Kayınpederim, "gelinliğin türbanlı olacak!" dedi. Fikir istiyorum arkadaşlar..

Benim de eşimin sülalesinde kuzenler yengeler halalar teyzeler hepsi kapalıdır sadece bi tane halasının küçük kızı açıktır. Gelen her gelin başını kapatmış. Ama eşim bu konuda bana hiçbir zaman karışmaz ve karışmalarına izin vermez. (Eşim de içinden kapanmamı istediği halde.) Hatta bir kere dedesi demeye kalktı bahane bulup yanından ayrıldım sonra dedesi özür diledi kızım ben yaşlıyım kusura bakma bazen ne dediğimi bilmiyorum diye. İçlerinde cemaat üyeleri bile var. Ama bu konuda en önemli nokta eşimdir. Tüm sülalenin çok açık diyeceği bir gelinlik giydim ve saçlarımı yaptırdım. (Gelinliğim straplez değildi zaten kendim giyemem ona rağmen onlara göre açıktı. )
Dediğim gibi eşim tavrını koyduğundan ailesi yada başkaları karışamıyor. Kapanmamı çok isterler ama onu bile demezler. Demek istediğim evlenmeden nişanlın buna karıştırırsa evlenince inan ki çok zorluk çekersin herşeyine çok rahat karışırlar. Bir erkek bu konuda bile işin içine ailesini karıştırıyorsa zaten evlenme. Anlatmak istediğim benim eşimin ailesi sülalesi tamamen kapalı olmasına rağmen tek söz eşime bakıyor. Bu böyle olmalı. Çünkü evlenince işin içine zaten bir şekilde aile ve akrabalar girecek. Bu konuda bile akrabalar ne der babam ne düşünür diyorsa malesef böyle bir evlilikten sana hayır gelmez. İçinden gelmediği sürece kimse kapan diyemez. Kapalı olsaydın da sana kimsenin kafanı aç demeye hakkı yoktur. Bu tamamen kişisel bişey eşler bile buna karışmamalı kaldı ki kayınpeder nedir yani?

Benim de eşimin sülalesinde kuzenler yengeler halalar teyzeler hepsi kapalıdır sadece bi tane halasının küçük kızı açıktır. Gelen her gelin başını kapatmış. Ama eşim bu konuda bana hiçbir zaman karışmaz ve karışmalarına izin vermez. (Eşim de içinden kapanmamı istediği halde.) Hatta bir kere dedesi demeye kalktı bahane bulup yanından ayrıldım sonra dedesi özür diledi kızım ben yaşlıyım kusura bakma bazen ne dediğimi bilmiyorum diye. İçlerinde cemaat üyeleri bile var. Ama bu konuda en önemli nokta eşimdir. Tüm sülalenin çok açık diyeceği bir gelinlik giydim ve saçlarımı yaptırdım. (Gelinliğim straplez değildi zaten kendim giyemem ona rağmen onlara göre açıktı. )
Dediğim gibi eşim tavrını koyduğundan ailesi yada başkaları karışamıyor. Kapanmamı çok isterler ama onu bile demezler. Demek istediğim evlenmeden nişanlın buna karıştırırsa evlenince inan ki çok zorluk çekersin herşeyine çok rahat karışırlar. Bir erkek bu konuda bile işin içine ailesini karıştırıyorsa zaten evlenme. Anlatmak istediğim benim eşimin ailesi sülalesi tamamen kapalı olmasına rağmen tek söz eşime bakıyor. Bu böyle olmalı. Çünkü evlenince işin içine zaten bir şekilde aile ve akrabalar girecek. Bu konuda bile akrabalar ne der babam ne düşünür diyorsa malesef böyle bir evlilikten sana hayır gelmez. İçinden gelmediği sürece kimse kapan diyemez. Kapalı olsaydın da sana kimsenin kafanı aç demeye hakkı yoktur. Bu tamamen kişisel bişey eşler bile buna karışmamalı kaldı ki kayınpeder nedir yani?

