens paşalarımız o hamileliği bir hafta yaşasın da göreyim! Karısına hayatı zehreder.

Sen bu kadar haklıyken konu sahibi, sana kendini ‘acaba haksız mıyım’ diye sorgulatmayı başarmış kocan! Bir de yüzsüzce otogara bırakmış gitmiş. Yerinde olsam o kaynana benden özür dilemeden, koca da köpek gibi pişman olup önüme güller sermeden o kocaya tövbe billah dönmem!

Kızlar yorumları okudum da.. konu sahibi belirltmiş kv et ile uğraşırken oturma odasına geçmiş kapıyı kapatmış. Ama kocası ve kv heralde yardım etmedi diye sinirlendi ve böyle abuk subuk tepki verdi.. ben ilk hamileliğimde kokuya karşı çok hassas değilken(sarımsak ve parfüm hariç) ikincisinde zor bela kahvaltılık hazırlıyordum.. et yiyordum ama kesinlikle pişiremiyordum.. hergün dışardan söyledik o zmn..

Şu an hamile değilim sabah 6da pişirilen tavuktan midem bulanır valla.. ya da etle uğraşmak başımı döndürür çok fena ..

Konu sahibi ben sonuna kadar size hak verdim.. neticede misafirsiniz o evde 2 gün size diyebilirdi kızım sen hamilesin canının istediği bir yemek var mı? Şimdi sen yapamıyorsundur ben yapim sana diye.. ben 7 kat ele bile sorarım ..

Eşiniz konusunda ise sakın açıp özür dileyip senin gönlünün almadan, seni almaya gelmeden dönmeyin eve.. ikinizin bebeği ceremesini de birlikte çekeceksiniz..

Kocasını ben zaten savunmuyorum, eşi hamile olsa da olmasa da kızıp tek basına otogara bırakmak falan zaten cok yanlıs. kv nin konu sahibine saygısızlık yaptıgını da dusunmuyorum. Kadın iyi niyetinden patates kızartması yapmak istemis kahvaltılık yiyebiliyor diye. Belki de kayınvalidesi tutturmamıstır illa bize gelin diye, bilemeyiz.
Ya siz nasıl vicdansız birisiniz. Kadına kayınvalidesi sormuş, bakın SORMUŞ diyorum. Özellikle "miden bulanıyor mu" demiş!! Kadın da "evet, kahvaltılıktan başka bir şey yiyemiyorum kızartma falan yapamıyorum" demiş. Kadın 2 saat sonra kalkıp kızartma yapmış evi kokutmuş. Burada art niyet yok mu sizce? İnat değil mi bu?
Sabahın 6'sında tavuk pişirilse benim de midem bulanır ve hamile değilim. Orası onun evi istediğini yapar diye bir şey yok! O bebek onun torunu.
Şimdi bir daha düşünün saygısızlık yapmış mı yapmamış mı.
Düzgün okumuyorsunuz bile konuları, komik.

X