Kayinpeder ve kaynanayla karakolluk olduk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle bebeğinizi sağlıklı şekilde dünyaya getirmenizidilerim..
Bence ev konusunu konuşmak size düşmezdi,hem size ev berecek hem tadilatını yapacak..
Diğer çocukları belli yük olmuş,siz de yük olacağınıza,ev versiğine tşk esip,tadilatını siz yapsaydınız..
İstemek bana çok ayıp geliyor ki,hele siz gelinsiniz..
Sizin babanız veya anneniz ev verdi mi size?
Adam benim.maasimi kira gelirimi utanmadan soruyorsa ben de isterim... Benim.annem.babam 20 tl bile vermediler. Kendi alnimin teriyle yaptim. Ayrintilari anlatmadigim.icin yanlis anlasiliyor konu bazi yerlerde. Adam daha once bize sozler verip yerine getirmedi dalga gecer gibi. Planlarimizi hep.ona gore yaptik. Sonra ortada kaldik.

Her sey dort dortluk olacak.degil. Benim yadirgadigim Hadi iliskiler biyle yurumez hadi tadilat istememiz yanlisti vs vs... Nu kadar dusmanca davranmalarini cozemedim. Guzellikle kizim biz tadilat yapamayiz vs diyip.olgun bir baba gibi konuyu kapatabilirdi. Adi ustunde biri anne biri baba.Ama o an olanlari gorseydiniz inanamazdiniz

bunda haklısınız ama ben babayı abinin daha önce doldurduğunu düşünüyorum

bak geldikler senden para bekleyecekler

yeni gelin ama hemen hamile kaldı sana torun vereceğiz diyecekler

sen bu evde oturun diyorsun ama kardelen hanım bu evleri beğenmez daha iyisini ister

vs vs demiş babayı doldurmuştur

muhtemelen baba da yok istemezler bak ben onlar rahat etsin kalorifer yaptıracağım demiştir

ve adam ayy ev de boşaldı çok güzle şurasını şöyle yaparız burasını böyle yaparız çok teşekkür ederiz babacığım şu odayı da bebeğe ayırırız vs vs gibi bir muhabbet beklerken mutfak ve banyo yaptır sözü ile muhatap olmuş

aslında adam size değil kendisine kızmış, ben bunları tanıyamamışım, oğlan uyardı da öyle demezler demiştim diye düşünmüştüm diye sinirlenmiş

parası olduğu da açık olduğu için bahane ile buğday alacağım ekim yapacağım vs vs demiş

sizden şikayetçi değillerse siz neden karakola eşiniz ile gittiniz hamile halinizle mesela

bana biraz yönetmek istiyorsunuz gibi geldi yani eşiniz o eve mevcut hali ile taşınırdı tadilat zorunlu ise kendisi yapardı ama babasına bu eve tadilat yap demezdi

şimdi beni çoğu kişi linç eder, eşine destek olmalı vs diye ama erkek olsam anam babam beni şikayet ettiğinde karakola hamile eşimi götürmem, bu tartışmaya hamile eşimi dahil etmem, babamla konuşulacaksa -ki açıklamanıza göre eşiniz babanın para vermeyeceğini, abiye de verme durumu olmadığını biliyor - bu konuşmayı hamile eşime yaptırmam

geçmişi bırakın, geleceğe odaklanın, beklentiyi de sıfırlayın

Istiyor tabii mesela banyo eşyalarının içine mutfak eşyaları koyamazsın. Masrapayla süzgeci ayırman lazim :KK70: sonra üstlerine mutfak cam, mutfak plastik, mutfak tencereler vs diye ayirmalisin ne kadar bilgi gerektiren bir iş:)

Tabi ki de o kısmını ayırması lazım da konu sahibi öyle bir yazmış ki sanki eşyaları kolilemek yeni bir atom bulmak gibi.
Yazmış ya ben olmadan eşyaları kolileyemez .d

Ben olmadan eşim evi bile taşır .d :rolleyes:

Hanimefendi bos ev yok.bolgede diyorum. siz de milletin derdi uzerinde stres atmayim burada. Gun saymisiz da bilmemneymis. Merakli degiliz alt ust oturmaya. Herkes kendi evini yapip oturuyor orada
ay nasil ev yok ya bunu da bu forumda goruyorum. oraya tasinan herkes evini sirtlanip mi geliyor? ya da illa orada oturmak zorunda misiniz sehrin baska bolgesi yok mu?

