Kayinpeder ve kaynanayla karakolluk olduk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kayınpederinizin üzerinize yürümesi ve küfür etmesi yanlış. Ama üzerine yürümekten kastınız nedir ya da ilk hakareti kim başlattı olayın kaosuyla neler oldu bitti bilemiyorum.
Ancak kendimden yola çıkarak örnek vereyim, ailemin kiraya verdikleri evler var; ben, kira gelirinizi artık almayın biz burada oturacağız deyip bir de üstüne tadilat yaptırmalarını isteyemezdim. Bence büyük beklentiler bunlar ve haklı da değilsiniz.
Hem kira ödemeyeyim hem de eve yaklaşık 50000 TL masraf yapılmasını isteyeyim, haksızlık.
Sizin o karmaşada bir de ön plana çıkıp abisine şunu yaptınız bu çocuğa neden yapmıyorsunuz gibi söylemleriniz hatalı, eşiniz kendisini savunmaktan aciz mi ? Olayı büyütmüşsünüz ne yazık ki, o gün hemen baktınız ev istediğiniz gibi değil ki eminim içinde kiracı dururken de evin ne halde olduğunu az çok biliyorsunuzdur, siz bilmeseniz de eşiniz biliyordur, her neyse baktınız yolunda gitmiyor eyvallah deyip kendi kirada durduğunuz eve gidin yani beklentilerin bu şekilde dile getirilmesi hoş değil.
Bir de miras hesabına girilip 2 ev 4 çocuk denilmesi itici. Ben diyemem mesela dilim varmaz. En iyisi hiç karışmamak hem eltinizle altlı üstlü oturunca daha kötü olmayacak mı her şey ?

Umarım eşinizin işi vardır, çalışıyordur. Hem çalışmıyor hem ev işlerine yardımcı olmuyor hem de evlilik gibi önemli bir sorumluluk almışken ailesine güvenerek büyük kararlar alıyorsa hakikaten sizin adınıza üzülürüm.

bana normal gelmiyor ya
karakolda ne demiş, gelin benden mutfak istedi mi :)
ev verdik utanmadan mutfak istediler komiserim mi
bir de kadın hamile yaa ne bileyim
bu olayları okuyunca polislere de hak veriyorum
nelerle uğraşıyorlar.
Polisler ban acidi zaten. gidip onlara gelininizin hamile.oldugunu bilmiuormuydunuz dediler biliyorduk dedi onlar da.

Ben kendi babamın bile karşısına geçip evimin tadilatını yaptır, diğer çocuğuna 3 düğün yaptın bana bir şey yapmadın diyemezdim. Degil ki kayınpederi diyeceğim.

Tamam aranız iyiymiş vs. ama bu size adamın parasına, çocuklarına yaptığı harcamalara karışma hakkı vermiyor, kusura bakmayın ama biraz ileri gitmişsiniz.

Aynı şekilde abimin eşi babama harcamalarının hesabını bu şekilde sorsa ben de gelinin ailemle görüşmesini istemezdim. İyi niyetine inanmazdım bir kere, babamın parasını yönetme hakkını kendinde nasil bulur diye çok da sinirlenirdim.

Tabi ki tek tarafli gelmedi olay. Ben aksini iddia etmiyorum zaten. Torum vasitasiyla gorusecek miyim. Hamileyken adam ustume yuruyecek, sonra gidip sikayet edecek, s.ktir cekecek ve ben torun vasitasiyla gorusecegim? Torunun yuzunu bile gostermem. O toruna bakarken utanmayacaklar mi? Esim gorusurse gorussun o ayri. Ben de bitmistir. Karakolluk olduk diyorum anlasilmiyor sanirim. Ki konu mahkemede su an
Buradaki konuları bi araştırın
Herkes eninde sonunda torun için kayınaileyle görüşürken buluyor kendini
Ben size olacaklarını söylüyorum yani
Üzerinden zaman geçince, sinirler geçince işler değişiyor genelde

bana normal gelmiyor ya
karakolda ne demiş, gelin benden mutfak istedi mi :)
ev verdik utanmadan mutfak istediler komiserim mi
bir de kadın hamile yaa ne bileyim
bu olayları okuyunca polislere de hak veriyorum
nelerle uğraşıyorlar.
Bilemiyorum bana ne demiş ama konuda eksik şeyler var sanki. Adamın evine gidip hakaret ettilerse, kavga cikarttilarsa onu demiştir. Zaten olay normal demiyorum ama şikayetten önce olayın öncesi anormallikle başlamış zaten. Polislerin işinin zor olduğunu da katılıyorum.