Cok haklısınız ve iyi bir örnek.. duruşu çok önemli.. bekliyorum. Bugün gidecek konuşmaya. 1 haftadir babam kabul etmez orta yolu bulalım canım bak sonra çok çok mutlu olacağız modunda ve hep inceden bu mesajlar var.. 30 yaşındayım tabii anlıyorum bunları ama rest çekmek için de son ana kadar beklemeyi tercih ediyorum.. umarım en az hasarla atlatırız.. ben nisanlimin ailesine karşı geleceğini düşünüyorum ama ne zaman? Ben yüzüğü atınca..

Cok haklısınız ve iyi bir örnek.. duruşu çok önemli.. bekliyorum. Bugün gidecek konuşmaya. 1 haftadir babam kabul etmez orta yolu bulalım canım bak sonra çok çok mutlu olacağız modunda ve hep inceden bu mesajlar var.. 30 yaşındayım tabii anlıyorum bunları ama rest çekmek için de son ana kadar beklemeyi tercih ediyorum.. umarım en az hasarla atlatırız.. ben nisanlimin ailesine karşı geleceğini düşünüyorum ama ne zaman? Ben yüzüğü atınca..
inşallah nişanlınız bu konuda yanınızda olabilir
sadece kapanma olarak bakmayın konuya sizin tercihlerinize ailesinin karışmasına izin vermesi zaten kötü olan
sonra bu adam çocuğunun ismini de ailesi koysun ister
sonra işi konusunda da karıştırır
oturduğunuz eve de karışırlar
arkası gelmez yani
inşallah iyi haberlerinizi alırız

Arkadaşlar, bir önceki konumda, nişanlım ve eski aşkım arasında kaldım demiştim.. Bunları aştım Allahın izniyle. Nişanlımla yoluma devam etmeyi seçtim.. Bazı şeyleri kalbime gömmeyi göze alarak.. Bu kararımdan sonra, geçtiğimiz haftasonu nişanlımın ailesi eşya alışverişinin paylaşımı hakkında görüşmek için, bizim evimize geldiler. (Başka bir şehirde yaşıyorlar.) Herşey çok güzel gidiyordu. Ancak tam eşya paylaşımları ile ilgili konuşulacağı sırada, nişanlımın babası, " Ben istedikleri bütün eşyaları alırım. (Bizim böyle bir talebimiz yok bu arada.) Ancak bir şartım var, kınagecesine karışmam, ama bu evden çıktıktan sonra, benim evime kapalı olarak girecek. Düğünde tesettürlü gelinlik giyecek. Bize her geldiğinde de (nişanlımla başka şehirde yaşayacağız.) kesinlikle kapalı olacak başka bir şekilde kabul etmiyorum" dedi. Bize gelmeden 2 ay önce de beni arayıp," geldiğimizde seni kapalı görmek istiyorum kızım " demişti. Ben kapanmadım. Saçım açıktı. (Yani tesettürlü giyiniyorum dikkat ediyorum kesinlikle) Muhtemelen buna çok sinirlendi. Ama şimdi öyle bir hal aldı ki olay, artık kesinlikle geri adım atamaz. Ben de asla istemiyorum türban takmayı. Zaten gelinliğim tesettür gelinlik olacaktı nişanlımın ısrarları yüzünden.. Bu durumda nişanlımın ne yaptığını merak ediyorsanız söyleyeyim; "Biz karar verdik, gelinlik tesettürlü ama saçında duvak olacak" diye birkaç cümle kurdu ama babası ona da terslendi.. Şimdi babayı ikna edemedikleri için, abileri, ablaları sürekli beni arayarak, orta yolu bulalım kzım kapatıver diye ikna etmeye çalışıyorlar.. Kayınpederim şunu demiş; düğünlerini yaparım ancak, ondan sonra bütün bağımı koparırım.. Bu kadar ısrarın sebebi ise şu; kayınpederimin çevresi, akraba ve eşi dostları bunu kaldırmazmış.. Sebep bu yani... Babasının tavrı çok çok kabaydı.. Benim kendi babam hayatta değil.Annem, abim, ablam, herkes sabırla ve kibarca, bu işlerin baskıyla olmayacağı konusunda ikna etmeye çalıştıysa da olmadı.. Burada nişanlım çok üzgün ve çaresiz durumda kaldı. Çok üzülüyorum ve gerçekten ona kıyamıyorum. Ne yapmalıyım sizce? Lütfen fikirlerinizi paylaşın benimle.

