• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpederin rahatsızlığı

Söyledik bakıcı kısmını kaynanam kabul etmiyor sana yardımcı olur dedim babam istemezmiş .. bütün ilaçları var hepsini kullanıyor ..
görümce iyice gitmiş zaten babasını itip kakıyormuş
Görümcenizin niyeti sizi de huzursuz etmek belki de sizinle yollamak . Bakımevi de çevre laf eder bir babalarına bakamiyorlar diye isteniyor. Allah yardımcınız olsun sizin bu aileyle işiniz var .

Sizi hatırlıyorum çocukla evde çok zorlandığıniz için ise başlamam lazım sosyallesmezsem psikolojim bozuluyor demiştiniz . Şimdi başkasına sen hem dört aylık çocuğa bak hemde hasta kayınbaba getir evde bak diyorsunuz . Hoca verir talkimi kendi yutar salkımı olmuş .
Ne alakası var yaaaa,benim konum ile bunun.Peki Gorumcenin suçu ne ,görümce tek çocuğu mu adamın?Ben ise başlamam sosyalleşmem lazım evde oturmaya alışık biri değilim diyorum ,bu konu ile alakasını çözemedim 🤣Ortada bakıma muhtaç bir ebeveyn var ise ,o ebeveynin bütün çocukları adil bir şekilde yükü sirtlanmalidir .Kirada da olsan ,çocuğunda olsa işte şartlar her ne ise bir sekilde o ebeveyn için gereken yapılmalıdır.Burda muhtemelen mental olarak yalnız başına olmaktan tükenmiş başka bir kadın var ve o kadının bu ortamdan bu yükten bir süre uzaklasmasi lazım.

Benim büyük babam ve büyük aneneme 5 çocukları olduğu halde her türlü bakımı sadece benim annem ve babam verdi o süreçte bizde perişan olduk.Annem bugün türlü hastalıkla boğuşuyor,asla hakkımı helal etmiyorum diğerlerine,onlarda uzaktan evlatlık oynadılar.İnsan eti ağırdır,bakım zordur ve herkes eşit derecede yükün altına girmelidir.Nasil ki miras söz konusu olunca herkes eşit olmak istiyorsa bakım konusunda da Allah tan korkan empati kuran herkes gerekeni yapmalıdır.Bazi şeyler uzaktan hoş gelebilir ama o evin içinde ki hayatta insanın başka bir sürü sorumluluğu var .Görümce evli ,çalışıyor ,muhtemelen onunda çocuğu var yoksa bile ki bir sürü sorunu var.Bir ebeveynin heleki demansli bir ebeveyn ve tripkolik bir annenin bakımına tek başına yetismeye çalışan bir Gorumcenin işi çok zor.Burda kayinvalideye de ayrı bir sinir oldum.Bu hikayede en üzüldüğüm ve en mağdur olan kişi görümce ve hasta amca

Eşim daha önceden izin almaya çalışıyordu başlarda olmadı adam vermedi . Babam hasta tek kardeşim ve enişte ilgileniyor fln dedi ama vermed adam gıda sektörü olunca herkes izin istiyor herkes hasta demiş . Daha yeni alabildi üst üste söyleyince demekki onda da 1 gün vermiş yani 3 gün kalıp döneceğiz .. en başından beri görümcemin kaynanamın haberi vardı izin alamadığından falan ..
eşim oğlunun sünnetine bile izin alamadı vermedi
Böyle durumlarda insanlar gergin oluyor. Yük binip uykusuz kalınca daha da gerilebiliyorlar.
sık sık arayıp hal hatır yapılabilecek birşey olup olmadığı sorulup, izin alabildiğim an geleceğim demek gerek demek istemiştim.