kayinpeder hatali, bagirip kufur etmesi yanlis. ama siz de yani ben adiniza utandim okurken. car car car adamla cekismissiniz resmen bana ev ver diye. kendiniz yaziyorsunuz kapidan cikarken bile bagirdim, telefonda sizi savciliga vericem dedim diye. e siz bosuna tehdit etmissiniz adamlar yapmis? sorun ne? lafi ilk siz atmissiniz ortaya.

bence insanlarin yakasindan dusmeniz icin vesile olmus.

Ben favori gelin olmak icin ugasmadim. Bu gibi seytani dusunceleri olan bir insan degilimdir. ama onlar beni favori gelin yapinca kendi cocuklari beni kiskandilar. Ben ne dersem diyeyim. Bir ana oglunu gidip sikayet etmemeli bence. Ediyorsa da beni etseydi. Burada bir kansizlik var. Ayarsiz oldugumu da sanmiyorum. Hamile bir kadinin ustune yuruyen kayinpederi savciliga sikayet edicem.diyip etmedim. Ama hem.ustume yuruyup hem.de karakola sikayet eden onlar ayarsiz bence. Muhakemenizi iyi yapin derim.

Herhangi bi gelinin evlatlardan daha çok kayırılacağını mı zannettiniz gerçekten, bu hiçbir zaman mümkün değil ki kendi ailenizle ilişkileriniz kopuk olunca kendinize yeni bi aile mi bulmaya çalıştınız hangi psikolojiyle bu kadar onaylanma sevilme ihtiyacı içine girdiniz hiç anlamıyorum ama aranızdaki mesafeyi sevgiyi saygıyı hiç oturtamamışsınız bu noktada ciddi anlamda bi ayarsızlığınız var bence, hangi akla hizmet diğer kayınla altlı üstlü oturmaya çalıştınız onu da hiç anlamadım, heralde onlar yiyor ben de yiyeyim dediniz. Bir de ikinci evliliğiniz eş ailesine dair hiç mi tecrübeniz olmadı anlamıyorum.

Ben eş ailesi evinde oturuyorum kayınvalidem çocuğuma bakıyor o kadar faydalarını görüyorum gel gör ki artık kayınvalidemle oturup bi kahve içecek tahammülümüz kalmadı birbirimize karşı, şunlar olacağına aramızda 30 km olaydı daha iyiydi bence. Bütün bu artılarına rağmen imkanı yok bi daha kayınvalidemle aynı semtte dahi oturmak istemem mesela, siz nasıl kalkıp onların yaşadığı şehre gittiniz? Ayrıca işiniz gücünüz eşiniz dostunuz yok mu yine il değiştirmişsiniz, seyyah gibi çat deyince A şehrinden B şehrine nasıl taşınabiliyorsunuz çok şaşırdım hiç mi bağlayıcı bi durumunuz yok?

Tek taraflı anlatıyor bence ya. Dediginiz gibi çok kötüyse herkesle gecinemiyorsa neden 2 oğlu da yanında. Hele konu sahibi ve eşi yerlerini bırakıp gelmiş bir de ev istemiş.evi beğenmeyince tadilat istemiş bu kadar anlattigi gibi birinde istenir mı? Belki de şikayet etmekte haklılar bile sanki eksik bir şeyler var.
Başka bir düşünce olarak, abi için söylediği babanın parasında malında gözü olmak tüm çocuklar için geçerli olabilir şu durumda.

Birde şikayet olayını da konu sahibi gündeme getirmiş ama kendine dönmüş olay. Şikayet edecek bir durum varsa ya gider edersin ya da kardeşiyle konuşurken araya girip görümceye gözdağı verir gibi şikayet edicem demezsin. Onlarda önce davranmışlar.