Kesinlikle kendi isteğin dışında kapanma canım inat et. Benzer bi durum benim başıma geldi. Gelinlik kapalı olcak, herşey adetlere uygun olacak vs vs dediler inat ettik nişanlımla ve aştık bunları.

Şok,şok ben seni 21yaşında ve deli gibi aşık olan bir genç kız hayal ettim , zıp,zıp da olmayınca soran olmadı,kp gerçekten çok küstah biriymiş
Bu gün ailesinin yaşadığı şehre gidecek konuşmak için.. ben kabul edemem böyle birşeyi. Ve nisanlimin da benim arkamda ne kadar durabileceğini görmek adına, kendi özel sınırlarını koruyup koruyamamasini tayin etmek adına güzel bir sınav olduğunu düşünüyorum.. Eğer ısrar gelirse tabii ayrılmak zorundayım.. 30 yaşındayım. Huzurlu bir yuva kurmak istiyorum

Baş örtüsü ALLAH ın emridir. Kayınpederiniz size bunu söylemekle mükellef ama sadece bu kadarına hakkı var. İslamda üç günden fazla küslük haram. İslamın gereğini yapmanızı isterken yapmazsanız bende bu haramı işlerim bağlarımı koparırım demesi çok ironik olmuş. ALLAH yardımcınız olsun.Zor bir durum..

keşke en baştan kapalı bir gelin bulsalarmış da ne sizi ne ailenizi ne de nişanlınızı gerim gerim germeselermiş. ne kapalılar gördük yemedikleri halt yok, önce iman ama sadece iman demiyorum tabii ki diğer şeyleri de yapmalıyız. (en başta kendim olmak üzere)

Bir insanı nasıl tanırsan öyle kabul edeceksin.eğer tanıdıgında istediğin gibi biri değilse vazgecersın.biz kadın ve erkeklerin yaptığı en Buyük hata evlenırken sevgılıyken yada evlendikten sonra karılarımızı kocalarımızı değiştirmeye çalışmak.ortada istediğiniz gibi bir suru insan varken neden hayatımıza girenleri değiştirmeye calısırızkı bunun yerine yol yakınken hayattan çıkarmak.

Arkadaşlar, bir önceki konumda, nişanlım ve eski aşkım arasında kaldım demiştim.. Bunları aştım Allahın izniyle. Nişanlımla yoluma devam etmeyi seçtim.. Bazı şeyleri kalbime gömmeyi göze alarak.. Bu kararımdan sonra, geçtiğimiz haftasonu nişanlımın ailesi eşya alışverişinin paylaşımı hakkında görüşmek için, bizim evimize geldiler. (Başka bir şehirde yaşıyorlar.) Herşey çok güzel gidiyordu. Ancak tam eşya paylaşımları ile ilgili konuşulacağı sırada, nişanlımın babası, " Ben istedikleri bütün eşyaları alırım. (Bizim böyle bir talebimiz yok bu arada.) Ancak bir şartım var, kınagecesine karışmam, ama bu evden çıktıktan sonra, benim evime kapalı olarak girecek. Düğünde tesettürlü gelinlik giyecek. Bize her geldiğinde de (nişanlımla başka şehirde yaşayacağız.) kesinlikle kapalı olacak başka bir şekilde kabul etmiyorum" dedi. Bize gelmeden 2 ay önce de beni arayıp," geldiğimizde seni kapalı görmek istiyorum kızım " demişti. Ben kapanmadım. Saçım açıktı. (Yani tesettürlü giyiniyorum dikkat ediyorum kesinlikle) Muhtemelen buna çok sinirlendi. Ama şimdi öyle bir hal aldı ki olay, artık kesinlikle geri adım atamaz. Ben de asla istemiyorum türban takmayı. Zaten gelinliğim tesettür gelinlik olacaktı nişanlımın ısrarları yüzünden.. Bu durumda nişanlımın ne yaptığını merak ediyorsanız söyleyeyim; "Biz karar verdik, gelinlik tesettürlü ama saçında duvak olacak" diye birkaç cümle kurdu ama babası ona da terslendi.. Şimdi babayı ikna edemedikleri için, abileri, ablaları sürekli beni arayarak, orta yolu bulalım kzım kapatıver diye ikna etmeye çalışıyorlar.. Kayınpederim şunu demiş; düğünlerini yaparım ancak, ondan sonra bütün bağımı koparırım.. Bu kadar ısrarın sebebi ise şu; kayınpederimin çevresi, akraba ve eşi dostları bunu kaldırmazmış.. Sebep bu yani... Babasının tavrı çok çok kabaydı.. Benim kendi babam hayatta değil.Annem, abim, ablam, herkes sabırla ve kibarca, bu işlerin baskıyla olmayacağı konusunda ikna etmeye çalıştıysa da olmadı.. Burada nişanlım çok üzgün ve çaresiz durumda kaldı. Çok üzülüyorum ve gerçekten ona kıyamıyorum. Ne yapmalıyım sizce? Lütfen fikirlerinizi paylaşın benimle.
ne kapalılığa ne açıklığa karşı değilim ama dayatmaya çoook karşıyım. bu işler çevre için yapılacak işlermi, kayınpederin saçmalamış, desinler diye haraket eden insanlarda bence benliğini kazanamamış insanlar. arayıp ortayolu bulalım kapatıver diyen akrabalarda ortayol neresi ayırt edememiş, bir tarafın dediğini yapmak ortayolmu. bide tehdit düğün yaparım bağımı koparırım, sevgi nerde ya, evlat sevgisi nerde, evladım böyle mutlu oluyorsa bende mutluyum nerede ?
şimdi bu isteğini yapsanız dayatmalara devam edermi etmezmi bide orası var