Bu konudan bir kez daha anladım ki kimseye öyle çok değer vermeyeceksin
Haftada 1 temizliğe gittin de ne oldu al bak sen kötü oldun.
Ha mesela ben olsam kiraladığım evden çıkmazdım kp ev boşaldı dediğinde de eşime biz burayı boşaltmayalım hamile halimle de zor olur sen babana söyle dilerse orayı tekrar kiraya versin o kira parasıyla biz bu evin kirasını ödeyelim derdim. Çünkü bende istemem tapusu bende olmayan evi yeniden tadilat ettircem sonra gelip başkaları hak talep edecek bana adil gelmiyor. Ama bi ailede kayın ya da görümce anne babasını yönetiyorsa ordan uzak duracaksın ne paraları geçsin ne emekleri. Kendi kendinize yaşayıp gideceksiniz bundan sonra.

Adam benim.maasimi kira gelirimi utanmadan soruyorsa ben de isterim... Benim.annem.babam 20 tl bile vermediler. Kendi alnimin teriyle yaptim. Ayrintilari anlatmadigim.icin yanlis anlasiliyor konu bazi yerlerde. Adam daha once bize sozler verip yerine getirmedi dalga gecer gibi. Planlarimizi hep.ona gore yaptik. Sonra ortada kaldik.

ortada kalmamışsınız

adam size kiracı çıkınca evi vereceğim demiş

kiracı çıkmış gelin eve bakın demiş

evi beğenmeyen sizsiniz

bakın ev gerçekten eski olabilir, kötü olabilir ama o evi yuva haline getirmek kp in görevi değil

yani çevrede kiralayacak ev yoksa bir yıllık kira bedeline o evi gıcır yaparsınız

oturursunuz içine kardeşlere miras kalırmış da vs vs

"adam oğluna bağ vermiş oğlu bir salkım üzüm vermemiş" bu kadar küçük hesaplara girmemek lazım

kp sizi ortada bırakmamış, size X tower da 5+1 dubleks loft daire vadetmemiş, mevcut evden kiracıyı çıkarıp evi kullanımınıza vereceğini söylemiş, içini yaptırırım gibi bir sözü yokmuş

üstüne kalorifer döşetecekmiş, o da çok masraflı

yani banyoya da bir fayans döşenip bir kabin konulacak hadi bir de lavabo musluk alın

muftağa zaten her yer mutfak dolabı yapıyor

tüm eve de boya badana oldu bitti

bu durumu dramatize eden sizsiniz, kp e hesap sormak isteyen sizsiniz

neyse ben çıkıyorum konunuzdan üzmeyelim sizi sağlıkla kucağınıza alın

Tabi ki tek tarafli gelmedi olay. Ben aksini iddia etmiyorum zaten. Torum vasitasiyla gorusecek miyim. Hamileyken adam ustume yuruyecek, sonra gidip sikayet edecek, s.ktir cekecek ve ben torun vasitasiyla gorusecegim? Torunun yuzunu bile gostermem. O toruna bakarken utanmayacaklar mi? Esim gorusurse gorussun o ayri. Ben de bitmistir. Karakolluk olduk diyorum anlasilmiyor sanirim. Ki konu mahkemede su an
Hiç merak etmeyın
İleri-de bunun kavgası da yaşanacak.
Esşiniz çocuğu ailesine goturmek isteyecek.
Bu yüzden kavga edeceksiniz.