bunda haklısınız ama ben babayı abinin daha önce doldurduğunu düşünüyorum

bak geldikler senden para bekleyecekler

yeni gelin ama hemen hamile kaldı sana torun vereceğiz diyecekler

sen bu evde oturun diyorsun ama kardelen hanım bu evleri beğenmez daha iyisini ister

vs vs demiş babayı doldurmuştur

muhtemelen baba da yok istemezler bak ben onlar rahat etsin kalorifer yaptıracağım demiştir

ve adam ayy ev de boşaldı çok güzle şurasını şöyle yaparız burasını böyle yaparız çok teşekkür ederiz babacığım şu odayı da bebeğe ayırırız vs vs gibi bir muhabbet beklerken mutfak ve banyo yaptır sözü ile muhatap olmuş

aslında adam size değil kendisine kızmış, ben bunları tanıyamamışım, oğlan uyardı da öyle demezler demiştim diye düşünmüştüm diye sinirlenmiş

parası olduğu da açık olduğu için bahane ile buğday alacağım ekim yapacağım vs vs demiş

sizden şikayetçi değillerse siz neden karakola eşiniz ile gittiniz hamile halinizle mesela

bana biraz yönetmek istiyorsunuz gibi geldi yani eşiniz o eve mevcut hali ile taşınırdı tadilat zorunlu ise kendisi yapardı ama babasına bu eve tadilat yap demezdi

şimdi beni çoğu kişi linç eder, eşine destek olmalı vs diye ama erkek olsam anam babam beni şikayet ettiğinde karakola hamile eşimi götürmem, bu tartışmaya hamile eşimi dahil etmem, babamla konuşulacaksa -ki açıklamanıza göre eşiniz babanın para vermeyeceğini, abiye de verme durumu olmadığını biliyor - bu konuşmayı hamile eşime yaptırmam

geçmişi bırakın, geleceğe odaklanın, beklentiyi de sıfırlayın
Karakoldan beni de cagirdi polis. Cunku beni.de sikayet etmisler. O yuzden.Digerlerini aciklayamiyorum.cunku cok karisik .sadece abi doldurdu. Babayla benim.konusmami da anne istedi. sen akillisin sen konus dedi

Ben korkutmak icin soylemistim. Yoksa o kadar kansiz degilim.
Sizin tehdidiniz karşı tarafta bir aksiyona yol açmış işte
Olayların bu raddeye gelmesi tek taraflı olmamış
Keşke bunu kabul edebilseniz
Belki içinizdeki öfke biraz yatışırdı

Kansız filan ağIr konuşuyorsunuz
Umarım eşinize de böyle anlatmıyorsunuzdur
Kansız dediğiniz insanlara torun vereceksiniz
Dahası ilerde o torun vasıtasıyla görüşeceksiniz bile
Yol uzun yani daha

Herhangi bi gelinin evlatlardan daha çok kayırılacağını mı zannettiniz gerçekten, bu hiçbir zaman mümkün değil ki kendi ailenizle ilişkileriniz kopuk olunca kendinize yeni bi aile mi bulmaya çalıştınız hangi psikolojiyle bu kadar onaylanma sevilme ihtiyacı içine girdiniz hiç anlamıyorum ama aranızdaki mesafeyi sevgiyi saygıyı hiç oturtamamışsınız bu noktada ciddi anlamda bi ayarsızlığınız var bence, hangi akla hizmet diğer kayınla altlı üstlü oturmaya çalıştınız onu da hiç anlamadım, heralde onlar yiyor ben de yiyeyim dediniz. Bir de ikinci evliliğiniz eş ailesine dair hiç mi tecrübeniz olmadı anlamıyorum.

Ben eş ailesi evinde oturuyorum kayınvalidem çocuğuma bakıyor o kadar faydalarını görüyorum gel gör ki artık kayınvalidemle oturup bi kahve içecek tahammülümüz kalmadı birbirimize karşı, şunlar olacağına aramızda 30 km olaydı daha iyiydi bence. Bütün bu artılarına rağmen imkanı yok bi daha kayınvalidemle aynı semtte dahi oturmak istemem mesela, siz nasıl kalkıp onların yaşadığı şehre gittiniz? Ayrıca işiniz gücünüz eşiniz dostunuz yok mu yine il değiştirmişsiniz, seyyah gibi çat deyince A şehrinden B şehrine nasıl taşınabiliyorsunuz çok şaşırdım hiç mi bağlayıcı bi durumunuz yok?
Ilk evliligim 1 sene surdu ona da evlilik denirse. Ailelerle tecrubem.yok. Kendi ailemin eksikliginden dolayi mutlu olmak istedim sadece. Her sey bundan kaynaklandi. Salaklik denirmis meger yaptiklarima

Karakoldan beni de cagirdi polis. Cunku beni.de sikayet etmisler. O yuzden.Digerlerini aciklayamiyorum.cunku cok karisik .sadece abi doldurdu. Babayla benim.konusmami da anne istedi. sen akillisin sen konus dedi
Eşinizin elinden teli alıp görümceyle konuşmanızı kim istedi?