Bu durumda muhim olan nisanlinin tutumu.

Ben nisanliyken de buna benzer bir prooblem yasadim sayilir. Kayinpeder simdi açık ama evlenince kapanacak X'in gelini acik dedirtem falan demis. Esim de laf arasinda bunu agzindan kaçırdı. Resmen delirmistim. Sen ne düşünüyorsun falan bi suru laf sayip yüzüğü çıkarıyorum dedim. Bi saate kalmadan esim is yerimin onundeydi sana kimse karismayacak guvencen benim dedi. Inandim cok sukur yuzumu kara cikarmadi. Gelinligim de acikti.
Bu arada evlendikten 4.5 sene sonra tesetture girdim tamamen kendi istegimle. Yeminle bir kere bile Kayinpederden kapan imasi bile duymadım.

Nisanlina bu konuda guvenebiliyor musun? Kayinpederinin simdilik degil evlendiginde bile agzini kapatabilecek mi? Bu durum cok onemli ve bence kesinlikle ayrilma sebebi. Asla taviz verme isteklerin sonu gelmez

Birde şunu soylemek istiyorum.benim dugunumde önce biz hepimiz aileler oturup konuşmuştuk söyle olacak böyle diye.sonra erkek tarafı düğünde hep istediğini yaptı.soz verdıklero halde.hanı bunlar goz ardı edilebiliyor dugundur falan diye.ama gelınlıgıme karıssalardı onları asla affetmezdım.yok çok kapalı olsun yok çok açık olsun diye mudahale kimseye ettırmedım.benim kocam karısmamıs başkaları kimmiş.valla sınırlendım:)

İnsanlar ne kadar haddini bilmez yahu..

İstediği şeye bak sanki bir bardak su istiyor ne rahatlık!

Millet de babadır, büyüktür modunda tepede taşıyor bu hadsiz insanları.
Bir kere gönül yapıver dedikleri bir ömür esarete dönüşüyor sonra.

Bu tipleri durdurmak imkansızlaşıyor, hadsizce isteklerinin sonu gelmiyor.

Nişanlına bir şey diyemeyeceğim kendince bir şeyler söylemiş.
O kadar da cevap veremeyen öküzler olduğu için o yine iyi geldi bana.

Ben olsam kesin net, başkalarının baskısı ile kapanmayacağımı, giyimime asla karışamayacaklarını söylerim.
İster bitirsinler ister düğün yapıp görüşmeyi kessinler.

Böylesi ile görüşmek sıkıntı zaten. Keyifleri bilir..
Şimdi boyun eğersen, daha çok sorun yaşarsın emin ol.