Siz sanıyorsunuz ki eşiniz ailesini sildi, asla olmadı öyle bisi . Bunu zamanla göreceksiniz.
Ara sıra sizi yoklayacak " anneler gelmek istiyor, ya da biz gidelim " diye

Kavga insani yorar. Evli insanları
Arada cocuk varsa cok zor görüşmemek

Evet onca şeye rağmen zamanı gelınce eşinizle sırfbunlardan dolayı kavgalarınız olacak. Hatta eşiniz size şunu diyecek " sen de o sözleri babama soylemeseydın"

Çünkü onlar eşinizin ailesi asla unutmayın
Büyük konusmayın

Son düzenleme:
Daha önce konu açıp ailesinin yaşadığı şehre gideceğiz ne yapalım diye sorsaydınız gitme derdik hepimiz. Bu olayları da yaşamazdın. Olan olmuş görüşmeyin gitmeyin mecbur değilsiniz. Kendiniz de de hata arayıp durmayın unutun gitsin

Sizde şikayetçi olaydınız keşke
Yani taşınmanız iyi olmuş bir daha konuşmayın derim uzaklaştığınız için illaki doğumda falan arar yada gelirler çünkü artık aynı şehir değil onlar için sorun teşkil etmezsiniz arayıp ağlamalar hastalanmalar bayılmalar yapabilir artık size tavsiyem asla konuşmayın eğer bir iletişim olacaksada sadece eşin üzerinde olsun ve eşim üzülüyor falan diye de iki de bir onlar hakkında konuşma hayatınıza odaklanın onların ağzınıza bile almayın isimlerini

ayrıca eşine karşı net ol görüşmem dersin ve onlar illaki huzursuz edecekler sizi asla eşinle tartışma o kadar kibar dile getiril eşine karşı eşinin sana onlarla ilgili işte çoçuğuna görecekler tarzı vs hiç bir şey demeye yüzü olmasın
Çünkü bu tarz insanlar Daha çok oyun oynamaya çalışırlar size karşı her şeye psikolojik olarak hazırlıklı olun

Bu arada Ben de 4 duvar evde oturuyorum. Ev 25 senelik var mutfak ve kapılar ilk yapıldığı haliyle duruyor . Yer cidden en kötusunden laminant. Balkon kapısı kapanmıyor değişik yöntem yapıyoruz. Banyo yaptırılmış güya ama en kötüsü düşünün dolap bile konmamış nasıl yaptirmaksa. Girişte vestiyer, ayakkabılık vs yok biz aldık girince şimdi çıkacağız ne yapsak ki onu diyoruz. Ev 20 senedir boyanmamisti herhalde biz boyattik. Duvara raf yaptık tv unitemiz 3 kutu raf 3 düz raftan oluşuyor duvar o kadar kötü ki şekilsiz oldu :KK70: vs vs..bir de 2bin kira veriyoruz ev bulamamıştık acelemiz vardı girdik 2 sene önce geçen sene pandemide taşınmadık şimdi ev arıyoruz. Ama gidip ev sahibine yaptır evi çünkü senin diyeceğim bugün ona karar verdim:)

Haklisiniz ama.benim konusmamin sebebi. Beni guya cok sever ve takdir ederlerdi. adam cocuklarina da dusman. Yani esim bu konuyu acamazdi. Ben hatta su girizgahla konustum. Baba sen beni cok seversin kirmazsin. Bak.torunun da geliyor. Esim icin degilse ben ve torunun icin bir ricam.var" dedim.
o düşüncede yanlış , çocuğunu sevmeyen vicdan olmayan insandan sevgi merhamet beklemişsin. bu senin iyi nyeytliliğini gösteriyor. onların cici laflarını gerçek sevgi sanmışsın. haftada evi temizleyen hediye alan birirne tabiiki cici olacaklar. devamı gelsin diye. iyi niyetli olduğun için gerçekleri görememişsin

ayrıca sevseler bile eşinizin ve aillesinin malına mülküne karışmayın. paragöz derler , davanızda haklısınız ama durumlar böyle malesef. akıl mantık vicdan noksanlığı olanlaradan uzak durmak en iyisis

Merhabalar. Konu uzun. Kisaca anlatmaya calisacagim. Eylul ayinda esimle Istanbul'da tanistiktan sonra isi gucu birakip esimin ailesinin de bulundugu anadolu sehrine gelmeye karar verdik. Ikimizde Istanbul'un kargasasindan ve is hayatindan bunalmistik. Bu arada kendi birikimlerimiz vs var ve benim de 2. evliligim.

