• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalide derdim

minta123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2016
822
453
18
kızlar merhaba be ynei nişanlandım 25 aralıkta . Ondan önce nişanlımla 1 yıl 3 aylık bir sevgililik dönemimiz vardı . Beni erkenden tanıştırmıstı annesiyle . Kv yaşıgenç 40 yaşında . Yaşlanma korkusu var .Bana kanka de diyodu .Bende hani bunu samimiyetten zannedip öyle diyodum .Sonraları X abla demeye başladım. Neyse nişanlımı bigün gece aramak zorunda kaldım onun haberi olması gereken bir sey vardı . Kavga ettik oda bana sinirlenip biraz delirmiş . Annesi de bunu görmüş beni aradı ama sevgilimin telefonundan bende ne bileyim açtım. Bana kızmaya başladı yok bu saate gece 10dan sonra insan aranırmı yok sen bilmiyor musun işe gidecek yarın falan filan . bende yuttumlaflarını özür diledim . sonraki günlerde de gönlünü almak içinözür diledim . bu böyle gecti ama tabi sevgilime çok kızdım annene beni ezdirdin diye ve anneci biri değil çok özür diledi . bu konu böyle gecti yani bu varan 1di.
sonra ben nişan isrtedim ailesini bunu ilk duyduğunda gülmüş çok komikmiş gibi . derken aylarca olmadı enson gecen ay dedim artık olsun nişan . babası tamam demiş . karar vermişler ayın 23unden sonra olsun diye 23une de 2 hafta gibi az bi sure vardı . nişanlımla konusurken dedikki yarın elbiseyi falan alalım tadilata yollarız . babası da demişki bildiğim bir kuyumcu var ordan yuzukleri yarın alın . ha bide bana haber yolamıslar biz altın falan takamayız durumumz yok . bunu sorun etmedim zaten paragöz biri de değilim ama aileler bir araya gelinse konusulsa o zman bu dense neyse sanki benim amacım bu mu da hemen diyosunuz . Ertesi günoldu benim yuzuk alcağımızdsna haberim yok yolda öğrendim babamın bilidği bir yer var dedi ben sanıyorum ki sadece elbise alcaz . bu arada yüzük elbise ıvır zıvırı hep nişanlım aldı . okuyoruz normalde ama akşamalrı çalısıyordu söylemesi ayıp kenara telefon almak için bi 700 lira atmıstı . onunla aldı bana yuzuk ve kıyafetimi kendine hiçbir sey alamadık . ailesi de yardım etmedi . sadece babasıyel telefonları değiştirdiler o kadar .elbiseyle yüzükleri aldık ben deidim ki annenin yanına gidelim ısrarla gitmek istemiyor . ısrar ettim size gidelim diye . önce babasının dükkanına gittik . annesi işteydi o sırada .babsıyla konustum nişanda akrabaları da istiyorum diye tamam dedi . 25i gibi olur dedik tamam dedi . yani oturduk biraz detay konustuk . dedim ki önden bi oturmaya gelin tanısmak için dedim .bunu bir gun once soylettirdiğimde yok demişlerdi 2. kez söylettirdim madem öyle tamam demişler . sanki damdan düşer gibi nişan yapılır da . kendilerini bi naza cektiler . neyse dükkandayken babası dediki annenizi alında gelin arabayla işten çıkmıs . Gittik nişanlımla almaya yanında kaynanaın kadınlar car iş arkadalrı ben elimdeki yuzuğu kaynanaya gösterdim bak ne aldık diye . iyi hayırlı olsun dedi yarım ağız . nişanlım beni eve bıraktı . kaynanayla kaldık basbasa . elbisenin resmini österdim bu çok abartı dedi . X amcanın yanında bunları konustuk dedim kayınbabadan için . benim niye şimdi haberim oluyor , akrabalar da mı gelcek , zaten acele bir karardı , bendaha hazır hissetmiyorum , elbise alınırken beni niye aramadınız falan dedi . yarın obur gun evlenşrken de mı boyle acele edeceksiniz dedi . halbuki üni son sınıftayız . oguntam 4 defaözür diledim . onlar karı koca bi yere gittiler ben evi temizledim tatlı yaptım . özürümü kabul etmedi neyse artık olan olmus dedi . sonrasında bize küsmüş tanısmaya gelmeyecekti ksü olduüu için . kocası ikna etmiş . geldi kızına kendine ocakta bi düğün varmıs onun için elbise lacakmıs onu gosteriyor bana . para yoktu hani . çok sacma . nişanımız oldu gecen oturtdu oraya oynama yok bir sey yok herkes ona diyor oyna en azından bş kalk . zorla bir iki oynadı sonra oturdu . bitavırlar bi tripler . o gunden boyle gecti . diyomuski kadınların bazılarını hiç sevmem gıcık etmek için bir seyelr söledim onlara . bu da boyle gecip gitti . her seyi unutma kararıaldım iyi bir gelin olmak için . dün aradım dedim anne diyim mi alıstıra alıstıra diyor . deme şimdilik diyor . dedim musaitsen akşam geleyim mi sular iki gunudr kesik bugun olmaz yarın olsa dedi . tamam dedim . oğuluna da gidip işlerim var diyormus . uzun oldu kusura bakmayın ama doldum artık . iyi niyetimin bititiği noktadayım artık . bide eskide oğluna gidip gelip anlasamıyosanız bitirin d,yomus

Hepsini okumadım.
Başlık ve evli olmadığını öğrenmem yetti zaten.
Evlendikten sonra daha da çok derdin olacak.
Çok güçlü değilsen,biraz da dişli,işin çok zor.