Tesettüre karşı bir insan değilim ama tesettür gelinliği bile kabul ederek hata yapmışsın. Olay burada açık olan mı doğru kapalı olan mı doğru değil. Sırf birinin takıntısı yüzünden sana dayatılma yapılması.
Burada sen kapalı giymek istesen illa açık olacak diye dayatsalar da aynı tepkiyi verirdim.
Eğer günlük hayatında da açık biriysen, hazır bu kayınpeder adayının dayatmasını da bahane edip normal bir gelinlik giyebilirsin.
Düğün senin günün, senin gününde istediğin olmayacaksa ne anlamı kalacak ki?
Ayrıca tesettürlü olmayıp da kolları dantel olan gayet hanım hanımcık çok güzel modeller de var.
Bu senin için bir deneme bence.
Eğer burada kendi dediğini yaptırabilirsen bu evlilikte ipleri vermemiş olursun ana onların baskılarına boyun eğersen daha bu başlangıç olur neler neler dayatırlar sana.

İşte yobazlık denen şey tam da bu.

30 yaşındaki insana gelinliğin kapalı olacak, benim çevrem bunu kaldırmaz demenin bi dinin inananı olmakla uzaktan yakından bi ilgisi yok. Bunun meali:

" Senin aklın, fikrin, özgür iraden, inancın yok. Sen bi dini okuyup, anlayıp kendi iradenle tercihini yapacak kapasiteye sahip değilsin.

Sen kendi düğününde kendini temsil edecek elbiseyi seçmeyi beceremezsin, kendini rezil edersin.

Ben senden üstünüm ve bu nedenle de benim ağzımdan çıkan her söze boyun eğmeye mecbursun."

Size saygıları yok, sizi asla olduğunuz gibi kabullenmicekler.

Kayınpederiniz bunu baskıyla, zorlamayla yapmaya çalışacak. Eşiniz olacak kişi, abileri, ablaları ise başınızın etini yiyen sözde iyi niyetli telkinlerle. Bi nevi iyi polis kötü polis durumu. Ama sonunda onların dediğine getirecekler bu işi.

Kendinizi şu acınası durumun içine bi kere sokarsanız sonunda "Ben kimim? Nasıl bu kadar taviz verdim de bu hale geldim?" diye bakar kalırsınız hayatınıza.

bu arada yobaz lafına alınanlar olmuş. arkadaşlar yobaz her konuda olur. başı kapalıyıda zorla açtıran insanda benim gözümde yobazdır
tek düşünceye yobaz denmez,kendi düşüncesini baskı yoluyla karşısındakine zorla yaptırmaya çalışan kişidir yobaz.
kısacası entelektüel yobazda vardır,ateist yobazda vardır,marjınal yobazda vardır.
satanistte bir yobazdır.
bağnazdır eşanlamı.
bir düişünceyi saplantı yapar ve başka düşünceye saygı duymaz
ve asla tanımaz ve yok eder. işte bunlar bağnazdır,yobazdır. ve kp de bu terime cuk demiş oturmuştur

bu arada yobaz lafına alınanlar olmuş. arkadaşlar yobaz her konuda olur. başı kapalıyıda zorla açtıran insanda benim gözümde yobazdır
tek düşünceye yobaz denmez,kendi düşüncesini baskı yoluyla karşısındakine zorla yaptırmaya çalışan kişidir yobaz.
kısacası entelektüel yobazda vardır,ateist yobazda vardır,marjınal yobazda vardır.
satanistte bir yobazdır.
bağnazdır eşanlamı.
bir düişünceyi saplantı yapar ve başka düşünceye saygı duymaz
ve asla tanımaz ve yok eder. işte bunlar bağnazdır,yobazdır. ve kp de bu terime cuk demiş oturmuştur
Aynen öyle, çok güzel açıklamışsınız.

Yobaz denince insanlar sanki ortada dindar birine hakaret etmek için kullanılan bi sıfat varmış gibi bi düşünceye kapılıyolar.

Uzaktan yakından ilgisi yok halbuki. Kendi düşüncesine uymayanı yok sayan, sindirmeye ve yok etmeye kalkan her anlayış yobazlıktır.

X