Geldik Anadoluya ve evlendik. Esimin ailesi beni cok sevdiler. Her gun ovguler vs. Diger 2 gelinden hic memnun degiller. Bu arada esimin abisi de Istanbul'dan kayinperderlerimin yanina gelmisti gecen sene. Kayinpederimin kirada 2 katli evi vardi. Birini buyuk oglu icin bosaltmis. Onlar oturuyordu. Alt kati da bize verecekti. Ama kiraciyi hemen cikarmak istemediler. Biz de kendimize baska ev bulduk vs. Yeni evliyiz ama diger gelinlerinden memnun degiller diye ben kayinpeder ve kaynanami hep mutlu etmek icin ugrastim. Hem esimin basi dik olsun hem benden yuzu gulsunler istedim. Elimden geleni yaptim
Hasta oldular kosum. Haftada 1 temizlik yapmaya gittim.Tost makinesi bozuldu aldim. Hediyeler... Rondom bozuldu dedi aldim. Bu arada onlar bana hicbir sey almadi. Ben de onemsemedim ama sonradan bunlar benim gozume batti. Tum bunlar olurken esimin abisi bizim Istanbul'dan gelmemize memnun olmadi. Cunku kendisi babasinin parasini vakumlamaya gelmis. Biz gelince bir de ben hamile olunca cok rahatsiz oldular. Surekli anneyle babayi doldurmaya basladi. Turlu oyunlar donmeye basladi. Anlam veremedigimiz hareketler vs. Bu arada biz evlenirken bize hicbir sey almadilar. Sadece baba esime anne de bana taki takti bu kadar. Guya nisan ayinda diger kiraciyi cikaracakti biz oturacaktik. Mart ayinda kiracilar cikti biz esimle gittik eve baktik ki dört duvar...Sonra esimin babasinin yanina gittik. Ben guzel bir konusma yaptim. " Baba diger cocuklarina evlenirken uzerine duseni yaptin. Bir oglun 3 kere evlendi 3 kere dugun yaptin vs. Bu ogluna birsey yapmadin. Ev dort duvar. Mutfak banyoyu yaptirir misin. Sonucta senin evin" dedim. Bagirmaya basladi. " Ben sadece kaloriferi yaptiririm, siz yaptirin mutfagi banyoyu isinize gelirse, s.ktir olun gidin. Ben arpa bugday alicam. Masrafim olacak" Dedi. Ben de dedim ki " Biz senden cebimize para istemiyoruz. Ev senin bunlar 4 kardes. Biz nasil tadilat yapalim. Kardeslerden biri gelip, cikin burasi benim derse ne yapacagiz". Yine "isinize gelirse" vs deyince esim de kizdi bagirmaya basladi. Baba ogul kavga ettiler. Ben esimi sakinlestirip evden disari cikardim. Babaya " Evlat ayiriyorsunuz. Bize hicbir sey yapmadiniz. Sadece tadilat istedik. O da senin evin oldugu icin istedik" dedim. Hamile halimle ustume yurudu yine isinize gelirse falan dedi. Ayni gun annesi bizi aradi bize hak verdi. Ben de baba ustume yurudugu icin telefondan bagirdim sizi savciliga sikayet edicem diye. Neyse etmedim tabi ki. Bu arada gorumcem bizi aradi esime tavirli. ben teli aldim olayi anlattim birden bana hakaretler etmeye basladi. Ertesi gunu karakoldan aradilar. Anne ile baba bir de esimin abisi bizi sikayet etmisler. Konu da esim babasinin uzerime yurumus vs. Biz karakola gittik. Polisler halime acidi hamile.oldugumu gorunce. Bu olaylar da evliligimizin 6. ayinda oluyor. Neyse gittik, esim karakolda annesini de gorunce sok oldu. Bari annem yapmasaydi dedi. En cok bana uzuldu " Sen bunlari hak etmedin" dedi. Bu arada esimin abisiyle de bir ara kavgalilardi. O gun esimin abisini yanlarina almislar. Esimin abisinin karisiyla da küslerdi o gun barismislar. Esimin babasi da parayi cok sever. Benim.annemle babam deseniz ilk evliligim bitince beni hic arayip sormadilar, yalniz biraktilar. Kendi ayaklarim uzerinde durup kendime yeniden.bir hayat kurmak zorunda kalmistim. 9 senedir gorusmuyorum. Simdi esime cok uzuluyorum. Aslinda travmatik bir olay. ben kendi ailemden aliskinim. Ama ailesi bunu yapti diye acaba cok uzuluyor da bana belli mi etmiyor. Gerci arada konu acildiginda cok kizgin. Bana hic anne babalik yapmadilar diyor vs. Ama esime cok uzuluyorum. Yeni evliyiz bebek bekliyoruz. Bize yaptiklarina bakin. Hep o abinin kiskancligindan oldu. Cocugumun kaderiyle oynadi. Bu arada bu olay olunca o sehirden tasindik. Yine hamile halimle bir basima ev tasidim. Esimin elinden bir is de pek gelmiyor zaten. Hic hak etmedim ve hazmedemiyorum. Bende hata var miydi diye de dusunuyorum. ama tek yaptigim insanlikti onlara Yorumlariniz neler?
Hata istanbuldan taşinip anadoluyo gelmek. Diğeri de hatalarin devami.