Hem onlardan nişan yapmalarını istemişsin, hem de naza çekiyorlar diyorsun. Çekerler tabi.
Sürekli defalarca özür dileyip kendini ezdirdiğinin de farkında değilsin sanırım. Sesini çıkarsan her şeyi unutmaya çalışmasan sorunlar böyle birikmez. O an patlayacaksın ki hem senin düşüncelerine saygı duymayı öğrenecekler hem de sen sonradan bunları düşünmeyeceksin.

Not: benim bildiğim nişanı kız tarafı yapar. Sen neden onlardan istedin?

Hem onlardan nişan yapmalarını istemişsin, hem de naza çekiyorlar diyorsun. Çekerler tabi.
Sürekli defalarca özür dileyip kendini ezdirdiğinin de farkında değilsin sanırım. Sesini çıkarsan her şeyi unutmaya çalışmasan sorunlar böyle birikmez. O an patlayacaksın ki hem senin düşüncelerine saygı duymayı öğrenecekler hem de sen sonradan bunları düşünmeyeceksin.

Not: benim bildiğim nişanı kız tarafı yapar. Sen neden onlardan istedin?
biz yaptık zaten yemekli falan ama once isteme olacak ya

Eksik gördüysem affola.

Isteme olmadan nisan alışverişine mi çıktınız?
Acikcasi eger nisan gibi bir organizasyona giriyorsaniz geleneksel bir ailesiniz. E o zaman neden geleneklere uyulmadi. Bu sebepten sorun çıkmış bana kalirsa.

Tabi anne ve aile yapisi biraz garip ama nisan alisverisi daha garip olmus.

Sizin aile durumunuz nasil tabi bilmiyorum. Ama önce bi tanismaya gelinir. Isteme olur. Nisan tarihi kararlastirilir. Nisan alisverisine gencler mi çıksın bizde yanlarında gidelim mi denir. Iki büyük(varsa anneler) ne munasip gördüyse o sekilde çıkılır. Hani ikinizden kardesleri ile yada annelerinizle cikilabilir idi. Tavri bu yüzden olmuş olabilir. Bizi dinlemediniz yaninizda değiliz mesaji verilmis.

Eksik gördüysem affola.

Isteme olmadan nisan alışverişine mi çıktınız?
Acikcasi eger nisan gibi bir organizasyona giriyorsaniz geleneksel bir ailesiniz. E o zaman neden geleneklere uyulmadi. Bu sebepten sorun çıkmış bana kalirsa.

Tabi anne ve aile yapisi biraz garip ama nisan alisverisi daha garip olmus.

Sizin aile durumunuz nasil tabi bilmiyorum. Ama önce bi tanismaya gelinir. Isteme olur. Nisan tarihi kararlastirilir. Nisan alisverisine gencler mi çıksın bizde yanlarında gidelim mi denir. Iki büyük(varsa anneler) ne munasip gördüyse o sekilde çıkılır. Hani ikinizden kardesleri ile yada annelerinizle cikilabilir idi. Tavri bu yüzden olmuş olabilir. Bizi dinlemediniz yaninizda değiliz mesaji verilmis.
hayr tanısmaya gelmeyeceklerdiki ısrar ettim ben direk istemeye gelip nişanı takacaklardı . onalrın demesi gerekiyor ne allaım edelim biz erekk tarfı oarak diye öyle değil mi

Elin evini niye temizliyorsunuz? Üstelik bu kadar istenmezken ailede.kadın surat, naz yaparken. Anneniz toz al dese surat yaparsınız...yani zorla nişan mı olur!resmen gelin beni isteyin gelin bana nişan yapın diye zorlamişsıniz milleti.oldu bittiye gelmis hep.bence kv haklı.daha okuyan insanlarsiniz ne bu acele?ailenizle tanıştirmadan konuşturmadan nişan yapmaya kalkarsanız adamlar da altını yüzügu size sorar tabi.kimi muhattap alsınlar.

Bence biraz mesafeniz olsun.gereksiz samimiyetler, tatlı yspmalar falan.kaç yaşında olursa olsun eşinizin annesi o.ilişkilerinizin mesafesini bunu unutmadan ayarlayın.

Elin evini niye temizliyorsunuz? Üstelik bu kadar istenmezken ailede.kadın surat, naz yaparken. Anneniz toz al dese surat yaparsınız...yani zorla nişan mı olur!resmen gelin beni isteyin gelin bana nişan yapın diye zorlamişsıniz milleti.oldu bittiye gelmis hep.bence kv haklı.daha okuyan insanlarsiniz ne bu acele?ailenizle tanıştirmadan konuşturmadan nişan yapmaya kalkarsanız adamlar da altını yüzügu size sorar tabi.kimi muhattap alsınlar.

Bence biraz mesafeniz olsun.gereksiz samimiyetler, tatlı yspmalar falan.kaç yaşında olursa olsun eşinizin annesi o.ilişkilerinizin mesafesini bunu unutmadan ayarlayın.
tanımaya daha once çağırdık kaç kere gelmediler erken diye

hayr tanısmaya gelmeyeceklerdiki ısrar ettim ben direk istemeye gelip nişanı takacaklardı . onalrın demesi gerekiyor ne allaım edelim biz erekk tarfı oarak diye öyle değil mi

Evet ama nisan yapmak icin de muhatap olacaklari kisi sen degildin. Aile büyugunu aramaları gerektigini söylemeliydin en basinda..
Erkek tarafi nasilsa kiz bizi istiyor moduna giriyor hemen takiverelim yüzüğü diyor. Olur mu öyle hic! Bastan dur demeli, dogru hareket etmeliydiniz.
Özür dilemezdiniz.
Anne diyim mi diye sormaz icinizden anne demek geliyorsa derdiniz.

Back