- 27 Nisan 2009
- 2.284
- 3.136
- Konu Sahibi Alevdi Gozleri Kor Etti
Merhaba. Üzulme ama ben bu konunun halledilecegini dusunmuyorum. Nisanlınin konusacaginida. Ama sana konustum ikna olmuyor diyecek buyuk ihtimalle. Sonra seni ikna turlarina devam.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim de eşimin sülalesinde kuzenler yengeler halalar teyzeler hepsi kapalıdır sadece bi tane halasının küçük kızı açıktır. Gelen her gelin başını kapatmış. Ama eşim bu konuda bana hiçbir zaman karışmaz ve karışmalarına izin vermez. (Eşim de içinden kapanmamı istediği halde.) Hatta bir kere dedesi demeye kalktı bahane bulup yanından ayrıldım sonra dedesi özür diledi kızım ben yaşlıyım kusura bakma bazen ne dediğimi bilmiyorum diye. İçlerinde cemaat üyeleri bile var. Ama bu konuda en önemli nokta eşimdir. Tüm sülalenin çok açık diyeceği bir gelinlik giydim ve saçlarımı yaptırdım. (Gelinliğim straplez değildi zaten kendim giyemem ona rağmen onlara göre açıktı. )
Dediğim gibi eşim tavrını koyduğundan ailesi yada başkaları karışamıyor. Kapanmamı çok isterler ama onu bile demezler. Demek istediğim evlenmeden nişanlın buna karıştırırsa evlenince inan ki çok zorluk çekersin herşeyine çok rahat karışırlar. Bir erkek bu konuda bile işin içine ailesini karıştırıyorsa zaten evlenme. Anlatmak istediğim benim eşimin ailesi sülalesi tamamen kapalı olmasına rağmen tek söz eşime bakıyor. Bu böyle olmalı. Çünkü evlenince işin içine zaten bir şekilde aile ve akrabalar girecek. Bu konuda bile akrabalar ne der babam ne düşünür diyorsa malesef böyle bir evlilikten sana hayır gelmez. İçinden gelmediği sürece kimse kapan diyemez. Kapalı olsaydın da sana kimsenin kafanı aç demeye hakkı yoktur. Bu tamamen kişisel bişey eşler bile buna karışmamalı kaldı ki kayınpeder nedir yani?
inşallah nişanlınız bu konuda yanınızda olabilirCok haklısınız ve iyi bir örnek.. duruşu çok önemli.. bekliyorum. Bugün gidecek konuşmaya. 1 haftadir babam kabul etmez orta yolu bulalım canım bak sonra çok çok mutlu olacağız modunda ve hep inceden bu mesajlar var.. 30 yaşındayım tabii anlıyorum bunları ama rest çekmek için de son ana kadar beklemeyi tercih ediyorum.. umarım en az hasarla atlatırız.. ben nisanlimin ailesine karşı geleceğini düşünüyorum ama ne zaman? Ben yüzüğü atınca..
Arkadaşlar, bir önceki konumda, nişanlım ve eski aşkım arasında kaldım demiştim.. Bunları aştım Allahın izniyle. Nişanlımla yoluma devam etmeyi seçtim.. Bazı şeyleri kalbime gömmeyi göze alarak.. Bu kararımdan sonra, geçtiğimiz haftasonu nişanlımın ailesi eşya alışverişinin paylaşımı hakkında görüşmek için, bizim evimize geldiler. (Başka bir şehirde yaşıyorlar.) Herşey çok güzel gidiyordu. Ancak tam eşya paylaşımları ile ilgili konuşulacağı sırada, nişanlımın babası, " Ben istedikleri bütün eşyaları alırım. (Bizim böyle bir talebimiz yok bu arada.) Ancak bir şartım var, kınagecesine karışmam, ama bu evden çıktıktan sonra, benim evime kapalı olarak girecek. Düğünde tesettürlü gelinlik giyecek. Bize her geldiğinde de (nişanlımla başka şehirde yaşayacağız.) kesinlikle kapalı olacak başka bir şekilde kabul etmiyorum" dedi. Bize gelmeden 2 ay önce de beni arayıp," geldiğimizde seni kapalı görmek istiyorum kızım " demişti. Ben kapanmadım. Saçım açıktı. (Yani tesettürlü giyiniyorum dikkat ediyorum kesinlikle) Muhtemelen buna çok sinirlendi. Ama şimdi öyle bir hal aldı ki olay, artık kesinlikle geri adım atamaz. Ben de asla istemiyorum türban takmayı. Zaten gelinliğim tesettür gelinlik olacaktı nişanlımın ısrarları yüzünden.. Bu durumda nişanlımın ne yaptığını merak ediyorsanız söyleyeyim; "Biz karar verdik, gelinlik tesettürlü ama saçında duvak olacak" diye birkaç cümle kurdu ama babası ona da terslendi.. Şimdi babayı ikna edemedikleri için, abileri, ablaları sürekli beni arayarak, orta yolu bulalım kzım kapatıver diye ikna etmeye çalışıyorlar.. Kayınpederim şunu demiş; düğünlerini yaparım ancak, ondan sonra bütün bağımı koparırım.. Bu kadar ısrarın sebebi ise şu; kayınpederimin çevresi, akraba ve eşi dostları bunu kaldırmazmış.. Sebep bu yani... Babasının tavrı çok çok kabaydı.. Benim kendi babam hayatta değil.Annem, abim, ablam, herkes sabırla ve kibarca, bu işlerin baskıyla olmayacağı konusunda ikna etmeye çalıştıysa da olmadı.. Burada nişanlım çok üzgün ve çaresiz durumda kaldı. Çok üzülüyorum ve gerçekten ona kıyamıyorum. Ne yapmalıyım sizce? Lütfen fikirlerinizi paylaşın benimle.