Size verilen söz tutulmuş; "Eve oturun" denilmiş, kiracı çıkarılmış ve ev size kalmış.
"Mutfak-banyo sıfırdan yaptıralım her şeyi" denmemiş (Kaloriferinizi de döşetecek üstelik) ki kiracı banyosuz-mutfaksız nasıl yaşıyordu evin içinde? Demek ki mevcut bir şeyler var ama siz beğenmiyorsunuz. Beğenmediğiniz kısımları da siz yaptırabilirsiniz, kira ödemeyeceksiniz neticede.

Sizin dönüp babaya "Evin içini yaptır" demeniz olmamış esas.
Plan kuran, İstanbul'dan memlekete taşınma kararı alıp gelen siz, sizin için masrafa girecek olan ise kayınpeder.
Eh abi hortumluyor babayı diyorsunuz ancak siz de ucundan ufak ufak ısırık alıyorsunuz, tıpkı abinin sizi öne sürdüğü (tahmini) gibi, siz de onu öne sürüyorsunuz.
Ayrıca ekstradan iyi görüneceğim diye kendinizi paralayıp, şimdi "Ben böyle böyle yaptım" diye saymanın da alemi yok. Yapmasaydınız.
Şikayet olayını ise anlamadım artık neler yaşandıysa.

Malın mı var, derdin var konusu gibi görünüyor; adamlar malıyla bile rahat edemiyorlar.

Eşiniz neden Kendi ailesiyle muhattap olmuyor ? Eşinize yapılan haksızlığın hesabını siz değil eşiniz sormalı. Ailem bana haksızlık yapsa eşim ne münasebet, kendim muhattap olurdum. O konuda haksızsınız.

Diğer haksız olduğunuz konu karşılık bulamadığınız taktirde gözünüze batacak iyilikleri kimseye yapmamanız. Tost makinası,rondo aldınız diye kimse evi zevkinize göre dekore etmek zorunda değil.

Son olarak eşinizin yerine eşinize üzülmeyi bırakın. İsterse ailesiyle barışır isterse küs kalır. Siz mesafenizi koruyun

tabiki görüşeceksiniz
büyük konuşmayın

Hamilesiniz, sizi üzmek istemem ama size hak veremedim.

Ev kayın ailenin evi. İster verirler, ister vermezler. İster tadilat yaparlar, ister yapmazlar. Siz en fazla evlatlar arasında ayrımcılık yapıldığını düşünürsünüz, ama bir şey diyemezsiniz. Evlatların ebeveynleriyle meselesidir o çünkü, sizin değil.

Ben şöyle bir konuşmayı kendi babamla bile yapmam. Beklenti içinde olmam. Bana yanlış geliyor bu tarz beklentiler.

Ayrıca siz şikayet edeceğinizi söylemişsiniz, onlar da ciddiye alıp sizden önce davranmışlar.

Beklentilerinizi biraz düşürün bence. Kimseye de temizliğe gitmek gibi fedakarlıklarda bulunmayın. Bu da çok gereksiz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X