Ayrıca işiniz gücünüz eşiniz dostunuz yok mu yine il değiştirmişsiniz, seyyah gibi çat deyince A şehrinden B şehrine nasıl taşınabiliyorsunuz çok şaşırdım hiç mi bağlayıcı bi durumunuz yok?
Benim aklıma en çok marketim, manavım, kuaförüm geliyor taşınma işinde 😂

Çok fazla öne atılmamişmisiniz? Babamin karşisina evin gelini cikip, o ogluna şunu yaptin bu ogluna yapmadin, senden şunu istiyoruz diye konuşma yapsa ve benbunu duysam ben bile sinirlenirim. Adam bir sinirlenecekse iki sinirlenmiştir. Ustunde hakkiniz olmayan mal mulkun paylasimina sohbetine girmeyin, girilmez.
Siz herseylerine koştum, temizliklerini yaptim diye kendinize hak sandiniz muhtemelen ama öyle değil o işler.

Bir de niyeyse bana oyle geldi ki size istanbulda gecinmek zor geldi babanin evinde oturmaya gelmissiniz, evi boşaltsin size versin diye de bu kadar huylarina gitmissiniz gibi geldi.

Ee genel insanlar için kayınpedere gidip evi yaptır demek de doğru değil 2 kere. Yapmayınca babalığını sorgulamak da sıradan değil sanki kendi babası. Ben şahsen daha bunları yaparken gerilirdim yapacak olsam. Karakola gitmek kadar gererdi beni.

bana normal gelmiyor ya
karakolda ne demiş, gelin benden mutfak istedi mi :)
ev verdik utanmadan mutfak istediler komiserim mi
bir de kadın hamile yaa ne bileyim
bu olayları okuyunca polislere de hak veriyorum
nelerle uğraşıyorlar.

Çok fazla öne atılmamişmisiniz? Babamin karşisina evin gelini cikip, o ogluna şunu yaptin bu ogluna yapmadin, senden şunu istiyoruz diye konuşma yapsa ve bunu duysam ben bile sinirlenirim ki adam bir sinirlenecekse iki sinirlenmiştir. Ustunde hakkiniz olmayan mal mulkun paylasimina sohbetine girmeyin, girilmez.
Siz herseylerine koştum, temizliklerini yaptim diye kendinize hak sandiniz muhtemelen ama öyle değil o işler.

Bir de niyeyse bana oyle geldi ki size istanbulda gecinmek zor geldi babanin evinde oturmaya gelmissiniz, evi boşaltsin size versin diye de bu kadar huylarina gitmissiniz gibi geldi.
Bir de şey diğer iki gelin nasıl gelin olurmuş görsün diye 😅

Sizin tehdidiniz karşı tarafta bir aksiyona yol açmış işte
Olayların bu raddeye gelmesi tek taraflı olmamış
Keşke bunu kabul edebilseniz
Belki içinizdeki öfke biraz yatışırdı

Kansız filan ağIr konuşuyorsunuz
Umarım eşinize de böyle anlatmıyorsunuzdur
Kansız dediğiniz insanlara torun vereceksiniz
Dahası ilerde o torun vasıtasıyla görüşeceksiniz bile
Yol uzun yani daha
Tabi ki tek tarafli gelmedi olay. Ben aksini iddia etmiyorum zaten. Torum vasitasiyla gorusecek miyim. Hamileyken adam ustume yuruyecek, sonra gidip sikayet edecek, s.ktir cekecek ve ben torun vasitasiyla gorusecegim? Torunun yuzunu bile gostermem. O toruna bakarken utanmayacaklar mi? Esim gorusurse gorussun o ayri. Ben de bitmistir. Karakolluk olduk diyorum anlasilmiyor sanirim. Ki konu mahkemede su an

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X