Konu sahibine ne diye yukleniyorsunuz anlamadım dört aylık çocuk var eşi üç vardiya çalışıyor alıp nasıl kayinbabasina baksın söyleyen kendisi yapabilir mi ? Gorumcesine teklif etmişler bakimevini kabul etsin o da bir zahmet .
Ya sorun yok ben şuan bakım evi arıyorum fiyatlar ne böyle ? En son eşime ve kaynanama . Ufaklığı görmeye geldiklerinde takılan takılar ve dolarlar var dedim verebilirim başka da yapabileceğim bir şey yok dedim .. ev kira ben çalışmıyorum mecburen onlar var dedim sadece . Bakımevi fiyatlar fena bakalım ne olacak

Benim büyük babam ve büyük aneneme 5 çocukları olduğu halde her türlü bakımı sadece benim annem ve babam verdi o süreçte bizde perişan olduk.Annem bugün türlü hastalıkla boğuşuyor,asla hakkımı helal etmiyorum diğerlerine,onlarda uzaktan evlatlık oynadılar.İnsan eti ağırdır,bakım zordur ve herkes eşit derecede yükün altına girmelidir.Nasil ki miras söz konusu olunca herkes eşit olmak istiyorsa bakım konusunda da Allah tan korkan empati kuran herkes gerekeni yapmalıdır.Bazi şeyler uzaktan hoş gelebilir ama o evin içinde ki hayatta insanın başka bir sürü sorumluluğu var .Görümce evli ,çalışıyor ,muhtemelen onunda çocuğu var yoksa bile ki bir sürü sorunu var.Bir ebeveynin heleki demansli bir ebeveyn ve tripkolik bir annenin bakımına tek başına yetismeye çalışan bir Gorumcenin işi çok zor.Burda kayinvalideye de ayrı bir sinir oldum.Bu hikayede en üzüldüğüm ve en mağdur olan kişi görümce ve hasta amca
Görümcenin çocuğu yok evde beslediği 4 tane köpeği var yazdım bilin diye bunlar yine de tek bakması için bi olanak değil yazayım da çekmeyeyim üzerime . Konu çok başka hanfenfi yorumları okuyun lütfen 🙏

Görümcenizin niyeti sizi de huzursuz etmek belki de sizinle yollamak . Bakımevi de çevre laf eder bir babalarına bakamiyorlar diye isteniyor. Allah yardımcınız olsun sizin bu aileyle işiniz var .
Buraya gelse ben bakamam adam daha kötü olur . Yapabileceğim tek şey destek olmak o kadar . Söylense derim zaten bakamam diye . Kusura bakarsalar baksınlar .. daha az önce eşime söyledim oğlunun doğumda takılanları var onları verebilirim o kadar

Ne alakası var yaaaa,benim konum ile bunun.Peki Gorumcenin suçu ne ,görümce tek çocuğu mu adamın?Ben ise başlamam sosyalleşmem lazım evde oturmaya alışık biri değilim diyorum ,bu konu ile alakasını çözemedim 🤣Ortada bakıma muhtaç bir ebeveyn var ise ,o ebeveynin bütün çocukları adil bir şekilde yükü sirtlanmalidir .Kirada da olsan ,çocuğunda olsa işte şartlar her ne ise bir sekilde o ebeveyn için gereken yapılmalıdır.Burda muhtemelen mental olarak yalnız başına olmaktan tükenmiş başka bir kadın var ve o kadının bu ortamdan bu yükten bir süre uzaklasmasi lazım.
Çok alakası var siz kendi çocuğunuza bakarken ortamdan uzaklaşmak isteyebiliyorsunuz. Başka bir kadına hem çocuğa bakıp hemde eşinin babasına bakması gerektiğini söylüyorsunuz bu hak mi ? Görümce çok yorulduysa çözüm yardımcı birini bulmak. Bu kadının eşi işten çıkıp babasına mi baksın ? Bebeğin masraflarini falan bıraksın madem. Herkes elini taşın altına koyup maddi bir şey yapmalı . Başkasının babasına kimse bakmak zorunda değil hele ki küçük bir bebekle . Dört aylık çocuk zaten uyumuyor durmuyor insanın psikolojisini zaten zorluyor . Başkasına tavsiye verirken de empati yapmak lazım . Görümcenin kendi canı babası baktığı kişi bu kadının kayınpederi