Bu gün ailesinin yaşadığı şehre gidecek konuşmak için.. ben kabul edemem böyle birşeyi. Ve nisanlimin da benim arkamda ne kadar durabileceğini görmek adına, kendi özel sınırlarını koruyup koruyamamasini tayin etmek adına güzel bir sınav olduğunu düşünüyorum.. Eğer ısrar gelirse tabii ayrılmak zorundayım.. 30 yaşındayım. Huzurlu bir yuva kurmak istiyorum
ne kapalılığa ne açıklığa karşı değilim ama dayatmaya çoook karşıyım. bu işler çevre için yapılacak işlermi, kayınpederin saçmalamış, desinler diye haraket eden insanlarda bence benliğini kazanamamış insanlar. arayıp ortayolu bulalım kapatıver diyen akrabalarda ortayol neresi ayırt edememiş, bir tarafın dediğini yapmak ortayolmu. bide tehdit düğün yaparım bağımı koparırım, sevgi nerde ya, evlat sevgisi nerde, evladım böyle mutlu oluyorsa bende mutluyum nerede ?Arkadaşlar, bir önceki konumda, nişanlım ve eski aşkım arasında kaldım demiştim.. Bunları aştım Allahın izniyle. Nişanlımla yoluma devam etmeyi seçtim.. Bazı şeyleri kalbime gömmeyi göze alarak.. Bu kararımdan sonra, geçtiğimiz haftasonu nişanlımın ailesi eşya alışverişinin paylaşımı hakkında görüşmek için, bizim evimize geldiler. (Başka bir şehirde yaşıyorlar.) Herşey çok güzel gidiyordu. Ancak tam eşya paylaşımları ile ilgili konuşulacağı sırada, nişanlımın babası, " Ben istedikleri bütün eşyaları alırım. (Bizim böyle bir talebimiz yok bu arada.) Ancak bir şartım var, kınagecesine karışmam, ama bu evden çıktıktan sonra, benim evime kapalı olarak girecek. Düğünde tesettürlü gelinlik giyecek. Bize her geldiğinde de (nişanlımla başka şehirde yaşayacağız.) kesinlikle kapalı olacak başka bir şekilde kabul etmiyorum" dedi. Bize gelmeden 2 ay önce de beni arayıp," geldiğimizde seni kapalı görmek istiyorum kızım " demişti. Ben kapanmadım. Saçım açıktı. (Yani tesettürlü giyiniyorum dikkat ediyorum kesinlikle) Muhtemelen buna çok sinirlendi. Ama şimdi öyle bir hal aldı ki olay, artık kesinlikle geri adım atamaz. Ben de asla istemiyorum türban takmayı. Zaten gelinliğim tesettür gelinlik olacaktı nişanlımın ısrarları yüzünden.. Bu durumda nişanlımın ne yaptığını merak ediyorsanız söyleyeyim; "Biz karar verdik, gelinlik tesettürlü ama saçında duvak olacak" diye birkaç cümle kurdu ama babası ona da terslendi.. Şimdi babayı ikna edemedikleri için, abileri, ablaları sürekli beni arayarak, orta yolu bulalım kzım kapatıver diye ikna etmeye çalışıyorlar.. Kayınpederim şunu demiş; düğünlerini yaparım ancak, ondan sonra bütün bağımı koparırım.. Bu kadar ısrarın sebebi ise şu; kayınpederimin çevresi, akraba ve eşi dostları bunu kaldırmazmış.. Sebep bu yani... Babasının tavrı çok çok kabaydı.. Benim kendi babam hayatta değil.Annem, abim, ablam, herkes sabırla ve kibarca, bu işlerin baskıyla olmayacağı konusunda ikna etmeye çalıştıysa da olmadı.. Burada nişanlım çok üzgün ve çaresiz durumda kaldı. Çok üzülüyorum ve gerçekten ona kıyamıyorum. Ne yapmalıyım sizce? Lütfen fikirlerinizi paylaşın benimle.
Aynen öyle, çok güzel açıklamışsınız.bu arada yobaz lafına alınanlar olmuş. arkadaşlar yobaz her konuda olur. başı kapalıyıda zorla açtıran insanda benim gözümde yobazdır
tek düşünceye yobaz denmez,kendi düşüncesini baskı yoluyla karşısındakine zorla yaptırmaya çalışan kişidir yobaz.
kısacası entelektüel yobazda vardır,ateist yobazda vardır,marjınal yobazda vardır.
satanistte bir yobazdır.
bağnazdır eşanlamı.
bir düişünceyi saplantı yapar ve başka düşünceye saygı duymaz
ve asla tanımaz ve yok eder. işte bunlar bağnazdır,yobazdır. ve kp de bu terime cuk demiş oturmuştur