Görümcenin çocuğu yok evde beslediği 4 tane köpeği var yazdım bilin diye bunlar yine de tek bakması için bi olanak değil yazayım da çekmeyeyim üzerime . Konu çok başka hanfenfi yorumları okuyun lütfen 🙏
Konunun başka olduğunu farkettim.Bu yazdıklarım sizin de onun açısından olayı görmeniz için.Belki bu sorunlarla uğraşmaktan çocuk yapamıyor ,belki istiyor tedaviye ihtiyacı var yoğunlaşamiyor.Ya da keyfi istemiyor .Sebep ne olursa olsun .Ben size bir şey demiyorum ama.esiniz de eşit derecede sorumlu.
Kadın çalışıyor,bir evliliği var ,onun eşi bu süreçler hakkında ne düşünüyor kim bilir ne yorumlar yapıyor.Evlilikleri bu süreçten ne kadar yıpranıyor kim bilir?

Ne alakası var yaaaa,benim konum ile bunun.Peki Gorumcenin suçu ne ,görümce tek çocuğu mu adamın?Ben ise başlamam sosyalleşmem lazım evde oturmaya alışık biri değilim diyorum ,bu konu ile alakasını çözemedim 🤣Ortada bakıma muhtaç bir ebeveyn var ise ,o ebeveynin bütün çocukları adil bir şekilde yükü sirtlanmalidir .Kirada da olsan ,çocuğunda olsa işte şartlar her ne ise bir sekilde o ebeveyn için gereken yapılmalıdır.Burda muhtemelen mental olarak yalnız başına olmaktan tükenmiş başka bir kadın var ve o kadının bu
Gerçekten cvp vermeyeceğim yorumlara bakın olur mu? K KIR PAPATYASII sizde cvp vermeyin lütfen

Ya sorun yok ben şuan bakım evi arıyorum fiyatlar ne böyle ? En son eşime ve kaynanama . Ufaklığı görmeye geldiklerinde takılan takılar ve dolarlar var dedim verebilirim başka da yapabileceğim bir şey yok dedim .. ev kira ben çalışmıyorum mecburen onlar var dedim sadece . Bakımevi fiyatlar fena bakalım ne olacak
Kayinvalideniz hayatta bir yardımcı tutulsun en mantıklısı bu bence . Maddi olarak çok zorluyorsa adamın elbet bir mali vaedir . Bunu satabilirsiniz.

Çok alakası var siz kendi çocuğunuza bakarken ortamdan uzaklaşmak isteyebiliyorsunuz. Başka bir kadına hem çocuğa bakıp hemde eşinin babasına bakması gerektiğini söylüyorsunuz bu hak mi ? Görümce çok yorulduysa çözüm yardımcı birini bulmak. Bu kadının eşi işten çıkıp babasına mi baksın ? Bebeğin masraflarini falan bıraksın madem. Herkes elini taşın altına koyup maddi bir şey yapmalı . Başkasının babasına kimse bakmak zorunda değil hele ki küçük bir bebekle . Dört aylık çocuk zaten uyumuyor durmuyor insanın psikolojisini zaten zorluyor . Başkasına tavsiye verirken de empati yapmak lazım . Görümcenin kendi canı babası baktığı kişi bu kadının kayınpederi
Sadece Gorumcenin babası çünkü.Cok merak ediyorum görümce siz olsaydınız aynı şekilde düşünecek miydiniz?

Konunun başka olduğunu farkettim.Bu yazdıklarım sizin de onun açısından olayı görmeniz için.Belki bu sorunlarla uğraşmaktan çocuk yapamıyor ,belki istiyor tedaviye ihtiyacı var yoğunlaşamiyor.Ya da keyfi istemiyor .Sebep ne olursa olsun .Ben size bir şey demiyorum ama.esiniz de eşit derecede sorumlu.
Kadın çalışıyor,bir evliliği var ,onun eşi bu süreçler hakkında ne düşünüyor kim bilir ne yorumlar yapıyor.Evlilikleri bu süreçten ne kadar yıpranıyor kim bilir?
Görümcem 20 yıllık evli hanfendi yapamamak ile ne alakası var çocuk .. eşim zaten yapmayacağım bir şey demiyor işten izin alamadı işten çıkarılma durumu olsa küçük şehşrdeyşm imkanlarını bırakırsa çok zorlanırız ..
eşim oğlunun sünnetinde izin alamadı düşünün ..

Sadece Gorumcenin babası çünkü.Cok merak ediyorum görümce siz olsaydınız aynı şekilde düşünecek miydiniz?
Adam maddi olarak imkan sunabilirim demiş . Üç vardiya çalışan adam ne yapabilir ? Tabi siz harika bir çözümle gelinin bakmasini söylediniz. Neyse sizin kayinbabaniz bu duruma gelirse sosyalleşmekten vazgeçip evde oturup bakarsınız

Görümcem 20 yıllık evli hanfendi yapamamak ile ne alakası var çocuk .. eşim zaten yapmayacağım bir şey demiyor işten izin alamadı işten çıkarılma durumu olsa küçük şehşrdeyşm imkanlarını bırakırsa çok zorlanırız ..
eşim oğlunun sünnetinde izin alamadı düşünün ..
Somut olarak ne yapıyor peki eşiniz?

Adam maddi olarak imkan sunabilirim demiş . Üç vardiya çalışan adam ne yapabilir ? Tabi siz harika bir çözümle gelinin bakmasini söylediniz. Neyse sizin kayinbabaniz bu duruma gelirse sosyalleşmekten vazgeçip evde oturup bakarsınız
Siz de annenizin babanızın tüm yükünü kendiniz çekersiniz

Kızlar selam .
Benim kayınpeder demans hastası.. üstüne 1 hafta önce domuz gribi oldu . Ve ne oldu ise sanırım grip tetikledi .1 haftadır ölüyorım diye bağırıyor . Onlar İstanbul da görğmcem eşi hastaneye götürüyor . Ama susmuyormuş babam götürün ölüyoeum vs vs apartmanı inletiyormış küfürler ediyormuş hastanede fln . Gastrit çıktı midesinde . Az önce de görümcem aradı eşimi bas bas bağırıyor bi tek benim mi babam uykusuzm çlüyorum yorgunluktan psikolojisi bozulmuş kızın yani kısacası doğal olarak . Biz İstanbul dışındayız ve eşim 3 vardiyalı çalışıyor gececi bu hafta . Müdürün de izin alamadı sadece perşembe günü vermiş bi gün . (Normalde cuma sabahı çıkacaktı ) perşembe den gidelim mi dedi bende gidelim hem babam torununu görür hemde sende yardımcı olursun dedim . Görümcem abisine bağırdı falan en son eşim de ya izin alabilsem gelirim zaten burası İstanbul gibi değil küçük yer işimi kaybetme durumu olamaz , müdürüm oğlanın sünnetine bile 1 gün izin vermedi bunda zor aldım dedi . Hala söyleniyor . Tamam yorulmuş psikolojisi bozuk ama bunda abisinin ne suçu var gideceğiz zaten .. her şey yapıldı babama ama bir şey bulunamıyor .
bakimevi tek cözüm gibi görünüyor eger bakacak kimse yoksa demanz bir insana bakmasi sorumluluguda cok zor

Bunun benimle ne alakası var yada eşimle . Yapabileceklerimizi yapıyoruz zaten maddi olarak .
Şuan kayınpederime bu haliyle bakamam bağırıyor sürekli evde bebeğimle . He normal rutin haline döner daha önce kaldıkları gibi gelebilirler . Bakımevi bakıcı biz önerdik başta kabul etmediler . Daha yeni bakımevine sıcak baktılar araştırıyoruz .

Back
X